BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #447045 przez princess
Buziaczek, to wysokie miałaś tętno, pewnie fatalnie się czułaś? U mnie dochodzi do 120, ciśnienie za to niskie i mam wrażenie, że zemdleję. Chyba się wybiorę do kardiologa, jeszcze prawie połowa ciąży przede mną...

Viki, ciekawe jest to co piszesz :) Planujesz rodzić w domu?

Mrufka, mnie też czasem mdli a ostatnio mam mniejszy apetyt. Jem na siłę, żeby nie zaszkodzić małemu.

Jadzia, to miałaś incydent... Ja po krwawieniach i plamieniach w I trymestrze podczas każdej wizyty w WC patrzę, czy na papierze i bieliźnie nie ma podejrzanych kolorów. Czasem nawet jak poczuję się bardziej wilgotno to idę sprawdzić, czy nie krwawię. Taki widok w ciąży niestety do przyjemności nie należy...

Wczoraj byłam na obiedzie u mamy, potem na rekolekcjach w kościele. Ostatnio kłuje mnie między pośladkami ale jak poleżę to przechodzi. Dziś wstałam razem z M o 5.30, o 7 rano pojechałam na drugi koniec miasta oddać samochód do mechanika. W drodze powrotnej wysiadłam w centrum, poszłam na starówkę na herbatkę, potem pochodziłam po centrum handlowym, znów oglądałam i wąchałam perfumy i nic :angry: za to kupiłam sobie dwie herbaty w "Świecie Herbat" na wagę. Pani poleciła mi Rooibosa, ponoć w ciąży jest zalecana ze względu na zawartość żelaza i innych wartości oraz działania rozkurczowego, łagodzi też mdłości. No i podobno picie jej i kopru włoskiego w ciąży zmniejsza ryzyko występowania kolek u dziecka. Słyszałyście o tym?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #447054 przez natalka
Princess ja nic nie słyszałam na ten temat.
Robię dzisiaj pranie, kupiłam parę rzeczy dla małej ale jakoś nie mam natchnienie do tego wszystkiego.

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #447057 przez DOMI
Princess, ja wiem tylko o właściwościach antykolkowych naparu z kopru włoskiego ale pitego w czasie laktacji lub podawanego dziecku . Na mojego syna nic nie działało. Trzeba było przeczekać te książkowe 3 miesiące i się kolki skończyły. Ale może warto spróbować. :)

12 lata 3 miesiąc temu #447059 przez Satine0
Ja na ostatniej wizycie jakoś się skumałam z taka jedną dziewczyną i opowiadała mi właśnie o Rooibosie. Ktoś jej na mdłości polecił to kupiła i po pierwszym łyku była już w łazience więc pewnie to sprawa indywidualna :)

12 lata 3 miesiąc temu #447065 przez DOMI
Zapomniałam dodać, że napar z kopru włoskiego serwowany dziecku w nadmiarze może potęgować kolki.

12 lata 3 miesiąc temu #447081 przez kasia123m
Jadzia ja to bym chyba zawalu dostala.ja tak jak Princess kazda wizyta w kiblu to sprawdzania a i bez tego jak poczuje mokro to lece sprawdzic.
Chomiczka super ze na polowkowym wszystko ok.
Ja ide w czwartek do swojego.ciekawe jak wyniki cytologii.pewnie dostane juz na glukoze.w 24 sie robi tak?
Ja dzis kupilam na lumpach mezowi tylko spodnie do pracy i synowi dwie pizamy w czachy.jedna na teraz a druga polezy w szafie ze dwa lata ale sie cieszyl po teraz jest szal na piratow.Malej nic nie wzielam.nic specjalnego mi nie wpadlo w rece.
Bylam potem w biedronce bo moj chcial jakis zestaw srobokretow i widzialam na gazetce ze byly fajne puchatkowe rzeczy dla niemowlat po 6,99.ale juz nie ma.za to od czwartku beda kocyki po niecale 15zl i na rekalmie wygladaja bardzo ladnie.

12 lata 3 miesiąc temu #447197 przez jadziatopol
chomiczka super ze z maluszkiem wszystko w porzadku...zamiescisz zdjecia? :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #447235 przez chomiczka
jadzia mam tylko jedno zdjęcie i to na dodatek pisiorka :) mogę zamieścić ale to już będzie drugie takie na tym forum :P ale to dopiero jutro bo dziś już nie dam rady zrobić :)

12 lata 3 miesiąc temu #447236 przez jadziatopol
chomiczka zamiesc :)

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #447271 przez [email protected]
chomiczka ciesze sie ze malutki zdrowy :)
buziaczek uwazaj na siebie

Robie gołabki dla meza bo truje od rana o nich,chyba jest w ciazy ;)

12 lata 3 miesiąc temu #447277 przez Satine0
A ja tak marze o gołąbkach <3

12 lata 3 miesiąc temu #447296 przez [email protected]
Satine zapraszam :) pyszne mi wychodza na wołowinie z sosikiem pomidorowym

12 lata 3 miesiąc temu #447314 przez dominia
mmmmm aganobla robisz ochote na te gołąbki, bardzo lubie mniam :)

ja od jakiegos czasu bym jadla i jadla :huh: juz mezowi powiedzialam zeby mi chrupki kukurydziane kupil zeby zajac czyms ta buzie :P

12 lata 3 miesiąc temu #447327 przez Łucja123
A za mną chodzą paluszki rybne i kapusta kiszona....:)
I pączek na deser.... Hmmmmm........

Miałam dzisiaj jakby jakiś skurcz, nie był bolesny, ale po historii Anody jestem bardziej wyczulona. Wzięłam magnez i nospę. Dobrze, że mam jutro tą wizytę.

Widziałam już swoje wyniki morfologii - mam mniej % bazocytów (0.10 przy normie 0.20-1.20) i podwyższone neutrocyty, ale to podobno normalne w ciąży.
Cieszę się, że hemoglobinę mam ok.

Miłego wieczoru dziewczyny!

12 lata 3 miesiąc temu #447340 przez Łucja123
A! No i drży mi kącik lewego oka. Cały dzień... Już nie mogę wytrzymać...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka