BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 4 miesiąc temu #415067 przez Marlena1888
hello kobietki!
Ale się namnożyło postów że trudno nadążyć ;) debata niesamowita się rozwinęła. Moim skromnym zdaniem jedzenie mięsa jest czyjąś indywidualną sprawą. ja to jakoś rozróżniam. ja wszystkich zwierzaków nie lubię, mam swoje typy, to przede wszystkim kotki i psy. a np. pająków i innych robalów panicznie się boję.. brrrr.
co do mięsa to nie przepadam ale czasem zjadam, ale przede wszystkim drób.

co do ortografii trzeba być tolerancyjnym. nie każdy to lubi i nie każdy zwraca na to uwagę. Fajnie gabille napisałaś - liczy się to co te słowa przekazują, a nie sam sposób przekazu. najbardziej chodzi nam o myśli, przemyślenia, emocje, odreagowanie, pocieszenie i wsparcie:)

vini mini fajniutki dzidziuś i faktycznie chyba chłopaczynka ;)

a u mnie deszczowo się zrobiło a pranie zrobiłam, heh;P
a w nocy nie mogłam spać, śnił i się kryminał, że mi męża porwali, całą noc mi się plotło.. ok 4 się obudziłam i tak 2 godziny się z boku na bok przewracałam. to chyba z tęsknoty i te emocje wczorajsze..... ale dziś w nocy przyjeźdża hurrra, co mnie utuli do snu- tak jak i Twój gabbille tak? a gdzie pracuje jeśli mogę wiedzieć? bo mój jest żołnieżem zaw. :*
pozdrawiam i miłego dnia!
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #415086 przez vini-miki
Marleno :) to zdjecie z siusiakiem to mojego pierwszego synusia, teraz jeszcze plec nie stwierdzona, z tym, ze polozny mial identyczne ujecie wczoraj: od dolu posladki i nozki, no i ta przestrzen miedzy nozkami byla zaokraglona tylko bez siusiaka, nic jednak nie powiedzial ;)
wczoraj przegladnelam "milion" fotek z usg na necie w poszukiwaniach jak wygladaja na nich narzady dziewczynki i cholipcia moglam to zrobic dzien wczesniej, bo jako tako wiedzialabym na co zwracac uwage, bom przeciez zielona "z dziewczyn", a tak zapamietalam tylko ten wzgorek i wsio, a czy jakies linie byly czy co innego zupelnie niewiem; nic to, po wczorajszej goraczce poprzestawialam sobie w glowce :) ze plec nieistotna, wazne, by w zdrowiu donosic i niczym nie zaszkodzic :D

12 lata 4 miesiąc temu #415103 przez princess
Vini, położny? To facet? Ciekawe :) U nas rzadkością są pielęgniarze, a co dopiero położni :D

Po dwóch chłopcach chciałabyś mieć teraz córeczkę?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415123 przez vini-miki
Princess, no co ty, dziewczynke? marze o drurzynie pilkarskiej ;)
zart, oczywiscie :)
Chcialabym, chciala coreczke, jest to dla mnie jednak tak nierealne, ze nie moge sobie wyobrazic nawet, ze taka "pipka" moglaby mi sie przytrafic :) glupie to troche, nie potrafie tego racjonalnie wytlumaczyc. Na Maika tez tak sie nastawialam, ze bedzie Majka, no a stworzylismy Maika. Nie wierze, ze mogloby byc inaczej, zeby nie byc rozczarowana, ale z drugiej strony to i tak przez jakis tam ulamek bede lekko rozzalona no i pewnie utwierdze sie w przekonaniu, ze moj emek "pyka" tylko chlopakow, on nie ma 50 % na 50% u niego wszystkie plemniczki jednakowe :angry:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415125 przez vini-miki
jesli chodzi o poloznego, to w rzeczy samej przyjemny pan w sile wieku, ma swoja praktyke, ktora prowadzi z dwiema innymi poloznymi i tak akurat mi ostatnia wizyta na niego trafila, bo 3 pierwsze mialam z inna babka...jakos lepiej mi to usg robila mam wrazenie. Ale w sumie to on teraz nie mial wogole obowiazku robic usg, ale sam sie wkopal, bo zaczal z moimi chlopakami gadac, po co tu przyszli i tak dalej, no wiec Vincent mu ladnie odpowiedzial, ze przyszedl dzidzie poogladac u mamy w brzuszku, no wiec tamten tylko juz przytaknal : no to musimy ogladnac hehe jeszcze mnie sie o potwierdzenie spytal, kurcze jakbym mogla cos innego powiedziec :D w innym wypadku sluchalby tylko serduszka

12 lata 4 miesiąc temu #415133 przez princess
A jak dałabyś na imię córeczce? Życzę Ci jej z całego serca :) A Twój Vincent to fajny chłopak i pewnie słodziak, załatwił mamie kolejne USG hehe, spryciula :)

12 lata 4 miesiąc temu #415152 przez anoda89
vini-miki może to i córcia, kto wie :).

Jaka zamulona dzisiaj pogoda. Coś mi dzisiaj w brzuszku dziwnie, taj jakby skurcze ale nie boli. Czytałam że mogą się pojawić właśnie takie skurcze które przygotowują macice do porodu.

12 lata 4 miesiąc temu #415153 przez vini-miki
Niewiem zupelnie, kiedys chcialam Maje i do tego imienia bylam w 100% przekonana, no ale Maik, Maja...to juz tak nie bardzo jakos. Podoba mi sie Pola, Nel, Neli, Adaja, Zuzia - ale Holendrzy zakaleczyliby to imie, to nie ma sensu wiekszego, bo nigdy nie brzmialoby tak jak powinno; Lily, ale to znowu na cale zycie byc mala Lily, musialabym wiec znalezc takie, by zdrobniale wychodzilo Lili; wiecej nie pamietam, i tak naprawde to zaczne myslec i szukac i rozwazac za i przeciw jak bede wiedziala co :D

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415155 przez buziaczek18
Hej dziewczynki zajrzę pózniej ,jak macie program Zone reallity ja mam na 77 to włączcie teraz leci o takich maluszkach ,tytuł dziecięce pogotowie.....,siedzę i wyję .... a od 15 jest na TLC i będzie porodówka....

12 lata 4 miesiąc temu #415158 przez princess
Vini, ja córeczkę nazwałabym Liliana, zdrobniale za granicą mogłoby być Lilly :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415170 przez vini-miki
Liliana, ladnie, podoba mi sie :) Tak mnie nakrecilas, ze chyba dzisiaj posiedze i poszperam na listach z imionami :)
Pokusic was dziewczyny? wlasnie zajadam kanapeczki na wlasnym chlebku, tzn domowym mmmm
Czestujcie sie ;)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #415173 przez Madlen
Wow chlebek wygląda bardzo apetycznie :) Że tez chciało się Tobie piec..
Pola- tak bym nazwała córeczkę, no ale trzymam się jak na razie wersji blue :)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415190 przez princess
Chlebek wygląda smakowicie, puszysty i wilgotny chyba? W czym wypiekasz? I z jakiej mąki? Mój mąż kiedyś piekł chleby w piekarniku, ale kruszyły się trochę przez nasz bzdetny piekarnik, który grzeje tylko z dołu. Ostatnio zakupiliśmy zdrową mąkę orkiszową i mąż zaczął piec z niej bułeczki, są super :)
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #415199 przez anoda89
I ja bym się pochwaliła swoimi wypiekami ale nie mam kabla do telefonu :(. Też robiłam chlebek i moja teściowa robi pyszny z ziarnem i na swoim zakwasie.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #415200 przez [email protected]
Liliana b.ladne imie jak bedzie cora to moze na drugie tak damy.
Ogladam porodowke i leje ze smiechu :laugh:
A ja mam kopytka,zjadlam 2 talerze,moj maz nie kluskowowy i wiecej dla mnie :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka