- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A to u Was nie ma codziennie zdrowych ? Czy idziesz do swojej lekarki ?

- Satine0
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam nadzieję że chore maluchy dochodzą już do siebie.
Dominia dzięki za troskę, u nas w miarę ok. Karmię Olka różnymi cudami bo mleka już niewiele piję a nie chcę żeby chodził głodny. Ogólnie w miarę jest grzeczny, oprócz tego że trzeba go bujać do snu i koczować przy nim na macie bo bez mamy nie ma zabawy.
Ostatnio zastanawiam się jakie ja błędy popełniam, czytając że wasze dzieciaczki same zasypiają a mojego trzeba bujać i bujac bo inaczej nie ma mowy o śnie. Nie wiem czy to odpowiedni moment żeby go od tego odzwyczajać. Narażać go na taki stres? Czy odczekać ze 2 miesiące jak będzie starszy i mądrzejszy?
Kurcze do dupy jestem naprawdę, chyba go rozpuściłam trochę!
Śpi w nocy nawet fajnie bo karmię go dobrze wieczorem żeby nie był godny. Budzi się dzień w dzień punkt 4.30 i godzina czasem półtora muszę go bujać

Jadzia Przykro mi z powodu taty. Mam nadzieję że i tym razem będzie silniejszy od choroby.
Ja ostatnio trochę w melancholijnym nastroju. Po pogrzebie babci dużo rozmyślam, mam o czym.
Dominia uważaj z sumamedem. Nam laryngolog przepisał go na ucho jak Olo miał 3 tygodnie. Dochodził po nim do siebie 2 miesiące, tak mu rozwalił brzuszek. Do dziś podaje mu dicoflor, który zresztą polecam osłonowo - nie ma lepszego. Dwóch pediatrów u których byłam z Olkiem łapali się wtedy za głowę jak można takiemu maluchowi przepisywać taki antybiotyk. Nie wiem dokładnie o co chodziło, może wtedy było za wcześnie a teraz już można. W każdym razie kłopoty brzuszkowe potem to była zasługa sumamedu, każdy lekarz mi to mówił. Ale Ig już duży więc może teraz już jest ok.
Dzięki za pamięć kochana

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Po stracie zawsze sie rozmysla, wspomina .. Niedlugo bedzie lepiej

Babka pytala ile wazy i wtedy zapisala .. Daje mu 2 razy dziennie oslonowy, ma brac 4 ml.przez 4 dni tego silnego gowna .. Mam nadzieje, ze mu pomoze a nie zaszkodzi

Dobrze radzisz sobie z Olusiem ! Ja bym juz dawno wykitowala

- aga27
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
moja szwagierka tak jak ty do 8 miesiaca usypiala we wozku, dopiero od niedawna wklada synka do lozeczka zeby sam zasypial, ja mysle ze probuj ale pamietaj nic na sile, jak cos zawsze mozesz oduczac Olusia jak bedzie troche starszy
bylam ostatnio u kolezanki, bo urodzila synka, zjadl, spal i niewiele oczy na swiat Bozy pokazal, pomyslalam sobie wtedy-moja mała od samego urodzenia pokazywala rozki, i nigdy nie byla typowym wylacznie spiacym, jedzacym,grzecznym niemowlakiem, ja nie wiem co to znaczy!!! doszlam do wniosku ze ze dzieci dziela sie na takie typowo spokojne, albo takie od razu z chrakterkiem

jestes wspaniałą troszczącą sie matka, najlepsza jaka Olus moglby miec
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58922 [/url]http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=58921 [/url]
- isola
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Chomiczka - nie jesteś do dupy. Tylko niektóre dzieci są łatwe, a niektóre (i tych jest chyba większość) są nieco trudniejsze... Porozmawiaj z jakąkolwiek matką, która ma więcej niż jedno dziecko i każda Ci powie, ze jedno dziecko anioł, a drugie to chyba w szpitalu podmienione

Domina - a Wy antybiotyk zmienialiście, bo była wysypka? A mocna? Mojej Nince został Zinnat do środy, czyli już końcówka, a zauważyłam, że ma na ramionkach małą wysypkę. W sumie już młoda czuje się dużo lepiej, rzężenia są już słabiutkie. Jest sens zmieniać antybiotyk na koniec? Probiotyk dajemy 2xdziennie bioGaję.
Jadzia - ma nadzieję, ze z tatą będzie dobrze.
Pati - gratulacje

- Insomnia
-
- Wylogowany
- Moderator
-
- Chcę słyszeć w domu tupot małych stóp...
- Otrzymane podziękowania: 17
- princess
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Pliszka przypomnij, gdzie byliście na Mazurach?
Pati gratulacje, kiedy planujecie ślub? Czekamy na relacje z oświadczyn

Jadziu trzymam kciuki za tatę i życzę mu powrotu do zdrowia. Masz gości?
Dominia dużo zdrówka dla Igiego. Też kiedyś brałam antybiotyk, na który jak się okazało mam uczulenie. Musisz uważać i wszędzie mówić o tym, żeby mały znów tego nie zjadł, bo kolejna aplikacja grozi wstrząsem anafilaktycznym. Dzięki za info dot. Humany

Te herbatki BIO bez cukru widziałam też w Almie.
Madlen co do rozmiarów to zwrócę uwagę... Niektóre ubranka 62 są jeszcze na Adasia dobre, większość 68 jest akurat , niektóre 68 jest za małe, za to klika 74 pasuje. Wydaje mi się, że ubranka ze Smyka są w miarę logiczne. Czego nie można powiedzieć o H&M. KappAhl jest trochę na wyrost chyba.
Jutro wrzucę fotkę Adasia do naszego wątku

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Kurcze zeby nie zapeszac moje dziecko ostatnio daje mi pospac fakt faktem budzi sie w nocy ale rano spi do 7-7:30 szok normalnie

Wrzucam foto ze spotkanka Sylwia zapraszamy z Olusiem na spacerek

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Chomiczka jestes wspaniala mama na prawde uwierz w to kazda z nas chyba ma chwile zwatpienia a Ty przy tym co pisalas ze przechodzilaś z Olusiem to masz anielska cierpliwosc jestes wspaniala mama i nie waz sie myslec inaczej

Kurcze Michasia nie fajnie z tym uszkiem mi dzis nad ranem mloda cos ucho szarpala i sie krzywila ale wydaje mi sie ze to od tych idacych zebow zobaczymy...
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Princess,byliśmy na Mazurach Garbatych, między Giżyckiem a Ełkiem, cudnie tam

My mamy najwięcej ubranek Smyka i one są spore, szczególnie porteczki. Z innych firm mamy pojedyncze sztuki, więc trudno ocenić. Na pewno Pepco ma maleńkie ubranka i zupełnie nie trzyma się rozmiarówki.
Bananamama, ale super zdjęcie

Michasia - zdrówka dla Ani!
Miłego dnia

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas pogoda do d...

Nie pisałam kilka dni, więc pójde na łatwiznę, sorki...wszystkie nasze maluszku urocze

Chomiczka, Ty do dupy? Jaja sobie robisz??? Świetnie sobie radzisz a trafił Ci się "niełatwy egzemplarz"

Iga zrobiła się taka ruchliwa, że pozostawienie jej samej na dywanie, to po chwili zaskoczenie gdzie już jest

Śmieje się bez przerwy, gaduli...oj ubaw z nią mamy

No i zajarzyła gdzie mama ma mleko

Ostatnie 2 nocki nie były zbyt fajne pod względem pobudek...ale znalazłam winowajcę. Nieodpowiedzialna matka piła pepsi to się dzieciątko w nocy budziło

Zdrówka dla chorusków...teraz pogoda nie bardzo, niestety mogą zacząć się choroby.
Miłego tego pochmurnego dnia

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Marlena1888
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
od kiedy wyjechał m nocki są nieprzespane, budzi się po 1.00 i 3 bite godz nie może zasnąć, nigdy tak nie było! czy to możliwe że to z tęskony za tatusiem....?

pliszka fajna bluzka, podoba mi się

patii gratulacjeee:)
michasia współczuje w powodu uszka Ani

dominia to Igi ma gorączkę i wysypkę? może to ta 3dniówka..? jak się czuje? duuuużo zdrówka

chomiczka przykro z powodu babci.. ale teraz czuwa nad wami w niebie. a Ty się nie zadręczaj, jesteś najlepszą mamą dla Olusia!!!!!!
asia topol współczuje z całego serducha.. nawrót choroby .. nasza rodzina modli się żeby mój tato jeszcze trochę pożył bo z tym różnie może być... życzę Ci dużo siły i tacie też..do walki z chorobą, 3mam kciuki :* będzie dobrze :*
bananamana jakie fajne koleżanki widzę od pieluch haha:) słodkie panienki:)
Fifi śpi sobie już godz, odsypia nockę... już mu chyba nie dam zasnąć żeby w nocy mi ładniej spał bo dziś to już nawet nasivinem psikałam bo wydawało mi się że ma nosek zatkany... odchodzę od zmysłów..
ale widzę że Fifi robi się taki energiczny, gaduli co niemiara...cały czas nieeeee aleeee nieeee