BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #536962 przez jadziatopol
Patii no smieszny ten twoj 5-letni braciszek ...hihihi :lol: wesolo masz :)
Dominia no niestety nadcisnienie jest jedna z przyczyn stanu przedrzucawkowego dlatego jest takie niebezpieczne. Ja nigdy nie mialam problemu z cisnieniem...ale podobno w III trymestrze moze sie tak zdarzyc ze cisnienie wzrosnie i trzeba bardzo uwazac. Satine brala tabletki Dopegyt od 11 tygodnia ale z tego co pisala to one niewiele dawaly bo czasem i tak miala cisnienei ponad norme...dziwne ,ze jej lekarz nie zmienil dawki na wieksza. Ja po tych tabletkach mam w domu 90/50 a mialam (w domu ) 110/70. ZObaczymy co bedzie w przychodni bo tylkio tam mi wychodzi wyzsze. Az jestem ciekawa :ohmy: Jutro mam wizyte to zobaczymy :) ciesze sie,ze sie czujesz swietnie :lol: ja tez dzisiaj odpukac niezle za wyjatkiem nocy ;) juz niedlugo zrobimy sobie fryzke i sie zrobimy na bostwa i pojdziemy z naszymi synami na spacer...jej nie mpoge sie doczekac :lol: pojade z nim na kawke :lol: :lol:

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #536993 przez katarinka1
Cześć dziewczynki.
Widzę, że dziś nie ma tu specjalnie tłoku - czyżby mróz zaszkodził łączom netu czy też dogrzewamy się pod kołderkami? :blink:

Alina Przykro mi z powodu Twojego pieska :(
Pozdrów oczywiście serdecznie Satine od nas.

Michasia Pięknie wyglądasz, ciąża Ci służy :)

Mrufka Współczuję Ci tych męczarni, masz już z pewnością od dawna dość. Pewnie jeszcze chwila i dzidziuś będzie w mamy objęciach :)

Jadzia Niefajnie, że tyle czasu spędzasz sama. Ja od kiedy jestem na zwolnieniu też pół dnia jestem sama w domku. M wraca zwykle koło 17-tej, ale dotychczas to byłam aktywna i każdego dnia organizowałam sobie czas, w autko i albo na zakupy, albo do rodziców lub jeszcze gdzieś. Teraz jestem już tak ociężała, że nawet z domu nie wychodzę jak nie muszę, tym bardziej na te mrozy i śniegi. Tobie też ta końcówka daje popalić, biedulka... :kiss:

Pati Ty to masz życie kochana... Wciąż coś się dzieje na nie, tylko skąd brać siły by to ogarnąć? Wierzę, że rozmowa z mamą i babcią poprawią sytuację. A młody perfidnie wykorzystuje traktowanie ulgowe. Jak nie zadziałają teraz, to będzie tylko gorzej, również dla nich... :( A nie myślałaś nigdy o wyjeździe do taty do tej Belgii?

U mnie kolejny dzień byle jaki, czekam na luty. Aha, dziś mi pierwwszy raz zaczęło "coś" sączyć z cycków ;)

12 lata 2 miesiąc temu #537004 przez jadziatopol
Katarinka o! produkcja sie zaczela? :) a u mnie niestety jeszcze sucho :( ale to pewnie przez ta diete albo nie wiem....przy pierwszym dziecku mialam siare od 6 miesiaca i cycki jak balony...a teraz jak rodzynki ...puste w srodku i nic nie zapowiada,zeby mialy cos produkowac ;) no niestety taki moj los tutaj....jak urodze to juz bedzie inaczej..wtedy sie rusze ...pewnie bede musiala jakies autko kupic bo tu wszedzie daleko i zaczne poznawac ludzi bo inaczej zdziczeje. Ja tez aktywnie spedzalam czas dlatego juz mnie szlag trafia ;) brakuje mi ludzi i pracy. Ale sama chcialam :) i nie zaluje...wiadomo ,ze poczatki sa zawsze trudne. Dobrze,ze tutaj Radek ma znajomych z malutkimi dziecmi ( 2 rodziny) , z ktorymi bedziemy sie spotykac :) teraz tez juz czuje sie ociezala i nie mam sily ;) ale juz niedlugo kochana bedziemy podrozowac z naszymi maluchami :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #537011 przez Marlena1888
xpatiix współczuje Ci zachowania brata.. ale mały aparat z niego.. cwaniaczek mały.. jeszcze on Ci nerwów przysparza.. ale fajnie że choć najmłodszy jest kochany.. pogadaj z mamą i babcią.. tak nie może być.
a może faktycznie słupy elektryczne są pozamarzane i uszkodzone..

12 lata 2 miesiąc temu #537014 przez katarinka1
Jadzia dokładnie tak, z dzieciaczkami do ludzi :laugh: Moje marzenia na dziś (oczywiście te bardziej przyziemne, nie związane z samym dzieckiem i porodem) to - basen, fryzjer, kosmetyczka, buty na obcasie, dobry megaaa ogromny drink no i dużooo dobrego seksu :blink:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537016 przez dominia
Jadzia to faktycznie niebezpieczne to ciśnienie :huh: byleby ominęła ta cała rzucawka Satine i się wszystko unormowało :)
Jeżeli chodzi o piersi .. to mnie ostatnio sutki zaczęły boleć, są mega wrażliwe .. a poza tym cisza nic nie leci :)

Katarinka mmm marzenia ekstra ! też takie mam :lol: ale pomyślmy, że już niedługo można będzie je zrealizować :side: :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #537018 przez katarinka1
No i żeby się porządnie wyspać przez całą noc, bez biegania do kibelka i bez bólu i drętwienia rąk. Ale z tym spaniem to będzie raczej problem przez najbliższe miesiące... :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #537028 przez katarinka1
Dominia I to, ze ciąża nie trwa w nieskończoność powoduje, że w chwilach słabości jakoś się ogarniam. Bo jak najdą takie dołki, to echhh Sama dobrze wiesz jak jest, czytam przecież jakie ty też masz jazdy... :blink: Ale nie ma narzekać - najważniejsze nasze kruszynki, których nie możemy sie doczekać :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #537039 przez sylwka727
dominia napisał:

Ja jestem chyba jakaś chora ale na głowę :dry: takie miałam przed godziną nerwy, że mało brakowało a bym w szał wpadła :( chciałabym móc już urodzić żeby to wszystko jakoś się unormowało bo te hormony wykończą mnie i mojego męża :( :(
popłakałam sobie, przeprosiłam Tomka chociaż mi się wydaje, że też powinien mnie przeprosić no ale już się nie odzywałam .. trochę mi przeszło ale dalej mi się chce ryczeć :( muszę coś porobić bo zwariuje, zaraz pójdę sprzątać ..

Nie przejmuj się ja mojego też wykończę nerwowo kiedyś leżeliśmy w łóżku i taka niespodziewana nerwa mnie wzięła na niego że zaczęłam fo bić i wyganiać z łóżka :huh: a potem płakałam :dry:

Madlen śliczna pościel :)

Dziolka śliczna pościel na allegro kupowałaś? Podeślesz linka? :blink:

Monia śliczny brzucholek

Michasia śliczny ma Ania domek :lol:

Alina przykro mi z powodu pieska :kiss:

Satine kuruj się kochana i wracaj do nas :kiss:

Pati współczuję sytuacji w domu, nie powinni tak robić że tylko go głaszczą i na wszystko pozwalają :dry: potem im na głowę wyjdzie i wcale nie dadzą sobie z nim rady :angry: złości mnie coś takiego

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #537040 przez xpatiiix3
Katarinka a no ciągle się coś dzieje, a ja bym z chęcią pojechała do ojca, ja jestem tam mile widziana u nich tylko nie chcę szkoły zostawiać i umówiłam się z ojcem że na następne wakacje dopiero ich odwiedzę i wtedy pomyślę o wyjeździe na stałe tam, miałam zostać rok temu, bo mnie namawiali bardzo, ale wróciłam tylko i ze względu na M i szkołę, ale za rok kończę szkołę i mały większy będzie, więc samolotem będzie można polecieć, bo busem odpada tyle godzin jechać :)

Marlena no tak mały słodki jest i kochany, a jaki mądry ;)

Jadzia no tak wesoło z tym maluchem ;) Ale najmłodszy jest po mojej stronie zawsze jak widzi, że coś nie tak i broni mnie ;)

Natanek narobił mi teraz zdjęć i się pyta czy pokażę te zdjęcia dla Maćka, które on mi zrobił, bo ja bardzo ładnie wyszłam :P hehe to ja mówię, że nie jestem już z Maćkiem, że jestem sama, to się pyta czemu, to ja że on mnie nie kocha już, a on no to z kim Ty będziesz Pati, sama nie możesz być, nie bój się ja będę z Tobą zawsze, bo ja Cię tak mocno mocno kocham, ot mały pocieszyciel mój, aż łezka się kręci w oku jak takie rzeczy dzieci mówią, bo wiadomo, że szczerze :D No i teraz jeszcze przebrał się i w piżamie przyleciał, mówi, że mnie samej nie zostawi i wpakował mi się do łóżka i zamierza spać ze mną hehe ;) To dopiero udane dziecko :*

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #537044 przez jadziatopol
Katarinka och...tez mam takie marzenia :lol: :side: :blink: juz niedlugo :laugh:
Dominia spokojnie..najwazniejsze ze jest pod opieka :) najgorsze jest cisnienie nie leczone .
Patii to swietnie,ze masz taka mozliwosc. Jedz kochana do taty do Belgii. :) :lol: moze wlasnie to jest twoje przeznaczenie i synkowi zapewnisz lepsza przyszlosc. :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #537055 przez xpatiiix3
Jadzia ja po ostatniej wizycie tam to już mogę nawet męża mieć hehe bo za mną tak latali, że szok :D Zwłaszcza ciapate i jakieś stare dziadki w pubie, bo z wujkiem raz na piwo wyszłam to potem jemu nie dawali żyć i kazali mnie zabierać ze sobą i do tej pory się wypytują o mnie... :P Ale ja tam nie chce hehe ciężko tylko z językiem, bo flamandzki ciężki, a dużo belgów jak nie po francusku to po flamandzku i ciężko się dogadać...

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #537058 przez dominia
Patii myślę, że to jest naprawdę wspaniały pomysł z tym wyjazdem po zakończeniu szkoły :) napewno będzie Wam lepiej a językiem się nie przejmuj, nauczysz się szybko :)

ale mnie coś ciśnie na koleżankę ;) tak jakby wargi .. czasem takie uczucie miałam przy okresie, może coś się rozciąga albo jakiś skurczyk się przyplątał :)

12 lata 2 miesiąc temu #537068 przez xpatiiix3
Dominia no ja tam się nie przejmuję mi tam po angielsku jakoś się udawało dogadać z tymi którzy umieją hehe a z babcią jak chodziłam to babcia po francusku parę słów parę po rusku hehe parę po polsku taką mieszankę wali, że z każdym się dogada jak chce :P hehe śmiesznie się gada z nią :D ale darmowy kurs flamandzkiego za free da radę załatwić, trochę to trwa ale zawsze to chociaż początkujący poznam i łatwiej by było :D U mnie też coś właśnie tak ciśnie dzisiaj na całe krocze...

A mnie teraz taki cholerny skurcz złapał, że aż zapiszczałam z bólu to młody się przestraszył, że co się dzieje... Ajj taa końcówka już taka dobijająca czasem, wszystko się dzieje...

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #537074 przez jadziatopol
Patii dokladnie :) jezyk to chwila moment i bedziesz umiec,...a te dziadki to takie serio dziadki czy maja 40 lat i to dla ciebie dziadki ? :blink:
Dominia ja tez tak czuje....i parcie i klucie..a w nocy skurcze rozpoczynajace sie od odcinka krzyzowego i oplatajace dookola (troche inne niz dotychczas) ;) ulge mi przynosi jak usiade sobie na kibelku...ide bo mysle ze mi sie chce siusiu...siadam a tu nic...ale ulga jest :lol:
Bylam u styczniowek dzisiaj i az milo popatrzec jak sie rozpakowuja jedna po drugiej. Zauwazylyscie ze tam jest wiekszosc dziewczynek?

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka