BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #511400 przez Pliszka
Chomiczka, może to tylko tak od ubrania Ci się zrobiło? Ja już ze dwa razy znalazłam rozstępy, które po chwili znikały bez śladu ;)

Kasia, fajny rożek.
My mamy taki: allegro.pl/rozek-becik-kapturek-uszka-pu...lux-i2878254745.html
:laugh:
Plus ten misiowy, który był w komplecie z łóżeczkiem i pościelą :)

Wykańczam własnie wigilijne krokiety i lecimy do kina :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #511407 przez Satine0
Jej...ale mam napady gorąca. Normalnie płonę.

12 lata 3 miesiąc temu #511409 przez dominia
Chomiczka ja się strasznie boję rozstępów na brzuchu :( mam już na tyłku i na piersiach ale to za gówniarza mi się zrobiły, ostatnio zauważyłam, że wyszedł mi jakiś jeden nowy.. ale co chwilę się oglądam jak mnie coś swędzi czy przypadkiem to nie rozstęp.. tyłek może mi zorać i tak nikt nie będzie tego tak widział jak na brzuchu ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511413 przez DOMI
Hej!
Kasia na katar nie ma lekarstwa i pewnie z tydzień niestety cię pomęczy. Na te pomiary glukozy też trzeba brać poprawkę bo przecież czasem jest tak , że nakłujesz dwa palce jeden po drugim i różnica w pomiarze jest gigantyczna. U mnie rekord był taki, że z jednego wyszło 160 a z drugiego 114 i powiedz mi który był prawidłowy. Ogólnie to mam zamiar zapytać na wizycie u diabetologa z jakiego powodu dla osób zdrowych czy chorych na cukrzycę ale nie w ciąży normą jest glukoza godzinę po posiłku do 140 a w dwie do 120 a dla ciężarnej z cukrzycą/nietolerancją glukozy nagle tak wyśrubowali.
Chomiczka niestety blizna jest mniej elastyczna niż reszta skóry i pewnie stąd te rozstępy. Ja też się obawiam, że zrobią mi się przy bliźnie po cc.

12 lata 3 miesiąc temu #511416 przez mrufka
:kiss: Dziś nastepna tragiczna noc miałam skurcze bardzo silne przez prawie 3 godziny do tego doszła mi biegunka już myślałam że się zaczęło bo bolało jak cholera ból jak miesiaczkowy promieniowal na krzyż do tego czułam jak by parcie na odbyt masakra dzwonilam do gin a ona żebym wzięła nospe jeśli nie przejdzie to na porodowke naszczescie ustało ale powiem wam że się wystraszylam i bałam. Im bliżej tym coraz bardziej się boję a mówiłam że nie będę się bać i stresowac a tu jednak się nie da.

kasia może na ten katar masc majerankowa a omleta moglas sobie zrobić bez mąki ubic białka z odrobiną soli dodać żółtka miksowac i na patelnie mi taka wersja omleta bardzo smakuje. Rożek i ciuszki super

jadzia wózek napewno będzie w poniedzialek

coś miałam jeszcze którejś napisać i zapomnialam. :angry:

A właśnie princess odezwij się

12 lata 3 miesiąc temu #511423 przez DOMI
Mrufka no to chyba poród tuż tuż choć dzieciątko mogłoby jeszcze w brzuszku posiedzieć. A nie powinni ci podać sterydów na płuca u dziecka?

12 lata 3 miesiąc temu #511437 przez mrufka
Domi miałam robione przed świętami dostałam dwie dawki w odstępie 10 godzin. I mogła by jeszcze posiedziec chociaz do końca 36 tygodnia.

Teraz mnie znowu ćmi tak jakby w jajnikach muszę chyba po magnez siegnac

12 lata 3 miesiąc temu #511444 przez kasia123m
Mrufka to ladna mialas noc.ja bym pomyslalaa ze sie porod zaczyna.

Domina mam make pszenna typ 1850graham ekologiczna.moz zla?a link wklje jak siade na kompa bo biegam po mieszkaniu bo przegielam na maksa.kupilam ciasto snikersa dla gosci,przelozone masami,polane tofi i na gorze orzechy wloskie i zjadlam porcje...poprostu ja pochlonelam...dojadlam kapusta i biegam po mieszkaniu....wiem ze moze byc niewesolo ale za nic niemoglam sie oprzec...nawet probowalam sie przekupic chipsami bo chipsy moge,choc je tez przegryzam kapusta.niedalo sie.pozarlam kawalek snikersa...za 40min Wam napisze jaki cukier.trudno...

Chomiczka ja tez codziennie ogladam brzuch i jak narazie palmers niezle dziala.a brzuchol juz wiekszy niz w poprzedniej ciazy...

A do nosa wkropilam euphorbium...ziololek syna...i o niebo lepeij..ide biegac...

12 lata 3 miesiąc temu #511446 przez xpatiiix3
Alina no ja mam takie przeczucie od początku, okaże się w czwartek może ;) hehe chyba pocztą wyśle szybciej tą oranżadę jak będzie synek :) Mi się wydaje, że chyba już 9 miesiąc od 36tc ;P

Kasia śliczne rzeczy ;)

Chomiczka no to mnie nastraszyłaś, aż się boję spojrzeć na swoją bliznę po wyrostku, bo dość świeża... Ale za to nad pępkiem mam, mi dziurka od kolczyka się strasznie rozeszła i normalnie wzdłuż dziurki mam tak cieniutką skórę i od niej rozstępy odchodzą wygląda jakby miała skóra mi pęknąć taka naciągnięta w tym miejscu... O.o i od blizny też, a wcześniej na to nie patrzyłam i jest jeden z cm ma... Uuu to patrzę, że jednak nie uniknę tego, a smaruję brzuszek ciągle, chyba zacznę częściej...

Mrufka o kurde to poród już wielkimi krokami się zbliża i patrzę chyba na dniach może się coś stać, chociaż lepiej, żeby malutka posiedziała jeszcze w brzuszku ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #511449 przez Alina2408
hahah anetka super fota...

kasia bez stresu do konca ciazy coraz mniej a rozek boski... my nie mamy rozka...

chomiczka jak sa rozowe to moga zniknac a dwa male to tylko drobiazg...

dominia za gowniarza??? kobialko przecie ty jeszcze mlodziutka hehe
mrufka no to poszalalas w nocy a co na to twoj... juz byl w przedbiegach???

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511450 przez DOMI

12 lata 3 miesiąc temu #511458 przez dominia
Alinka chodziło mi o czasy gimnazjum :silly: za niecały miesiąc stuknie mi 21 B) :lol:

Kasia to zaszalałaś :lol: ja chciałam zjeść chociaż jeden kawałeczek ciasta w święta ale noo poprostu nie mogłam .. nie złamałam się :)
Ja używam tylko i wyłącznie mąki żytniej z pełnego przemiału :) pomyśl skoro po pizzy z pszennej wyszło Ci tyle i po omlecie też ponad normę to coś może być nie tak :) a wszystko co pszenne u nas raczej w dietę nie wchodzi ;)

12 lata 3 miesiąc temu #511470 przez vini-miki
czesc
uuu, Mrufka, masz jazdy niezle :) A ten suwaczek ci dobrze chodzi? mi sie caly czas zdawalo, ze ty ze mna rowno idziesz? a tu widze, ze 34+

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511480 przez mrufka
Alina mój to tylko pytał czy jedziemy, czy ma budzic i go ubierać Kubusia, bo po drodze do szpitala zostawiamy syna u mojej mamy. Ale na szczęście nie było trzeba wolałabym żeby jak się zacznie to w dzień nie w nocy.

Vini już nie zwracam na to uwagi bo termin z usg genetycznego mam na 30 stycznia z okresu na 9 lutego i sama nie wiem czy jest dobry czy zły.

12 lata 3 miesiąc temu #511484 przez xpatiiix3
Dominia u mnie też są rozstępy w gimnazjum jak szybko zaczęłam rosnąć to powyskakiwały mi na biodrach, pośladkach i udach, ale o dziwo teraz trzeba się przyjrzeć, żeby niektóre zobaczyć, bo mocno wyblakły mi i jakoś za bardzo nie widać :) a teraz świeże takie mam tylko nad pępkiem i jeden nad tą blizną po wyrostku to czerwono białe normalnie żywcem blizna jakby się robiła... Ajj... Okropnie to wygląda jakby skóra pękała..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka