- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dominia jak na razie nie mam mdlosci....ale dzisiaj za to mam cukry bardzo niskie

umylam dzisiaj okna, posprzatalam...prasowalam 4 godziny i brzuch mi tak stwardnial,ze zaraz odpadnie. Twardy jak kamien!

No...to tak sobie popisalam z nudow. Trzymajcie sie kochane i mielgo dnia wam zycze

- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

a ty widze robisz juz wszystko zeby urodzic ?
szkoda ze R tyle pracuje , ale niestety u mnie to samo

mi maly tak sie rusza pierwszy raz tak w nocy
- gabilee
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Mrufka widze ze TY JUZ W KAZDEJ CHWILI MOZESZ ZACZYNAC...
TEZ bym juz chciala choc 37tydz.w takich bolach bioder budzilam sie w nocy ze hej.ani na lewym ani na prawym boku spac.masakra.glowa mnie sciska.znow mam ketony choc mniej niz wczoraj a zjadlam 3/4 buly z maslem i serem zoltym noi wszystkie posilki w dzien z weglowodanami.glowa mnie troche sciska.dzis gin po 18a w srodde hematolog i dostane te wytyczne do porodu.juz nie moge z ta dieta.wcoraj zjadlam 2ciasteczka w czekoladzie i kapuste kiszona i cukier 102.dobrze ze ta kawe z tym mlekiem moge pic...caly dzien na nia czekam...jeszcze 3tyg...musze dac rade...jak sie luty zacznie to juz moge rodzic...jeszcze chce tylko na bal 31 isc z synem i mu foty porobic...a potem niech sie juz rusza.od ktorego tyg zaczyna sie 9mies?
- kasia123m
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Buziaczek jak i Ciebie?
Vini odezwij sie?
Princess gdzie Ty sie podziewasz?
Ktora sie jeszcze dawno nieodmeldowala?pisac cokolwiek...
Kto ma dzis jeszcze wizyte oprocz mnie i Dominy?trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Andzia a Ty kiedy idziesz Wojtusia podejrzec?
Jadzia moze obnizenie cukrow cos oznacza?ja tez czytalam ze z tydz przed porodem zjezdzaja.
Natalkaa,Chomiczka,Katriss,Katarina...
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pati, dupek z tego Twojego M

Twoja mama i babcia się na pewno po prostu o Ciebie martwią, szkoda tylko, że nie pomyślą, że takim gadaniem tylko rozdrapują ranę...

Jeśli chodzi o tę małolatę z ośrodka, to mnie jest żal takich dzieciaków

Jadzia, ale dzielnie sobie radzisz!

Mrufka, widzę, że ta końcówka ciąży Cię nieźle wymęczy

Paulaa, dobrze, ze się nic nie stało! Ja wczoraj pod kinem też mało nie zrobiłam szpagatu, uff, niewiele brakowało

A w którym szpitalu będziesz miała cc? Dobrze pamiętam, ze jesteś z Wa-wy?
Martyna, super, że już jesteście w domku i że wszystko jest w porządku!

Mnie wczoraj wieczorem też zaczęły męczyć skurcze, wzięłam aż 2 nospy, bo trochę w pewnym momencie spanikowałam... ale na szczęście się uspokoiło. Mam nadzieję, że Olek jeszcze da nam chwilkę, już jestem niemal gotowa, ale jeszcze to prasowanie i muszę kupić pieluszki jednorazowe

Póki co nie mam leżaczka i się zaczęłam zastanawiać nad zakupem... Bardziej myślałam o takim kojcu/łóżeczku turystycznym - żeby go wstawić do salonu i mieć Olka cały czas na oku podczas codzienniej krzątaniny (mamy salon połączony z kuchnią), ale juz sama nie wiem. Na początku to go w ogóle chyba zacznę w domu po trochu przyzwyczajać do wózeczka, a potem dokupimy to łóżeczko turystyczne albo leżaczek... Pewnie życie pokaże jakie rozwiązania będą najlepsze, bo póki co to mimo, że mi coś fika w brzuszku, to jeszcze do mnie nie do końca dociera, że to się wszystko dzieje naprawdę

Miłego dnia!!!!!
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kasia Ty też masz dziś wizytę? Cieszę się, że z Kacperkiem lepiej

Jadzia śliczne łóżeczko

Andzia jak się czujesz?
Gabilee sutki to ja już od ponad połowy ciąży mam wielkie jak Etiopka, ostatnio przykładałam miarkę od laktatora, żeby określić rozmiar brodawek, to się nie zmieściły

Przepraszam, że nie pisałam, nie miałam weny, źle się czułam... znów wróciły mdłości i brak apetytu. Wczoraj przyszła do mnie mama, gotowałyśmy żurek, pogadałyśmy trochę, pokazałam mamie wszystko co mam dla Adasia, powiedziała, że jeszcze dokupi mi rożek, kocyk i parę innych rzeczy.
Dziś na 11.15 mam wizytę... Podobno dostanę już skierowanie na cesarkę, ciekawe do którego szpitala mi da, pewnie nie do tego co chcę, bo jak stwierdził, tam kieruje tylko ciężkie przypadki.
Wczoraj za szybko położyłam się spać, już po 21 z M chrapaliśmy. No i o 1 się obudziłam wyspana, nie mogłam zasnąć to wzięłam kołdrę i poszłam do drugiego pokoju, poczytałam, zasnęłam i tak noc zleciała. M nad ranem się obudził i przestraszony woła gdzie jestem, myślał, że coś się stało

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Jak sie spalo ? Bo nam calkiem niezle oczywiscie procz wstawania na siku

Na 14 ide na wymaz i ktg.. Boje sie jak cholera nie wiem czemu

Milego dnia mamusie :*
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dziś chyba w końcu pierwszy raz założę czapkę

- honka_18
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 67
jak się czujecie???
może już czyjś maluszek się rwie na świat???
ja to chyba Was nigdy nie nadrobię, tyle piszcie:)
U nas zima na całego, za oknem zimno i biało tylko bałwana nie ma komu zrobić
pozdrawiam i powodzenia na wizytach i badaniach
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja dzis też mam wizytę u gina, poprzednio prorokował, że już się nie spotkamy, a tu prosze....niespodzianka

Mąż rano jechał do dentystki, bo z bólem przechodził cały weekend i jak wrócił to pierwsze mówi do brzucha "no Iga, możesz wychodzić, tata zęba załatwił, teraz da radę z mamą rodzić"

Jadzia ja od tygodnia mam idealnie niskie cukry, bez względu na to co jem, więc to chyba prawda, że na końcówce się normują. Nawet po słodkich owocach i cieście mierzyłam cukier 10 minut po, 30, godzinę i 2 godziny i nie przekroczyły 118 bez insuliny, więc juz nie ma ryzyka hiperglikemii

Powodzenia na wizytach, oby same dobre wieści były

Miłego dnia.
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- katarinka1
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Nie odzywałam się chyba z tydzień, ale jestem w miarę na bieżąco i wiem co się tutaj dzieje. Nie pisałam, bo różne nastroje łapałam, a jak czułam się dobrze, to mój M mnie angażował do różności, bym się trochę ruszyła i nie za dużo kombinowała.
Pomimo różnych zawirowań jakie były w międzyczasie na forum, to chyba póki co jesteśmy w kompletach (poza Honką oczywiście) i mamy się całkiem, całkiem - jeśli można tak określić ostatnie tygodnie lub dni ciąży, prawda? Chyba nie dam rady odpisać wszystkim indywidualnie bo nie da się kogoś pominąć niestety...

Ale cieszę się: wszystkimi powrotami do zdrówka przez Was bądź przez Wasze dzieciaczki, ukończonymi lub kończącymi się remontami, ślicznymi zakupami, dostarczonymi paczkami, super ocenami i średnią, zaliczeniami na uczelniach, zajefajnymi fotkami i w ogóle muszę Wam powiedzieć, że nawet jeśli nie piszę, to czytam i myśle dużo o Was. Czuję się tutaj jak u najlepszych przyjaciół, którzy rozumieją mnie jak nikt inny, ciekawe dlaczego, prawda?

Jak w życiu, smutki też nas nie omijają - Alinka - bardzo, bardzo Ci współczuję z powodu nawrotu choroby mamy. Wierzę jednak, że nastąpi poprawa, bo ma szczególnie teraz dla kogo żyć. Kasiu - Ty też swoje przechodzisz i z tą ciążą i ze zdrówkiem synka - szacun kobieto. No i Pati - nie będę Cię dodatkowo dołować. Sama wiesz jak jest. W każdym razie bądź nadal tak dzielna jak jesteś, bo naprawdę swoją postawą mi imponujesz.
Przepraszam, jeśli ktoś poczuł się pominięty - to niecelowo

A u mnie nudaaaa. Czuję się całkiem nieźle, bo do pewnych dolegliwości już się chyba przyzwyczaiłam. Czekam spokojnie na luty i na małą księżniczkę. Nadal nie mogę się zmobilizować, by spakować torbę. Wszystko właściwie już mam uszykowane, tylko zebrać i wrzucić, a jakoś tak trudno

Dziś w Lidlu fajne ciuszki dla maluszków - piżamki, pajacyki, body i rajtuzki. Pogada kiepska, ale się chyba wybiorę. Zyczę wszystkim miłego dzionka i udanego tygodnia