BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535692 przez jadziatopol
hej dziewczyny :)
Princess,Monia,Dominia dobre wiesci z wizyt :) juz blizej niz dalej :)
Dominia wez sobie do serca to co powiedzial doktorek i lez.... oszczedzaj sie ;)
Satine ladny pokoik :)
Dzolka kolor wozka fajny :)
Andzia to dobrze,ze juz lepiej...u mnie tez te skurcze ustaly az do wczoraj ;)
znowu sie zaczelo :)
Chomiczka ale tekst o tych sutkach jak wentyle z Jelcza...hahaha...ale sie usmialam :lol: :lol: a drin atez juz bym sobie strzelila :blink:
Honka jak synus? daj zdjecia...bedziemy podziwiac :)
Madlen ja tez mam sutki ciemne i wieksze niz normalnie...jak u murzynki i do tego do pasa ;)
Anoda ogladalismy z synem wczoraj i usmialismy sie niezle :lol: :lol: :lol: :lol: a to co czuli to nic w porownaniu z tym co my musimy przejsc ;) jakby im doszly jeszcze bole parte i dyskomfort ...upokozenie zwiazane z porodem (lewatywa, goly tylek i te cale przyjemnosci) to mysle,ze nie przezyliby :silly:

Ja jestem tez na plusie 15 kg ;) ale ostatnio schudlam 2 kg :( nie wiem dlaczego

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535737 przez jadziatopol
Kasia jak Kacperek? i jak u ciebie cukry na czczo? 9 miesiac podaja ,ze zaczyna sie od 36 tygodnia ciazy :)
Sylwia fajna mialas nocke :) to milo ze m sie przylaczyl :)

czy ktoras z Was ma puls 50 -55. Ja po tych tabletkach mam cisnienie 90/60 i puls 50...az sie boje,ze maluszek tez ma nizszy puls ;) i jak zwykle zaczynam panikowac ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535776 przez Satine0
No wróciłam z miasta :) Kupiłam babci koszulę i majty a dziadkowi bokserki i skarpetki :) To się zawsze przyda nie? Hehe...dziadek przyszedł po korkociąg do mnie i się śmieje, że drugi wnuczki przyszły do nich z winem i biovitalem :) To już 4 biovital od nich...i wszystkie stoją nie pite. No ale cóż...kwiaty i biovital to już u nich tradycja :blush: :silly: :silly:

Zimno na dworze jak nie wiem !! ;) Ale może to lepiej...zarazki się wymrożą hehe :blush:

Alina pokazywała ostatnio swoje maleństwa to i ja pokażę swoje "cudo" :) Heartagram.

Do tego takie ładne warkoczyki miałam <3 po których wypadło mi pół włosów, ale co tam :P

12 lata 3 miesiąc temu #535811 przez jadziatopol
Satine bedny dziadek...hahah...to ma zapas Biovitalu :lol:
sliczne te zdjecia i heartagram tez extra :lol: to drugie zdejcie mi sie szczegolnie podoba...to najladniejsze zdjecie twoje jakie widzialam :) wyszlas przeslicznie :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #535826 przez Satine0
Dziękuje :kiss: :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535840 przez xpatiiix3
Kasia z tego co mi się wydaje to 9 miesiąc od 35tyg i 1d jest czyli 36tc :P

Satine kurde Ty to dziewczyno tak ładnie na zdjęciach wychodzisz zawsze, ślicznie :D

A i powiem Wam, że chodziłam dzisiaj się dopytać o te zasiłki dla samotnych matek i w ogóle i wyszło na to, że finansowo lepiej wyjdę jak M nie będzie widniał jako ojciec dziecka... No i przy okazji żadnych problemów potem z paszportami i tak dalej nie będę miała, no więc się zastanawiam, ale się skłaniam jednak chyba ku temu, bo większy pozytyw i to jednak większa kara dla niego jak nie będzie miał praw do syna niż to że musiałby łożyć na syna, a ja tam nic nie chcę od niego...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #535855 przez jadziatopol
Patii dokladnie tak :) ja bym tak zrobila i odciela sie calkowicie...bo potem bedzieszmiala mnostwo problemow urzedowych. I jak spotkasz kogos wartosciowego i zalozysz z nim rodzine to tez nie bedzie sie wam wtracal bo nie bedzie mial zadnych praw :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #535860 przez xpatiiix3
Jadzia no ja dzisiaj tak mamie właśnie zaczęłam mówić o tym i ona też mówi że to jednak jest dobry pomysł :) Ja w sumie na 100% nie jestem zdecydowana jeszcze, bo może są jeszcze jakieś opcje, ale mam jeszcze miesiąc czasu jakiś na podjęcie ostatecznej decyzji, także się z tym nie śpiesze :P

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #535864 przez jadziatopol
xpatii pewnie...przemysl to dokladnie.Rozwaz wszystkie za i przeciw. To powazna decyzja i musisz ja sama podjac ;) a ty madra dziewczyna jestes i na pewno podejmiesz najlepsza decyzje dla ciebie i synka :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535874 przez xpatiiix3
Jadzia w razie czego, z tego co wiem, to chyba jeszcze w ciągu pół roku będę mogła wprowadzić zmiany w akcie urodzenia... No jednak tego ojca już wykreślić nie będę mogła chyba, ale wpisać tak hehe więc zobaczymy co mi na lepsze wyjdzie, wszystko wyjdzie w praniu.. :D A i z tego co wiem to u mnie w urzędzie się praktykuje jeszcze coś takiego, że wpisuje się imię ojca tylko, ale nazwisko moje przy jego imieniu i nazwisko moje u syna, tak się robi w przypadku nie małżeństw, bo i koleżanki tak miały i ojciec z tą swoją panną tak brata rejestrowali w urzędzie... więc tu różne opcje wchodzą w grę :P Ale dobra wszystko bliżej porodu się już rozgryzie :D

...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535898 przez jadziatopol
Patii poczytaj sobie forumprawne.org/prawo-rodzinne-opiekuncz...odzeniu-dziecka.html
Ty nie mozesz sobie ot tak podac nawiska ojca do aktu urodzenia bez jego obecnosci...ale jego imie. Mozesz za to wystapic o ojcostwo sadownie i o alimenty a to podbno nie daje mu praw do dziecka ...chyba ze osobno wystapi o nie. Najlepiej by bylo wydac ok 100 zl i pojsc do adwokata i zasiegnac porady i wybrac jak najkorzystniejsze wyjscie dla ciebie i maluszka :)

widze ,ze dopisalas...tak. Ja nie mialam slubu z moim ex i musielismy oboje stawic sie w urzedzie stanu cywilnego,zeby on mogl uznac dziecko jako swoje i dac mu nazwisko.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #535899 przez sylwka727
Princess,Monia,Dominia super wieści

Dziolka świetny wózek

Satine świetne zdjęcia zawsze mi się podobały taki warkoczyki ale jeszcze nigdy nie miałam odwagi zrobić sobie takie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #535907 przez dominia
Ja jestem chyba jakaś chora ale na głowę :dry: takie miałam przed godziną nerwy, że mało brakowało a bym w szał wpadła :( chciałabym móc już urodzić żeby to wszystko jakoś się unormowało bo te hormony wykończą mnie i mojego męża :( :(
popłakałam sobie, przeprosiłam Tomka chociaż mi się wydaje, że też powinien mnie przeprosić no ale już się nie odzywałam .. trochę mi przeszło ale dalej mi się chce ryczeć :( muszę coś porobić bo zwariuje, zaraz pójdę sprzątać ..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #535933 przez jadziatopol
Dominia to niezle masz jazdy ;) ciekawe co bedzie podczas porodu :lol: biedny Tomek :blink: :blink: ale nie przejmuj sie...zostanie ci wszystko wybaczone w koncu to nie jestes calkiem ty ...to hormony. Ja nawet takich jazd nie mam....ja tylko pochlipuje sobie czasem ;) :( juz niedlugo przejdzie wszystko i sie unormuje :lol: moze faktycznie jakies psrzatanko pomoze ? Ja tez chyba posprzatam tylko nie wiem co bo juz posprzatane....zwariuje z nudow ! :ohmy:

A ja mam spadek cukrow znowu...zjadlam jajecznice z 3 jajek i kromke chleba i popilam kakaem i cukier 90 :ohmy: teraz zjadlam miske mleka z platkami i zobaczymy co bedzie za 15 minut ;) tak jakby wracalo do normy. Hubus cala noc sie wwiercal w wyjscie ...tak bolalo,ze jej. Na lezaco czulam miliony nozy....jakby wwiercal sie ruchem srubowym...jeszcze czegos takiego nie czulam. Teraz tez .... ;) moze toruje sobie droge :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #535945 przez Satine0
Mi też hormony buzują :) Ostatnio płakałam bo nie było nic do jedzenia...tz. było, ale nie to na co miałam ochotę. Wogóle teraz często becze z byle powodu...z bezsilności jakiejś :)

Jutro wizyta :) nogi ogolone...jeszcze czeka mnie koszenie trawnika, ale to męża fucha od jakiegoś czasu hahaha !! :lol: :lol: :lol:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka