BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #535398 przez chomiczka
Madlen Ty też masz z Klupsia, czy w nich jest możliwość zamontowania kół, czy takie kółka są w zestawie czy nie? W sumie fajnie żeby były, wtedy można malucha przetransportować do innego pomieszczenia jak jest taka potrzeba.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535409 przez [email protected]
Madlen co do hartowania brodawek to moja ciocia traktowała je szorstką stroną gąbki miesiąc przed porodami ale i tak były wrażliwe,do tego miała płaskie,nawet wklęsłe a mleka mase i całą trójkę wykarmiła,moje podobnie wyglądają,mam nadzieje że Gabryś sobie poradzi z moimi cyckami :blink: ceny mleka zwalają z nóg

12 lata 3 miesiąc temu #535425 przez anoda89
Hej brzuchatki :)

Muszę wam to pokazać :lol:

12 lata 3 miesiąc temu #535437 przez Madlen
Chomiczka nie było kółek, nic nie wiem o możliwości ich zamontowania, pewnie jakby pokombinować to się jakoś da zamontować....

12 lata 3 miesiąc temu #535467 przez Paulaaa
Hej Wam.

Maaatko jak zimno. :dry:

Miałam iść dziś do gina po wyniki z wymazu i odwołali mi wizytę. Przenieśli na czwartek. Ciekawe czemu...

Pliszka ja w Szpitalu Bielańskim rodzę. A raczej urodzą mi ;)

Michasia teraz już przestała lecieć Ci ta siara? U mnie jest masakra. Ostatnio Oliwia spała z nami i tak mi poleciało, że aż i na jej bodziaku się plama znalazła :ohmy: :angry:

Powodzenia na dzisiejszych wizytach. :) Dajcie znać po.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535507 przez Satine0
Wstawię wam laski zdjęcia tego pokoju naszego :) Wybaczcie ten bałagan na łóżku i stoliku...jestem w trakcie ogarniania heh :) Tego kabelka nad łózeczkiem tez nie będzie :) to miejsce na kinkiet, którego jeszcze nie mamy :)O szafę stoi jeszcze oparta półka heh...mąż nie może sie zmobilizować żeby pojechac po kołki i ją zawiesić nad komodę :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535516 przez princess
Meldujemy się po wizycie. Z Adasiem już ok, pytałam ile waży to powiedział, że nawet jak sprawdzi to nie będzie to miarodajne bo przy ułożeniu pośladkowym jest to utrudnione. Kazał zrobić wymaz z pochwy. Do mojego wyniku grupy krwi już się nie czepiał ;) No i się pożegnaliśmy, zaprosił mnie na kolejną wizytę w 6 tygodniu po porodzie, byłam lekko zszokowana :D Dostałam skierowanie do Poradni Patologii Ciąży, i uwaga, do szpitala który sama wybiorę :D Na poprzedniej wizycie gin mówił, że wyśle mnie do Szpitala Miejskiego a ja chcę do Szpitala Wojewódzkiego, no i dziś ostatecznie dał mi skierowanie do dowolnego, cieszy mnie to bardzo :) Dzwoniłam już do Wojewódzkiego, umówiłam się do Poradni na 29 stycznia, od razu zwiedzę porodówkę i oddział i porozmawiam z położną co wziąć do szpitala i takie tam. Mam nadzieję, że znajdą dla mnie miejsce i nie będę musiała rodzić w Miejskim...
Po wizycie zaszłam do Tesco, kupiłam krem na każdą pogodę Nivea i pojemniczek na smoczek. Chciałam jeszcze kupić jakieś ubranko ale dla najmłodszych nie było promocji.

Pati a może dobrze byłoby, gdyby teściowie się dowiedzieli, co ich synuś odwala? U mnie kiedyś to podziałało, teściowa postawiła mojego M do pionu jak mieliśmy kryzys...

Andzia ja pytałam jak się czujesz bo pisałaś, że masz gorączkę, mam nadzieję, że Cię nie rozłożyło?

Chomiczka Ty tak nie dźwigaj bo rzeczywiście zaraz urodzisz ;)

Madlen Andzia ja czytałam książeczkę z Medeli, i tam piszą, że w ciąży można nosić specjalne nakładki (ich firmy)na brodawki, to chyba to allegro.pl/oslony-formujace-wklesle-i-pl...ela-i2931768819.html

Słyszałam opinie wieloródek, że najlepszą maścią na podrażnione sutki jest własny pokarm...

Mleko modyfikowane kupiłam na wszelki wypadek - Bebiko, 15 zł za kartonik. W te Bebilony nie wierzę, drogie a na to samo wychodzi, płaci się jedynie za to, że reklamują to w telewizji i prasie... Chyba ogólnie po mleku modyfikowanym dziecko dostaje zaparć, w końcu to jest sztuczne.

Co do wagi to ja mam 17 kg na plusie, ale od dwóch tygodni nie przytyłam nic... Chomiczka chyba ten Twój opis nie kłamał :D

No i przyszła poduszka do karmienia, ufff :) Fajna, gruba, polecam :)

12 lata 3 miesiąc temu #535519 przez Martyna
Dzień dobry!

nie ma to jak własne łóżeczko :) i tylko 2 wizyty na siusiu :)

Pati tak, Synek taki w sam raz będzie, przynajmniej mam taką nadzieję :)
Silna i mądra kobitka z Ciebie i wiem, że będziesz szczęśliwa :)

Alina jak się czujesz? zaczyna się coś dziać? jakieś skurcze?

Monia, Jadzia, Dominia, Andzia, Madlen, Pliszka dziękuję

Kasia bardzo dziękuję za kontakt :)

Jadzia śliczne łóżeczko i piękne ubranka, teraz tylko Hubi musi podjąć decyzję kiedy? :)

Dominia mnie też swędział sutek ale lewy i smarowałam oliwką i wtedy było w porządku, a teraz smaruję już tą maścią Maltan, którą można używać już 2 miesiące przed porodem w celu hartowania sutków i nic mnie nie swędzi

Michasia, Sylwia dziękuję, mam tylko nadzieję, że jak zacznę rodzić to będą mieli dla nas miejsce na porodówce bo nie wyobrażam sobie rodzić w innym szpitalu

Gabilee mi się powiększyły już w sumie na samym początku ciąży i są ciemniejsze

Pliszka do mnie też to jeszcze nie dociera!! niedawno 5 tydzień i kropeczka kilka milimetrów na monitorze, teraz już prawie 3 kilogramowe dzieciątko, które się rusza i reaguje na różne dźwięki, a za chwilę pierwszy krzyk i SKARB w ramionach. Nie do pojęcia!!

Princess jak po wizycie? fajnie, że miło spędziłaś czas z mamą. Mam nadzieję, że juz lepiej się czujesz :)

Dominia jak po ktg? mnie to badanie uspokaja, miałam 2 razy na IP a teraz jak leżałam w szpitalu to 3 razy dziennie mi robili :)

Honka jak się czujesz? jak synek? pochwal się nowymi zdjęciami :) jak sobie radzisz?

MOnia daj znać po wizycie

Dominia a dla której mamuśki ten tydzień ?? :) czujesz coś?

Andzia a u Ciebie ile wód?

Chomiczka ja też +15 :) i też bym chciała mieć już Synka przy sobie :)

Dominia, Madlen, Andzia kupcie sobie Maltan i smarujcie sobie sutki poprzez takie jakby wyciąganie i pocieranie, Ja widzę różnicę :) i ten Maltan stosuje się później przy karmieniu i nie trzeba go zmywać

Tak ciąża to nie choroba. Jak ktoś mi mówi, że kiedyś to kobiety do terminu porodu pracowały, domem się zajmowały i w ogóle wszystko robiły to ja mówię, że kiedyś ludzie w jaskiniach mieszkali. Kobiety które super przechodziły ciąże i faceci, którzy nie mają w ogóle o niej pojęcia mogą sobie mówić różne rzeczy ale prawda jest taka, że czasy się zmieniły. Jak leżałam te kilka dni na patologii to poznałam kobiety z naprawdę nieciekawymi powikłaniami. Jestem szczęśliwa, że mój Synek rośnie i rozwija się zdrowo i ja w miarę ok się czuję. I bardzo współczuję tym wszystkim, które muszą leżeć w szpitalach czy w domach i codziennie martwić się o zdrowie i życie swoich maluchów.

łatwo jest krytykować i rzucać uwagi bez zastanowienia, a czasami to jest bardzo krzywdzące.

Satine super pokoik :) mam takie same meble :)

12 lata 3 miesiąc temu #535520 przez chomiczka
Satine przepięknie!! Najbardziej podoba mi się łóżeczko - takie jasne i niewinne :laugh: i te zasłony piękne :) a gdzie kupiłaś to łóżeczko??
Bardzo fajnie, pozazdrościć ;)

12 lata 3 miesiąc temu #535526 przez Satine0
Martyna Czyli obie tak samo toczymy wojne z kurzem :)

Chomiczka Łóżeczko jest z Ikei :) Generalnie miałam mieć inne...te z kołyską, ale wyszły z nim nie złe jaja :) Tak się uparłam na białe łóżeczko, że muszę się teraz zadowolić tym. Mąż zaczął tamto malować na biało, ale okazało się to jedną wielką klapą więc znaleźliśmy jakiegoś malarza co się zajmuje podobnymi sprawami i stwierdził, że 300zł minimum za pomalowanie. A za 300zł można już mieć nowe łóżeczko tak więc odpuściłam :) Ale te też ładnie wygląda i w dodatku nic nie płaciłam bo ciotka mi je "pożyczyła" :) Jak będzie chciała je z powrotem (marzy jej sie 3 dziecko) to wtedy sobie kupię jakieś.

12 lata 3 miesiąc temu #535529 przez sylwia1986
Satine cudny pokój :)

Princess z Wojewódzkiego nie mogą Cię odesłać do miejskiego, na odwrót tak, więc spokojna głowa :) to 29 masz się zgłosić do szpitala i oni będą decydowali co dalej? Dziewczynki ale to już blisko :ohmy: :lol: jeszcze 10 dni i luty.

Martyna moja mama kiedyś też stwierdziła, ze jak była ze mną w ciąży to pracowała do końca, ale jak trafiłam na patologię w 28 t.c., to przestała tak mówić..

12 lata 3 miesiąc temu #535539 przez Martyna
Satine łączmy się w walce :) powinnam ścierkę cały czas przy tyłku nosić :)

Sylwia moja na szczęście tez już sobie nie pozwala na tego typu uwagi ale niestety są takie kobiety wokół mnie, które lubią pogadać i ja nie siedzę cicho.

Blisko blisko :) niedawno były te 2 kreseczki na teście a teraz dzieciątka będą z nas wyskakiwać :) ma nadzieję, że szybko i prawie bezboleśnie :) i już niedługo będzie rozmawiać o kupkach, kolkach, która ile spała i co do jedzenia zrobić i jak pobudzić laktację :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535552 przez Monia_T
Hej.

Ja po wizycie, wszystko w porządku. Doktorek potwierdził, że to bolesne kłucie to skracanie szyjki i w zasadzie pozostaje mi czekać, bo mogę urodzić w każdej chwili.

Mam chodzić na ktg i czekać....tyle to sama wiem.

Najważniejsze, że idzie ku końcowi :)

Smarowanie sutków pokarmem jest rzeczywiście zalecane, ale jak jest większy problem ( ja miałam na początku zaorane sutki) to ulgę przynosił tylko bepanthem. I wietrzenie...zimne powietrze na gołych cyckach to było to... :blink:

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 3 miesiąc temu #535553 przez andzia_zg
princess napisał:

Andzia ja pytałam jak się czujesz bo pisałaś, że masz gorączkę, mam nadzieję, że Cię nie rozłożyło?

Na szczęście mi przeszło. Wygrzałam się pod kocykiem, wypiłąmgorącą herbatę z cytrynką i sokiem malinowym i przeszło. Uff...

super, że z małym wszystko ok i że masz możliwość wyboru szpitala, który chcesz :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #535558 przez andzia_zg
Martyna napisał:

Andzia a u Ciebie ile wód?

Dominia, Madlen, Andzia kupcie sobie Maltan i smarujcie sobie sutki poprzez takie jakby wyciąganie i pocieranie, Ja widzę różnicę :) i ten Maltan stosuje się później przy karmieniu i nie trzeba go zmywać

Niby z wodami ok, ale nigdy gina mi nie mówiła ile ich jest. A jeśli chodzi o Maltan too mam kupiony ale jeszcze nim nie smarowałam.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka