BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #414319 przez gabilee
aniajulia ja dostałam opieprz od położnej , że prędzej z zawrotami nie przyszłam więc jak była taka sytuacja prędzej to ja bym nie zwlekała i tylko zadzwoniła do gina się podpytać to nic nie kosztuje ,a spokój Ci da kochana :* ja też sie ciągle boje po tych przebojach z plamieniem , krwawieniem ;/ to jest straszne , że ja dbam o siebie , chucham dmucham a tu takie coś ! i teraz z każdym pierdulstwem do gina dzwonie :) a jeszcze wczaj się dowiedziaąłm , że jakaś tam babka z mojej wioski urodziłam pod wpływem alkoholu 2 promile! wyobrażacie sobie , ale całe sz zeście dziecko zdrowe i powiedzcie gdzie ta sprawiedliwość !

aganobla no jestem mu bardzo wdzięczna okazuje się , że jednak jestem córeczką tatusia , a zawsze się wypierałam :P aganobla raz lepiej raz gorzej z tym naszym samopoczuciem , ale dasz radę :) jak wrócisz to się odpręż :)

princess a może skoro nie chciała od początku tego dziecka to jako pielęgniarka wiedsziała jakie ryzyko niesie krwawienie i plamienie to jeszcze bardziej pracowała , bo jej nie zależało :( przykre i straszne , ale każdy przeżywa to inaczej ;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #414327 przez anoda89
Ja to nawet takiego zachowania nie komentuje. Chora kobieta.

Właśnie wypiłam koktajl truskawkowy, zjadłam chipsy bo mnie naszło. Wczoraj miałam ochotę na kapustę kuszoną, mąż kupił a mi się odechciało :laugh:.

12 lata 4 miesiąc temu #414335 przez andzia_zg
Ja ostatnio zjadłam kapusniak, a zaraz po tym lody i MaxiKinga :lol: to dopiero zestawienie :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #414359 przez michasia
Smaki w ciąży to rzeczywiście niezwykłe zestawienia.
Ja byłam dziś na grzybach rano z mężem i dziadkiem. Mam kilka sów to sobie usmażę na obiad:)
I muszę podgrzybki poobierać i pokroić do suszenia.

To jest to, niektóre chuchają, dmuchają, w ciążę zajść nie mogą, mają problemy z jej utrzymaniem, a tu taka nie chce, nic nie dba o siebie i zdrowe rodzi. Biedne takie dziecko w łonie, bo zamiast dostawać witaminek, to psuje mu się małą wątrobę. No i zespół alkoholowy ...

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414371 przez mrufka
princess masakra jak tak można ja tego w ogóle nie pojmuję, też mam taką "koleżankę" która też nie chciała dziecka zaszła w ciąże i paliła, piła robiła wszystko co w jej mocy aby poronić jednak urodziła zdrowe dziecko które oddała teraz żyje jak nigdy nic się nie stało. Nie rozumiem tego i chyba nigdy nie zrozumiem. Ja przy pierwszej ciąży miałam plany marzenia jednak gdy tylko się dowiedziałam że jestem w ciąży natychmiast zmieniłam swoje przyzwyczajenia, plany i pokochałam małego człowieczka które nosiłam pod sercem teraz nie wyobrażam sobie bez niego życia.

a co do jedzenia to dziewczyny ja ostatnio zjadłam banany z sosem z mięsa duszonego i było pyszne teraz na samą myśl robi mi się nie dobrze :ohmy: , natomiast w I ciąży jadłam namiętnie ogórki kiszone które musiałam posolić. Dziś pani w sklepie powiedziałam że mam już śliczny brzuszek i oczywiście musiała sobie pogłaskać później zrobie fotkę to wstawie. A dziś na obiad placki po węgiersku mniam :lol:

princess ty jesteś pielęgniarką?

michasia ale narobiłaś mi smaka na takie grzybki mmmmm... albo takie duszone z jajecznicą mniam

12 lata 4 miesiąc temu #414376 przez Paulaaa
Hej dziewczyny :)
Ja właśnie od mamy wróciłam. Przywiozłam sobie wałóweczkę do domu, więc już obiadu robić nie muszę. :)
Kupiłam dziś śpiwór do wózka. Beżowy w misie. :)
Czuję się nawet ok. Wymiotów dziś nie było na całe szczęście. Za to od kilku dni budzę się w nocy po dwa, trzy razy na siusiu.

U nas ciepło chociaż wieje chłodny wiaterek. Przynajmniej da się wysiedzieć na dworze.

Miłego Dania. :)

12 lata 4 miesiąc temu #414386 przez niika
witam wszystkie mamusie :)

od dłuższego czasu was podczytuje i w końcu postanowiłam się odezwać.

jestem Monika, mam 20 lat i także należę do lutówek 2013 :)
moje maleństwo ma 14 tyg 4 dni, termin porodu mam na 20 lutego.
obecnie jestem na L4 i tak już chyba zostanie do końca ciąży, bo mój m jest przeciwny, abym wróciła do pracy chociaż strasznie mi jej brakuje, wszystko przez ogromną nudę całymi dniami ;)

to moje drugie maleństwo, pierwsze niestety poroniłam w lutym tego roku..

cały czas martwię się czy z maleństwem jest wszystko dobrze, strasznie boję się, że mogę drugi raz stracić mój skarb..

a to usg sprzed tygodnia :)

12 lata 4 miesiąc temu #414391 przez andzia_zg
Ale mnie dziś boli brzuch :-( Czuję takie kłucie w dole brzucha :-( Kłuje mnie też jak siadam,mam tak już drugi dzień, a od kilku dni latam w nocy co chwila siusiu :/ Nie są to mocne kłucia, lekkie, ale jednak są.
Dziewczyny czy też miałyście takie kłucia? Może panikuję ale trochę się martwię :-(

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #414398 przez Paulaaa
A ja się obżarłam bigosem i ogórkami kiszonymi. :) Ostatnio jem i jem. Tyle schudłam, że chyba zaczynam nadrabiać. :P

andzia_zg mnie nic ni kuje. Aczkolwiek siusiu latam bardzo często. Jeśli się bardzo martwisz to może zadzwoń do gina i dopytaj - tak dla świętego spokoju. :)
niika witaj :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414406 przez anoda89
Witam niika :). Fajna pamiątka dla was i dzidziusia. Trzeba być dobrej myśli że teraz będzie wszystko dobrze.

andzia mnie też czasami kuje, na początku miałam przez dwa dni kicie w pochwie a teraz czasami zakuje w macicy nie wiem ciężko mi określić. Wez może nospe i poleż.

Ja właśnie ogarnęłam bo sprzątaniem nazwać tego nie można ale zawsze trochę ruchu.

To i ja mam pytanie czy wy też macie twarde brzuszki??

12 lata 4 miesiąc temu #414461 przez Satine0
Ja miałam dziś sprzątać i no nie mogłam się zmusić ! Ale jutro od rana się biorę...

12 lata 4 miesiąc temu #414470 przez Madlen
michasia napisał:

Smaki w ciąży to rzeczywiście niezwykłe zestawienia.
Ja byłam dziś na grzybach rano z mężem i dziadkiem. Mam kilka sów to sobie usmażę na obiad:)
I muszę podgrzybki poobierać i pokroić do suszenia

Michasia Ty to masz energię: zaprawianie, wycieczki, pasja, gotowanie. Chyba ciąża Ci służy :)

Niika witaj skąd jesteś, jak się czujesz?

Anoda, tak brzuszek zrobił się twardszy :)

12 lata 4 miesiąc temu #414471 przez anoda89
Ja ogarnełam i oglądam porodówkę :). Mój szkrab siedzi nisko i dupkę wypina :silly: :blink:.

12 lata 4 miesiąc temu #414474 przez Madlen
Zazdroszczę, że czujesz już ruchy Kiedy poczułaś pierwsze?

12 lata 4 miesiąc temu #414476 przez anoda89
Powiem szczerze że mi dziewczyny uświadomiły że to ruchy. W tym tygodniu to do mnie dotarło a pierwsze to gdzieś ok 15 tyg.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka