BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #503818 przez Marlena1888
Kasia super wyglądasz w tej kiecce :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #503820 przez kasia123m
To mowisz ze moge to ubrac w ktorys dzien swiat?to spoko.bo nie mam w co sie ubrac.maam 1 sweter ciazowy ladny.jeden szary zamowilam i to...
Doczytuje teraz.widze ze zalatwilas szkole...super...i ze Bartek coraz lepeij czuje sie w Usa...ciesze sie bardzo:)
A te skorcze to juz pewnie przepowiadajace...tak mysle...kurcze biektore z Was juz coraz blizej porodu..
Mysle czy dzis pic kawe...mleko i kawa wiadomo nieszkodza..ale ta plaska lyzeczka cukru...glupia jestem nie...zwlaszcza ze cukier po godz 90...ale jak sobie mysle ze to bialy cukier...hehe

Ola super ze wszystko ok u Was

Co do tych skuurczy to jest takie uczucie jakby spinalo skore na calym brzuchu az wloski na brzuchu staja deba i po chwili poszcza...niefajne uczucie...we wszystkich wietych tak mialam...
Ide dzis do tesco jak M wroci w miare wczesnie...zobacze na jelpa...wlasnie sprawdzlam na necie ceny zeby nieprzeplacic...

12 lata 4 miesiąc temu #503822 przez Satine0
Ja na 18 lecę do Coffee by Coffee :) umówiliśmy się z przyjaciółmi :) Może trochę się odmulę bo póki co to najchętniej bym poszła spać... :dry: Uszło ze mnie życie dziś :P

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503827 przez jadziatopol
Kasia jasne ze tak. Kiecka fajna i ladnie w niej wygladasz :lol: a z ta kawa to ja sobie mysle,ze skoro cukier jest ok to pij. Ja bym pila...a bez cukru nie wypijesz? Ale ja mam podobnie,ze niektore produkty nawet te z dodatkiem cukru (czekolada,lody) nie podnosza mi cukru ...tylko takie po ktorych bym sie nie spodziewala jak np. ryz,ziemniaki. Ja sobie wczoraj zmiksowalam truskawki z jogurtem i wlalam do takich pojemniczkow do robienia lodow na patyku...i po godzinie mialam loda :lol: pyszne to bylo...ale chyba przesadzilam bo zjadlam takie 4 i mialam 118. Ale to i tak w normie. A mialas Kasia tak kiedys,ze mierzysz po godzinie i np. masz 105...po czym po 20 minutach mierzysz jeszcze raz a tu 111 i potem za pol godziny znowu a tu 120? Ja mialam tak wczoraj. Mierze wieczorkiem a tu 106 wiec pomyslalam ,ze jeszcze nie zjem poczekam az mi spadnie do 90...zmierzylam za 20 minut a tu wyzszy...i 3 raz i jeszcze wuzszy...w koncu nic nie zjadlam i poszlam spac. ;)
dziewczyny ponawiam pytanie...wzielybyscie luteine na wlasna reke bez wskazania lekarza???
Satine o! fajnie :) zrelaksujesz sie troche :)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #503835 przez dominia
Ola dobrze, że wszystko ok po wizycie :) Masz tą samą sytuację z główką co ja, że strasznie napiera na szyjkę i przez to się skraca przez to mam leżeć 'do góry kufrem' i się oszczędzać :)

Kasia piękna ta sukienka ! Śmiało zakładaj na święta :)

Jadzia ja nie wiem ale mam taki 'uraz' do słodkiego, że boję się na cokolwiek popatrzyć żeby przypadkiem mnie nie pokusiło .. boję się o Igora :(

Dzisiaj w tv znowu mówili, że dziecko w szpitalu lekarz załatwił przez późną decyzję o CC.. aż nie mogłam tego słuchać :(

12 lata 4 miesiąc temu #503851 przez kasia123m
Jadzia raz mialam po czyms 125 chyba i juz po chwili bylo 113...wiec spada.raz mialam 118 i przeszlam pokoj kuchnia 3 razy i bylo 104.teraz tuz przed pomiarem czasami ide ze 2 razy pokoj kuchnia.zwlaszca jak dlugo siedze...zeby krew rozruszac;)
A co do luteiny to nie wiem...

Satine pewnie idz odpocznij:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503855 przez sylwia1986
Witam ponownie, wróciłam z pracy, ale było fajnie, zobaczyć znowu dziewczynki, bo raczej niektórych z nich szybko nie zobaczę.. Było mnóstwo pyszności, dostała mi się też premia świąteczna 500 zł :) na prezent na roczek i na dokończenie wyprawki dla siebie i dzidzi do szpitala jak znalazł.

Jadziu ja wolę Bartosz, a mój M był za Bartłomiejem, ale coraz bardziej przekonuje się do Bartosza. Co do tej luteiny najpierw spytałabym lekarki żeby powiedziała co z tą szyjką, bo chyba wizytę masz jakoś na dniach. Może rozwieje Twoje wątpliwości.

Martyna, Ola dobrze że na wizytach wszystko ok :)

Kasiu sukienka elegancka, za takie pieniądze opylało się :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503858 przez kasia123m
Jadzia przetestuje Twoj sposob.siedzialam i mam po podiwczorku 111.zmierze za 10min,nie bede chodzic...kawy niepije.poczekam i zobacze.

Sylwia super ze dostalas premie.napewno sie przyda...

12 lata 4 miesiąc temu #503859 przez xpatiiix3
Ola to super, że po wizycie ok ;)

Kasiu ładna sukieneczka ;)

Jadziu ja się nie znam, ale chyba nie powinno zaszkodzić, ale jednak bym się spytała lekarza na następnej wizycie ;)

Sylwia a jednak premia ;) to fajnie, że poszłaś, przynajmniej spotkałaś się z dziewczynami i będziesz miała pieniążki na wyprawkę :)

A ja właśnie wróciłam od koleżanki i zjadłam obiadek, ale jej córcia śliczna, matko długie ciemne włoski i chuda i długaa jaka ;) i takie cudne wielkie oczka w których można się utopić już ja się doczekać nie mogę, aż moje maleństwo będzie na świecie :**

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #503861 przez xpatiiix3
A i mi się przypomniało ja brałam luteinę zapobiegawczo, żeby szyjka się nie skróciła, więc raczej nie ma przeciwwskazań ;P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 4 miesiąc temu #503863 przez kasia123m
Jadzia 12 min pozniej jest 95.siedzialam i sie nieruszalam.tylko gadalam do syna.ide pic kawe...dalam mega plaska lyzeczke...jak pol...gorzkiej nie dam rady..

12 lata 4 miesiąc temu #503864 przez sylwia1986

12 lata 4 miesiąc temu #503867 przez ola85
Kasiu ładenie wyglądasz
Jadziu ja myślę że tą luteiną ani nie pomożesz ani nie zaszkodzisz Hubiemu. Ale żeby to miało jakikolwiek sens to musiałabyś to brać dłużej (nie jednorazowo). Ja myślę że już jesteś w na tyle zaawansowanej ciąży że ja bym nie brała.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503869 przez andzia_zg
Dziś w TVN24 o 20:30 w programie "Czarno na białym" maja mówic o nastawieniu lekarzy do cesarki, o umieralności niemowląt itp tematy

a jeśli chodzi o tapetycje odnośnie urlopu macierzyńskiego www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=9080 to już podpisało siepod nia 5600 osób więc może jeszcze nic straconego... Oby...

kasia bardzo fajna ta sukienka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #503874 przez Pliszka
Kasia, śliczna ta sukienka, bardzo mi się podoba! :) Ja też w takich cenach upolowałam kilka ciążowych ciuszków. jak ostatnio zernęłam na ceny sukienek w takim zwykłym stacjonarnym sklepie dla mamuś, to byłam w niezłym szoku. Z rajstopkami będzie elegancko :)

Jadzia, a kiedy masz teraz wizytę? Ja też biorę luteinę zapobiegawczo, ale sama nie wiem co Ci poradzić. Ponoć nie szkodzi. Najlepiej gdyby Cię zbadała.

Marlena, ja słyszałam, ze ta Dada lepsza od Pampersów bo ma mniej chemii i rzedziej uczula. Te rossmanowe też są ponoć dobre i te planuję kupić na początek, bo jak pisałam Misiek postanowił zbojkotować Biedronkę ;)

Sylwia, super, że dostałaś tą premię i że spędziłaś miło dzień :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka