BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #535242 przez chomiczka
hehe widzę że tyjemy jak "jeden mąż" :laugh: wszystkie 15+, oprócz kilku szczęściar które przytyły mniej :) oby na tych 15 się zakończyło :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535247 przez Madlen
Jadzia ale fajnie, że jest możliwość kontaktów w Polakami.
Co do mszy- też mi się marzą ciekawsze...

U mnie śmierdzi farbą, remont idzie jak krew z nosa... Więc wolę odpowiadać na pytanie kiedy rodzę...

Princess odezwałaś się w końcu. :)

A sutki czy ja wiem chyba takie same, może min. większe.
Jak je można hartować, by były takie "wystające" do karmienia?

Chomiczka czuję się dokładnie jak Ty...

Sylwia też dziś się poryczałam z bezradności.... Mam dość ciąży, aż się boję że powiem coś znacznie gorszego. tylko jedno wiem- nigdy więcej..

Co do wagi- ja już się nie ważę... Marzę o waszych +15kg.......................

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535249 przez xpatiiix3
Sylwia no no hehe ja też się śmiałam już że i pumeks nie pomoże, ale u mnie to wyskoczyło gdzieś w listopadzie, a teraz to już brązowe takie, jakbym bez kitu nie myła wcale cycków od paru miesięcy hehe

Dominia no hehe zazdroszczę :P haa ale ja tam nie będę tak o tym myśleć jak synka będę miała, bo na to nawet czasu nie będzie :P

Madlen już niedługo będzie po wszystkim :D A u mnie o dziwo myślałam, że będzie śmierdzieć, a tu zonk farba pachnąca wanilią hehe i cały pokój pachnie... z tym to jeszcze się nie spotkałam :P

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535261 przez Zuzu19
Hej Dziewczęta! W wolnej chwili gdy mój syn śpi zajrzałam na wasz wątek :) W końcu zaraz na Was kolej :) A więc powodzenia, nie bać się tylko rodzić i cieszyć się dzidzią !! :woohoo:

Madlen pytałaś o hartowanie sutków... Powiem Ci,że ja próbowałam to robić. Szczypałam się, polewałam raz gorącą potem zimną wodą a efekt był taki ,że się tylko namęczyłam a i tak miałam pogryzione do krwi brodawki :(
Najlepiej zaopatrzyć się w maść np. Bepanthen i/ lub maść Medela Purelan 100 ( jest to tłuszcz owczy- nie trzeba go zmywać przed karmieniem!! :) ) Przez pierwsze dni nieunikniony jest ból, taki maluch naprawdę umie mocno i bezwzględnie ssać :blink:

12 lata 3 miesiąc temu #535273 przez Madlen
Cześć Zuzu.
Dzięki za radę. Bepanthen plus mam. Nie wiem czy ją się zmywa. To z nakładkami może będę próbować to tego. Może Medeli będą dobre, skoro są droższe...

12 lata 3 miesiąc temu #535281 przez andzia_zg
Tak Was czytam, że macie tylko 15kg na plusie, a ja 1,5 tygodnia temu na wizycie miałam juz 16kg na plusie i gina powiedziała, ze spokojnie dobije do 20kg :ohmy: Zapytałam czy nie za dużo a ona na to, że byłam straszny chudzielec i spokojnie tyle przybędę i po mnie tego tak nie widać.
Ale ja czuję się jak słoń i wiecie co? nawet mam problem z kupnem gatków, bo bardzo sie poszerzyłam w biodrach i tak jak nosiłam S/M tak teraz L mnie uraża :S kupiłam nawet takie duże żeby miec po porodzie, bo połozna mówiła, żeby mieć bawełniane gatki po porodzie ale cos czuje że i one mnie bedą cisły :huh:

A tak wracając do tych sutków to sie naprawdę boję,że mały nie bedzie miał za co złapac... zupełnie nic sie nie zmieniły i dalej są małe :(

Przed chwilą wyprasowałam kilka pajacyków i znów mnie rozbolało po lewej stronie wyżej od pępka... ale czemu kłuje mnie tylko tam...? :unsure: kłuje mnie i jak dłużej postoję, jak się szykuje do kąpieli i po kapieli. Kurcze nie stałam długo przy desce do prasowania... wyprasowanie kilku pajacyków przeciez nie trwa długo a kłuje jak cholera :S

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #535282 przez Zuzu19
Bepanthen trzeba zmywać. No ja za ten purelan zapłaciłam 45 zł :dry: ale przy takich pogryzionych brodawkach jak miałam to szczerze mówiąc nawet bym 100 zł dała za chwilę ulgi. No i zrobcie sobie kostki lodu. Zmacerowane sutki bd zachwycone i same odetchniecie :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535287 przez andzia_zg
Bepanthen trzeba zmywać. Nie trzeba zmywać maści Maltan. Ja kupiłam sobie właśnie Maltan. Tez nie droga masc bo ja zapłaciłam 11zł.
Jesli chodzi o Purelan 100 z Medeli z lanoliną to jest też tańszy odpowiednik - Lano maść z Ziajki (tez 100% lanoliny jak Purelan a kosztuje 7zł i też nie trzeba zmywać) Wszystko zależy jaka maść podpasuje naszym sutkom...

[*] Aniołek 10.2014
Załączniki:

12 lata 3 miesiąc temu #535290 przez Madlen
Jak mam tak cierpieć to kupię mleko w proszku najwyżej i będzie spokój...

12 lata 3 miesiąc temu #535292 przez Zuzu19
Andzia szkoda,że nie znałam tego tańszego odpowiednika :silly:
Ja już karmię MM ;)

12 lata 3 miesiąc temu #535296 przez Satine0
Ja do sutów mam właśnie maść z Ziajki :)

12 lata 3 miesiąc temu #535299 przez sylwia1986
Andziu ja się zaopatrzyłam właśnie w lano maść ziajki, skład identyczny, właściwości też (nie trzeba zmywać przed karmieniem, bo 100% czystej lanoliny) i cena super :)

12 lata 3 miesiąc temu #535300 przez Madlen
A jakie MM najlepsze na początek?

12 lata 3 miesiąc temu #535305 przez michasia
Zuzu, Andzia, dzięki za nazwy maści:)
Madlen mi koleżanka też mówiła, bym sobie sutki hartowała, podobno dobre szorowanie szczoteczką taką do zębów. jednak jak miałam takie wrażliwe, to stwierdziłam, że bez sensu już się katować. Chce kupić tą maść Maltan, ale już w 2 aptekach nie było, będę szukać dalej.
Patii słyszałam o tych pachnących farbach, jednak kolory chyba inne mieli niż chciałam. U nas tak pachnie remontem teraz.

Sutki to mam chyba takie same, ale otoczka mi się powiększyła.

Waga- wyjściowa 70, także sporo więcej niż u większości, a teraz 80,5. Miałam nadzieję, że do 80dojdzie, a tu jest więcej. Ach...jakby tak znienawidzić czekoladę i inne słodycze...

12 lata 3 miesiąc temu #535311 przez Satine0
Madlen Ja zamierzam kupić Bebilon ( w razie czego ) :) z tego co widzę to ma najwieksze wzięcie :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka