BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #503295 przez ola85
Bananamana - no to rośnie nam kolejna duża dziewczynka na forum! ja dzisiaj się dowiem o ile urosła moja córeczka.
Natalka na prawdę wspóczuję teściowej. Najbardziej nie lubię takich ludzi co nie pomagają tylko krytykują. Ja na lodówce mam taki magnes "Tylko jedno z nas może wyglądać dobrze, albo ja, albo mój dom" :blink: Dostałam do kiedyś od koleżanek na studiach :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503297 przez anoda89
Natalka haha...skąd ja to znam. U mnie teściowa może nie mówi że "dzisiaj to nie sprzątałaś" ale jak wchodzi to od razu się rozgląda i patrzy czy czysto. Mamy na forum wątek o teściowych :laugh:.

Bananamananie martw się tą cc, nic strasznego a i z jednej strony dla dziecka bezpieczniej. Trzymam kciuki żeby mała się przekręciła, chyba że chcesz cc to nich siedzi tak do końca :).

Jadzia super że syn zadowolony :). Napewno i Ty jesteś teraz spokojniejsza że jemu się podoba.

12 lata 4 miesiąc temu #503300 przez gabilee
sylwia super , ze z dzidzia wszystko ok :) a wiesz ile wazy ?
a co do studiowania to ja w sumie tez az tak nie zaluje :P mam cos co teraz jest zwiazane z moim zawodem jak zarzadzanie ludzmi i realizowanie zamierzonych planow :D
twoj kierunek tez fajny :)
sylwia kurcze uwazaj na siebie :kiss:

kasiu tez sie szybko denerwuje :(
ciesze sie , ze po wizycie jestes spkojna i wszystko w porzadku :D
kasiu ja nie wime co sie z tymi facetami dzieje ;/

andzia nie moge czytac takich rzeczy , bo zaraz mnie strach ogarnia :( ale bardzo wspolczuje tej dziewczynie :(

aganobla super jaki dzidziusz duzy juz :D

paula ciesze sie , ze wszystko wporzadku kochana :D
mysle , ze tez teraz ty76lko tak mowie , a za kilka lat znowu bede chciala miec malego dzidziusia :P

marlena swietne wiesci :D ciesze sie :)moj maly tez swoje przyrodzenie chce pokazywac :P

martyna a czemu zakrztusil sie wodami za dlugo byl w brzuchu czy jak? kurcze coraz bardzije boje sie porodu :(

satine dobre wiesci tak trzymaj :D

madlen wiziaalm ten wozek ladnie wyglada , ale nic o nim nie wiem , wiec nie pomoge :P

nika mnie raczej boli tylko kosc ogonowa i biodra , a o hemoroidach nic nie wime t45zn nie mam i nie doradze ;/
duzego maszn juz dzidziusia :D

pliszka wstaw fotki prezentow :) a pewnei cie bolalo , bo ciagle w domku odpoczywalas ,a tu nagle taki wyczyn jak spacer po galerii i jazda autobusem :P

pati gratuluje zdolna dziewczyna z ciebie :kiss:

dominia kurcze mam nadzieje, ze Igus wytrzyma w brzuszku jak najdluzej :kiss: a studia powiem ci szczerze bym sobie odpuscila na twoim miejscu na ten czas do lutego mozesz dziekanke wziac? bo jak za szybko urodzisz to co wtedy?

jadzia ja t45ez gorzej widze a mam normalnie 4,5 plusy... super , ze syn zadowolony :D

princess super nosidelko :D ja sylwestra w domku bracia wpadna moze jacys znajomi no nie wiem za duzego pola do popisu nie mam :P

bananamana fajnie , ze twoj gin ma konkretne podejscie :D a dzidzius zdrowy :)

natalka ale masz nie mila ta swoja tesciowa ;) kurcze idz rz do niej do domu i tez patrz na kurze na podloge i lazienke i tez skomentuj :angry:

ja wyzyty mam miec co 2-3 tyg , siara jeszcze mi nie leciala ...
dzis spalam dosyc dobrze :D co mnie cieszy ...
zawsze jak czytam posty i chcce nadrobic to momentalnie jestem taka glodna , ze szok :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503302 przez sylwia1986
Natalka no żesz co za hasło :ohmy: dobrze jej odpowiedziałaś. Nie znoszę takiego czegoś, nawet jakby mi mama tak powiedziała to bym jej odpyszczyła, tyle że swojej mamie łatwiej niż teściowej :silly:

Olu bardzo pozytywne hasło na lodówce :D powodzenia na wizycie :)

Gabilee waży ok.1800g, tylko ona to robi tak że mierzy mi brzuch obwód i długość i jakoś to tam wylicza :unsure:

12 lata 4 miesiąc temu #503307 przez michasia
Jadzia super,że Bartek zadowolony.
Bananamana lekarz ma dobre podejście, przynajmniej nie kieruje się zasadą, że kiedyś wszystkie rodziły naturalnie i było dobrze, tylko jak z praktyki coś wie, to wciela to w życie. Duża już Twoja córeczka, fajnie.
Ja już mam dosyć tej siary, myślałam, że to ewentualnie przed porodem będzie, ale wczoraj jak czytałam wieczorem forum, to tak mi poleciało, że musiałam piżamę zmienić. Miałam kiedyś badany poziom prolaktyny i miałam podwyższoną, to może dlatego...Przed zajściem w ciążę brałam od początku cyklu castagnus na własną rękę (ziołowy lek na obniżenie prolaktyny) i chyba po nim się udało zaciążyć.
Powiem o tym na następnej wizycie chyba.

Natalka...no tak teściowa nie wpada na wizytę tylko na wizytację...Zamierzasz dziś te kurze pościerać, czy specjalnie zostawić? ja bym chyba specjalnie zostawiła i powiedziała, że teraz mam inne rzeczy na głowie, ale jak jej bardzo przeszkadza, to mogę jej podać ściereczkę:) ewentualnie powiedzieć, że teraz mąż zajmuje się takimi rzeczami.

Ola powodzenia na wizycie. Kurcze, tekst na magnesie bardzo fajny:)

12 lata 4 miesiąc temu #503308 przez princess
Michasia ja też chciałabym używać chusty ale nie ma mi kto pokazać co i jak i boję się, że jak zawiążę ją nieudolnie to dziecko mi wypadnie...

Kasia Twoje nosidełko jest super :)

Dominia zawsze jak aplikuję Luteinę to myję porządnie ręce i nie wycieram już w ręcznik, który jest nosicielem bakterii. Niestety ale ryzyko infekcji jest większe, ja też się z nimi borykam. Gin przepisał Ci od razu coś na infekcję? Pimafucin, Nystatynę? Mi zawsze przepisuje 3 op. Pimafucinu. Profilaktycznie dobrze jest też brać Lacibios Femina albo dopochwowy probiotyk.

Natalka to pocisnęła Twoja teściowa :)

W nocy ciągle się budziłam, denerwowałam się tym, że nie mogę zrobić siku bo rano musiałam nalać do kubka i wio do laboratorium. Zrobiłam morfologię i HBs, wyniki odbieram jutro. Po drodze zaszłam do Stokrotki i kupiłam tą Pannacottę instant co reklamowali, do tego truskawki mrożone i po południu zrobię, dziś M ma imieniny. Nigdy ich nie obchodził a ja mu zrobię małą niespodziankę :)

Wiecie co, pewności nie mam, ale Adaś chyba przejął się moim ględzeniem i się odwrócił... Bo czuję kopniaczki nad pępkiem, zaś na samym dole sporadyczne i lekkie uderzenia, więc to może rączki... No ciekawa jestem, jutro wizyta więc się dowiemy :)

12 lata 4 miesiąc temu #503313 przez mrufka
Hej mamusie

Nadrobic was i spamietac co ktora napsala granicxy z cudem. Wiec ja tylko tak szybko wczoraj bylam za ktg teraz mam co 3 dni bo wczoraj bolal mnie brzuch jak na miesiaczkea ze szyjka zgladzona i miekka to o rozwarcie duzo nie trzeba :( Dalej biore lutke i duzo sie oszczedzam ale wczoraj oprocz tych boli chyba zaczyna mi czop odchodzic tak mi sie wydaje wychodz ze mnie taka galaretkanaszczescie skurczy nadal nie ma i rozwarcia tez jednak jesli pokaza sie na ktg to zostaje w szpitalu na podtrzymaniu. Chcialabym juz styczen przynajmnjej mala mogla by juz wyjsc a tak musi siedziec jeszcze u mamusi.

Całuski dla was wszyskich i waszych maluchow :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #503317 przez buziaczek18
Jadziu jestem jestem cały czas was czytam a mniej się odzywam ,fajnie że Bartek zadowolony i pozytywnie nastawiony do szkoły,Sylwia uważaj na siebie dobrze że nic ci się poważnego nie stało.,gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków,nosidełka super,Natalka ,co za teściowa,ja nie mogę narzekać ,teściową mam super,jak przyjdzie i mam coś nie zrobione to zaraz mi pomaga ,wczoraj weszła a ja miałam cały fotel prania do składania ,bo myłam wczoraj 4 okna i zawiesiłam firanki i już nie miałam siły na pranie więc zaraz mije poskładala a ja tylko sobie do szafek pochowałam ,super ,mi w nocy drętwieją czasami ale ręce,Ola powodzenia na wizycie,Kasiu olej go nie denerwuj się ,nie warto ,pati gratuluję,dominia nie szalej leż i odpoczywaj ,i nie denerwuj się ,anoda trzymaj się cieplutko,mam nadzieję że na następne swięta będziecie już ze swoim skarbkiem,bananamana,nie martw się mam nadzieję że ci się mała obkręci i nie będziesz musiała mieć cc.Ja dziś mam wizytkę ale bez usg ,zobaczymy czy wszysko wporządku,odezwę się ok 17,idę układać w półkach.... :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503328 przez Madlen
Wczoraj wróciłam padnięta, nie pamiętam już co która pisała.

Princess piękne to nosidełko też bym chciałą takie :)
Kasiu Twoje również ładne.

Dominia uważaj na siebie, szkoła nie zając..

Gratuluję udanych wizyt.

Moja położna od laktacji (superbabka z powołaniem, wezmę jej nr jakbym miała jakieś problemy) mówi, że karmiąca może jeść WSZYSTKO (bo w ciąży jadła wszystko i szło bezpośrednio do dzidzi)
Jak zapytałam o chipsy mówiła, że wiadomo, że to jest niezdrowe. ;)

Mrufka trzymaj się Kochana, oby dzidzia posiedziała jak najdłużej..

A to ten wózek co mogę kupić używany

katalog.abczdrowie.pl/p/5788,wozek-casua...se-gondola-play-moon

Sama nie wiem..

Dodam zdjęcia real.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503349 przez [email protected]
Hej dziewczynki :)
Ciecze sie że wszysttkie dzidziusie zdrowo rosną :)

Madlen kiedys myslałam o tym wózku,na razie mam gondole od siostry a o spacerówce pomyśle w lato,jak dobra cena to bym brała,mi sie podoba,hamulec reczny super jak jest ślisko albo zjeżdża sie z górki,test wózka

12 lata 4 miesiąc temu #503355 przez chomiczka
Madlen wózek jest bardzo ładny, ja nigdy nie słyszałam nic na jego temat. Poszperaj w necie i wyszukaj opinie internautów, dla mnie są zawsze bardzo pomocne i miarodajne :) tutaj np znalazłam www.bangla.pl/opinie/p925/casualplay-wozek-wielofunkcyjny-s4 nie wiem czy dotyczą tego konkretnie modelu ale przynajmniej dowiesz się czegoś o jakości ich produktów.

Princess
u mnie właśnie najbardziej tłucze się na wysokości pępka po prawej i po lewej stronie - tak jakby leżał poprzecznie. Rzadko czuje go na samym dole a na górze to już wcale. Więc ja nie wiem tez jak jest ułożony. Zastanawiam się nad tym że chyba jednak lepiej żeby się nie odwracał to cesarka chyba faktycznie dla dziecka bezpieczniejsza... Już sama nie wiem. Zobaczymy za 2 tygodnie jak się usadowił :) Bardzo ładne nosidełko, widać, że stabilne.

Ja wczoraj byłam na zakupach i kupiłam prezenty dla moich chłopaków :) dla starszego perfumy, wybrałam Dolce&Gabbana The One, taki piękny męski i delikatny zapach :) i do tego sweterek. A mojemu małemu mężczyźnie kupiłam dwie pary spodni (to będą jego pierwsze spodnie) w promocji za 14 zł :) przyszedł też wczoraj rożek dla małego, więc powoli zbiera się akcesoriów :)

12 lata 4 miesiąc temu #503359 przez Martyna
Cześć Dziewczyny

Dziękuję za pamięć ja tylko na chwilę bo nas facet z góry zalał po raz 3 i muszę zrobić mu piekło!!

Dominia cieszę się że z Małym ok, ja tez mogę wcześniej rodzić ale lekarz mi wczoraj powiedział, że jak urodzę po 35 tygodniu to w każdym szpitalu zajmą się Maluszkiem tak, że będzie wszystko ok więc bądźmy dobrej myśli.

Jesli chodzi o moja wczorajszą wizytę to z Synkiem wszystko super :) waży około 2100 więc jest takim średniaczkiem. Gorzej z moimi wodami bo są na granicy i trzeba je nadal kontrolować ale nie ma tragedii. Najważniejsze, że narządy Małego dobrze pracuja i rozwijają sie prawidłowo. Ilośc wód w 50% przypadkach bierze się tak po prostu. Dla mnie jedynym zagrożeniem jest wcześniejszy poród ale jesteśmy już w 34 tygodniu więc juz prawie w 100% bezpieczni :)

Nadrobię Was później bo muszę zająć się awarią :(

Powodzenia na dzisiejszych wizytach i miłego dnia bez takich przykrych niespodzianek !!!

12 lata 4 miesiąc temu #503381 przez Madlen
Aganobla i Chomiczka dziękuję :)

Pojadę podejrzeć ten wózek, może będzie w jakimś sklepie.

12 lata 4 miesiąc temu #503387 przez justyna84
Hej dziewczyny swieta coraz blizej a ja wcale sie nei ciesze ;) bo chcialabym byc w polsce eale ten rok jakos przezyje bo nastepnego nei odpuszczee .Nie iwem czy wam muwilam ale kupilismy sobie nowe autko wieksze nich dotychczas bo rodzinka sie powiekszy :lol: . Dzisiaj jakos mi slabo i mam napady goraca ;) .Mialam skurcze w jednej nodze ale teraz biore magnez i jest ok .

Jadzia nie wiem czy mi odpowiedzialas ale pytalam cie o to jak dlugo juz jestes w stanach ze twoj synek nei umi sie zaklimatyzowac ,niebardzo jestem w temacie wiec dlatego pytam :) .W styczniu dopiero ide na wizyte troche sie martwie ze maly sie nei obrucil bo inaczej kopal by mnie po zebrach a tak nei jest ;) ,nie chce miec cesarki ;)
madlen sliczny masz wozeczek trafilas w moj gust :lol: . Pozdrawiam was dziewczyny

12 lata 4 miesiąc temu #503395 przez princess
Mrufka już czop Ci odchodzi? To ładnie, może niebawem urodzisz :)

Madlen wózek prezentuje się spoko. A miałaś okazję go widzieć na żywo? Ciekawe jak się prowadzi?

Ciekawe Chomiczka jak tam nasze wierciuszki się ułożyły :)

Martyna to super wieści z wizyty. Powodzenia z sąsiadem !

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka