BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #536113 przez Dzolka
Marlena1888 no hehe mój mały coś szaleje teraz :-)
miłej nocki :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #536125 przez Marlena1888
patrzcie jaki fajny tatuś :laugh: ale się uśmiałam :lol:
demotywatory.pl/4023534/Z-dedykacja-dla-...howujacych-dzieciaki

12 lata 3 miesiąc temu #536126 przez princess
Jadzia ja to mam puls rano najczęściej 110-120, wieczorem zaś koło 90. Ale jeśli bierzesz leki to pewnie tak ma być, że niższy, tzn. normalny jak u zdrowego dorosłego człowieka ;)

Satine jesteś bardzo fotogeniczna, ślicznie wychodzisz na zdjęciach :)

mój dziadek też ma zapasy Biovitalu ;)

Pati już tak radykalnie chcesz postąpić wobec chłopa? I bardzo dobrze ! Popieram, zero tolerancji. i tak jak Jadzia pisze, nie będziesz od gada zależna bo prawnie będzie osobą obcą dla Ciebie i dziecka. To w sumie dość dobra ta pomoc od państwa dla samotnych matek jest tak?

Kasia poród naturalny po pierwszej cesarce? Co Ty o tym myślisz?

Madlen te nakładki ćwiczą mięśnie brodawki, ona pracuje i zmienia kształt. Jeśli po porodzie okaże się, że brodawki są niezdolne do karmienia to tak samo zalecają te nakładki o ile nie jest już za późno. Bo wtedy najczęściej dają butlę i tyle :dry:

12 lata 3 miesiąc temu #536157 przez kasia123m
Princess ja rodzilam naturalnie syna...i byl owiniety pepowina i 3 lekarzy go wypychalo...dlatego teraz zastanawialam sie nad cesarka..ale ze znieczuleniem w kreoslup miec nie moge bo plytki..ale moze moge z uspieniem calkowitym...chce zeby mala byla bezpieczna..zeby nikt jje nieprzydusil..zeby niedotslala krwotoku itd...i wybiore taki porod by dla niej byl lepszy..Choc moj gin dzis mimo wszystko mowil ze lepeij naturalnie....zobaczymy co powie hematolog w sorde,.A TY pyasz czy jak bedziesz miec teraz cesarke to czy 2 mozna naturalnie?chyba tak choc ja sie nie znam..

dzolka posciel ta z kubusiem mi si bardziej podba...super jest:)

12 lata 3 miesiąc temu #536159 przez kasia123m
Princess ja rodzilam naturalnie syna...i byl owiniety pepowina i 3 lekarzy go wypychalo...dlatego teraz zastanawialam sie nad cesarka..ale ze znieczuleniem w kreoslup miec nie moge bo plytki..ale moze moge z uspieniem calkowitym...chce zeby mala byla bezpieczna..zeby nikt jje nieprzydusil..zeby niedotslala krwotoku itd...i wybiore taki porod by dla niej byl lepszy..Choc moj gin dzis mimo wszystko mowil ze lepeij naturalnie....zobaczymy co powie hematolog w sorde,.A TY pyasz czy jak bedziesz miec teraz cesarke to czy 2 mozna naturalnie?chyba tak choc ja sie nie znam..

dzolka posciel ta z kubusiem mi si bardziej podba...super jest:)

Ja dzis caly dzien czuje szpilki w szyjce..bardzo jestem ciekawa co powiedza na kopernika..najgorsze to parcie na odbyt..bo to nie bole tylko barcie..moim zdaniem mimo tego co on dzis powiedzial ta szyjka powoli zaczyna pracowac...zobaczymy za tydz..

Jadzia co tam podjadasz oprocz solonych orzeszkow...cos bym sobie zjadla nowego..Domina moze TY cos podjadasz...czekam na pomysly...

12 lata 3 miesiąc temu #536167 przez xpatiiix3
Jadzia dzięki poczytam potem ;) zresztą jeszcze się muszę podowiadywać co i jak, no tak tylko u nas jest właśnie tak śmiesznie, że mój ojciec np na akcie urodzenia mojego brata ma nazwisko swojej dziewczyny wpisane, u koleżanki tak samo jest, że jej chłopak ma jej nazwisko i tylko jego imię jest, więc ja nie wiem jak to i tak kazali zrobić w urzędzie... Trochę dziwne to dla mnie ale tak u mnie w mieście jest... Ale dowiem się jeszcze wszystkiego co i jak :) No a Hubi patrzę to śpieszy się chyba do mamusi na rączki :D Dobrze, że masz z kim wyjść na spacerek ;)

Dominia ojeej.. te nasze hormony są okropne czasem, ja to czasem nie wierzę, że coś powiem czy zrobię, a potem płaczę tylko jak się kłócę z mamuśką albo babcią i czasem nawet nie wiem o co mi chodzi... No ja tak patrzę, że Ty to tak chyba chcesz młodego wywołać szybciej tak latasz ciągle i sprzątasz, kochana przystopuj troszkę ;) Chociaż z jednej strony rozumiem też nie potrafię na tyłku usiedzieć długo, a jak mam wenę do sprzątania jak Ty to potrafię całą chatę wysprzątać, tylko u mnie mamuśka nawet jak z pracy wróci to tego nie zauważy i powie, a czemu tego nie albo tamtego nie zrobiłaś jeszcze.. Ale wolę przemilczeć z moimi nerwami :P

Satine hehe koszenie trawnika :P no u mnie to odpada normalnie po ostatnim razie na ślepo to harakiri było jakieś... ;O A wcześniej jak M to jakoś było, teraz sobie sama muszę radzić :P

Kasia o to maleńka już duża :D a mój Marcyś, jakiś taki mały, chociaż nie wiem ile teraz hehe ale i ja 3200 się urodziłam i to przenoszona :P To patrzę po wizycie dobrze, tylko tyle, że Tosi się na świat nie śpieszy zbytnio jeszcze, ale to i dobrze niech posiedzi u mamusi w brzuszku jeszcze trochę jak jej tam dobrze :)

Marlena no jakoś będzie :D No no patrzę u prawie każdej już coś powoli zaczyna ruszać :P

Madlen śliczna pościel ;) malucha tylko brakuje :P

Dzolka te Twoje łóżeczko też śliczne ;) i pościelka z kubusiem :D

Kurde tak gadacie o tej piłce a ja mam w domu hehe :D

Princess tak myślę, że to chyba najlepsze rozwiązanie jest ;P i najgorsza kara jaka go spotka, a ja nie będę czekać aż się obudzi kiedyś i zachce mu się być tatusiem na pół etatu albo od święta... Nie ma mowy nawet... A pomoc dla samotnych matek jest całkiem niezła nie dopytywałam się ogólnie jeszcze tam w opiece jaka kwota dokładnie, ale w piątek ma przyjść na wywiad do mnie babka, także się dopytam, z tego co wiem to znajoma dostaje tysia miesięcznie + alimenty, bo chłopak wpisany jest jako ojciec i zasądzone alimenty, no ale męczy się z tymi zgodami na wyjazdy i tak dalej, bo nie zawsze chce jej dawać...

Co do naturalnego po cesarce to ponoć się da, ale mało kiedy to jest praktykowane chyba, zależy chyba od macicy jak się trzyma, chociaż też zależy od szpitala i lekarzy niektórzy stawiają na naturę, niektórzy wolą nie ryzykować, mojej mamie kazali czekać po 2 cesarkach na akcje zamiast od razu umówić termin na cc... I jak brat schodził już do kanału to nagle zadecydowali, że nie da rady i że cesarka i przez to cholery przecięli jej pęcherz moczowy w trakcie cesarki to leżała całą noc rozkrojona na stole operacyjnym na żywca, bo musieli czekać na urologa tyle godzin i teraz do końca życia problemy ma... A matka mówiła, że nie da rady, że już po 2 cc jest, a te gnoje mimo wszystko trzymali ją tak żeby się męczyła, czasami to po prostu podejście lekarzy jest okropne...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #536178 przez jadziatopol
Dzolka ladne lozeczko :)
Kasia ja przegryzam tylko orzechy albo migdaly...czasem slonecznik. Nic do tej pory nie wymyslilam :(
Princess pamietam jak kiedys pisalas o swoim pulsie ,ze jest wysoki ...ale sama nie wiem czy wysoki jest lepszy czy niski. W srode wizyta to poslucham tetna maluszka :)
Patii masz pilke to sobie poskacz...pobujaj sie :) :lol: szczesciara :blink:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #536188 przez dominia
Kasia ja tez nic nie wymyslilam :( jem to samo i bokiem mi wychodzi :( no ale co zrobic .. Laska z marcowek je paczki i cos tam jeszcze.. Chyba nie wolno mimo dobrego cukru po godzinie no nie ?

Patii przez te nerwy co chwile sobie teraz poplakuje ;) mam nadzieje, ze jutro bedzie lepiej :) Ty na tej pilce jeszcze nie skacz bo za wczesnie :) niech Marcelek troche podrosnie :)

Princess mozna rodzic naturalnie po cesarce, moja sasiadka z pierwszym miala cc a drugiego urodzila sn, jezeli blizna jest silna i nie ma przeciwwskazan to nie widze problemu :) tylko trzeba miec jakis wiekszy odstep od jednej j drugiej ciazy :)

12 lata 3 miesiąc temu #536197 przez jadziatopol
Patii no tak ...u ciebie za wczesnie na skakanko na pilce :blush: sorki nie popatrzylam :blush: ale mozesz sobie inne cwiczenia wykonywac na kregoslup ...sa na You tube

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #536200 przez dominia
Jadzia jak sie dzisiaj czujesz ? :)

Monia i Vini moglyby sie odezwac co u nich .. Alina dzisiaj pisala ? Bo nie pamietam ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #536201 przez xpatiiix3
Tak tak z tą piłką to ja do lutego się wstrzymam chyba, bo akurat 38tc zacznę hehe Wy tam macie z kim sobie przyspieszać hehe ja muszę jakieś inne sposoby, dobrze wiedzieć o tej piłce, żeby się tylko nie męczyć potem, bo moja mamuśka to mnie prawie 2 tyg przenosiła, a ja tak długo nie chcę czekać, no i marcówką bym została wtedy, wolę się nie wyłamywać z lutówek :P hehe :D

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #536209 przez kasia123m
Jadzia a orzechy jakie?wloskie?

no niech jeszcze siedzi te dwa tyg..jak pojde doniego 4 lutego to bedzie chyba juz 37tydz to zapytam co z seksem...wczesniej nie probuje..nie chce ryzykowac ze te pluca niedojrzale..
jeszcze 31 ide na bal przebierancow do przedszkola:))

Domina paczkow nie wolno..bo poczek podbija bardzo cukier mimo iz po godzinie jets ok..bo to bomba kaloryczna..lepeij sobie zjesc ta kostke lub dwie gorzkiej czekolady...Ja te orzeszko solone jem..arachidowe..ale to jem miedzy posilkami np z synem..do tego zjem jednego ogorka kiszonego tak w razie czego i po godz cukoer 100...Jak juz chipsy zjadlam w niedzieel to dojadlam kiszona ale chipsy wiadomo syf..Miedzy posilkami zjem mandarynke czy pol pomarancza.Nawiekszy dla mnie rarytas to ta kawcia z lyzeczka cukru..caly dzien na nia czekam..

12 lata 3 miesiąc temu #536222 przez jadziatopol
Dominia dzisiaj juz lepiej ...dzieki :) ciezko i sztylety w dole ale nie ejst to az tak przykre jak w nocy i wczoraj ;)
Kasia ja jem orzeszki fistaszkowe ....niesolone bo ja wogole nie sole prawie :)
A powiedzcie dziewczyny (slodkie dziewczyny ) ile kalorii jecie dziennie? bo ja nie moge za cholere wyrobic 1800 kal ;) i dlatego cos dodaje tlustego czasem bo boje sie ze za malo kalorii wychodzi ;)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #536224 przez kasia123m
Jadzia szczerze to nie wiem ile kalorii jem..ale np wczoraj jadlam na obiad rosol a po godzinie jadlam az pol kurczaka plus ogorek kiszony do tego 1 ziemniaka...RYby jak jem to tez nie 130gram tylko wielki kawalek...Sataki z pora to naprawde duzo zjadalm na kolacje i do tego kielbasy wieljkeij wcale nie 3cm tylko duzo duzo wiecej...On mi mowil ze powinnam jest 2000 bo 1800 dla mnie malo...ale ile jem nie wiem...

12 lata 3 miesiąc temu #536227 przez jadziatopol
Kasia bo ja jak licze to nie dochodze do 1700 ;) doba ma za malo godzin ;) a wiecej tez nie moge juz jesc chociaz uwazam ze tez sporo zjadam i o wiele wiecej niz w tej diecie naszej z Kliniki. Moze tez jesz za malo kalorii i dlatego ci wychodza ketony? ale mi nie wychodza to mzoe zjadam jednak 2 tys...cholera...nie wiem. Ciekawe ile kalorii zjadaja dziewczyny ,ktore nie maja cukrzycy? przeciez sa kobiety ktore nie maja apetytu i nie jedza duzo i dzieci rodza sie dozywione i zdrowe...moze niepotrzebnie sie martwie ;)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka