- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
Pliszka też mam Pregna DHA 250, biorę 2 kapsułki dziennie.
Zastanawiałam się też nad Prenatal dha z alg
Sylwia jestem dzielna, fachowiec w jednym pokoju działa, M. w kuchni a ja im tylko kawę parzę. No i mam atrakcję wybierając farby, kleje, lampy, meble itp..
Alina skierowanie mam od gina priv, więc pewnię zapłacę.
Princess dzięki za linka.
Podobnie moja mama o mydełku do kąpieli, na co ja, że teraz są żele do kąpieli i można wlać do wody. Nie przetłumaczysz.. Nie chce jej oddzielać od wnuka, może posłucham, przytaknę i tak zrobię swoje. Choć znając siebie powiem, że zdecydowałam inaczej..
Sama nie cackała się ze sobą jak była w ciąży, w przeciwieństwie do mnie teraz....
Myślę że za 4 dni teściowa może przyjść.
A nad laktatorem się zastanawiam. Chyba ręczny Avent ma najwięcej zwolenniczek.
Alinka trzymaj się tam Kochana

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Katarinka glowa do gory..dasz rade..Napewno bedziesz dobra Mama...
dopadnie Was szal na punkcie dziecka..i faceci pojda na bok..niestety tak to wyglada..choc ciezko to sobie wyobrazic.jeszcze w szpitalu wydawalo mi sie ze te 3 noce bez M sa tragiczne..plakac mi sie chcialo ze nie jest przy mnie caly czas..ze musimy sie na chwile rozstac..A teraz bede plakac pewnie i tesknic za synkiem bardziej niz za M..i to nie znaczy ze go nie kocham..Ja np boje sie ze sobie nieporadze z dwojka..ze bede na starszego krzyczec bo on sie bedzie domagal mojego zainterseowania i pewnie nieodstepowal mnie na krok..a tu male dziecko i przybedzie mi obowiazkow..ON jest nauczony ze jest oczkiem w glowie wszystkich..ze jak ktos przychodzi to wszyscy sie nim zajmuja i z nim bawia.CHoc ostatnio jak byla ciotka to ja juz na to niepozwolilam.TLumaczylam ze goscie przychodza do nas i on juz jest na tyle duzy by zajac sie soba sam i sie udalo..BO tak jak wchodzi tesciowa to nawet z nia porozmawiac sie nie da...on jej potrafi glowe obraacac zeby z nim gadala.ALe jak moj maz z tym nic nie robi to mam to gdzies...Prosilam zeby nad tym zapanowal to on woli posiedziec i odpoczac...niech sie babcia zajmuje.tylko ze on nie zawsze zchowuje sie odpowiednio a tatus nie krytykuje jego zachowan i potem on sie uczy wtracac w rozmowy doroslych przerywac itd..mnie to do szalu doprowadza ale odkad jestem w ciazy nie mam sily z tym walczyc.a szkoda gadac..
Satine ja bym chciala cesarke..ale czytalam ze jesli plytki beda ponizej 100tys to nie dadza mi znieczulenia w kregoslup bo to grozi krwotokiem w kregoslupie..tylko wchodzi w gre znieczulenie ogolne..NOi narazie hematolog wogole nie chce cesarki..a ja bym wolala..dla bezpieczenstwa malej.czytalam tez ze przy niskich plytkach sie robi wlasnie cesarke zeby dziecko krwotoku niedostalo...NOI o jakims badaniu przeciwcial..ze niby moj organizm morduje moje plytki..zapytam czy mialam to badanie..i czy tak jest w moim wypadku bo to wazne..czy moj organizm nie morduje plytek Tosi..musze to wiedziec..wczoraj mnie to wszystko dobilo ale dobrze ze poczytalam..chce wybrac opcje najbardziej bezpieczna dla niej..a ja to...moze mi sie nic nie stanie
my po warsztatach..bardzo fajne byly o polu magnetycznym i magnesach.i powiem Wam ze ten spacer do przedszkola dobrze mi zrobily..czuje sie duzo lepeij...Jutro rano skoczymy do biblioteki bo nie mamy co czytac...to znow bedzie spacer..I wzielam podreczniki z przedszkola..6dni w sumie syna nie bylo i 13 stron do zrobienia w podreczniku plus dwie wypychanki..troszke jest ale ciesze sie ze cos robia...
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja wiem, że się trochę mazgaję, ale to chyba z nadmiaru czasu na przemyślenia. Poza tym zauważam, że jak byłam młodsza to podchodziłam do wszystkiego bardziej spontanicznie, zywiołowo a teraz to wyszukuję i wkręcam sama sobie jakieś schizy. Ale chyba już dość, trzeba brać życie za rogi i cieszyć się tym co mamy

W końcu jest dla kogo się starać i żyć

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chyba rzeczywiscie mnie przescigna inne laseczki

Acha...jezeli chodzi o DHA to biore od poczatku ciazy ...mam razem z witaminami

- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Ja teraz opadłam z sił konkretnie

Kasia będzie dobrze

Jadłaś to jajko ?
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ale napisałyście postów.Nie dam rady was nadrobic, bo idę się położyć.
Miałam dzis wizytę. Jakby to powiedzieć... Wojtek bardzo duży... kawał kloca z niego... waży już 2600g a ja przytyłam już 16kg... Jeśli Wojtek będzie nadal rósł w takim tempie to cesarka będzie nieunikniona...
A teraz trochę mniej przyjemne rzeczy...
Otóż bardzo skróciła mi sie szyjka,mały bardzo mocno na nią napiera i w każdej chwili mogę urodzić Mam już skierowanie do szpitala i gdyby tylko coś mnie mocno bolało to mam jechac prosto na oddział. Gina mówila, że musimy małego przytrzymac w środku jeszcze 3 tygodnie... mam leżeć i sie bardzo oszczędzać.
Całe szczęście,że mi sie ostatnio poszerzył brzuch (tak jak wam pisałam przybyło mi 4 cm w pasie w ciągu 3 dni) Dzieki temu Wojtek jakos się ułozył i tak mocno nie naciska na szyjkę (nawet nie boli mnie na razie brzuch) I oby tak zostało, to wtedy go donoszę. Jeśli tylko pojawi sie mocniejszy ból to od razu do szpitala
Na dzień dzisiejszy mam sie oszczędzać.
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Andzia faktycznie Wojtuś już duży !

- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Tak Domina robilam jajecznica z 3 jajek na cebuli i krome chleba zjadlam i marchewke...mysle ze mi po jajecznicy nieskoczy jakos drastycznie...a zawsze wiecej zjadlam niz tylko sama kanapke z czyms..Ja nauczona jestem z chlebem wszystko...no niestety jedna kroma do jajecznicy musiala wystarczyc...tak samo do parowek...ciezko mi je jesc z mala iloscia chleba..ale lepsze to niz nic...
Co jeszcze jecie na kolacje...moze jakas saltake?tylko z czym zeby cukier nieskakal..
andzia duzy chlpak rzeczywiscie...musisz polezec bo jeszcze zawczesnie by wychodzil...to tylko 3 tyg dasz rade...trzymamy kciuki
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Moj Bartek wczoraj dostal pierwsza "ocene" . Mieli napisac prace domowa ...esej na temat "Moment.ktory zmienil moje zycie" i dostal 25pkt na 25 max! Lepiej niz jego kolega rodowity amerykanin. Mial tylko jeden maly blad stylistyczny...ale kobitka przymknela oko

Andzia ale Wojtus duzy

Kasia ja po jajach tez mam cukier normalny . Nie powinno ci skoczyc do gory

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jadzia ja nie wiem jak to będzie jak będę musiała się jeszcze w następny weekend do szkoły wybrać

Bartek daje radę