BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536712 przez jadziatopol
sorki

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #536713 przez Alina2408
hej dziewczyny pisze z telefonu bo dziś mamy napięty dzień bo naszego najstarszego psa serduszko odmówiło posłuszeństwa i musieliśmy go pożegnać

piszę bo mam wieści od Satine jest w szpitalu bo lekarz wysłał ją z za wysokim ciśnieniem teraz ciśnienie jest ok wygląda na to że dziewczyny zostaną w szpitalu i jeżeli będzie za wysokie ciśnienie to rozwiążą ciążę ale teraz jest w normie jak będę miała dalsze wieści to dam znać

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #536718 przez Marlena1888
Michasia łądnie wyglądasz w ciąży :) śliczna mamusia :P

patiix fajnie będzie kogo rozpieszczać w domu:) babcie dziadki mają raj:) super że masz takie oparcie w rodzinie.

a ja zrobiłam naleśniki na szybko z jabłkowym dżemem, czekam na M bo zaraz wraca z pracy.
wiecie co, siostra mnie ostatnio tak zdemotywowała.. wstawałam z siedzenia i wiadomo nie dzieje się to tak szybko jak kiedyś.. a ona w śmiech i z textem że masz brzuch jak tato.. a ja wkurzona patrze na nią.. i mówię, że chyba dobrze że to nie tłuszczyk.. i potem gadać mi się z nią nie chciało.. takie dziwne podejście. pomyśleć że kończy w czerwcu mgr z pielęgniarstwa.
wyżaliłam się trochę.. a Wam jak mija wieczorek?

12 lata 2 miesiąc temu #536720 przez jadziatopol
Alina przykro mi z powodu pieska :( jak masz kontakt z Satine to pozdrow ja serdecznie i powiedz,ze trzymam kciuki mocno i mysle o niej :kiss:

Ale dzisiaj malo naskrobalyscie...az dziwnie ;) Dziewczyny, rodzicie juz?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #536721 przez ola85
Jadziu - to kompleksowa porada prawna :blink: dziękujemy :)
Alina - przykro mi z powodu pieska. Napisz Satine że jesteśmy z nią i trzymamy kciuki

12 lata 2 miesiąc temu #536723 przez ola85
Jadziu - to kompleksowa porada prawna :blink: dziękujemy :)
Alina - przykro mi z powodu pieska. Napisz Satine że jesteśmy z nią i trzymamy kciuki

12 lata 2 miesiąc temu #536726 przez dominia
o kurde co się dzieje :ohmy:

Alinka szkoda pieska :( staruszek już był czy coś miał z serduszkiem ?

Satine to ciśnienie mnie martwi :( lekarzy też skoro zostawili Cię w szpitalu, czekamy na Ciebie !! miejmy nadzieję, że się unormuje i będzie ok :) trzymam za Was kciuki :kiss:

Michasia wyglądasz bardzo ładnie a domek Ani już spory :)

Jadzia u mojego M w pracy już tych świstków o ubezpieczenie nie dają bo nawet nie mają, mówili, że jest ten ewuś i tyle .. wczoraj jak byłam w przychodni to babeczce mówiłam, że mam teraz inne ubezpieczenie bo w karcie było jeszcze mojego Taty a teraz jestem na męża .. to powiedziała, że ze mną to najmniejszy problem bo ciężarne są ubezpieczone przez państwo czy jakoś tak :)
Ojej a teraz jak się czujesz ? dalej te skurcze takie ?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536727 przez ola85
coś mi to forum dzisiaj wariuję. sorki za dublowane posty

Marlena - tak to czasem jest z rodzeństwem. Mi siostra ciągle powtarza że się cieszy że jestem w ciąży bo po ciąży będę gruba. Niby to taki żart :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #536732 przez DOMI
Jadzia jeszcze nie rodzimy ... poczekamy aż Hubcio wreszcie wyjdzie :)
Alina bardzo mi przykro z powodu pieska. Pozdrowienia i pozytywne wibracje dla Satine.
Marlena nie ma co się przejmować olewać trzeba takie gadanie. Pewnie zazdrosna, że sama nie jest w ciąży.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536733 przez [email protected]
Hej mamusie :)

Monia cudny brzuszek :)

Michasia b.ładnie wyglądasz :)

Alinka przykro mi z powodu pieska :dry: przekaż Satine że trzymamy kciuki i myslimy o niej

12 lata 2 miesiąc temu #536741 przez jadziatopol
Dominia dokladnie tak jest z ubezpieczeniem...a teraz jeszcze jak jest ewus to kolezanki mi mowily z pracy,ze nawet jak szwankuje to pacjent ma tylko podpisac oswiadczenie ze jest ubezpieczony i tyle. Ale sa niestety placowki medyczne ,ktore albo nie posiadaja wystarczajacej wiedzy albo tez wynika to z czystej zlosliwosci pan ktore pracuja i wymagaja ubezpieczenia ...wtedy pacjent powinien powolac sie na ustawe i prawa pacjenta. :)
Ola mi tez szwankuje forum ;)
Marlena ale tekst ;) Domi ma pewnie racje :) zazdrosc ;)
DOMI hihi...A Hubert zrobi dowcipasa i wyjdzie 2 tygodnie po terminie :blink: chyba nie dalabym rady juz dochodzic ;) a ty jak sie czujesz? wszystko w porzadku?

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #536745 przez vini-miki
czesc :)
No ja tez jeszcze nie rodze :/
9 dni do terminu..no zobaczymy, kiedy sie panna zdecyduje.
Nie udzielam sie teraz jeszcze bardziej, bo z mamuska siedzimy, no i szkola, ale w kratke, bo i dzieciaki chore jeden przez drugiego, a i mnie nie ominelo...cale szczescie juz sie lepiej oddycha, to jakby co - moge rodzic :)
Zima u nas na calego...drogi masakryczne - nie odsniezone, wiec 30 /h to swieto jak pojedziesz...i te baby i sosiedzi niezmiennie pytajacy...Jeszcze??????????????/ wrrrrrrr
Bardzo jestem ciekawa, kiedy ten dzien nastapi :) A zuzka takie nam cyrki odstawia, ze moja mama jest w szoku. Ale prawda, ze z chlopakami mialam calkiem spokojne ciaze, jakiekolwiek dolegliwosci to w dzien pododu, skurcze, parcia, klucia, prady i inne cuda na kiju....a tutaj codziennie cos, ale juz nie czekam, bo guzik nic sie nie zapowiada, nie rozkreca. Ale wygina sie masakrycznie, daje popis swoich mozliwosci :D

12 lata 2 miesiąc temu #536753 przez jadziatopol
Vini ja tez juz nie czekam :) nic nie zapowiada....i tak jak piszesz przy pierwszej ciazy wszystkie symptomy (klucia,parcia,skurcze) wystapily dopiero w dniu porodu a teraz wszystko sie rozwiaj kilka tygpdni c=wczesniej i powoli...nie wiem co jest lepsze? dobrze,ze juz sie wykurowalas :) dobrze,ze nie jestes sama. Troche ci zazdroszcze ;) po pierwsze juz mam dosc samotnosci a po drugie boje sie ,ze nie dam sobie rady sama...a pomocy nie bedzie wcale ;) Zuzka tance sobie odprawia :laugh: energiczna z niej istotka :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #536757 przez mrufka
Hej

Michasia ślicznie wyglądasz, brzuszek ładniutki okrąglutki :)

Alinka przykro mi z powodu pieska. A ty jak rodzisz?

Satine trzymam kciuki by wszystko było dobrze z ciśnieniem.

Jadzia u mnie też skurcze meczą mam już dość. Krwawisz dalej? Przyśpieszasz poród?

Monia śliczny brzuszek

Princess ja tego druku nie biorę,a co do cc to ja miałam pierwszy poród cc a teraz naturalnie

Dzolka ładna pościel ta z kubusiem i łóżeczko też

Madlen ja miałam taką samą pościel dla synka

Pati podziwiam cie młodziutka i taka zaradna :)

Dziewczyny ja po wczorajszej wizycie mam dylemat rozwarcie minimalnie powiększyło się niecałe 3 cm mała jest nisko ale jeszcze nie wstawiona w kanał rodny i moja gin mówi że może możemy się umówić na cc w tym tygodniu jak już nie daję rady zgodziłabym się ale boję się tego że będę dochodzić do siebie znowu tak długo jak po poprzedniej cesarce a tego bym nie zniosła. ehhh już sama nie wiem na ktg wychodza skurcze 100 w nocy tez męczą skacze na piłce kręce biodrami sprzątam może coś się ruszy. 28 mam wizytę ale mam nadzieję ze juz do niej nie doczekam.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #536767 przez sylwia1986
Michasia, Monia wyglądacie kwitnąco :) cudne brzuszki okrągluszki :)

Jadziu dobrze wiedzieć z tym ubezpieczeniem ;) ja też ostatni pasek rmua mam z 30 listopada, więc nawet jakbym wzięła to już nieaktualny. Dziś w ddtvn pani dyrektor nfz wypowiadała się na temat tego systemu eWuś i mówiła tylko o dzieciach, ze nawet jeśli przez nasze przeoczenie nie będzie wpisane w ubezpieczenie rodziców, to i tak ma prawo do bezpłatnej opieki medycznej.

Alinko przykro mi z powodu pieska :( kurcze to się porobiło.. Satine w szpitalu, przekaż jej że jesteśmy z nią.

Vini energiczna dziewczyna z tej Zuzi :)

Mrufka a nie masz przeciwwskazań do sn po poprzedniej cesarce? już niedługo.

Olu fajnie że możesz tak sobie podejrzeć wyniki, jak ostatnio dzwoniłam do swojej przychodni i zapytałam o wynik gbs (mimo iż sama za niego zapłaciłam), to pani przy telefonie powiedziała że wynik dostanie bezpośrednio pani doktor :dry:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka