BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #503626 przez xpatiiix3
Natalka hehe też to już kiedyś widziałam, no bywają ludzie i taborety hehe ;P

A ja właśnie wybieram się do koleżanki, która urodziła ponad miesiąc temu i już tak od 3tygodni ide, aż się w końcu zebrałam ;P
miłego dnia mamusie ;**

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #503635 przez andzia_zg
natalka dobre to :woohoo: :woohoo: :woohoo:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #503646 przez Pliszka
Uff, TSH 0,596 , więc w granicach normy :)

Majteczek siateczkowych mam 7 par, ponoć wystarczy 5, bo szybciutko schną :) Podkładów mam bardzo dużo, chyba z 6 paczek w różnych rozmiarach. To krwawienie po porodzie jest bardzo obfite i trwa kilka tygodni, więc myślę, że i tak będę musiała dokupić, bo pewnie w pierwszych dniach to co chwilkę trzeba zmieniać, więc myślę, że 10 to można zużyć w pierwszej dobie... Wolałam od razu więcej zamówić niż przepłacać w aptece osiedlowej ;)

12 lata 4 miesiąc temu #503701 przez Dzolka
Witam dziewczyny:-)
Ja tez kupiłam majtki ale jednorazowe u nas w szpitalu nawet nie pozwalają ubierać ale jak bd szła do toalety to włożę no 4 paczki podpasek jak coś to mi ukochany dowiezie mam tez podkład na łózko fajna sprawa bd przynajmniej czyste, koszule do karmienia 2 biustonosze do karmienia płyn do mycia po porodzie krem do krocza aby rana sie goiła i krem do sutków w razie czego.
Mam parę rzeczy dla maluszka ale musiałam kupić tak aby nie widział mój bo on ma "czady" i tylko wyprawkę mi pozwolił kupić i schować żeby nie widział on starej daty chyba :laugh: ale mnie wkurza, ale co mu mam zrobić :( No i powiedział dziecko sie urodzi to bd kupować ;) trochę mi to nie pasuje ale zarabia dobrze wiec pózniej bd szaleć i wydawać :lol: Nie da się go przekonać na wyprawkę ledwo wybłagałam bo mówię ze kupi brzydką i co hehe :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #503715 przez natalka
Dzolka tak to już jest z facetami. Mój nie ma nic przeciwko zakupom dla malutkiej ale sam zabrał by się za to dopiero jakbym była na porodówce :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #503741 przez dominia
Cześć dziewczynki, ja dopiero teraz znalazłam trochę czasu :) rano jak wstałam to pojechałyśmy z Mamą do galerii po prezent dla mojego M i zanim przyjechałyśmy do domu musiałam się zbierać na praktyki, dobrze, że jutro już ostatni dzień i wolne :) w końcu zrobię coś w domu :)

Dzisiaj rano jak budzik mnie obudził chwycił mnie taki skurcz łydki, że do południa bolały mnie nogi :dry: brzusio spokojny dzisiaj jakiś :)

Princess nic innego mi nie przepisał dlatego smaruję sobie 'koleżankę' clotrimazolum, jest to bezpieczna maść w ciąży, ale dobrze, że mi powiedziałaś o tym Lacibios Femina to też sobie kupię tak żeby mieć tą ochronę przed tym dziadostwem :)

Martyna dobrze, że z malutkim wszystko ok :) ładnie sobie rośnie :) miejmy nadzieję, że wody zostaną na takim poziomie na jakim są :)

Po świętach w styczniu zaczynam ogarniać ciuszki dla Igora, czego mi brakuje, czego jeszcze nie mam .. i dla siebie do porodu kupię wszystko żeby być przygotowaną bo nie jestem wcale :ohmy:
Dzisiaj jestem taka rozlazła .. chyba ciśnienie jest nijakie :) ale odpoczynek też już za mną chodził :) czekam na M aż przyjedzie z pracy, stęskniłam się za nim już :)

12 lata 4 miesiąc temu #503756 przez Madlen
Nie ma tego wózka w sklepach. Więc nie wiem jak się prowadzi..
Patrzyłam za to znów x-landera x-move. I jestem w nim zakochana...

Co do gaci i wkładek poporodowych - mam po paczce z Hartmanna do szpitala.
www.doz.pl/apteka/p13681-Molimedwkladki_...ne_midi_Hart._14_szt
www.doz.pl/apteka/p49007-Molipants_majtki_siatkowe_nr_1_3_szt

W domu zostanie paczka wkładek Bella jakby co. Wypróbuje i jak będę długo krwawić to się dokupi. Ponoć później podpaski można używać..
Do tego podkłady higieniczne na łóżko.
www.doz.pl/apteka/p45816-Tufi_podkladka_...na_90cm_x_60cm_5_szt
+ wkładki laktacyjne
www.doz.pl/apteka/p20436-Bella_wkladki_l...a_z_przylepcem_30szt
i do podmywania www.doz.pl/apteka/p8478-Tantum_Rosa_proszek_500_mg_10_saszetek
i nakładka na kibelek bo na narciarza będzie ciężko
www.doz.pl/apteka/p48736-Podkladki_higie...etowe_Toiletka_5_szt

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503771 przez jadziatopol
hej dziewczynki :lol:
Justyna dobrze,ze sie odezwalas :) trzymam kciuki,zeby maluszek sie odwrocil skoro nie chcesz cc. Kurcze...nie pamietam ,zebys pytala..przepraszam,ze nie odpisalam. My z synem bylismy w Stanach tylko turystycznie kilka razy po 2-3 miesiace. Ostatnio jak zaszlam w ciaze to bylismy 5 miesiecy (najdluzszy pobyt) a teraz przyjechalismy na stale i jestesmy dopiero od 3 tygodni wiec nie mial kiedy sie zaklimatyzowac ...nie chodzil tu do szkoly i nie poznal zadnych rowiesnikow jeszcze bo wsrod naszych znajomych (a jest ich garstka bo bardzo malo polakow tutaj jest)nie ma dzieci w jego wieku. Licze na to,ze mu sie stany wreszcie spodobaja jak pojdzie do szkoly od stycznia. :lol:
Martyna ciesze sie,ze wszystko ok po wizycie i maluszek swietnie rosnie :lol:
Mrufka no nie wyglupiaj sie! wytrzymaj do nowego roku :ohmy: trzymam kciuki :)
Sylwia moj Bartek to Bartlomiej :lol: a ty jak zamierzasz dac na imie? Bo ja chcialam Bartosz a wyszedl Bartlomiej i nie wiem jak to sie stalo...ale chyba nawet dobrze. Moj Bartek woli miec Bartlomiej na imie :)
Ja dzisiaj prawie cala noc nie spalam ...niewygodnie, brzuch twardnial....a jak sie polozylam na plecach i zasnelam na chwile to obudzilam sie wystraszona bo pierwszy raz mi zdretwial brzuch u gory ...nie czulam gory brzucha a tam wlasnie byl wypiety Hubek. :ohmy:
Natalka demotywator extra :lol: usmialam sie :silly:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #503783 przez ola85
Ja jestem już po wizycie. Malutka waży ok 1650g (30tydz6dzień), główkę ma większą, resztę w normie. Wody płodowe - ok, łożysko - II stopień dojrzałości, ale mówił że tak może być. Szyjka twarda i zamknięta. Malutka jest już bardzo nisko - jest ułożona jak do porodu, powiedział że to tylko kwestia czasu, aby przy takim ułożeniu szyjka zaczeła się skracać (mała mocno na nią napiera). Zwiększył mi dawkę fenoterolu i kazał dużo odpoczywać.

12 lata 4 miesiąc temu #503788 przez jadziatopol
Ola dobre wiesci :) dobrze,ze malutka ladnie rosnie. Odpoczywaj kochana i wytrzymaj jeszcze :)
Kurcze...moze mi tez sie szyjka skrocila. Powiedzcie mi dziewczyny wzielybyscie same luteine na wszelki wypadek ? (mam duzo z Polski i zastanawiam sie czy nie zaaplikowac sobie)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #503789 przez Marlena1888
hej dziewczynki!
Ja za chwilkę będę Was nadrabiać, heh skrobiecie standardowo hehe :lol:
ja dziś od rana w ruchu, pojechałam na miasto, miałam kilka załatwień, min. oddałam wymaz gbs na bakteriologię, zwolnienie lekarskie do zusu itd.. na lekkich zakupach też byłam na rynku :) cieszę się, bo my w ciąży mamy ten przywilej że sprzedawcy ze straganów boją się żeby im myszy nie pojadły towaru i zawsze coś spuszczają :lol: jak poprosiłam to bez słowa praktycznie hihi :lol:
potem poszłam do szwagierki na herbatkę i tak zleciało.. teraz czekam na M bo zaraz wraca z pracy ;P
a w nocy tak mi się źle spało, Jadzia tak jak Tobie, twardniała mi macica okropelnie i to od samej góry..- czy to te skurcze Hicksa?

12 lata 4 miesiąc temu #503790 przez jadziatopol
Marlena podobno tak. moj gin w Polsce tlumaczyl mi jak wygladaja te skurcze....spina brzuch od gory do dolu.nie lubie tego uczucia ;)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503797 przez kasia123m
MADLEN O PODKLADACH NA KIBELEK NIEPOMYSLALAM DZIEKI...

co do ilosci odkladow poprodowocyh..pwoiem Wam tak..ja mialam dwie paki belli plus najwieksze podpaski i potem juz w domu podpaski..najwiecej sie leje na samym poczatku takiego smierdzacego syfu( przeprazam za wyrazenie) a potem to tak jak obfity okres...NOi do podmywania mialam szare mydlo...tak mi kazali w szpitalu kupic i pozniej polozna co przychodzila do domu tez...bialy jelen..i do tej pory uzywam..i stanow zapalnych prawie wogole nie mam prze zte kilka lat...

a traz kupilam te majtki z siateczki zamiast jednorazowych..bo niby bardzoej przewiewne..tez jedna pake belli...noi te podklady harmana...majtek z siateczki wizelam chyba 5 par...i kupie wielkie podpachy i damy rade...

wrzuce tu siekienke ktora mi dzis przyszla...za 10 zl kuilam uzywana na allegro..tylko na focie4 mam do getrow a moze jednak rajtki trzeba...chyba moze byc?sama fote robilam wiec byle jakie..ale widac sukienke.. ;)

Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #503798 przez jadziatopol
Kasia ladnie sie prezentujesz :lol:

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu #503803 przez Marlena1888
ola to super że malutka ładnie rośnie :) już by chciała wychodzić ;) oby wytrzymała do nowego roku ;)

Natalka co za demot :lol:

ja też jeszcze na szczęście siary nie mam ;) tylko mam takie sutki w białe kropki ;)

Martyna jakiego już dużego synka nosisz w brzuszku :)

wiecie co, byłam w bierdonce i jest taka promocja na pampersy dada 2 duże paki wszystkich typów za 49,99zł. ale nie brałam, choć słyszałam że są dobre ;P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka