BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #414477 przez Satine0
Ja też mam wrażenie, że czuje od czasu do czasu :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414480 przez Madlen
:) Super. Wydaje mi się że czasami czuję "pękające bąbelki" no ale nie wiem czy to Promyczek czy coś innego :) Chyba za wcześnie o min. tydzień.

12 lata 4 miesiąc temu #414482 przez niika
Madlen witaj :) jestem z pomorskiego, a dokładniej z Kościerzyny. Od początku ciąży czuję się dobrze, nie wymiotowałam, miałam jedynie lekkie mdłości. Teraz tylko w kółko mogłabym spać :) no i częste siusianie też się mnie trzyma.
Anoda dziękuję, staram się chociaż momentami jest ciężko.
jeśli chodzi o brzuszek to ja mam miękki, normalny
ja także oglądam porodówkę, ciekawe jak to u nas będzie ;)

12 lata 4 miesiąc temu #414483 przez anoda89
Mi się robią gule ale to jak leże płasko i się nie ruszam.

12 lata 4 miesiąc temu #414486 przez vini-miki
Czesc dziewczyny :)
Ja dopiero zwlekłam się z łóżka masakra, stres mnie zwyczajnie zżarł w związku z tą wizytą. Łeb mi tak jeszcze nigdy w zyciu nie pękał, do tego ból brzucha z przesyłkami i płacz, aaa i oczy tak pieką caly czas. MASAKRA. No i pół nocy nie przespane, bo jak?
Wizyta na szczęście z rana byla. Z dzidziusiem jak najbardziej w porządku płeć nie rozpoznana, powiedział, że naprawde nie może powiedzieć, szukał dłuuugo, naprawdę. Miał nawet super ujęcie od dołu, jak widać pośladki i pośrodku taki wzgórek, wypukły, ale równy z białą krechą, co tak oddzielala ten wzgorek od czarnego tla. On nigdy nie mowil, jak nie byl w milionie procentach przekonany. Może i dobrze. Pawel oczywiscie mowi, ze dla niego to na 80% dziewczynka . W zasadzie to jak bylismy z Vinim na polowkowym to tez mial takie ujecie z dolu i pomiedzy juz dobrze widoczny ptak kolysal . Kto wie? Za 3 tygodnie sie dowiemy.Ciekawe czy przez 3 tygodnie mogloby cos "dorosnac"do rozmiarow Vincentowego ptaszka. Haha, mam dylemat. Musze juz przestac myslec naprawde bo stres niesamowity. I w dodatku od kilku dni o czym bym nie pomyslala, czego nie zobaczyla to krokodyle lzy. Tragedia, nie poznaje siebie. W zadnej ciazy tak nie mialam. Dzisiaj za to dobrze czuje ruchy, chyba dzidzia moj stres tez odebrala, ze taka ruchliwa :(
Kopie mnie wlasnie

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414489 przez natalka
niika witaj na wątku, kojarzę Cię z sierpniówek 2012 pisałam tam do póki nie poroniłam. A ty jesteś z Kościerzyny? Mój mąż pochodzi z tych okolic i za rok tam się przeprowadzamy.
Michasia znajoma pielęgniarka mówiła mi, że nie powinno się jeść grzybów w ciąży bo są toksyczne i nie dostarczają dziecku żadnych witamin.
aniajulia ja też od kilku dni mniej chodzę do toalety w nocy też rzadko wstaję, jest to związane z tym, że w drugim trymestrze macica podnosi się wyżej i nie uciska już tak na pęcherz.
princess trochę nie odpowiedzialna ta twoja koleżanka, przykre że tak się dzieje z takimi maleństwami. A ty pracujesz w szpitalu?
Smaki w ciąży zmieniły mi się, mam na coś ochotę a za chwilę mi przechodzi i tak ciągle.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #414492 przez Madlen
vini-miki suuper, że z dzidziusiem w porządku :)

12 lata 4 miesiąc temu #414494 przez anet-a-1401
hej dziewczyny mnie trochę brzuch dzisiaj po Bolewa no i do tego plecy w dolnej cześć nie wiem czy mam się martwic?
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #414495 przez niika
natalka tak ja ciebie też pamiętam. chyba w tym samym czasie poroniłyśmy..
no popatrz jak się złożyło :) a skąd dokładniej jest?

vini-miki zazdroszczę ci tych ruchów, cieszę się, że z dzidziusiem wszystko dobrze.

12 lata 4 miesiąc temu #414499 przez andzia_zg
anet-a-1401 też mam dziś to samo... boli mnie brzuch... a właściwie kłuje ido tego bolą mnie plecy :/ też sie przez to trochę schizuję :/ ale najważniejsze jest to byśmy sie nie denerwowały bo to szkodzi maleństwu.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 miesiąc temu #414500 przez Madlen
Aneta skoro brzuszek boli, połóż się. Jak nie przejdzie może zażyj nospę.

12 lata 4 miesiąc temu #414505 przez anet-a-1401
wiecie co ja zgłupiałam wczoraj byłam na wizycie u gin no i powiedziała mi ze 14 tydzień mam a tak w ogóle mam 3 terminy porodu 20 luty 26luty i 1 marca według prenatalnego czyli by wychodziło ze jestem w 13 i 2 dni tygodni

12 lata 4 miesiąc temu #414506 przez natalka
Z Lubania, często jeździmy do kościerzyny bo mam tam rodzinę i dużo znajomych. Ja poroniłam pod koniec stycznia a termin teraz mam trzy dni po tobie :)
Mnie też czasami kuje tak w okolicy pępka a wczoraj śniło mi się, że poroniłam jak się obudziłam to zawał mi groził.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 4 miesiąc temu #414507 przez anet-a-1401
madlen na kiedy masz termin?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #414508 przez Madlen
U mnie też z terminami mexyk :laugh:

Lekarz trzyma się wg 1 USG- z 5tygodnia, czyli 1 marca.
w suwaczku uśredniony wiek dziecka wg ostatnich USG.
Mysle, że załapie się na luty :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka