BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #529858 przez kasia123m
Jadzia ja cukry na czczo mam dobre bo jem pol buly zamiast cala...ale wczoraj zjadlam 3/4 buly z maslem i sezamem i tez rano ladny cukier bo 87...ale wiecie co ja wogole mam dziwnie niskie cukry od dwoch dni...NO dzis po jogurcie ,kromce IG i polowie jablka niewiele chodzac mialam na polu 70?????a potrafilam miec po 110-115 po takim posilku...moze przez to ze rece mialam lodowarte bo na sankach mierzylam..po przyjsciu z pola dojadlam dwie swiezutkie ig z szynka cukier 90..potem obiad 86...potem pomarancza 87...na kolacje dwie IG co ostatnio jadalam tylko jedna i cukier 91...i biegalam po kolacji a dzis siedzialami wogole niechodzilam..nawet teraz zjadlam Ig plus kawal wiejskiej kielbasy plus salatka z pora i pol jablka i zonbaczymy...BO ostatnio o tej porze moglam tylko jedna kromeczke wasy bop cukier byl wysyoki...zobaczymy

DOmina TY czujesz parcie skurcze cokolwiek..a ja nic..zupelnie..zadnych boli skorczy..parcia na pecherz klocia..nic...i co mam powiedziec..

Domina sliczne ciuszki..naprawde sie ciotce udalo

Aneta sliczny brzusio:)

Martyna ze wzgledu na te wody tak?bedzie dobrze jak ostatnio...sprawdza wszystko...lepeij sprawdzic...trzymamy kciuki...zreszta TY juz na wylocie...wiec nie widomo czy Cie wyposszcza w dwupaku...dalas komus tel jak cos..albo masz do kogos zeby nas tu informowac co i jak>

aganobla fajna kolyska

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #529859 przez xpatiiix3
Dominia no jak u każdej chyba humorki to teraz strasznie zmienne są, że tak powiem zależy od pogody :P A z tymi cukrami już niedługo kochana i będziesz mogła już trochę wyluzować i więcej zjeść, chociaż w sumie i przy karmieniu piersią odpowiednie dietki są.. No ale nie będzie tak źle ;) Hehee zawsze ciężko się do nauki zabrać, ale będzie dobrze, będę trzymać kciuki za Ciebie :)

Martyna mam nadzieję, że wszystko w porządku ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #529876 przez andzia_zg
Martyna a czemu na patologie? Co powiedział lekarz?

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #529895 przez Monia_T
Martyna mam nadzieje, że ten pobyt na patologii to tylko profilaktycznie???
Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze :kiss: :kiss: :kiss:

Z ciekawostek...moja znajoma urodziła dziś dzieciątko. USG od początku pokazywało chłopca, a tu wyszła piękna dziewczynka :laugh:
To już kolejny taki przypadek, o którym słysze ostatnio... :woohoo:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #529918 przez dominia
Kasia zazdroszcze Ci tych cukrow naprawde :)

Martyna jak cos nie tak to zawsze lepiej byc pod stala kontrola :)
mnie ostatnio tez chcial wyslac na patologie ale go ublagalam tym, ze ladnie bede lezec w domu :) jako tako nic mi sie nie dzieje ;)

Poplakalam sobie w ramie M i troche mi lepiej ale tylko troche ;) cos mnie zlapalo :( jakis dolek..

Monia to ladnie sie pomylil :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #529921 przez Martyna
Kasia, Pati, Andzia, Monia na patologię ze względu na dużą ilość wód i ich przyrost. Lekarz też stwierdził, że mi się brzuch bardzo powiększył przez te wody. Niby profilaktycznie aby sprawdzic jak one przyrastają. Umówił się ze mną na 31 stycznia na wizytę ale powiedział, że pewnie i tak wcześniej urodzę bo brzuch też jest bardzo nisko.

No nic zobaczymy co to jutro wyjdzie

12 lata 3 miesiąc temu #529938 przez xpatiiix3
Martyna no to mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529941 przez gabilee
hej mamuski:D
ja wlasnie wciagnelam pizze sama robilam :cheer: co jest szokiem nawet dla mnie , bo jak mowilam ja nie gotuje :P ale miś pochwalil , ze bardzo dobra wiec ciesze sie bardzo :D

dzis chcialam zamowic sterylizator i nianie tommee tippee .. co o nich sadzicie :
allegro.pl/tommee-tippee-sterylizator-po...taw-i2951351069.html

allegro.pl/tommee-tippee-niania-monitor-...3664.html#tabsAnchor

a i koszule :
moda.allegro.pl/koszula-felicita-italian...osc-i2927786009.html

coo tym wszystkim myslicie warto czy nie bardzo? bo ja sama nie wiem

a laktator to chyba kupie jak urodze, bo nie wiem czy chce karmic? najwyzej zasusze pokarm

ja mam termin na 22 luty wiec nie jestescie same :D

dominia ale zgrabny brzusio :D

domi ciesze sie , ze synus zdrowy :) fajnie , ze juz troszke sie ruszasz :) napewno synek sie cieszy , ze mamusia sie troszke nim zajmuje . a wozek fajny , ale chcialas chyba ten abc prawda?

mrufka myslalam , ze juz urodzilas kochana :) trzymaj sie jeszcze troszke dasz rade :kiss:

aganobla spytaj gina czy tak powinny puchnac stopy , bo jak kostek juz nie widac

princess chora baba do ciezarnej z chorobskiem;/

monia juz koncoweczka , mam nadzieje , ze szybko urodzisz :D a z kolezanka no miala niespodzianke ^^

andzia ja nie wiem kiedy sie obniza ja mam nadal wysoko

satine ja nawet nie zaczelam prac :P

katriss wkoncu sie odezwalas :D

dzolka nie mam takich objawow , nie wiem co ci doradzic moze gina spytaj ?

aneta super brzuszek :)

aganobla super kolyska gdzie kupilas i ile koszt4owalo jak mozesz powiedziec? bo tez poluje na cos podobnego

martyna mam nadzieje, ze te wody plodowe nie zaszkodza w takiej ilosci , ale pewnie jakbycos to cc ci zrobia , ze tylko dzidzi bylo zdrowe i bezpieczne :) trzymam kciuki

a ja o dziwo czuje sie bardzo dobrze nie liczac bolu pachwin , ale to norma chyba widzde u kazdej :P

12 lata 3 miesiąc temu #529942 przez Marlena1888
mi też drętwieją ręce w nocy, takie dziwne uczucie.. i ostatnio miałam też skurcz w łydce, ale mnie złapał że nogą ruszyć nie mogę. zauważyłam że mój Smyku coś dziś mniej się rusza, niby liczyłam ruchy i są oki, ale takie delikatne i brzuch mam taki miękki jakiś.
ale mam dziś apetyt, zjadłam duużo przekąsek paluszków, ciastek, krakersów, aż sama nie poznaje mojego apetytu. Jeszcze na dodatek ksiądz dziś był u nas, tak mnie o wszystko wypytał.. masakra wścibski taki - proboszcz.

Martyna a Ty w którym już jesteś tyg., o kurcze to do 2tyg masz urodzić? wow

moja znajoma dziś w południe urodziła Jasia, 3005g, 55cm ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #529943 przez Martyna
Marlena ja skończyłam już 37 tydzień więc spokojnie mogę rodzić ale boję się jak cholera!!

Trzymajcie kciuki!!

przespanej nocy Wam życzę!!

12 lata 3 miesiąc temu #529973 przez michasia
Dominia piękne ciuszki i trochę ich jest:)

Aneta ładny brzusio, wcale nie taki duży.

Jadzia też nie mam jeszcze łóżeczka - mam dostać od cioci, miało być pod koniec roku, ale nie pytałam jeszcze, jak skończymy remont to podejdę kiedyś zapytać co i jak:)

Monia no proszę, moja kuzynka też miała mieć synka, a wyszła córeczka:) w drugą stronę chyba rzadziej się zdarza, co?

Martyna to miłego towarzystwa w szpitalu. Mam nadzieję, że okaże się wszystko ok. Masz już wszystko przygotowane dla dziecka jakby co?

Gabilee to rzeczywiście się rozwijasz kulinarnie w ciąży. Też dziś jadłam pizze, ale na mieście.

Myślałam, że z tym remontem szybciej pójdzie. Ściany jeszcze nie pomalowane, tylko sufit 2 razy. Tak poszpachlowałam te łączenia tapet, że musieliśmy większość potraktować papierem ściernym. Paweł realizuje teraz zamówienie na takie plakietki dla koleżanki, bo jutro musi wysłać, a później musi pomalować te ściany, jutro rano drugi raz i mam nadzieję, że będzie pięknie. W południe mają przyjechać kłaść nam panele, a w czw. mają przywieść szafę, którą kupiliśmy dziś w komisie. Od razu facet też weźmie nasze meble:), więc będzie z głowy.
Trochę się dziś narobiłam, jeszcze zakupy do tego, idę się myć i poczytać:)
dobranoc dziewczyny

Jadzia trzymam kciuki za paczkę.

12 lata 3 miesiąc temu #530018 przez jadziatopol
Gabilee nono...kuchareczka z ciebie :blink: zjadlabym taka pizze domowa :laugh: Koszulka bardzo fajna...mam podobna z tej firmy :) Niania tez extra i sterylizator tez taki mam :) a z odciagaczem tez na razie sie wstrzymuje bo zobacze ...a noz produkcja bedzie szla pelna para i odbior tez bedzie na czas :blink: :lol:
Martyna trzymam kciuki kochana i jestem z toba myslami :lol: :kiss:
Michasia to widze,ze remoncik juz zbliza sie do konca :) extra :)
Kasia Ja tez mam nizsze cukry juz od 4 tygodni czyli gdzies od 33 tygodnia ciazy....i tak na razie sie utrzymuje...moze tobie tez tak juz zostanie :) ja dzisiaj zjadlam 2 kromki z kielbasa i calego banana i po godzinie 75 :ohmy: :) a rano nie przekraczam 83 od 2 tygodni niezaleznie od tego co zjem...tylko wieczor wczoraj mialam jakis zastoj 3 godzinny ale mysle ze to wina glukometru z Polski. Zycze ci zeby ci tak zostalo.
Jej dziewczyny ...ale mam spanko...znowu spalam 2h! moze organizm wypoczywa przed porodem ?
Monia, Michasia to takie pomylki sie zdarzaja w dzisiejszych czasach przy tak dobrych sprzetach usg? nie do wary! :lol: A myslalam,ze teraz to juz niemozliwe :lol:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #530020 przez dominia
Jadzia spij teraz ile wlezie :) juz niedlugo sie nie bedzie dalo :)

12 lata 3 miesiąc temu #530023 przez jadziatopol
Dominia dokladnie...zbieram energie. Poszlabym na spacer jest taka ladna pogoda...blekitne niebo i cieplutko :( a ja siedze w czterech scianach....moze przejde sie gdzies niedaleko?
milej nocki dziewczyny . Spijcie spokojnie i snijcie o maluszkach :) :kiss:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #530024 przez dominia
Jadzia delikatny, spokojny spacerek :) dotlenisz sie :) do jutra :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka