BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #510988 przez Alina2408
no wlasnie jadzia tez sie zdziwilam ale teraz musze wchodzic za kazdym razem w ciemno :)

pati to zakrec kurek... u mnie sytuacja trudna bo rodzice m nie mieli wegla wiec to inna sprawa... ale tez powiedzialam dosc....

marlena ja tez sapie jak parowoz czasem m mi pomaga wstac bo przez ten prad w nodze ciezko mi zlapac rownowage czasem....

jadzia bez nerwow znajdzie sie wozeczewk...

pati szczerze olej go wiem ze nie jeste latwo i przykro ale nie mozesz sobie na to pozwolic...

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #510992 przez jadziatopol
Dominia,Kasia ja od poczatku jem kukurydziane bo to moje ulubione. Ale z mlekiem dopiero moge jesc od 10 rano. Dzisiaj zjadlam o 8.20 i do tego troche przegielam z iloscia i moze dlatego. Prawie zawalu dostalam . Mialyscide kiedys taki cukier? Dominia ty chyba pisalas ,ze mialas raz 160...tak?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #510998 przez dominia
Jadzia tak na poczatku mialam ze dwa, trzy razy takie wysokie :/ wtedy to plakalam przy takich wynikach :( ale na szczescie juz sie pilnuje :) ale jak raz Ci sie zdarzylo to nic sie nie stalo :) moze ja tez sprobuje te platki :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511007 przez jadziatopol
pierwszy raz mi sie zdarzylo ;) juz bede uwazac. Tata dodzwonil sie podobno do Fedexu i paczka ma byc w poniedzialek...tylko zapomnial zapytac dlazcego wyswietla sie status "doreczono"? sprobuj Dominia. Ja zawsze dawalam 3 garscie platkow na kubek mleka...a dzisiaj to poszalalam...taka mialam ochote,ze chyba pol paczki zjadlam :P

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #511010 przez dominia
Jadzia ja uwielbiam platki i kukurydziane i czekoladowe i miodowe, przez pierwszy trymestr jadlam codziennie na sniadanie a teraz moge tylko tesknic za ta przyjemnoscia :(

12 lata 3 miesiąc temu #511013 przez xpatiiix3
Alina nie wiem chyba tak zrobię i zobaczę może coś zrozumie, jak zrobimy sobie przerwę... Ale wątpie w to, zazwyczaj to ja pękam... To taka moja pierwsza prawdziwa miłość była, ale zmienił się od kiedy w ciążę zaszłam, jest co raz gorzej, teraz już totalnie przegiął...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #511016 przez bananamana
Cześć mamusie

xpatiiix3 wszystkiego najlepszego, spelnienia marzen, szczesliwego rozwiazania i jak najmniej nerwow :kiss:
Czytam tak i oczom nie wierze nie ladnie sie twoj zachowal a i wcale wiek go nie usprawiedliwia przeciez swoj rozum ma, no nic moze po przeczytaniu twojej wiazanki cos sie w nim ruszy a jak nie to tak jak mowisz nie ma sie co denerwowac

Jadzia spokojnie pewnie sie paczka znajdzie i wszystko bedzie oki zobaczysz nie denerwuj sie tylko na spokojnie :blink:

Gabielle dobrze ze juz sie nie denerwujesz nie ma co tracic nerwow na takich ludzi, u mnie tez nie ma kolorowo ale co zrobic najwazniejsze to myslec teraz o malenstwie i o sobie :)

Wiecie co dziewczyny tak mnie strasznie boli ta rwa kulszowa jeszcze tak mnie nie bolala ledwo chodze jak kaleka doslownie w nocy sie budze co chwile zeby zmienic pozycje masakra, kolo 5 miesiaca mnie tez bolalo juz o tym chyba pisalam pozniej puscilo a teraz wrocilo ze zdwojona sila ehhh

12 lata 3 miesiąc temu #511020 przez xpatiiix3
Bananamana dziękuję ;) a gdzie dokładnie boli Cię.? kurde, może u mnie to samo ja nie wiem, ale ledwo chodzę... ;/

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #511021 przez kasia123m
Narobilas mi smaka na te platki.ja z mleka w dzien to tylko caffe latte...pol szkolanki mleka troche kawy i 3cm piany.najpierw zjadam piane...potem slodze plaska lyzeczke cukru i dopiero mieszam i wypijam...ale moze te platki bym sprobowala np na podwieczorek...przy podiwczorku juz zeszlam do 1 kromki ig...przy kolcji dzis 1,5....jakbym coraz mniej chleba mogla na te dwa posilki... :ohmy: ..dzis dojada salatka z pora w duzej ilosci ale jak nie man to nie ma co jesc...bo jak zjem jeden plasterek szynki to jestem glodna.a jogurt naturalny i dwie Ig zjadam codziennie po 11 rano plus np pol jablka.i jem caly jogurt zott 180gram.tylko w niedziele jem ta jajecznice.ostatnio z 3jaj i cukry ladne.to tylko im wiecej chleba tym cukry wyzsze.Jadzia ja mialam 150 po tej pizzy i wcale zjesc niechcialo mimo iz prawie biegalam po domu..bardzo wolno spadalo...

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511023 przez jadziatopol
Banananama wspolczuje rwy....co za cholerstwo nieprzyjemne. Ja mialam w pierwszej ciazy...chodzic nie moglam taki bol ;)
Dominia ja tez uwielbiam platki ale kukurydziane nieslodkie najbardziej :P czasem sobie jem bez mleka :P
Kasia no tak...pisalas....faktycznie po tej pizzy. A ja mleko jem 3 razy dziennie...ale nie moge ani rano ani wieczor po 18-tej...najlepiej o 11-12 i o 14-16.Mi tez chleb coraz bardziej podnosi cukier. Zapycham sie owocami i salatkami jak ty. Chleba juz praktycznie wogole nie jem...no moze 2 kromki dziennie. ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #511025 przez bananamana
Ból sie zaczyna miedzy pośladkami i promieniuje mi do prawej nogi, idzie przez pośladek tak do polowy uda narazie ale rwa kulszowa ma to do siebie ze moze promieniowac az do piety tak ze wersji hard jeszcze nie mam i mam nadzieje ze miec nie bede, bol okropny jakby ktos mi wbijal w posladek rozgrzane metalowe dluto

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #511031 przez DOMI
Kasia, Dominia płatki kukurydziane nie są polecane mają ig 84 więc wysokie bardzo. Jak już chcecie eksperymentować to kupcie takie bez żadnych dodatków.
Jadzia ja miałam cukier 160 bez paniki jeżeli to sporadyczne. Przecież przy teście obciążenia 75 glukozy normą po godzinie jest do 180 więc, nikt by takiego testu nie robił gdyby takie wartości raz na jakiś czas były bardzo groźne.

12 lata 3 miesiąc temu #511036 przez dominia
Ja jak mialam 160 to zjadlam troche kapusty albo ogora i bez pospiechu chwilke pospacerowac i zaraz spada na norme :)
Tez mam podobnie z chlebem :dry: na sniadanie moge zjesc tylko jedna kromke i na kolacje tez tak jem, jajecznice z 3 jajek jem i jest ok, salatki robie co chwile i juz mi w sumie ogorki i pekinska bokiem wychodza no ale co poradze :) tluste miesa tylko bez panierki jem i cukier ok :)

12 lata 3 miesiąc temu #511038 przez Alina2408
banana to masz podobnie jak ja tylko ja mam taki prad ale za to jeszcze jeden bol w okolicy lopatki ktory mi promieniuje na zebro no ale co zrobic...

pati nie pekaj... prosze zrob to dla siebie i dla juniorka sorry ale on musi zrozumiec co i jak bo w koncu to nie sama zaszlas w te ciaze..

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #511042 przez Marlena1888
bananamana wiem co to znaczy rwa kulszowa, miałam to niedawno ok6mies c.,.. kulałam tak że ledwo powolutku chodziłam.. mi pomogło branie ibuprofenu przez tydz 2razy dziennie. Teraz na szczęście nie wróciło, i mam nadzieje że nie wróci ;)

gabille widzę że Twój teściu to też nie zły egzemplarzyk ;P ale najważniejsze się nie denerwować jego głupimi odzywkami, dobrze że go masz głęboko :lol:

jadzia nie denerwuj się na zapas, zobaczysz że wszystko się wyjaśni i otrzymasz przesyłkę:)

a my wróciliśmy z M od szwagierki, robiła frytki z posypkę, ale pojadłam wow! Filipuś szaleje w brzuszku calutki dzień mamusi nie daje wytchnienia :woohoo: no nie wiem non stop czuję jak się przeciąga i wiosłuje :side: hihi:)
oki, idę się kąpać, dobrej i spokojnej nocki :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka