BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #523919 przez dominia
Princess myślę, że ten wirus do soboty powinien przejść :) one są zaledwie 2-3 dni i przechodzą :) ale to niestety istna męczarnia dla organizmu ;)

moje babcie mają obie ponad 70 lat ale dobrych rad mi nie udzielają :silly: i dobrze bo pewnie bym się z nimi kłóciła :lol: cieszą się, że będą miały prawnusia i pytają jak się czuję :) myślę, że tyle w zupełności wystarczy :lol:

i znowu forum się popsuło :huh: było dobrze to się im zachciało tego powiadomienia w mejlach, które tylko denerwuje pełną skrzynką :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #523921 przez xpatiiix3
Sylwia nie nie to nie to ja wiem kiedy ona ma, jej i bez tego odbija czasem :P A jaki śliczny brzusio i jaka Ty ładna kobietka :D

Princess no to M ma rzeczywiście o co się obrażać, przecież tylko myślisz o dobru dziecka... Nie wiadomo jak taka grypa może wpłynąć na nasze dzieci...

Gabilee no ja już bym chciała, żeby ta szkoła się skończyła jutro idę na wizyte i po wizycie do domu, nic nie poprawiam, bo jednak stypendium mi nie wyjdzie :P

Alina u niej często się to zdarza.. Ale już chyba dobrze jest :P

Ola no Aliny to raczej nie wyprzedzimy :P hehe

Jestem taka wymęczona przed chwilką weszłam do domu a ledwo doszłam... Tak brzuch boli dzisija jakoś i wymiotować mi się chciało po drodze do domu... Masakra jakaś ale już lepiej trochę...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #523928 przez [email protected]
Dzień dobry :)

Sylwia b.ładnie wyglądasz i domek sliczny :)

Ach to karmienie,bardzo bym chciała żeby sie udało a jak nie to jest mm,moja mama jest super mama i nie udało sie,żadne z trójki nie chciało ssać,a ja do 14 roku nie chorowałam :) kupie kapturki,laktator mam od kuzynki,postaram sie :) a co z tego wyjdzie okaże sie w lutym

12 lata 3 miesiąc temu #523956 przez katarinka1
Cześć Brzuchatki :)
Mam trochę do nadrobienia lektury - duża produkcja naszego forum :blink: Obiecuję dziś nadrobić zaległości, może będę miała lepszy wieczór... Ostatnio dopada mnie deprecha, także szkoda gadać. Cała jestem na nie, a do tego płaczliwa i chyba strach mnie ogarnia większy niż euforia. Mój mąż jest bezradny i nie wie co robić, by było lepiej. Może forum poczytam i jakoś będzie.

A z innej beczki mam pytanie co do laktatorów - jakie i czy w ogóle kupiłyście już? Patrzę na allegro i nie wiem sama, czy Avent czy Tommee Tippee. Może macie jakieś doświadczenie, albo znacie opinie innych mam?

I pytanie do Satine - mam wrażenie, że najlepiej z forum, a w każdym razie b. dobrze poruszasz się po allegro. Jak tam licytować? Ja potrafię tylko zwyczajnie coś kupić :( Może podpowiesz ?

12 lata 3 miesiąc temu #523962 przez dominia
Katarinka ja mam z aventu ręczny, większość dziewczyn raczej kupowało ręczny. z tego co wiem to na ten co ja mam nie narzekają. Na temat innych firm się nie wypowiem bo nie wgłębiałam się w ten temat :)

12 lata 3 miesiąc temu #523967 przez katarinka1
Dominia Ja też biorę pod uwagę tylko ręczny. Chciałabym karmić małą przynajmniej pół roku, ale nie wiem, jak to będzie. A elektryczny jest dość drogi i nie wiem, czy mi byłby potrzebny.

12 lata 3 miesiąc temu #523974 przez katarinka1
Dominia Ja też myślę wyłącznie o ręcznym. Tyle, że nie wiem jakiej firmy :(
Chciałabym małą karmić chociaż pół roku, ale nie mam pojęcia jak to wyjdzie, czy będę mogła itd. A elektryczny to dość droga inwestycja i dobra, gdy jest mega produkcja :blink:
Nie spodziewam się takiej, bo cycki moje najmniejsze nie są, a słyszałam, że to kobiety z niewielkim biustem mają najwięcej pokarmu.

12 lata 3 miesiąc temu #523978 przez katarinka1
Myślałam, że nie poszło i drugi raz naskrobałam. Głupieje to forum

12 lata 3 miesiąc temu #523979 przez Satine0
Katarinka wyślę Ci zaraz wiadomość pw :)

A laktator mam ręczny z Aventu.

12 lata 3 miesiąc temu #523987 przez Alina2408
a Ja w szpitalu pojechałam z m na ip i mnie dali od razu na oddział wygląda na to że jeszcze za wcześnie ale zostawili na obserwacje. chętnie to już bym wróciła do domu a nie tutaj siedziała. zbadał mnie lekarz i powiedział że to chyba jeszcze za wcześnie ale zostaje na razie. będę się czasem odzywać i dawać znać co i jak.

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 3 miesiąc temu #523991 przez dominia
Alinka dobrze, że pojechałaś :kiss: leż i odpoczywaj, jak stwierdzą, że jest ok to wypuszczą i będziesz spokojna, że z Nataszką wszystko ok :) jesteśmy z Tobą :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #523998 przez sylwia1986
Alinka trzymaj się kochana, moja lekarka stwierdziła, ze jeśli tylko się da to podtrzymują ciążę do ukończonego 38 t.c, później można już spokojnie rodzić, więc z moich obliczeń wynika że jeszcze 9 dni i luz.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #524034 przez jadziatopol
Alina trzymaj sie kochana :kiss:
DOMI nikt nie mogl tego lepiej ujac (mam na mysli dyskusje na temat karmienia piersia) :)
Sylwia ladnie wygladasz i brzuszek tez extra :)
Katarinka ja po ostatnich meczarniach chyba jednak zdecyduje sie na laktator elektryczny ale to dopiero jak zobacze,ze jest taka potrzeba ;) bo ostatnio nie moglam recznie nadazyc z odciaganiem...taka mialam produkcje ;) a Satine rzeczywiscie jest specjalistka od licytacji na allegro i wyszkuwianiu fajnych okazji...wiem bo mi bardzo pomogla jak jeszcze bylam w Polsce :lol:
Andzia dzieki za informacje na temat paciorkowca :) dobrze miec mikrobiologa w grupie :)
Vini fajnie ze bedziesz miala porzadne usg wreszcie :) a z tymi badaniami na cukrzyce to az dziwne...przeciez nie trzeba miec zadnych objawow a cukrzyce ciazowa mozna miec ;) no ale co kraj to obyczaj jak ktos tutaj na forum napisal :)
Kasia ech te hormony...wszystkie jestesmy podenerwowane tak wiec nie miej wyrzutow. Jestes dobra mama i masz mnostwo cierpliwosci :) a jezeli chodzi o dietke przy karmieniu to chyba przesadzalas...ja jadlam prawie wszystko z umiarem wykluczajac calkowicie produkty,ktore dzialaly wzdymajaco.
Monia jak ty sobie dajesz rade z tymi niedocukrzeniami w nocy? wyczuwasz je i budzisz sie? moja kuzynka jak miala niedocukrzenia to sie wogole nie budzila :ohmy: ktos ja musial budzic i zazwyczaj to robil maz
A ja dzisiaj mam wizyte i jestem ciekawa co sie bedzie dzialo ...bo bardzo czesto jestem tam co 3-4 dni.Raczej usg juz nie bedzie...moze przygotuje sobie liste pytan do niej dotyczacych porodu...jak to wyglada w stanach bo kompletnie nie mam pojecia.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #524065 przez katarinka1
Jadzia A jak Ty się trzymasz kobietko? Trochę poczytałam i wiem, że wydawało się już, że będziesz pierwsza się rozpakowywać. A tu czytam kolejne nasze laseczki chcą Cię wyprzedzić :blink: Te skurcze o których piszesz to zaczynają już po kolei nas dopadać. Niedługo się zacznie dziać :lol:

Satine Jeszcze raz dziękuję :laugh: Mam ochotę zaczaić się na jeden laktator i zobaczymy co z tego wyjdzie. Pewnie takich chętnych jest więcej ;) Ty pisałaś też, że lekarz Ci wspomniał o cesarce i zastanawiasz się, czy to nie z powodu nadwagi. Myślę, że nie bo ja też szczupłością nie grzeszę (niestety), a mój nie widzi problemu w porodzie SN.

Alinka Trzymaj się tam i dawaj znać. A w którym szpitalu jesteś i gdzie chciałabyś rodzić? Bo my chyba z jednych stron ...

Princess Ja ostatnio dużo rozmawiałam z moimi koleżankami nt porodów i sn i cc no i większość z nich jest za cc (i to takie, które rodziły również sn). I to nie chodzi już o nas, o ból czy jego brak i ewentualne powikłania po cc, ale chodzi o zdrowie maluszków. Niestety, z porodem sn jest tak, że jest dobrze, gdy jest dobrze, a gdy zaczynają się jakieś schody to wszystko zależy od zespołu na jaki się trafi. Ja będę się nastawiać na cc, ale to głównie z troski o małą i ze względu na mój wiek :huh:

Michasia Trafnie to ujęłaś, nic dodać nic ująć. A z tym dachem to porażka.

Monia Ty tak pięknie piszesz o macierzyństwie... Aż chce się czytać i chciałoby się być taką mamusią jak Ty :)

A ja w totalnym dołku, czuję się jak w czarnej d....e. Wszystko mnie dołuje i przeraża. Czuję się jak słonica (mimo że przytyłam tylko 3,5 kg), brzuchol wielki, puchną mi ręce, ciągle kibelek i siusiu. Taka niedołęzna jestem :( No i dopadł mnie stres czy podołam, czy będę dobrą matką itd. Sorry,, że tak truję, ale nie chcę już męczyć męża bo widzę, że on się przejmuje tymi moimi stanami. No i ciągle myśle o tym porodzie :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #524081 przez Satine0
A może z tą cesarką chodzi o to, że u mnie z ciśnieniem różnie ;-) Sama nie wiem. Co ma być to będzie...ja tam się cesarki nie boję :) Jeżeli mała ma być zdrowa to niech kroją.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka