BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672345 przez chomiczka
Rok temu o tej porze siedziałam i zaukwałam do obrony... w dzień, bo w nocy rok temu powołaliśmy Olka do życia :laugh: :laugh:

Jeszcze przez kolejne 3 tygodnie żyłam w błogiej nieświadomości że życie stoi dla mnie otworem i teraz wreszcie kończąc studia mogę trochę "poszaleć" haha i dziś szaleje w pieluchach :lol: i 10kg grubsza. Nie mogę patrzeć na stare zdjęcia bo w depresję wpadam, od dziś chyba nic nie jem :(
Więc mój Chomiś kończy dziś rok :) przeciez życie płodowe to też życie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 7 miesiąc temu #672367 przez ola85
Aga - moja mała śpi w nocy ok 7 - 8 h, w dzień bardzo różnie. Czasem przez cały dzień potrafi zrobić trzy 15min drzemki, a czasem spać i 4h z przerwą na jedzenie. Co do jedzenia to nie mam pojęcia, bo karmie piersią. Rano co 3h, wieczorem średnio co 2. Na ogół im więcej śpi tym mniej je :blink:
Chomiczka - bardzo ładnie wyglądałaś i jestem pewna że dalej wyglądasz :)
Zobaczysz, stracisz zbędne kilogramy, Oluś trochę podrośnie, a Ty poszalejesz :laugh: A koleżanki będą Ci zazdrościły że one bawią się w pieluchach, a u Ciebie już taki fajny synuś :)

11 lata 7 miesiąc temu #672482 przez www.Lumpik24.pl
███████████████████████████████████████████████████████

Internetowy ciucholand z odzieżą dla dzieci.

Body,pajacyki od 2-4 złotych
spodnie,sukienki do 8 złotych
bluzeczki do 4 złotych

oraz wiele innych ubranek w atrakcyjnych cenach.
www.Lumpik24.pl

███████████████████████████████████████████████████████

11 lata 7 miesiąc temu #672509 przez Suzi
chomiczko, dobrze Ci Ola odpowiedziała, nic dodać nic ująć. Twoja uroda i tak pozostała, masz potencjał, a kilogramy, cóż, przyszły to i pójdą, głowa do góry, w Twoim wieku WSZYSTKO jest możliwe :lol:

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672522 przez princess
Cześć Mamusie :)

Przeczytałam te 15 stron ale niestety nie dam rady odnieść się do wszystkich.

Wszystkie dzieciaczki świetne :)

Madlen super pomysł z balonem :) Adaś jaki uhahany :D

Sylwia biedna, obyś więcej nie miała takich przygód.

Byliśmy dziś na wizycie bioderkowej u mojego ortopedy. Jest poprawa :) Wada zmniejszyła się o jeden stopień, jest już 1b :) 1a to już całkiem zdrowe bioderka, wiec jesteśmy blisko :) Zalecenia: jeszcze zakładać szelki na całe noce, w dzień można dać dziecku odpocząć ale często bez szelek układać na brzuszku i nosić okrakiem. Za 6 tyg. kontrola i prawdopodobnie zrzucimy szelki na dobre :D Pokazałam lekarzowi RTG stawów biodrowych, które zlecił lekarz ze Szpitala Dziecięcego. Skomentował to tak, że zdjęcie było wykonane technicznie źle, złe ustawienie nóg (za wysoko kolana) i dziecko było niepotrzebnie naświetlane :angry: poza tym skontrolował kręcz, ćwiczyłam z małym sama w domu, dzień w dzień i dało to super rezultaty, mimo, że lekarz dał nam skierowanie na rehabilitację, na której nie byliśmy. Nie chciałam go naświetlać laserami. Cieszę się, że bez ciągania po szpitalach udało się wypracować w domku super rezultaty :) Miałam przeczucie, żeby nie iść na tę rehabilitację.

Mleko Humana Adaś wcina jak wariat :) Jak dostał pierwszą butlę to się pięknie uśmiechnął, smakuje mu :) Je większe ilości. Czasem uleje ale nieczęsto. Nie ma wzdęć, rozwolnień. Brzuszek miękki, dziecko spokojniejsze. Niech się ten pediatra cmoknie w trąbę.
Dzwoniłam do centrali Humany i dowiedziałam się, że za ok. 2 tyg. pojawi się w Kerfurze i Tesco :) Super, myślałam, że będę ją musiała zamawiać przez internet.

Od paru dni daję małemu już codziennie jabłuszko. Jutro będzie pierwsza marchew, tylko boję się, żeby nie dostał zatwardzenia.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #672529 przez Paulaaa
My już po.
Mała waży 5800 i ma 63 cm. Lekarka powiedziała, że jest raczej z tych drobnych :blink:
Zastanawiam się czy nie przybrała za mało? W Kwietniu ważyła 4350.

Dostała szczepionkę w nóżkę. Płakała strasznie, dramat.

Teraz śpi, ale zrobiłam jej okład z sody na nóżkę, bo jest zgrubienie po wkłuciu. Ogólnie marudna...

Później Was nadrobię.

11 lata 7 miesiąc temu #672545 przez Marlena1888
princess to świetna wiadomość :) wszystko zaczyna się układać :) Adaś teraz trochę odżyje :) cieszę się bardzo :) dobrze że to tak się skończyło.

Chomiczka jakie ładne zdjęcia :)

ja dziś dałam Filipkowi pierwszy raz marcheweczki :) ale mu smakowała :)
ale zadowolony teraz cieszy michę :) bawi się z tatą :)

11 lata 7 miesiąc temu #672554 przez chomiczka
Dzięki dziewczyny, mam nadzieje że uda mi się jakoś dojść do siebie.

Suzi dzięki, masz rację, tylko trzeba się wziąć do roboty a nie narzekać. A wszystko jest możliwe wystarczy tylko chcieć, a mi się czasami taaaak nie chce B) ;)
Zaczynam od dziś ćwiczenia z Mel B
A od lipca siłownia, bo Multisporta sobie załatwiłam w pracy, ale właśnie dopiero od lipca. No i dietka.
Krowa już do mnie idzie, już się nie możemy doczekać naszej krówki :laugh:

Moje dziecko dziś takie grzeczne, spało w sumie 4 godzinki. Od 2 godz bawił się na macie, potem zrobił kupiszonka i zasnął na macie sam :) teraz kima, jak ja go kocham jak on jest taki grzeczny ;)

Princess super że Adaś dochodzi do zdrowia. Jednak matczyna intuicja jest na wagę złota :)

11 lata 7 miesiąc temu #672569 przez anet-a-1401
cześć dziewczyny przeczytałam was wszystkie ale nie wiem juz co miałam komu napisać wiec wybaczcie...
my dzisiaj na szczepieniu mala wazy 5700 i 63cm lekarka stwiedzila ze malo przybrała w ciągu 2 tygodni bo 200g ale mi sie wydaje ze dobrze jest.
jednak kupiłam sobie inna sukienkę na chrzciny bo w tamtej czułam sie fatalnie wstawie zdjecie jak tylko będę miała trochę czasu, a teraz spadam jeść puki mala spi pa buziaczki dla dzieciaczków:*

11 lata 7 miesiąc temu #672570 przez xpatiiix3
Chomiczka ślicznie :)

Princess super, ze Adaś. Wraca do zdrowia :D

Ja po praktykach juz :D Marceluś cały czas taki krzyczący biedulek bola go te dziaselka i podgorączkowy się utrzymuje..

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

11 lata 7 miesiąc temu #672595 przez aga27
Mieszkam w wojewodztwie podkarpackim, a dokladnie niedaleko dębicy:)
masakra co za dzien, leje, ponuro, caly dzien w domu, chociaz my z ewa to i tak na niedlugie spacery wychodzimy, bo jak nie spi to zaraz placze i sie wracam do domu...
Naprawde mi sil brakuje, czemu ta moja mala jest taka maruda?
Moze cos podpowiecie...owszem troche posiedzi w wozki, troche sie pobawi ze mna, bo sama nie bardzo umie...a tak to marudzi i marudzi, ciagle yyyy i yyyy, a jak nie to placz...
pilnuje zeby byla pojedzona, zeby byla przebrana, wymyslam zabawy, pokazuje coraz to inne zabawki, a ona prawie non stop marudzi,ja dbam o nia jak moge najlepiej, staram sie na maksa, poswiecam sie prawie na 100 procent, a marudzenie jak bylo tak jest...
podobno zeby jej nie ida...co moze byc przyczyna...jak mam sobie pomoc...ma ktos jakies pomysly...ide bo juz wstala i placze...:(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]

11 lata 7 miesiąc temu #672599 przez princess
Chomiczka super wyglądałaś :)

Mój też dziś grzeczny (w przeciwieństwie do wczorajszego dnia), pospał 3 godzinki w dzień i teraz bawi się z tatą. Jejku jak on się cieszy na widok taty :) M go podrzuca, buja, kręci a ten się tak zanosi śmiechem że aż mi się micha cieszy :)

Parę dni temu Adasiowi wyszła piątka na dole po prawej :ohmy: wystaje biały ząbek z boku, jeszcze pod dziąsełkiem ale już ledwo ledwo, wygląda, jakby lada moment miał się wyrżnąć całkiem. Nie wiem, czemu akurat piatka? Czytam na internecie, że piątki wyżynają się dopiero w 2 r.ż. :unsure:

11 lata 7 miesiąc temu #672630 przez gabilee
chomiczka przerazilam sie czytajac to a M. nie powinien sie obrazac tylko wziac pod uwage , ze nieumyslnie moze wlasnemu synowi krzywde zrobic wtedy bedzie sobie plul w twarz , ze mial isc na terapie jakas ! szok powiem ci ja nawet jak ty mi opowiadalas o sytuacjach jak M. sie zachowywal w nocy zanim mieliscie dzidziusia to bym byla przerazona :P
chomiczka ale sie usmialam z opisow zdjec :) hehe ale sliczna dziewczyna z ciebie
chomiczka obrazisz sie jak tez taka krowke zamowie?

madlen oczywiscie rozumiem :kiss: innym razem sie spotkamy , az dojdziesz psychicznie do siebie i bdziesz miala ochote na spotkania :D

monia mojego Leona tez cos wzielo ma oczko przewiane jutro ide do lekarza wiec odpada

michasia wybacz , ze znowu nic nie wyszlo ze spotkania

sylwia zdrowka kochana :kiss:

princess ale swietnie , ze udalo sie z tymi bioderkami :) a w jaki sposob je cwiczysz?
bo ja bym chciala Leona cwiczyc ale nie mam pojecia jak
a Maly Muzyka swietny jak super w tych sluchawkach :D
szok juz zeby :)

u nas dzien marudzenia i wogole , Leos ma przewiane oczko :( ropieje , chcialam dzis do mojego lekarza isc prywatnie , ale nie odbiera jutro sie wybiore do przychodni , dzis musi wystraczyc rumianek :(

11 lata 7 miesiąc temu - 11 lata 7 miesiąc temu #672649 przez chomiczka
aga a masz matę edukacyjną dl małej?? mój tylko w tym chce siedzieć i potrafi się w niej bawić 2 godzinki nawet, czasem zmęczony zasypia. Zawieszam mu tam pełno zabawek i on wali w nie z całe pety :laugh: oprócz tego ma huśtaweczkę która sama go buja i też lubi się w niej kołysać. Ale tylko max 15 minut i z powrotem na matę. Jak zaczyna mi marudzić to przewracam go na brzuszek i też długooo lezy na brzuszku. Daje mu do ogladania kolorowe zabawki jak lezy i sobie oglada. Ćwiczę z nim przewroty, dzięki czemu bardo szybko się męczy i idzie spać.
Rozejrzyj się za zabawkami edukacyjnymi, grzechotkami, a nóż małą jakaś konkretna zainteresuje, stanie się ulubioną i zajmie ją na jakiś czas.
Polecam jakieś dźwiękowe zabawki, mój uwielbia się wsłuchiwać w różne dźwięki. Staraj się ją uczyć żeby sama umiała się sobą zająć. Mój długo bawi się sam ze sobą ale TYLKO NA MACIE. POLECAM, myślę że małej może się spodobać.
Radzę też (na mojego działa) żeby często zmieniać mu pozycje, a to na brzuszek a to na plecki, chwilę na macie, potem leżaczek. Mam też rogala na którym uwielbia leżeć na brzuszku i na plecach. W łóżeczu ma pozytywkę i karuzelkę z misiami i też wgapia się godzinami w te misie. A LUSTERKO to w ogóle hicior, cieszy się do tego lusterka jak głupi. Musisz pokombinować, może coś jej w końcu podejdzie i nauczy się powoli sama ze sobą bawić.

Zabawa Olka

A i mój nienawidzi leżeć w wózku - za mało widzi i długo nie poleży, więc może tu tkwi problem.

Jesteś z okolic Dębicy to może znasz tą gwiazdę? :P
newlifewithfashion.blogspot.com/

Gabile kochana dziękuję za komplementy :kiss: Nie obraże się jak zamówisz krówkę a nawet się ucieszę że Leoś będzie miał taką piękną przytulankę ;) może założymy jakiś krówkowy fanklub :lol:
Gadam z nim i przekonuje. Chyba sam rozumie że musi coś z tym zrobić.
Załączniki:

11 lata 7 miesiąc temu #672654 przez michasia
My po warsztatach. Moni nie widziałam, bo do innych grup pewnie trafiłyśmy.

Monia pewnie znów jakaś nagroda Ci się trafiła?Mi jak zwykle nic...Też dostałaś taka piżamkę czy coś na koniec w worku?

Madlen jak samopoczucie? Pouśmiechałaś się do lustra rano? To czasem pomaga mieć dobry dzień:)

Gabilee no cóż...do trzech razy sztuka:)
A jesteś pewna, że Leosia przewiało? Może na zapchany kanalik łzowy? Ania niedawno miała i jej sola fizjologiczna przemywałam z 5 razy, i masowałam 2 razy kanalik i na drugi dzień nie było śladu.

Byliśmy dziś w komisie, w którym mieliśmy wstawione moje stare meble po kasę, bo meble zostały sprzedane i nikt nas nie powiadomił. Umowę mieliśmy na 4 m-ce, a jak po tym czasie się nie odbierze (w ciągu 7dni) to za każdy dzień 10zł za przechowanie. P pojechał i się okazało, że już tych mebli nie ma...
Ania bardzo grzeczna. Prawie 8 godz poza domem, a jadła tylko 2 razy i w ogóle nie marudziła. Kochane mam dzieciątko:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka