BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #536436 przez Pliszka
Dominia, ja już od chyba 2 tygodni jestem spakowana :) Jakoś jestem spokojniejsza mając wszystko gotowe :)

Do mnie zaraz wpadnie koleżanka na pogaduszki, więc miałam mobilizację do małych porządków, nie zdążyłam tylko nic upiec, a iść do cukierni też jakoś mi się nie chce przez ten śnieg, więc zrobiłam ryż z jabłuszkami, cynamonem i żurawiną, do kawki będzie jak znalazł, no i coś na ciepło jest chyba idealne na tę pogodę :)
W sumie to się cieszę, że to i tak końcówka ciąży, bo i tak męczę się po przejściu z jednego końca mieszkanie na drugi, więc nawet się nie chce nigdzie wychodzić. Gdyby był akurat na przykład maj to by było przykro tak siedzieć, a tak to nas nic miłego nie omija :laugh: wręcz przeciwnie, przeczekamy zimę na kanapie, a potem odpoczywając po porodzie i akurat jak się zacznie wiosna to wyruszymy na spacerki z wózeczkami :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #536479 przez natalka
Cześć mamusie wpadam tylko na chwilę żeby zameldować, że u nas wszystko ok jutro mam wizytę, nie mam czasu Was nadrobić mam sesję i muszę się uczyć :dry:
Monia - fajny masz brzuszek :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 2 miesiąc temu #536527 przez xpatiiix3
Hej brzuszki :D

Monia śliczny brzusio ;)

Michasia ale pięknie ten ksiądz powiedział ;) No tak ja myślę, że to kara dla niego będzie najlepsza, a dla mnie opcja najrozsądniejsza ;P

Princess no ja to też biorę książeczke ubezpieczeniową w razie czego ze sobą :P

Pliszka narobiłaś mi ochotę na ryż z jabłkami :P

A ja dzisiaj dziwne przespałam całą no, od 1 i o 9 na siku a potem jak się położyłam do łóżka to zdziwienie jak na zegarek spojrzałam, bo 13 ;o hehe ale i tak nie wyspana jestem, ale trzeba było w końcu wstać :D

Miłego dnia i powodzenia na wizytach.! ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #536573 przez Pliszka
pati, wow, to sobie pospałaś! :laugh: Ryż wyszedł ekstra, polecam :blink: Zaspokoiłam trochę swój głód na słodkie :)

natalka, powodzenia na egzaminach i zaliczeniach!!!!

ode mnie właśnie wyszła koleżanka, a ja się zastanawiam czy dziś iść do Rossmanna czy jutro :blink: Tak mi się nie chce wychodzić na ten śnieg :dry: i tak wygodnie na kanapie :silly:

Coś o łagodnym porodzie :)
dziendobry.tvn.pl/video/porod-bez-bolu-i...09,newest,46970.html

12 lata 2 miesiąc temu #536599 przez Marlena1888
hej mamusie:)
a u mnie od 4.00 rano wyłączyli prąd i niedawno włączyli.. odcięta od świata byłam heh, bo nawet na komórce nie miałam zasięgu. A wstałam przed 4 na siku, nie dosć że kłucia na dole to miałam te hiksy aż do 6.00.. i to takie bolesne.. nawet nospa nie pomogła, średnio co 10-12 min..
w łóżku przeleżałam do 10.00, nie chciało mi się wcześniej wstawać.. taka zaspana trochę.

Monia ładny kształtny brzusio :)
a mi się nic nie chce..

12 lata 2 miesiąc temu #536617 przez ola85
Pliszka - może z zakupami to uważaj bo u nas baaardzo ślisko

12 lata 2 miesiąc temu #536620 przez ola85
Pliszka - może z zakupami to uważaj bo u nas baaardzo ślisko
Natalka - to ucz się dzielnie i powodzenia na egzaminach

12 lata 2 miesiąc temu #536647 przez dominia
Co tu tak cicho ????? nie do pomyślenia normalnie :ohmy:

Dziewczynki kupowałyście już czapusie takie zimowe dla swoich Syneczków ? bo ja mam problem :( przeszłam całe miasto i żadna mi się nie podoba ;) są beznadziejne kolorystycznie i mało dobrych materiałów .. jakby, któraś kupowała na internecie to rzućcie jakimś linkiem, będę bardzo wdzięczna :)

Opracowałam trochę materiałów na zaliczenia .. teraz rozpiera mnie energia i chęć sprzątania ? :S może coś ogarnę :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #536651 przez xpatiiix3
Pliszka no troszkę pospałam hehe co rzadko się zdarza :D No no tylko u mnie jabłek nie ma i trzeba by iść do sklepu, ale nie chce mi się z domku wychodzić :P

Dominia ja tam nie muszę kupować, bo mi babcia ma przysłać z Belgii to ja tam na razie nic nie kupuję, zresztą po braciach mam co nie co :P hehe na początek ciuszki mam, a na później to już właśnie dziadek z prababcią Marcelka będą wysyłać :D hehe muszę trochę swojego tatuśka i babcie wykorzystać :D Babcia to nie wiem po co, ale lata ciągle po sklepach coś wyczai i kupuje, już się boję jakiej wielkości paczka przyjdzie bo ma po niedzieli wysłać mi już... A Ty patrzę jak zwykle pełna energii :P heheh tylko tam się nie przeforsuj, bo wiesz, że masz odpoczywać :P

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #536659 przez chomiczka
Dzień dobry :)
Ja też dziś słabo spałam, prawie wcale. Strasznie mi w nocy twardniał brzuch a oprócz tego nie lubię spać sama. Zasnęłam rano to listonosz mnie zaraz zbudził.

Wczoraj cały dzień wszystkie loty z Monachium były odwołane z powodu śnieżyc, mam nadzieje że M jakoś wróci do domu zanim urodzę :D

Dominia ja nie przywiązywałam jakoś wielkiej wagi do czapeczki bo mały może ze 3 razy ją założy, bo zaraz będzie wiosna a taką grubą czapę to tylko na wyjście ze szpitala i potem na kilka razy. Zamówiłam na allegro, bardzo cieplutka i milutka.
allegro.pl/you-zimowa-ocieplana-czapeczk...67163.html?source=oo

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536680 przez michasia
natalka owocnej nauki. Aby wszystko szybko wchodziło do główki.

dominia ja też zawsze jak miałam się uczyć, to jakoś takiej ochoty nabierałam na sprzątanie, że hej! Mama się zawsze ze mnie śmiała,a teraz widzę, że ona ma tak samo:)

Patii chciałam Ci jeszcze napisać, że też tak mam często, że posprzątam w domu, ugotuje, upiekę coś, a mama potrafi się tylko czepiać, że coś tam nie zrobione...Odkąd zaczęła studia to trochę wyluzowała, ale kiedyś było na zasadzie-mama wraca z pracy i ciekawe do czego się przyczepi. Twoja mama też pracuje w szpitalu? to może tam tak mają:)
a to babcia fajnie, że tak szaleje. Pierwszy prawnuczek?

Chomiczka śliczna ta czapeczka. słodka.

Idę zaraz na cmentarz zapalić dziadkowi znicz i później do drugiego dziadka na kawę. Upiekłam mu drożdżówkę z rodzynkami i jabłkami:)

Domek Ani:
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #536699 przez xpatiiix3
Michasia no w szpitalu pracuje, może i taka prawda hehe :D A babci mojej i jednej i drugiej pierwszy prawnuczek, więc obie poszaleją, ta co ze mną mieszka to chce ręczniki, pościelkę kupić mi i takie tam potrzebne, a tamta szaleje z ciuszkami już mi na lato zbiera nawet i ostatnio przez telefon się chwaliła jakie piękne dresiki z adidasa są i mówię jej po co kupować firmówki i za komplecik płacić z 50euro czy lepiej jak można za to kupić "worek" dobrych i ślicznych ciuszków na wyprzedażach... ;) Ale co zrobić jak uparci są wszyscy od strony ojca mojego :P
I muszę Ci powiedzieć, że kwitniesz normalnie w ciąży, jak ślicznie i taki okrągły brzuszek :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #536709 przez jadziatopol
Michasia rzeczywiscie ladnie wygladasz :) kwitniesz :)
DOMI wiem...wymyslam z nudow :blush:
Monia piekny brzuszek :)

Nie zawracajcie sobie glowy RMUA...po co? Tak jak DOMI napisala..kobieta w ciazy ma prawo do swiadczen nawet gdyby nie byla zgloszona do ubezpieczenia.
CYT: "Każda kobieta w ciąży (oraz w zakresie porodu i połogu) posiadająca obywatelstwo polskie (lub prawo stałego pobytu) i zamieszkująca na terenie Polski ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej. Jeżeli jest osobą nieubezpieczoną – wystarczy, że poda tę informację w placówce ochrony zdrowia. W tym przypadku ma zastosowanie art. 2 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (t.j. Dz. U. z 2008, nr 164, poz. 1027 ze zm.), który stwierdza, że osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które są w okresie ciąży, porodu i połogu – mają prawo do świadczeń na zasadach określonych w tej ustawie. Osoba korzystająca z tego prawa powinna okazać dokumenty potwierdzające zamieszkanie i obywatelstwo (np. dowód) i złożyć stosowne oświadczenie o braku ubezpieczenia. W razie problemów należy skontaktować się z biurem Rzecznika Praw Pacjenta !!!"
Nie dajcie sie dziewczyny wyrzucic ze szpitala ,zeby przyniesc ubezpieczenie. Wiem co mowie bo sama weryfikowalam ubezpieczenia w szpitalu przez 3 lata. Gdyby ladnie prosili o dostarczenie ubezpieczenia to macie 7 dni na to...mozna przeslac faxem lub mailem. A opieki medycznej nie moga odmowic NIDGY!

A ja dzisiaj mialam straszna nocke...skurcze mnie budzily polaczone z bolami krzyzowymi ;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536710 przez jadziatopol
;)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #536711 przez ola85
Ja dzisiaj dużo na kompie, bo czekam na wyniki badań a tu tak spokojnie. Na razie mam tylko wyniki moczu i są ok.
chomiczka - na pewno zdąży :)
Michasia - bardzo ładnie Ci się brzuszek zaokrglił

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka