- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- [email protected]
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- anoda89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Słoneczko 08.10.2012 [*]
- Otrzymane podziękowania: 72

Muszę wam to pokazać

- Madlen
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój promyczek słońca :-)
- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1
Maaatko jak zimno.

Miałam iść dziś do gina po wyniki z wymazu i odwołali mi wizytę. Przenieśli na czwartek. Ciekawe czemu...
Pliszka ja w Szpitalu Bielańskim rodzę. A raczej urodzą mi

Michasia teraz już przestała lecieć Ci ta siara? U mnie jest masakra. Ostatnio Oliwia spała z nami i tak mi poleciało, że aż i na jej bodziaku się plama znalazła

Powodzenia na dzisiejszych wizytach.

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Po wizycie zaszłam do Tesco, kupiłam krem na każdą pogodę Nivea i pojemniczek na smoczek. Chciałam jeszcze kupić jakieś ubranko ale dla najmłodszych nie było promocji.
Pati a może dobrze byłoby, gdyby teściowie się dowiedzieli, co ich synuś odwala? U mnie kiedyś to podziałało, teściowa postawiła mojego M do pionu jak mieliśmy kryzys...
Andzia ja pytałam jak się czujesz bo pisałaś, że masz gorączkę, mam nadzieję, że Cię nie rozłożyło?
Chomiczka Ty tak nie dźwigaj bo rzeczywiście zaraz urodzisz

Madlen Andzia ja czytałam książeczkę z Medeli, i tam piszą, że w ciąży można nosić specjalne nakładki (ich firmy)na brodawki, to chyba to allegro.pl/oslony-formujace-wklesle-i-pl...ela-i2931768819.html
Słyszałam opinie wieloródek, że najlepszą maścią na podrażnione sutki jest własny pokarm...
Mleko modyfikowane kupiłam na wszelki wypadek - Bebiko, 15 zł za kartonik. W te Bebilony nie wierzę, drogie a na to samo wychodzi, płaci się jedynie za to, że reklamują to w telewizji i prasie... Chyba ogólnie po mleku modyfikowanym dziecko dostaje zaparć, w końcu to jest sztuczne.
Co do wagi to ja mam 17 kg na plusie, ale od dwóch tygodni nie przytyłam nic... Chomiczka chyba ten Twój opis nie kłamał

No i przyszła poduszka do karmienia, ufff

- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
nie ma to jak własne łóżeczko

Pati tak, Synek taki w sam raz będzie, przynajmniej mam taką nadzieję

Silna i mądra kobitka z Ciebie i wiem, że będziesz szczęśliwa

Alina jak się czujesz? zaczyna się coś dziać? jakieś skurcze?
Monia, Jadzia, Dominia, Andzia, Madlen, Pliszka dziękuję
Kasia bardzo dziękuję za kontakt

Jadzia śliczne łóżeczko i piękne ubranka, teraz tylko Hubi musi podjąć decyzję kiedy?

Dominia mnie też swędział sutek ale lewy i smarowałam oliwką i wtedy było w porządku, a teraz smaruję już tą maścią Maltan, którą można używać już 2 miesiące przed porodem w celu hartowania sutków i nic mnie nie swędzi
Michasia, Sylwia dziękuję, mam tylko nadzieję, że jak zacznę rodzić to będą mieli dla nas miejsce na porodówce bo nie wyobrażam sobie rodzić w innym szpitalu
Gabilee mi się powiększyły już w sumie na samym początku ciąży i są ciemniejsze
Pliszka do mnie też to jeszcze nie dociera!! niedawno 5 tydzień i kropeczka kilka milimetrów na monitorze, teraz już prawie 3 kilogramowe dzieciątko, które się rusza i reaguje na różne dźwięki, a za chwilę pierwszy krzyk i SKARB w ramionach. Nie do pojęcia!!
Princess jak po wizycie? fajnie, że miło spędziłaś czas z mamą. Mam nadzieję, że juz lepiej się czujesz

Dominia jak po ktg? mnie to badanie uspokaja, miałam 2 razy na IP a teraz jak leżałam w szpitalu to 3 razy dziennie mi robili

Honka jak się czujesz? jak synek? pochwal się nowymi zdjęciami

MOnia daj znać po wizycie
Dominia a dla której mamuśki ten tydzień ??

Andzia a u Ciebie ile wód?
Chomiczka ja też +15

Dominia, Madlen, Andzia kupcie sobie Maltan i smarujcie sobie sutki poprzez takie jakby wyciąganie i pocieranie, Ja widzę różnicę

Tak ciąża to nie choroba. Jak ktoś mi mówi, że kiedyś to kobiety do terminu porodu pracowały, domem się zajmowały i w ogóle wszystko robiły to ja mówię, że kiedyś ludzie w jaskiniach mieszkali. Kobiety które super przechodziły ciąże i faceci, którzy nie mają w ogóle o niej pojęcia mogą sobie mówić różne rzeczy ale prawda jest taka, że czasy się zmieniły. Jak leżałam te kilka dni na patologii to poznałam kobiety z naprawdę nieciekawymi powikłaniami. Jestem szczęśliwa, że mój Synek rośnie i rozwija się zdrowo i ja w miarę ok się czuję. I bardzo współczuję tym wszystkim, które muszą leżeć w szpitalach czy w domach i codziennie martwić się o zdrowie i życie swoich maluchów.
łatwo jest krytykować i rzucać uwagi bez zastanowienia, a czasami to jest bardzo krzywdzące.
Satine super pokoik

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Bardzo fajnie, pozazdrościć

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka Łóżeczko jest z Ikei

- sylwia1986
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Princess z Wojewódzkiego nie mogą Cię odesłać do miejskiego, na odwrót tak, więc spokojna głowa

Martyna moja mama kiedyś też stwierdziła, ze jak była ze mną w ciąży to pracowała do końca, ale jak trafiłam na patologię w 28 t.c., to przestała tak mówić..
- Martyna
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Sylwia moja na szczęście tez już sobie nie pozwala na tego typu uwagi ale niestety są takie kobiety wokół mnie, które lubią pogadać i ja nie siedzę cicho.
Blisko blisko

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ja po wizycie, wszystko w porządku. Doktorek potwierdził, że to bolesne kłucie to skracanie szyjki i w zasadzie pozostaje mi czekać, bo mogę urodzić w każdej chwili.
Mam chodzić na ktg i czekać....tyle to sama wiem.
Najważniejsze, że idzie ku końcowi

Smarowanie sutków pokarmem jest rzeczywiście zalecane, ale jak jest większy problem ( ja miałam na początku zaorane sutki) to ulgę przynosił tylko bepanthem. I wietrzenie...zimne powietrze na gołych cyckach to było to...

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Na szczęście mi przeszło. Wygrzałam się pod kocykiem, wypiłąmgorącą herbatę z cytrynką i sokiem malinowym i przeszło. Uff...Andzia ja pytałam jak się czujesz bo pisałaś, że masz gorączkę, mam nadzieję, że Cię nie rozłożyło?
super, że z małym wszystko ok i że masz możliwość wyboru szpitala, który chcesz

- andzia_zg
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Andzia a u Ciebie ile wód?
Dominia, Madlen, Andzia kupcie sobie Maltan i smarujcie sobie sutki poprzez takie jakby wyciąganie i pocieranie, Ja widzę różnicęi ten Maltan stosuje się później przy karmieniu i nie trzeba go zmywać
Niby z wodami ok, ale nigdy gina mi nie mówiła ile ich jest. A jeśli chodzi o Maltan too mam kupiony ale jeszcze nim nie smarowałam.