- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Do mnie zaraz wpadnie koleżanka na pogaduszki, więc miałam mobilizację do małych porządków, nie zdążyłam tylko nic upiec, a iść do cukierni też jakoś mi się nie chce przez ten śnieg, więc zrobiłam ryż z jabłuszkami, cynamonem i żurawiną, do kawki będzie jak znalazł, no i coś na ciepło jest chyba idealne na tę pogodę

W sumie to się cieszę, że to i tak końcówka ciąży, bo i tak męczę się po przejściu z jednego końca mieszkanie na drugi, więc nawet się nie chce nigdzie wychodzić. Gdyby był akurat na przykład maj to by było przykro tak siedzieć, a tak to nas nic miłego nie omija

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natalka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteś całym moim światem:*

Monia - fajny masz brzuszek

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Marcel 19.02.13 Nela 03.10.14 i Livia 20.04.2016

Monia śliczny brzusio

Michasia ale pięknie ten ksiądz powiedział

Princess no ja to też biorę książeczke ubezpieczeniową w razie czego ze sobą

Pliszka narobiłaś mi ochotę na ryż z jabłkami

A ja dzisiaj dziwne przespałam całą no, od 1 i o 9 na siku a potem jak się położyłam do łóżka to zdziwienie jak na zegarek spojrzałam, bo 13 ;o hehe ale i tak nie wyspana jestem, ale trzeba było w końcu wstać

Miłego dnia i powodzenia na wizytach.!

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

natalka, powodzenia na egzaminach i zaliczeniach!!!!
ode mnie właśnie wyszła koleżanka, a ja się zastanawiam czy dziś iść do Rossmanna czy jutro

Coś o łagodnym porodzie

dziendobry.tvn.pl/video/porod-bez-bolu-i...09,newest,46970.html
- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
a u mnie od 4.00 rano wyłączyli prąd i niedawno włączyli.. odcięta od świata byłam heh, bo nawet na komórce nie miałam zasięgu. A wstałam przed 4 na siku, nie dosć że kłucia na dole to miałam te hiksy aż do 6.00.. i to takie bolesne.. nawet nospa nie pomogła, średnio co 10-12 min..
w łóżku przeleżałam do 10.00, nie chciało mi się wcześniej wstawać.. taka zaspana trochę.
Monia ładny kształtny brzusio

a mi się nic nie chce..
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Natalka - to ucz się dzielnie i powodzenia na egzaminach
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Dziewczynki kupowałyście już czapusie takie zimowe dla swoich Syneczków ? bo ja mam problem

Opracowałam trochę materiałów na zaliczenia .. teraz rozpiera mnie energia i chęć sprzątania ?

- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dominia ja tam nie muszę kupować, bo mi babcia ma przysłać z Belgii to ja tam na razie nic nie kupuję, zresztą po braciach mam co nie co

...
Aniołek [*]
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja też dziś słabo spałam, prawie wcale. Strasznie mi w nocy twardniał brzuch a oprócz tego nie lubię spać sama. Zasnęłam rano to listonosz mnie zaraz zbudził.
Wczoraj cały dzień wszystkie loty z Monachium były odwołane z powodu śnieżyc, mam nadzieje że M jakoś wróci do domu zanim urodzę

Dominia ja nie przywiązywałam jakoś wielkiej wagi do czapeczki bo mały może ze 3 razy ją założy, bo zaraz będzie wiosna a taką grubą czapę to tylko na wyjście ze szpitala i potem na kilka razy. Zamówiłam na allegro, bardzo cieplutka i milutka.
allegro.pl/you-zimowa-ocieplana-czapeczk...67163.html?source=oo
- michasia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
dominia ja też zawsze jak miałam się uczyć, to jakoś takiej ochoty nabierałam na sprzątanie, że hej! Mama się zawsze ze mnie śmiała,a teraz widzę, że ona ma tak samo:)
Patii chciałam Ci jeszcze napisać, że też tak mam często, że posprzątam w domu, ugotuje, upiekę coś, a mama potrafi się tylko czepiać, że coś tam nie zrobione...Odkąd zaczęła studia to trochę wyluzowała, ale kiedyś było na zasadzie-mama wraca z pracy i ciekawe do czego się przyczepi. Twoja mama też pracuje w szpitalu? to może tam tak mają

a to babcia fajnie, że tak szaleje. Pierwszy prawnuczek?
Chomiczka śliczna ta czapeczka. słodka.
Idę zaraz na cmentarz zapalić dziadkowi znicz i później do drugiego dziadka na kawę. Upiekłam mu drożdżówkę z rodzynkami i jabłkami:)
Domek Ani:
- xpatiiix3
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

I muszę Ci powiedzieć, że kwitniesz normalnie w ciąży, jak ślicznie i taki okrągły brzuszek

...
Aniołek [*]
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOMI wiem...wymyslam z nudow

Monia piekny brzuszek

Nie zawracajcie sobie glowy RMUA...po co? Tak jak DOMI napisala..kobieta w ciazy ma prawo do swiadczen nawet gdyby nie byla zgloszona do ubezpieczenia.
CYT: "Każda kobieta w ciąży (oraz w zakresie porodu i połogu) posiadająca obywatelstwo polskie (lub prawo stałego pobytu) i zamieszkująca na terenie Polski ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej. Jeżeli jest osobą nieubezpieczoną – wystarczy, że poda tę informację w placówce ochrony zdrowia. W tym przypadku ma zastosowanie art. 2 ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych (t.j. Dz. U. z 2008, nr 164, poz. 1027 ze zm.), który stwierdza, że osoby posiadające obywatelstwo polskie i posiadające miejsce zamieszkania na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, które są w okresie ciąży, porodu i połogu – mają prawo do świadczeń na zasadach określonych w tej ustawie. Osoba korzystająca z tego prawa powinna okazać dokumenty potwierdzające zamieszkanie i obywatelstwo (np. dowód) i złożyć stosowne oświadczenie o braku ubezpieczenia. W razie problemów należy skontaktować się z biurem Rzecznika Praw Pacjenta !!!"
Nie dajcie sie dziewczyny wyrzucic ze szpitala ,zeby przyniesc ubezpieczenie. Wiem co mowie bo sama weryfikowalam ubezpieczenia w szpitalu przez 3 lata. Gdyby ladnie prosili o dostarczenie ubezpieczenia to macie 7 dni na to...mozna przeslac faxem lub mailem. A opieki medycznej nie moga odmowic NIDGY!
A ja dzisiaj mialam straszna nocke...skurcze mnie budzily polaczone z bolami krzyzowymi

- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
chomiczka - na pewno zdąży

Michasia - bardzo ładnie Ci się brzuszek zaokrglił