- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- drzyzgunia
- Wylogowany
- budujemy zdania
nie pisałam dość długo ale wydarzenia z ostatnich dni wstrząsnęło myślę nie tylko mną
dzisiaj byłam na kontrolnej wizycie u gina...połówkowe i jestem strasznie zawiedziona w gabinecie była 15 minut to jeszcze lekarz odjął mi tydzień ciąży mimo ze pielęgniarka, która mierzy ciśnienie powiedziała że 21 tc a gin do mnie 20 płci nadal nie znamy nooo ale to jest naj mniej istotne...nie wiem jakieś mam takie dziwne wrażenie, że badanie było na odpierdziel zrobione
dlatego postanowiła, ze jutro zadzwonie do przychodni prywatnej, która współpracuje z moim zakładem pracy...moze tam dowiem się czegoś więcej o moim maleństwie bo niestety teraz dowiedziałam się, ze kość udowa bobasak to prawie 4 cm...i to by było na tyle z badań noo i dostałam skierowanie na glukozę ;/
Ja miałam gołąbki nie dawno:) a teraz to juz sama nie wiem co bym zjadła
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drzyzgunia oj....wkurzylabym sie co to za lekarz? takie wazne badanie i tak malo informacji? na NFZ bylas?
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Satine0
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- michasia
- Wylogowany
- gadatliwa
Anet-a ja czuję najczęściej na środku, czasem lekko z prawej. ale jeszcze nie czuję takich mocnych ruchów, tylko takie delikatne.
Ja za gołąbkami średnio, mogą być, za to moja mama by się dała pokroić.
No obiad dziś rozmroziłam pasztet taki pieczony-robiony przez mamę i zrobiłam paszteciki. Zaraz mi mąż ma jeszcze w ramach kolacji do łóżka podgrzać i przynieść. Choć zapytał, że kto to widział kolację w łóżku jeść...ale stwierdziłam, że nie widziałam, ale chętnie zobaczę
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marlena1888
- Wylogowany
- gadatliwa
princess o piciu kopru w ciąży nie słyszałam;) może coś poczytam na ten temat i zacznę pić;P
Aneta a ja czuję malutkiego najbardziej trochę niżej pępka, różnie w ciągu dnia jak coś robię a Bąbelek się przewraca...
drzyzgunia dla pewności ja bym też poszła prywatnie sprawdzić płeć i wogóle wszystkie narządy,
ja dziś miałam dzień na nogach, padam.. byliśmy w rzeszowie na zakupach ;wiecie, jak mnie coś zakuło jak kichłam w prawym boku szok, aż tchu nie mogłam złapać.. przestraszyłam się ale potem na szczęście po Mg przeszło.. a w środę wybieramy się z M do szkoły rodzenia
miłej nocki:*
- [email protected]
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dobrej nocy
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a dziecko czyje po prawej stronie od pepka,.juz z 2 tyg tam lezy a kopie w dole nisko bardzo a tu rusza chyba lapkami...noi czasami taka gula przelazi od prawej strony do dolu...lekarz stwierdzil w sobote ze glowka jest tu po prawej stronie..a pupa na dole..zobaczymy jak w czwartek...
łucja zazywaj magnez...masz zamalo stad skurcz i drganie oka...wiezmiesz przed dwa dni i sie uzupelni...mnie ostatnio lapaly w nocy skorcze nog..ale wzielam ze dwa dni po 2 razy dziennie magnez i minelo..
chcialam wam pokazac te kocyki co beda w biedronce ale nie da sie tego wyciac z gazetki..
gazetka.biedronka.pl/g19,specjalnie_dla_ciebie_15_10_2012.html
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
U mniebył remont- ma razie WC, małe pomieszczenie a koszty duże i bałagan..
Byłam w Tesco, naprawdę sympatyczne ciuszki tam mają dla niemowląt.
Gabilee dzwoniłaś do lekarza?
Princess a magnez bierzesz? Do kardiologa kolejki strasznie długie, no chyba żę prywatne ale to $$$..
Dobra ta herbatka?
Chomiczka to dobrze, że dzidzia zdrowa. Bardzo dobrze
Jadzia lusterko go golenia sobie spraw Ja też nic już tam nie widzę, więc z goleniem problemy..
Kasia Ja przedwczoraj w Biedronce kupiłam termometr do kąpieli, gryzaczek i szczotkę do butelek. Też się czaję na kocyk i ręcznik od 18go.
Drzyzgunia to faktycznie musisz zainwestować w prywatną wizytę.
Łucja a magnez bierzesz?
Buziaczek jak się czujesz?
Michasia o tych bakteriach w moczu było dopisane w osobnej rubryce: miesiąc temu: dość liczne, a ostatnio nieliczne. Mysle, że to dzięki tabletkom z żurawiną i herbatce z tym owocem (ale musi go zawierać jak najwięcej) Wybierasz się na te warsztaty?
Ja czuję dzidzię intensywnie. Aż wczoraj powiedziałam "ała" Co to będzie później. Ale lekarz się zdziwił, że od 16tc czuję. Mówił, że wrażliwa jestem
Kupilam wczoraj w Tesco żurawinę (na wagę), bo bardzo wskazana i piwo Bawaria, bo ma 0,00 alkoholu. Dziś z koleżanką w ciąży popiwkujemy
- princess
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Drzyzgunia, ja też bym się wkurzyła, co to w ogóle ma być? To była wizyta NFZ ?
Piszecie o gołąbkach, a ja za nimi nie przepadam... I tak jedyna wersja dla mnie jadalna to z ryżem i grzybkami, albo ziemniaczane. Ale jakoś nigdy nie mam na nie ochoty
Aneta, ja Adasia czuję różnie, raz kopie mnie w pępek, raz we wzgórek a czasem gdzieś po bokach.
Marlena, opowiedz coś więcej o szkole rodzenia? Gdzie, za ile i czemu akurat tam? Myślałam, że dopiero po 28 tc można zacząć chodzić?
Madlen, magnez biorę od początku ciąży a ostatnio Aspargin (z potasem) 3x dziennie. Mam wrażenie, że dzięki niemu serducho trochę się uspokoiło, ale dalej nie jest super.
u Ciebie chyba Tesco lepiej zaopatrzone, bo ja co nie zajdę to nic ciekawego nie znajduję albo ceny wysokie. W Carrefurze ostatnio było dużo promocji i wyprzedaże dla niemowląt, nie tylko ubranek ale gadżetów i kosmetyków.
Co do piwa to jednak na urodzinach nie piłam Karmi za to specjalnie dla mnie siostra zrobiła koktajl malinowo-bananowy, był przepyszny i inni mi zazdrościli hehe
Jeśli chodzi o badanie moczu to bardzo ważne jest, żeby przed nasiusianiem do kubka się podmyć, bo inaczej właśnie mogą wyjść liczne bakterie. Ja kiedyś miałam ciągle liczne bakterie i jak się podmyłam to od razu lepszy wynik, bakterie nieliczne
Dziś znów nie śpię od 5.30, zaraz śmigam na pocztę wysłać książkę, którą udało mi się sprzedać na allegro, po drodze zrobię zakupy na obiad, dziś planuję zrobić naleśniki, takie o
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
Aspargin z potasem kiedyś kazał mi brać kardiolog właśnie na zaburzenia rytmu serca. Póżniejsze echo serca wyszlo ok, lekarka powiedziała, że na te zaburzenia wystarczy magnez i tyle.
Co do badań moczu zauważyłam, że dokładne podmycie jest baardzo ważne i pobranie materiału ze środkowego strumienia.
Nalesniki mniam, chyba zrobię.