BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu #448800 przez vini-miki
no mozna popekac, mozna tez byc nacietym, ja przerobilam i to i to ...i zyje :D
i z taka pocharatana pipka tez da sie zyc :D no wiadomo gory i doliny i falbanka na falbance, ale tam... do przezycia. Ja boje sie tylko o dziecko, zeby w tym kierunku wszystko sie dobrze ulozylo, no naprawde, chyba przy wczesniejszych ciazach nie mialam takich obaw. No a teraz, niewiem czy to ze wzgledu, ze do tej pory wszystko jako tako sie pomyslnie ukladalo czy jak, ze teraz tak sie boje, jakby moja kolejka byla na cos "zlego" glupie to troche, no ale strach jest. Ech tam, ide wreszcie do tego prasowania, bo po drodze robilam wszystko, tylko nie "to" :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #448837 przez kasia123m
Vini sliczny pokoik.
Ja znalazlam fajny uzywany xlander i nawet mialam go obejrzec ale co jesli bedzie dobry?nie wiem czy moge kupic wozek az tak wczzesnie.ech.jeszcze po ostatnich wydarzeniach z Anoda.i nie wiem co robic

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448839 przez mrufka
vini pokoik jak marzenie :woohoo:

princess muzykalna z Was rodzinka będzie :laugh:

Ja jak mówiłam że nie boję się porodu tak teraz obawiam się wczoraj w gazecie przeczytałam o tragicznym porodzie u mnie w mieście i troszkę się zorałam.

czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,3527...Zawinil_lekarz_.html

A dzisiejszy dzień spędziłam na podwórku synem musiałam skorzystać z takiej pieknej pogody a teraz leżę bo kręgosłup boli jak cholera i biodro.

kasia jak ja bym miała okazję kupić wózek który mi się podoba to na pewno bym kupiła teraz zastanawiam się nad tym:
tablica.pl/oferta/tako-laret-4w1-najnows...b77391;promoted;r:;s :

KOLOR FIOLET co myślicie?

12 lata 3 miesiąc temu #448848 przez Marlena1888
jednak nie poszliśmy na szkołę rodzenia.. w grudniu pójdziemy.. M stwierdził, że za wcześnie..
ja dziś ugotowałam gulasz węgierski z ziemniaczkami :) wyszło pychota.
nudzę się, taka śpiąca jestem..

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448851 przez [email protected]
Pomyłam okna,firanki powieszone,jeszcze zasłonki ale nie mam siły,jutro,kłade sie,kregosłup boli,zachciało mi sie pepsi z puszki
Co do szkoły rodzenia to jeszcze nie wiem,u mnie kosztuje 380zł

12 lata 3 miesiąc temu #448859 przez dominia
u mnie kosztuje 300zl podobno szkole prowadzi swietna polozna, jest 16 spotkan 2 razy w tygodniu po 90 minut.. nie wiem mamy czas do polowy listopada zeby sie zdecydowac i zapisac na grudzien :)

12 lata 3 miesiąc temu #448863 przez kasia123m
taki jest ten wozek////w sumie cenowo stoi jak inne xlandery xq...myslalam ze ten kolor to taki fiolet ale pani twierdzi ze to szary swiecacy
allegro.pl/x-lander-xq-carbon-gondola-sp...bdb-i2718871587.html

Mrufka a ktory to fiolet?ten ostatni co ma gore jakby niebieska i fioletowy stelaz?

12 lata 3 miesiąc temu #448867 przez Marlena1888
kasia ładny ten wózek ale wydaje mi się że taki smutny.. dla dziewczynki jakiś wesoły kolorek ;) I CENA też nie jest najniższa ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #448871 przez jadziatopol
Vini ja tez mam takie mysli...wczesniej nie mialam. I dołączam do grupy popękanych i pociętych "pipek" :lol: jakos specjalnie mi to nie przeszkadza :P
Kasia ladny ten x lander ale cene tez ma ladna ;)
a ja dzisiaj kupilam glukometr i upuszczam krew....tyle upuscilam..za pierwszym razem 4 palce poklute a ten glupi glukometr nic....nie wykrywal krwi. Myslalam,ze juz sie poddam i oddam o w sklepie ale w koncu zalapalo. Poziom ok...ale ograniczam sie z tym co jem.....i malutkie porcje :(

[/url]

12 lata 3 miesiąc temu #448883 przez kasia123m
no chyba cena tamtego za wysoka jak tu mam xlandera xq i tez dwie czesci i cena polowe nizsza...
allegro.pl/sliczny-x-lander-xq-zadbany-t...isy-i2703421922.html

trudno zostawiam to narazie....
a znalazlam jeszcze ten espiro co wam kiedys pokazywalam fioletowy tylko ten jest czerwony...
krakow.gumtree.pl/c-Sprzedam-wszystko-dl...1-W0QQAdIdZ419842950

12 lata 3 miesiąc temu #448892 przez natalka
A ja dzisiaj cały dzień czytałam książkę ocknęłam się jak zaczęło robić się ciemno i byłam głodna.
Vini pokoik dla Zuzi cudny :)

*23.01.2012 ANIOŁEK

12 lata 3 miesiąc temu #448920 przez bananamana
Czesc dziewczyny :)

Vini cudny pokoik :) Byłam dzis u koleżanki ktora ma termin porodu na koniec listopada i pokazywala jaki zrobili pokoik dla swojej córci no cudo zakochac sie mozna :)

Co do szkoły rodzenia to rzeczywiscie duzo osób poleca u nas chodzi sie od 27tyg a koszt to 150zl tak ze z tego co tu piszecie to bardzo mało ja chyba tez sie zdecyduje :)

12 lata 2 miesiąc temu #449182 przez princess
Natalko a w czym się tak zaczytałaś? :)

Dzień dobry, u mnie pobudka o 5.30. o 8.00 idę na pocztę odesłać spodnie, przyszły mi za małe rurki ciążowe :angry: ale jestem już umówiona, że wymienią mi na większy rozmiar. Dziś jestem sama cały dzień i całą noc, M zostaje w pracy. Przygaduję mu, że pewnie spotyka się z jakąś Lodzią a nie tam zostaje w pracy ;)

Miłego dnia :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449210 przez michasia
Hej, Vini pokoik super:) aż chciałoby się wnieść dziecko i zobaczyć jak słodko w nim śpi.
Mi dziś mam powiedziała, że mojej cioci siostra ma łóżeczko z szuflada, przewijak, wózek i jakieś tam inne rzeczy. Ona ma 2 córki, niewiem, czy to rzeczy po obu, czy po ostatniej-mojej imienniczce. Ale chyba odkupię od niej. Na wózku już mi nie zależy. Grunt aby się dobrze prowadził. Chcemy nosić Małą w chuście, więc wózek to bardziej tylko na spacery z kimś innym. Tak aby był.
Co do ran poporodowych, to wyniki jakichś tam badań wskazują, że do rany IV stopnia dochodzi najczęściej przez pocięcie niż pęknięcie. Jak będę w szpitalu jakoś w styczniu to właśnie chcę zapytać o ochronę krocza i poród w pozycji wertykalnej, bo bardzo zmniejsza ryzyko pęknięcia i jest to bardziej naturalna pozycja.
Madlen byłaś wczoraj na warsztatach? Ja byłam w grupie gdzie najpierw było o wózkach Quinny i banku komórek macierzystych. Ogólnie ok, choć ostatnie - Tome tippe i palmers i te foteliki już nudziły...No i nic nie wygrałam, a miałam nadzieję:)

Dziewczyny a zastanawiałyście się nad fotelikami? chcecie kupić w zestawie, czy jak? Na warsztatach marka romer pokazywała fotelik z isofixem, widziałam to rozwiązanie w wielu gazetach, jednak nie wiedziałam dokładnie co i jak. Teraz wiem, że warto wydać więcej kasy, aby zapewnić maksimum bezpieczeństwa w aucie. Do tego niektóre foteliki mają taką funkcję, że można bardziej je przechylić, do pozycji półsiedzącej-tzn. do spania. My będziemy pewnie sporo jeździć z Małą, choćby do teściów do Gdańska, na turnieje, więc chyba się rozejrzę za czymś takim. Myślałyście już o tym?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449234 przez kasia123m
hej dziewczynki ja juz po zakupach w biedronce...
kupilam kocyk bialy w rozowe misie i reczniczek brazowy z owieczka:))))a rano wygralam slicznego pajacyka na allegro za 11zl...jak Wam sie podoba?

Michasia ja mam fotelik po mlodym taki od 0-18kg uchylny wlasnie...jest super na dalekie podroze i wogole..ale kupilismy go jak mlody niemiescil sie w kolysce..tym foteliku od 0-9kg....i teraz chce kupic kolyske maxi cosi uzywana na allegro...bo sa po 100zl...no chyba ze kupie uzywany wozek juz z kolyska...bo uwazam ze tamten nasz fotelik jest ekstra...ale ja niemowle zasnie to trzebaby go rozbudzac by go z auta wyjac...a kolyske poprostu wyjmujesz i idziesz...Chcialabym tez zeby wozek mial mozliwosc wpiecia kolyski...bo to tez przydatne..zwlaszcza jak dziecko spi...

Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka