BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #447551 przez natalka
Hejka, kocyka z biedronki raczej nie chcę bo dostałam od bratowej taki duży z misiem i mniejszy ale ręczniki to już inna sprawa, zastanawiam się ile powinno ich być 2, 3?
Princess narobiłaś mi ochoty na naleśniki ale takie z dżemem :laugh: Też nie mogę spać późno się kładę i szybko wstaję.
Ja moją małą czuję w różnych miejscach pod pępkiem i niżej, z prawej lub lewej strony, najczęściej wypina dupkę i w takiej pozycji pozostaje kilka godzin :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #447577 przez Łucja123
Hej,
magnez biorę, ale dopiero od wczoraj, żeby to oko przestało drgać...
Do tego strasznie zaczęła mnie boleć ręka, ta z której pobierali krew. Ból nie do zniesienia, najchętniej bym ją ucięła... Od czego to może być? Jak mi pobierano to nawet nie poczułam...

A ja swojego Synka w dzień czuję różnie - raz wyżej, raz niżej, ale wieczorami tylko nisko. Myślę, że to normalne:)

Mam dziś wizytę, dam znać po. Miłego!

12 lata 3 miesiąc temu #447578 przez kasia123m
to powiedz lekarzowi o bolu tej reki...zawsze to lekarz...moze czegos Ci w organizmie brakuje...czekamy na wiesci po wizycie:)))

12 lata 3 miesiąc temu #447584 przez Łucja123
No na pewno powiem... Strasznie to jest męczące...

12 lata 3 miesiąc temu #447610 przez drzyzgunia
Hej :)

Tak chodzę na NFZ. Do tej pory nie narzekałam na gin zawsze był miły, w ogóle..sama nie wiem miał gorszy dzień czy co...noo ale fakt zawiódł mnie ta wizytą strasznie. ale najgorsze jest to, ze dzwoniłam do przychodni z pracy i tam muszę mieć skierowanie od gina :( wtedy nie płace a jak bym chciała zapłacić to ok 300-400zł trochę drogo :( będę szukac dalej...

Co do kocyków z biedronki to i ja się napaliłam na nie oczywiście M z pytaniem czy aby na pewno go potrzebujemy:) a ręczniczek fajny tylko ze w komplecie niestety a ja potrzebowała bym ewentualnie tylko ręczniczka...

Hmm gdyby nie remont w kuchni, który już trwa od prawie tygodnia( bo gips nie chce wyschnąć :( ) to bym zrobiła coś dobrego a tak to niestety ale nie mam warunków na pichcenie :( szarlotka za mną chodzi :woohoo:

12 lata 3 miesiąc temu #447619 przez Paulaaa
Hej dziewczyny. :)

Czytam co piszecie regularnie, ale ostatnio jakoś nie mogłam się zebrać, żeby cokolwiek napisać. :(

Siedzimy i jemy śniadanie. Zaraz biorę się za pakowanie, jutro zakupy i w Czwartek o 5 rano ruszamy na turnus. Jakoś tak mi się nie chce! Ciuchy nawet poprasowane jeszcze nie są. Pewnie cały dzień mi zejdzie. :angry:

Kasia gratuluję córeczki już tak na 100%. :)
anet-a-1401 ja małą czuje najczęściej po lewej stronie tuż obok pępka. Wieczorami schodzi niżej i wtedy pod pępkiem pojawia się taka gula, więc wiem, że siedzi tam. :)
Drzyzgunia też bym się wkurzyła na Twoim miejscu (zresztą wiesz :P ) Uważam, że połówkowe to najważniejsze badanie w ciąży i trzeba je zrobić u dobrego lekarza i na dobrym sprzęcie.

Ja to chcę ten kocyk z Biedronki. Już powiedziałam mamie, żeby mi wzięła, bo mnie oczywiście nie będzie.

12 lata 3 miesiąc temu #447627 przez princess
Ja na razie wstrzymuję się z zakupami, u teściów czeka mnie karton ubranek po chłopcach szwagrów, moja chrzestna ma mi wysłać wyprawkę z Niemiec. Chyba powoli zacznę się rozglądać za wózkiem i łóżeczkiem.

Drzyzgunia, musisz mieć skierowanie do ginekologa? Któż to taki mądry sam sobie zmienia prawo? Ciekawe, czy do stomatologa też wymagają skierowania :lol:

Byłam na poczcie, kolejka ogromna, oczywiście nikt mnie nie wpuścił. W sklepie to samo. A jedna kobieta patrzyła na mnie wręcz z pogardą :unsure:

12 lata 3 miesiąc temu #447635 przez jadziatopol
Drzyzgunia pewnie masz ubezpieczenie wykupione przez zaklad pracy...tak? Jezeli masz jakis pracowniczy abonament czy to w Signal i Duna, Medicover, Allianz czy w innej to firmy ubezpieczeniowe zawsze wymagaja skierowania od ginekologa ...skierowania na badania analityczne. Idz sobie do ginekologa prywatnie i popros o skierowanie na polowkowe...zawsze to lepiej zaplacic 100 za wizyte (albo mniej) niz 300-400 za usg.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #447660 przez Łucja123
drzyzgunia napisał:

Hej :)

Tak chodzę na NFZ. Do tej pory nie narzekałam na gin zawsze był miły, w ogóle..sama nie wiem miał gorszy dzień czy co...noo ale fakt zawiódł mnie ta wizytą strasznie. ale najgorsze jest to, ze dzwoniłam do przychodni z pracy i tam muszę mieć skierowanie od gina :( wtedy nie płace a jak bym chciała zapłacić to ok 300-400zł trochę drogo :( będę szukac dalej...

Co do kocyków z biedronki to i ja się napaliłam na nie oczywiście M z pytaniem czy aby na pewno go potrzebujemy:) a ręczniczek fajny tylko ze w komplecie niestety a ja potrzebowała bym ewentualnie tylko ręczniczka...

Hmm gdyby nie remont w kuchni, który już trwa od prawie tygodnia( bo gips nie chce wyschnąć :( ) to bym zrobiła coś dobrego a tak to niestety ale nie mam warunków na pichcenie :( szarlotka za mną chodzi :woohoo:

Dziewczyny, a gdzie wy widzicie te ręczniczki...? ja nie mogę znaleźć na necie....:(

12 lata 3 miesiąc temu #447662 przez drzyzgunia
jadziatopol tak masz racje mam wykupiony pakiet z zakładu pracy. Nooo ale znalazłam wizytę i badanie usg 160zł więc nawet nie za drogo :) trzeba będzie się zapisać ale póki co wolnych terminów nie ma :)

12 lata 3 miesiąc temu #447666 przez drzyzgunia

12 lata 3 miesiąc temu #447672 przez Łucja123
Dzięki!

Ślepne chyba.

12 lata 3 miesiąc temu #447681 przez jadziatopol
Drzyzgunia to bardzo tanio..wizyta i usg polowkowe za 160 zl? extra. To lec kobieto. Ja tez bym tak zrobila na pewno bo to usg jest bardzo wazne a brak informacji ze strony lekarza jest nie do przyjecia.

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #447691 przez Satine0
Ja płaciłam za połówkowe w 2d 170zł :) 250zł chyba 3d , ale mała jeszcze się za mocno wierci.

Jestem po krzywej. Masakra!!! Nie wymiotowałam na szczęście, ale myślałam , że tam umrę. Jakie to nie dobre :( Fee...i do tego ciepłe mi dali.

12 lata 3 miesiąc temu #447693 przez Marlena1888
hej mamcie!
ja niedawno wstałam, przez ten katar ciągle się budziłąm i oczywiście dwa razy na siku..
princess zrobiłaś mi smaka na naleśniki :) a też myślałam o nich :D hi to zrobię na obiad :)
jeśli chodzi o szkołę rodzenia to tak, jest 8 spotkań 2 godzinnych w każdą środę o 17 ;) koszt: 300zł od pary. wczoraj byliśmy się popytać gdzie w leżajsku jest i akurat rozmawialiśmy z położną która to prowadzi:D zobaczymy co i jak;)facetka mówiła, że to nie jest reguła od kiedy można zacząć szkołę rodzenia. heh;P
jaaa śliczne te kocyki z biedronki :) od 18.10 tak? :)
miłego dnia:*

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka