BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #413738 przez mrufka
Mój M miał być ze mną przy porodzie w pierwszej ciąży jednak zakończyła się cc i nie mógł
a teraz to ja nie chcę wiem co się przeżywa jak to jest i sobie nie wyobrażam że on tam będzie :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #413743 przez Satine0
Dziewczyny ile kosztują badania na toksoplazmozę ??

12 lata 4 miesiąc temu #413746 przez Marlena1888
hej:)
Satine badania na toksoplazmozę robiłam i 56zł za nie dałam. ja miałam jeszcze na różyczkę, kiłę i żółtaczkę i za wszystko dałam 103zł.

Co do porodu ja bym badzo chciała żeby M był.. to będzie przeżycie dla nas obydwoje i będę czuła się bezpieczniej.
kurcze muszę trafić na porodówkę na tlc bo dawno już to widziałam;)

12 lata 4 miesiąc temu #413748 przez anoda89
Ja też coś koło 60 zł płaciłam. Tanie nie jest, jedno z droższych.

12 lata 4 miesiąc temu #413750 przez jadziatopol
Toxo IGg kosztuje okolo 50 zl i Toxo IGm tez 50 zl. Zalezy od placowki, w ktorej bedziesz robic (od 40 zl do 60)

[/url]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413766 przez [email protected]
Czesc dziewczyny,odebralam wyniki z prenatalnego i sa prawidlowe :laugh:
u mnie waga stanela na 54 a brzuch robi sie wiekszy

Dave gratuluje :)

12 lata 4 miesiąc temu #413767 przez Paulaaa
Hej Wam :)

Kurcze padnięta jestem. Najchętniej poszłabym spać, ale jest tak duszno, że nie da się leżeć.

Mojego A przy porodzie nie będzie. Będę miała planową cesarkę, mąż w tym czasie będzie w domu ze starszą córką. :)

Ale narobiłyście mi smaka na niezdrowe żarcie. :) Zjadłabym sobie fryteczki z ketchupem. :P

12 lata 4 miesiąc temu #413784 przez michasia
Witajcie, wróciłam z Gdańska.
Jadąc zatrzymaliśmy się nad jeziorem i pomoczyliśmy sobie trochę nogi. A w pon byliśmy na plaży i się kąpałam. Woda była jakaś ciepła, bo weszłam bez wahania.
Mąż prawka nie zdał...Za każdym razem się modlimy, wykupuje jazdy, rodzina "trzyma kciuki" i za każdym razem porażka...

Ale macie duże brzuszki.

Dave gratulacje, bardzo się ciesze, że znów dołączasz do grona przyszłych mamusiek. Mam nadzieję, że pójdziesz na zwolnienie i wszystko będzie dobrze.

Madlen w tesco mają ciuszki dziecięce firmy F&F, czy jakoś tak, w każdym razie dużo ślicznych rzeczy, śpiworków itd. Mi się zawsze podobały, takie misiowe.

12 lata 4 miesiąc temu #413791 przez princess
Hej Michasia, dawno Cię nie było. Co tam z Twoim mężem, który to był egzamin?

12 lata 4 miesiąc temu #413821 przez anoda89
A mój M poszedł robić sałatkę owocową bo ostatnio nakupił owoców i mama mi dzisiaj przyniosła, w końcu się popsują.

Na allegro znalazłam super paczki z ciuszkami i chyba jak już będzie czas to i ja będę licytować. allegro.pl/sliczna-big-wyprawka-dla-cork...ety-i2560084498.html strasznie mi się podobają ale co z tego jak płci nie znam.

12 lata 4 miesiąc temu #413828 przez sylwka727
Madlen fajne ciuszki :)

Mrufka ja też namiętnie oglądam Porodówkę albo Ciąża z zaskoczenia :blink: Nom sale mają fajne i ta jedna położna jest super :) a oglądałyście odcinek jak się babcie pobiły po tym jak wnuk się urodził? :blink:

Co do widowni to ja miałam niezłą była doktorka, dwie położne, zastępca ordynatora wcześniaków, i 3 pielęgniarki od wcześniaków a salka taka mała była, taki tam tłok panował ale jak się rodzi to naprawdę nie zwraca się uwagi kto jest czy patrzą czy nie. Czyli bagatela miałam 7 osobową widownię

A męża nie chce przy porodzie bo on by padł poza tym jak mnie coś boli to się stresuje bardziej niż ja i nie nerwuje jak miałam lekkie skurcze i trochę jęczałam podczas nich to łaził w te i we wte i się denerwował a mnie to stresowało, czasem go straszę że będzie przy porodzie ale tylko jak mi działa na system nerwowy :blink:

Michasia skąd ja to znam mój też co chwila podchodzi i nie zdaje a ja czasem nie mam nastroju do jazdy albo nie czuję się na siłach ale co zrobić :dry:

Anoda
śliczne są te paczuszki na allegro a ta jest przepiękna z linka

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #413845 przez gabilee
anoda no właśnie po co całym dniu leżenia nie mam być po czym padnięta chyba , że nadmiarem lenistwa :P haha ja lubię na podłodze ogólnie siedzieć i leżeć , a że oglądałam film to standardowo zasnęłam :)

michalina to szkoda , że nie zdał;/ ale następnym razem będzie lepiej , może niech idzie sam na egzamin to może mniejszy stres bedzie miał , że nikt go z rodziny nie obserwuje :) ja zdałam za 3 , bo strasznie się stresowałam a poszłam na ostatni egzamin i miałam wszystko gdzieś sama pojechałam i zdałam :) ogólnie teraz każdy sie dziwi , że za 3 zdałam :P dziennie potrafię nawet 300 km robić tylko na swoim terenie, mówia , że szybciej od mojego ukochanego jeżdżę :P ale teraz jak w ciąży to nawet na auto nie moge patrzeć , bo ciągle mi nie dobrze ;/

ja właśnie wypiłam barszczyk zrobiłam legowisko na dywanie i leżę tak mi dobrze , bo to łóżko jest tak miękkie już , że aż kręgosłup boli ;/

anoda śliczne te ciuszki :)

12 lata 4 miesiąc temu #413846 przez anoda89
Ja planowałam w tym roku zrobić prawko ale dupa wyszła :P, może następny rok jak będzie czas.

sylwka dzięki, chyba nie będę po lumpach chodziła tylko z allegro. Nie lubię szperania i nie potrafię szukać. Zobaczymy.

12 lata 4 miesiąc temu #413859 przez gabilee
powiem wam , że im szybciej sie prawko zrobi tym lepiej , bo z głowy :D
ja wiedziałam , że na prawko pójdę 3 mc przed osiemnastką , dostałam od taty na urodziny jak każdy z rodzeństwa , potem szybko jakiegos grata za 2 tysiące , żeby w razie co nie było szkoda i szybko mozna się przyzwyczaić do jazdy :)
ja mam 5 lat nawet nie wiem kiedy to zleciało , a muszę wymienić na nowe , bo mam terminowo przez dużą wade wzroku ;/

anoda tez chyba poszperam nie wiedzialam , ze takie ladne i nic nie zniszczone ciusszki maja :)

12 lata 4 miesiąc temu #413861 przez sylwka727
Gabilee ja zdałam za 2 a byłam tak wyluzowana że zasnęłam w poczekalni :blink: bo babcia koleżance na nerwy tabletkę dała i zdała bo się nie nerwowała ja sie za pierwszym razem stresowałam i stres mnie zjadł a potem się okazało że nie była tabletka ziołowa jak myślałam tylko na receptę i mnie tak uspokoiła że zasnęłam i obudziłam się dopiero jak mnie wywołali :blink: no i na luzaku zdałam

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka