- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Kasia ten katar Ci chyba musi sam od siebie przejsc.. Tak mi sie wydaje

Ja dzisiaj chce skonczyc prace zaliczeniowa i poprasuje ubranka Igora bo wczoraj juz jedna pralke wypralam a chce byc na bierzaco zeby sie pozniej w tym nie zakopac

Milego dnia dziewczynki :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
ja już po śniadanku, buła z miodkiem.. mm.

myślę że dziś pojedziemy do moich rodziców na obiadek i tak minie niedziela

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

pati, nic dziwnego, że Ci się zrobiło przykro. Nie chcę nic radzić, życzę Ci po prostu wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin, zdrowego dzidziusia i spełnienia marzeń i obyście byli szczęśliwi!
sylwka, również 100 lat i pociechy z maleństwa! uśmiechu, zdrówka i radości!

kasia, życzę zdrówka!
jadzia, ,mam nadzieję, że lada dzień dostaniecie wózeczek. Też słyszałam, że w Stanach tak wygląda doręczanie paczek

gabilee, przykro mi z powodu kłótni z teściem. Dobrze, że nie dajesz sobie w kaszę dmuchać. Oby remont sprawił, że troszkę odetchniesz. Moi teściowie są kochani, ale fakt, że widzimy się z raz-dwa w miesiącu. To samo z moimi rodzicami. Pewnie jak się razem mieszka, to większa szansa na konflikty

Madlen, cieszmy się słodkim "nicnierobieniem", bo od lutego ciężko będzie znaleźć chwilkę dla siebie

Do tego mnie też od wczoraj łapią co jakiś czas dziwne skurcze

Po obiadku idziemy do kina na "Atlas chmur", widziałam zapowiedź i bardzo mnie zaciekawił, mam nadzieję, ze się nie rozczaruję no i że te skurcze się uspokoją. Potem jeszcze musimy zahaczyć o jakiś sklep i zrobić sylwestrowe zakupy. Chcę upiec takie ciasto bo już mi od dłuższego czasu chodzi po głowie

duzosole.blogspot.com/2012/10/snickers-wymieka.html
Mam nadzieję, że mi samopoczucie pozwoli. Olek fika i wypina się jak szalony. chwilami mam wrażenie, że chce wyskoczyć przez pępek

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
2 stycznia idę do gina to zapytam co to jest i czy jest to normalne. W necie wyczytałam że sporo kobiet tak ma na tym etapie ciąży, że są to te skurcze Braxtona.
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Skurcze Braxtona-Hicksa - jak odczuwają je kobiety?
Czasem ból przypomina wyjątkowo dokuczliwą miesiączkę , albo nagły ucisk uniemożliwiający wyprostowanie się. Są też i takie pr zyszłe mamy, które twierdzą, że skurcze łapią je po kilkanaście razy dziennie i właściwie nie mogą przez nie chodzić. Jednak dla większości ciężarnych są bezbolesne, chociaż odczuwane przy nich napięcie mięśnia macicy może być nieprzyjemne.
Skurcze Braxtona-Hicksa - mocno, coraz mocniej
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
Skurcze Braxtona-Hicksa - różnice między skurczami przepowiadającymi a porodowymi
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i ca łkowicie ustępują.
Skurcze Braxtona-Hicksa - dobra pozycja
Przede wszystkim zmień ułożenie ciała. Jeżeli skurcz złapał cię w trakcie spaceru – usiądź. Jeśli akurat leżałaś czy siedziałaś, wstań i pospaceruj przez chwilę. Skurcz powinien dzięki temu ustąpić. Dobrym sposobem jest też kąpiel w ciepłej wodzie. Jeżeli wyjątkowo mocno odczuwasz skurcze przepowiadające, powiedz o tym lekarzowi prowadzącemu. Zapewne zaleci ci łykanie leku rozkurczającego. Gdy skurcze rozpoczną się nagle i z dość dużą siłą, dostosuj się do wyżej wymienionych rad i odczekaj godzinę. Jeśli nie przejdą, a wręcz będziesz miała wrażenie, że się nasilają – jedź do szpitala.
Skurcze Braxtona-Hicksa - macica na start
Na 3–4 tygodnie przed porodem twoja macica obniży się. Jest to jeden z pierwszych objawów rozwiązania. Towarzyszą temu niekiedy dość lekkie skurcze. Wraz z obniżeniem się macicy główka dziecka również obniża się w kanale rodnym i przypiera się do wchodu miednicy, czyli do części kostnej. Może uciskać pęcherz moczowy i mimo że łatwiej się w tym czasie oddycha, zauważysz pewnie, że częściej oddajesz mocz. Obniżenie macicy ma też inne skutki. Zdarzają się np.: ucisk w okolicy miednicy, bóle pachwin i krzyża, bolesne dźgnięcia w okolicy nerwu kulszowego (obok kości ogonowej). To jednak jeszcze nie początek porodu, lecz tylko skutek niskiego usadowienia główki dziecka.
Skurcze Braxtona-Hicksa - rozluźnij się przed porodem
Jesteś zestresowana? Twoje mięśnie są napięte? Naucz się technik relaksacyjnych. Polegają one na rozluźnianiu mięśni, uspokajaniu oddechu i skupianiu myśli na pozytywnych tematach. Siedem minut relaksu wystarczy, by się odprężyć.
Oto jedno z ćwiczeń:
•Usiądź wygodnie, zamknij oczy, oddychaj spokojnie. Zrób kilka głębokich wdechów i wydechów.
•Wyobraź sobie, że zamieniasz się w aparat fotograficzny. Gdy otwierasz oczy, „robisz” zdjęcie otoczenia lub tylko jednego przedmiotu i utrwalasz obraz. Kiedy je zamykasz – „wywołujesz” zdjęcie i przypominasz sobie ze szczegółami, co zarejestrowałaś.
•Ponownie otwórz oczy, „sfotografuj” inny przedmiot lub osobę i znów „wywołaj” zdjęcie w wyobraźni.
•Powtórz ćwiczenie 3-4 razy.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Zrobiłam wczoraj sernik i wyszedł

- Alina2408
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- smile or die

domi u mnie najgorzej jak sie malo rusza...
kasia kiwi i czerwona papryka jak mozesz one maja duza dawke latwoprzyswajalnej witaminy c i moze pomoze... a co z tranem??? czy wyciagiem z watroby rekina??? mozemy??? moze to by ci pomoglo... zapytaj...
...ja dzis prawie nic nie robie znaczy troszeczke powoli w domku jakies prania bo m w pracy a samej to mi sie nie chce i sie troche boje gdzies lazic...
dominia tez poprasuje juz ostatnie ubranka i poukladam na polkach i mojemu podpisze zeby wiedzial co jest co heheh

pliszka mamy mamy

wiecie ze ja dzis koncze 35 tydzien i zaczynam 36 jejku czy to juz liczy sie za 9 miesiac??? czy jeszcze nie

- anet-a-1401
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

zamowilam rozek usztywniany kokosem..bo wyjelam nasz stary i sprany...pralam go wiele razy...w domu sie przyda ale nowy tez by sie przydal...zwlaszcza ze zaplacilam 23zl...noi nie wybralam rozowego tylko brazowy bo mi sie bardziej podobal..pokaze Wam
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

kasia piękny ten rożek, tez poluje na jakiś, jeden już mam. Dodaj linka do aukcji

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale dzisiaj z mężem pospaliśmy ;x do 11:15

Jutro sylwester!! I styczeń... i będzie się działo powoli u nas. Nie mogę się doczekać aż zobaczę wasze dzidzie