BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #446666 przez natalka
Anoda bardzo Ci współczuję, przytulam mocno, trzymaj się :kiss:

*23.01.2012 ANIOŁEK

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #446690 przez kasia123m
marlena a morfologie mialas kiedy?moze masz slabsza krew?anemie?mi tak czasami leci ale ja mam te plytki ponizej normy.Zreszta czytalam gdzies ze kolo 20 tyg nastepuje jakies przekrwienie blony sluzowej nosa...to moze bardziej wrazliwa jest a wiadomo katar podraznia.

buziaczek uwazaj na siebie.

ja zachwile jade z sasiadka na lumpy ale wogole nie mam na to ochoty.myslalm ze jak wreszcie poznam plec to ogranie mnie jakis szal...ale po tych wiadomosciach sobotnich wszelki zapal opadl.wiadomo strachu tez troche jest, ale bardziej niz strach zostalo takie przygnebienie..jest wszystko ok i nagle pac i po wszystkim.i znow takie poczucie ze dopoki nie doczekamy tego lutego zawsze skas moze czychac jakies zagrozenie.
swoja droga ciekawe czy lenka ze styczniowek pojechala wczoraj do szpitala...bo skorcze miala i ja na jej miejscu nieryzykowalabym czekania do dzis...za duzo jest do stracenia...ech

12 lata 3 miesiąc temu #446733 przez chomiczka
Cześć dziewczynki, po weekendzie mi również trochę zapał opadł i chęci na zakupy. Może faktycznie lepiej nie zapeszać, na razie wstrzymam się z większymi zakupami.

Dzisiaj byłam na połówkowym rano na 8.00 i z maleństwem wszystko w porządku (odpukać), serduszko ładnie bije, pisiorek dalej jest, waży obecnie 370 gram, lekarz powiedział że dobrze nie za duży i nie za mały. Mam kolejne zdjęcie pisiorka :0 Jak lekarz robił mi usg to maluszek miał akurat czkwakę, tak śmiesznie podskakiwał. Mój też chyba będzie piłkarzem bo całymi dniami mnie kopie prawie bez przerwy :) Oby wszystko się dobrze ułożyło nam wszystkim :)

12 lata 3 miesiąc temu #446771 przez Satine0
Cześć dziewczyny.

U mnie od rana zimno i ponuro. Jesień...ale to dobrze. Niech ten czas szybciej leci.

Moja mała jest najaktywniejsza nocą. Jeżeli tak będzie po porodzie to ja już sobie współczuje ;-) Jutro idę zrobić tą krzywą...obym dała radę. Któraś z was jest już po tym? :)

12 lata 3 miesiąc temu #446783 przez vini-miki
czesc dziewczyny
Kaska, dopiero jak powiedzialas, doczytalam o tej Lence, no oby pomyslnie sie wszystko potoczylo.
U mnie zapal nie minal, doszlo tylko duzo wiecej obaw :( mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzy.
W sobote bylismy w Ikei po mebelki..stoja juz poskrecane w pokoiku. AW czwartek przychodzi pielegniarka na wizyte, obejrzec jakie dziecko ma warunki, czy w razie w trzeba jakiejs pomocy itp itd. Tu w ciazy wybiera sie wlasnie jedna z organizacji, ja jestam np w "zielonym krzyzu", i kiedy ktos sie decyduje rodzic w domu to wtedy dzwonisz i przyjezdza do pomocy pielegniarka, co bedzie sie opiekowala toba i dzieckiem w pierwszych dniach po porodzie rowniez. Ja rodzilam w szpitalu, wiec dzwonilam dopiero jak mnie wypisywali. I taka babka przychodzi do ciebie przez 7-8 dni po 3-6 godzin dziennie, (zalezy ile sobie dokupisz godzin, bo tylko czesc jest refundowana), pomaga nie tylko przy noworodku, ale i przy starszych dzieciakach i przy ogarnieciu domu, oglada tez mnie, jak sie "goje". No w sumie to fajna sprawa, na poczatku troche "dziko", ale pozniej sie czlowiek przyzwyczaja.

12 lata 3 miesiąc temu #446811 przez jadziatopol
Satine wlasnie wrocilam z krzywej cukrowej 75g. Ja powiem szczerze,ze mi bardzo smakowalo...po godzinie tylko slabo mi sie troche zrobilo z glodu...ale slodziutkie i pyszne :P mniam. Ja wogole teraz uwielbiam slodkie na maxa.
Mnie tez dziewczyny ogarnal strach...dopoki komus bliskiemu to sie nie przydazy to jakos sobie sprawy nie zdajemy z zagrozenia....daelj jestem w szoku i nie moge uwierzyc :( Anoda sciskam Cie kochana ponownie mocno i gorąco :kiss:

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #446845 przez mrufka
Hej dziewczyny :kiss:

Jadzia ja tak jak ty słodkości bym tylko wcinała ale teraz się ograniczam żebymałej nie faszerować zbędnymi kaloriami Satine Ja też miałam już obciążenie glukozą 75g i też mi nawet smakowała samo po wypiciu jest dziwnie ale da się wypić :)
Vini fajnie masz z ta pielęgniarką u mnie była tylko środowiskowa trzy razy obejrzeć małego i mnie trwało to 20 min i szła żadnej pomocy z jej strony nie dostałam :( Ty bedziesz rodzić w domu?

Dziewczyny od 3 dni wróciły mi mdłości i strasznie wyostrzył mi się węch i jak wchodzę do sklepu to czuję tyle zapachów że tragedia i zaraz mam ochotę wymiotować. A kupiłam sobie piękny płaszczyk w lumpie za 30 zł później pstryknę foto i się pochwalę i pare ciuszków dla małej:)A teraz lecem robić barszczyk czerwony i uszka z grzybkami. :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #446919 przez Łucja123
Hej wszystkim,
czytałam Was przez weekend, ale nie wiedziałam co napisać. Teraz też nie wiem. Strasznie mi przykro Anoda i życzę Ci jednocześnie, żebyś szybko stanęła na nogi.

Ja dziś byłam na morfologii, a jutro mam usg.

Pozdrawiam Was wszystkie.

12 lata 3 miesiąc temu #446944 przez bananamana
Anoda wielkie współczucia, strasznie przykro, ogromny szok.... badz dzielna

Cześć dziewczyny dawno mnie nie bylo tzn podczytywałam was ale nie bardzo miałam czas coś napisać u nas ciagle młyn remont remont remont nie ma na nic czasu.
Ide jutro do lekarza moze sie uda w końcu poznać płeć maleństwa bo ostatnio nie chcialo nam pokazać.
Ostatnio mój m bawil sie w poete :) i wymyslil taki oto wierszyk pochylajac się nad brzuchem:
,, Jak ci urósł mały penis to na imię dam ci Denis
A jak jest tam szparka mała to na imię ci Dagmara"
I nie uśmiechnij się tu :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #446973 przez DOMI
Cześć, ja też już po glukozowym drinku. Dodałam sok z całej cytryny i wyszedł całkiem dobry napój. Wcześniej już kilka razy miałam ten test i bez cytryny było obrzydliwe ale może to dlatego, że nie słodzę kawy ani herbaty i ogólnie mało cukru używam. Grunt, że wynik wyszedł prawidłowy choć byłam nastawiona na powtórkę cukrzycy z poprzedniej ciąży.
Co do szału zakupów dla dziecka to ja podziwiałam wasz entuzjazm i zapał ale sama nic nie kupowałam. Wiem jak potem ciężko patrzeć na te rzeczy wiedząc, że się ich nie użyje.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #446989 przez jadziatopol
oj...ja wrocilam po badaniach...dzisiaj od 8 rano praktycznie do 13-ej. Rano krzywa cukrowa ...pyszniutkie chociaz przed ciaza wogole nic nie slodzilam :ohmy: a potem pojechalam do Instytutu Mikrobiologii UJ bo moj lekarz tylko im ufa jezeli chodzi o badania ...jechalam na wymaz z pochwy i po drodze slabo mi sie kilka razy zrobilo...wezwalam taxi. Dojechalam i rozbieram sie w gabinecie a tu krew ! tak sie wystraszylam,ze nawet sobie nie wyobrazacie a tym bardziej po tej sobocie. Ale ta babeczka co mi pobierala wymaz powiedziala,ze w srodku jest czysciutko i chyba sie zacielam przy goleniu przed badaniem....uff....a ze juz nic nie widze poza brzuchem to faktycznie mozliwe. Jestem tak padnieta i tak mi slabo co chwile...nie wiem czym to jest spowodowane..czy tym ze mi krew pobrali tak dlugo bylam na czczo....czy pogoda...czy strach...
A wy dziewczyny jak sie dzisiaj czujecie?
Domi ja tez drinkowalam dzisiaj :) i wcale nie takie straszne
Bananamana zawsze mam problem ,zeby napisac twoj login :blink: wierszyk niezły :blink: ma talent ten twoj m :blink: nastawiasz sie na dziewzynke czy na chlopca?

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #447000 przez bananamana
jadziatopol chyba sie nie nastawiam. Przed ciąża zawsze mówiłam że chciałabym mieć dwóch chłopców a teraz jest mi to obojetne naprawde wszystko mi jedno byle było zdrowe :) Za to mój m baaardzo chciałby mieć syna ale to chyba jak wiekszość facetów :)

12 lata 3 miesiąc temu #447001 przez Marlena1888
Hej dziewczynki!
bananamana super wierszyk :)
Łucja 3mam kciuki za jutrzejsze usg ;P
jadzia a tak się bałam tej glukozy to może i nie będzie tak źle :D ja za tydz. idę.
vini miki to tam jest profesjonalna opieka, super, nie to co u nas w polsce..
chomiczka to super że z malutkim oki :)

u mnie ładna pogoda;) byłam na lumpie to kupiłam sobie dwie koszule nocne takie ładne- jedna do karmienia i 2 bluzki. Dziwnie tak kupować wszystko w 40, heh..

kasia morfologię miałam jakoś 3 tyg. temu i wszystko oki;P ale może faktycznie jakieś przekrwienie błony śluz. albo dziwne ciśnienie nastąpiło bo dziś jest już oki.

idę gotować spagetti :)narazie

12 lata 3 miesiąc temu #447012 przez DOMI
Ja mam wizytę i usg w czwartek. Ciekawe czy z dzieckiem wszystko ok i czy szew dobrze trzyma.

12 lata 3 miesiąc temu #447029 przez Satine0
No to jakoś to przeżyję bo ja też teraz tylko słodkie...wczoraj powiedziałam mężowi, że ma mi więcej słodyczy nie kupować nawet jak będę błagać ;x

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka