BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448044 przez jadziatopol
Lucja super,ze wszystko ok :) a z tymi witaminami to nie wiem...ale skoro lekarz powiedzial,ze nie ma potrzeby to ja bym nie lykala...za to jadlabym duzo owocow i warzyw :)
A ja wlasnie zrobilam sobie prawdziwe czarne gorące kakao.... :P

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #448053 przez Łucja123
Ach, no i zapomniałam powiedzieć - widziałam dzisiaj na mieście laskę z wózkiem, który sobie upatrzyłam i się zakochałam po raz kolejny:) Ja go chcę!!!

allegro.pl/tutek-grander-alu-wozek-space...tis-i2686657823.html

12 lata 3 miesiąc temu #448058 przez jadziatopol
ładny wózek :) fajny kolor.
Ja wlasnie odebralam wyniki z krzywej cukrowej...i niestety wykraczaja poza norme..lekko bo lekko ale jednak. :( czy ktoras z Was tez ma tak? Macie juz wyniki?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #448074 przez dominia
ja krzywą cukrową bede miala za miesiac gdzies ;)

bylam juz u kolezanki co ma synka z 1 pazdziernika, taki jest malenki :) kurcze chcialabym zeby byl luty, mialybysmy pociechy juz ze soba :)

i moj mąż zdecydowal sie na imie [mam nadzieje, ze nie zmieni zdania :P ]! stwierdzil, ze bedzie Igor, co o tym myslicie ? :)

12 lata 3 miesiąc temu #448082 przez kasia123m
Lucja faajny ten wozek tylko koloru bym nieumiala dla dziewczynki wybrac.

Ja dalej mysle nad rozem z espiro vector pro albo purpura z espiro gtx.jedna kolezanka mowi tak a druga tak.a ja nie wiem.chyba ze macie jakis inny godny polecenia w ladniejszym kolorze dla dziewczynki.jestem otwarta na propozycje.

Jadzia mi w poprzedniej ciazy wyszla pierwsza krzywa zle bo dzien wczesniej objadlam sie winogronami.zreszta objadlam to malo powiedziane.przejadlam bardziej pasuje.

12 lata 3 miesiąc temu #448084 przez Łucja123
Na kolor nie jestem zdecydowana, chociaż na allegro jest niebieski, używany. Za 800 zł...

12 lata 3 miesiąc temu #448088 przez jadziatopol
Kasia ja tez dzie wczesniej zjadlam winogrona i kupę szarlotki :P i co lekarz ci powiedzial? mialas powtorzyc badanie? a glukoza normalnie wychodzila ci ok? bo ja w moczu nie mam glukozy, glukoza na czczo jest w normie a tylko krzywa wyszla nie ok.Troche sie martwie...bo wtedy balabym sie leciec :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #448094 przez Marlena1888
Dominia Igor śliczne imię;P
a wiecie ja jem witaminy mimo wszystko, ale jak mam morfologię wporządku i wogóle to może nie powinnam ich jesć (pharmaton).. skończę to pudło i już więcej nie kupię B)
a racuszki wyszły mi wyśmienite, no rozpływały się w ustach :) z cukrem pudrem i dzemem porzeczkowym..mmm...
Łucja super że z dzidzią oki,:) to najważniejsze.
Mrufka płaszczyk śliczny, gdzie kupiłaś?.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448124 przez DOMI
Jadzia , ja miałam przekroczony minimalnie poziom glukozy po 2 godzinach (test 75 g glukozy) w poprzedniej ciąży, na czczo zawsze w normie a w moczu nigdy glukozy nie było.Miałam cukrzycę. Na szczęście dieta u mnie działała i nie musiałam brać insuliny. Co do tego jedzenia winogron czy słodyczy to nie powinno mieć wpływu bo z tego co mi wiadomo przed tym testem nie należy zmieniać diety bo wynik może nie być miarodajny . Tym razem moje wyniki są w normie.
Dziewczyny, co do witamin to ja bym nie brała jak lekarz nie zaleca. Pamiętajcie, że w tym co jecie witaminy też są. Mój lekarz twierdzi, że póki nie ma niedoborów to jedyne co mogę zyskać to dodatkowe kilogramy bo preparaty witaminowe wzmagają apetyt.

12 lata 3 miesiąc temu #448128 przez bananamana
Cześć dziewczyny ja juz po wizycie i bedzie najprawdopodobniej córeczka :) Tak wszystko ok, narazie mam sie niczym nie martic na zapas ale z tego co mowil pan dr łożysko mam nisko, ale podobno to jeszcze wczesnie i ma szanse sie podniesc tak ze glowy mam tym narazie nie zaprzatac. Dał mi skierowanie na to badanie z glukoza 75 :)

Łucja123 mnie sie bardzo podobaja kolory G9 i G12 :)

dominia Igor ładne imię :)

Mrufka płaszczyk rewelacja :)

12 lata 3 miesiąc temu #448130 przez chomiczka
Widzę, że dziś na forum słodkie smaki, racuchy, naleśniki, budynie :P a ja bym tak przekąsiła kapustkę jakąś :)

Cały dzień znowu w pracy, coraz gorzej to znoszę, stres do tego , wszystko na już albo na wczoraj i latam jak głupia, wracam do domu wieczorem i padam na twarz. Nie wiem czy długo tak pociągnę. Dobrze że ciąża na razie bez większych problemów (odpukać).

jadziatopol ja leciałam we wrześniu na wakacje, wprawdzie były to tylko 2h ale zawsze :) Mój lekarz powiedział że w ciąży można spokojnie latać, nic się nie stanie, o ile oczywiście ciąża przebiega bez komplikacji. Wiadomo, że jeżeli coś jest nie tak to lepiej loty sobie odpuścić ale w moim przypadku było ok więc poleciałam. Z lotem 14 h może być ten problem że będzie Ci po prostu nie wygodnie w pozycji siedzącej. Wiem że okazując zaświadczenie od gina że jesteś w ciąży jesteś też specjalnie traktowana, usadzą Cię przy przejściu żebyś mogła od czasu do czasu się rozprostować itp:) ja w trakcie lotu czułam się bardzo dobrze i nic złego się nie stało. Oczywiście najpierw Twój lekarz musi potwierdzić że możesz lecieć :)

12 lata 3 miesiąc temu #448141 przez kasia123m
Jadzia ja robilam 50 wyszla zle i lekarka kazla mi zrobic 75 i ta wyszla dobrze...nie mialm zadnej cukrzycy ani diety...
Mrufka sliczny plaszczyk..
Bananamana super ze z dzidzia ok...noi gratuluje coreczki...
ja wklejam linki do wozkow..ktory kolor dla dziewczynki...
allegro.pl/promocja-vector-pro-espiro-ma...isy-i2689745943.html
allegro.pl/espiro-gtx-3w1-kol-2012-fotel...tis-i2710731147.html

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448148 przez jadziatopol
Chomiczka ja miesiac temu przylecialam z tamtąd...wiec jestem świeżo po locie...bylo niewygodnie...ale wstawalam kiedy tylko moglam i wypilam chyba 10 litrów wody ! ...ale niestety nie potraktowali mnie specjalnie...bo to linie amerykańskie i w dupie mają ciężarne :( wogóle to obsluga pozostawia wiele do życzenia. Lotu sie nie boje. Leciałam w II trymestrze...problem w tym,ze teraz juz bedzie III. I do tego doszla ta cukrzyca...ja juz sama nie wiem :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #448167 przez DOMI
JADZIA ! poczekaj co ci lekarz powie i nie zamartwiaj się na zapas. Nawet jak to cukrzyca to dieta , glukometr w dłoń i normalnie żyjesz. Domyślam się, że w Stanach też potrafią takie ciąże prowadzić.

12 lata 3 miesiąc temu #448179 przez Marlena1888
kasia pro espiro maxi cosi fioletowy jest śliczny :)bardziej mi się podoba niż ten gtx espiro ;)
bananamana gratuluję córuni!!!
a ja idę sobie zjeść jakiś jogurcik :P

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka