BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449472 przez gabilee
hej mamusie
vini super ze z małą ok :)

ja mam dzisiaj wizyte na 19.00 moj synek nic sie nie rusza juz do glowy dostaje ;/ jak ja bym chciala choc przez jeden dzien nie myslec o ciazy ...
bylam dzis w biedrze i kupilam kocyk w misie chyba i dwa reczniki :) ciesze sie wydałam 55 zł i tyle rzeczy , bo normalnie za sam kocyk 40-50 złotych

aha przepraszam ze nie odp na wszystkie posty ale za duzo tego ...
jestem w Bytomiu u mojego n :) razem raźniej , bo juz do glowy dostawalam sama
a tak stad szybciej w gory , bo na weekend sie wybrac chcemy mamy rocznice 6 lat :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #449486 przez bananamana
Cześć dziewczyny, ale mała dzis szaleje chyba jej smakowalo sniadanko hehe :)

Vini przesliczna ta Twoja Zuzia :)
Marlena1888 moja kruszybka ułożona jest w poprzek rączkami i nóżkami skierowanymi na moje plecy :P

Dziewczyny ile waza wasze maleństwa? Bo powiem wam że hoho ale moja kruszynka przekroczyla juz pół kg mały wielkolud :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #449489 przez andzia_zg
bananamana moj Wojtuś tydzień temu wazył 400g :-) też będzie mały grubasek :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #449493 przez dominia
Mój Igor tydzien temu wazyl 475g :) wiec sobie ladnie i duzo rosnie :)

12 lata 2 miesiąc temu #449501 przez Madlen
Gabilee, Kasia trzymam kciuki. Odezwijcie się po wizycie.

12 lata 2 miesiąc temu #449504 przez kasia123m
Moja mala w sobote miala 368gram.musze zapytac lekarza czy nie zamalo.bo moze przez moja anemie mniejsza.jezeli chodzi o rozmairy to sie zgadzaly z wyliczeniami tylko glowka byla 19tyg 5dni a reszta 20tyg 1dzien.wariatka jestem ale zapytam dzis mojego co o tym mysli.moj syn mial zawsze glowke tydzien dwa do przodu hehe i stad moje zdziwienie.za godzine ide.dostalam kopniaka zebym pewnie glupot niewymyslala hehe.dzis powninana wazyc powzyej 400gram.zobaczymy.

12 lata 2 miesiąc temu #449505 przez Satine0
Moja prawie 4 tyg. temu ważyła 383 g :D więc teraz pewnie z pol kg. jak nie więcej

12 lata 2 miesiąc temu #449507 przez dominia
Kasia czekamy na same dobre informacje po wizycie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449513 przez vini-miki
u mnie jeszcze "nie stawala na wadze":D polozny nigdy jeszcze nie okreslil wagi, dzisiaj tez tylko zmierzyla centymetrem wielkosc macicy, od spojenia w gore, wyszlo 26 centymetrow, powiedziala, ze rosnie dobrze, a w wage sie nie zglebiala :) przy usg tez tak tylko ogolnie przegladnela wszystko, wody w porzadku, serducho ladnie bilo :) ; u nas po 30 tygodniu bedzie usg typowo pomiarowe, moze wtedy poda przyblizona wage i inne wielkosci. Ale jak jest dobrze to ja nie wnikam glebiej. A prawde mowiac, to licze, ze tym razem bede miala mniejsza dzidzke :) no moglaby byc dluga i wtedy ciezsza, ale nie takie 50 centymetrowe klocki 4 kilowe jak moi chlopcy, i glowki tez nie od parady mieli, bo 36 cm obwod, a Maik 36,5 cm...a ja jestem jaka jestem....nie chcialabym bynajmniej wiekszego dziecka :) hehehe, do kogo tu petycje wyslac hahahah :P
No i jest zwinieta jeszcze w pilke, niewiem jak to wam opisac, mi w karcie tak zaznaczali zawsze, jak nie mozna bylo jeszcze wyodrebnic jak, co i gdzie sie uklada; no w sumie dzisiaj przegladalam karty chlopakow, to Vini na 25 tydzien byl juz ulozony glowka w dol, a Maik dopiero po 30 sie obrocil, no i Zuzia idzie w jego slady jak narazie, ale coraz czesciej czuje ja przewaznie na gorze w prawym gornym rogu hehe, a okopuje juz calkiem wysoko, nieraz jak siedze zgarbiona to czuje doslownie po cyckach,no i niekiedy tak mocno, ze ja az z oszolomienia bardziej niz z bolu ;) piszcze, no z takiej ekscytacji bardziej :D

Mialam przed chwila wizyte z ta babka od tych "Siostr", mam nowa liste z zakupami haha "w co sie zaopatrzyc na porod w domu heh", noo ale ale, ja przezorna i zawsze bedzie
wszystko pod reka, a moze noz sie Zuzka doczekac mamusi nie bedzie mogla ;)

zmierzylam sobie wlasnie te 26 cm, to rzeczywiscie wychodzi 10 cm ponad moim pepkiem, aaaa no to dlatego tak czuje ja pod cyckami :)

12 lata 2 miesiąc temu #449525 przez Satine0

Wielkiiiiiiii domek Marysieńki :)

12 lata 2 miesiąc temu #449529 przez chomiczka
Kasia nie masz się czym przejmować, dzieci różnie rosną na każdym etapie rozwoju.
Mój w poniedziałek ważył 370gram więc jeszcze mniej a lekarz powiedział, że jest akurat i że wszystko w najlepszym porządku. Pewnie niedługą nadrobią nasze dzieciaczki. Zresztą wolałabym też bądź co bądź urodzić dziecko w rozsądnych rozmiarach nie takie np 5 kg :D :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449532 przez dominia
Satine piękny i okazaly domek Marysi :) u mnie chyba nawet polowy Twojego domku nie ma Iguś :ohmy:

Teraz maluszki maja rozne wagi ale mysle ze i tak nadrobia w odpowiednim czasie :) najwazniejsze, ze rosna sobie tyle ile im trzeba :)

Chomiczka 5 kilo urodzic to chyba jakies skrajne przypadki :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449535 przez chomiczka
dominia Oj zdarza się i takie, moja kuzynka ostatnio rodziła to dziecko miało 4,5 a druga lekko ponad 4. Także to też nie małe :) ja i mój brat mieliśmy po 3300 przy porodzie, myślę że to jest taka normalna waga.

Satine ładny domek :)

12 lata 2 miesiąc temu #449540 przez Satine0
tablica.pl/oferta/wozek-baby-design-spri...l#1e9946a8;r:15;s:63

ktoś chciał fioletowy wózeczek :) tu jest ładny ( tz. mnie sie podoba ) i tani.

12 lata 2 miesiąc temu #449552 przez natalka
Princess "Hrabina Cosel"
Satine cudny brzuś.
Vini super, że Zuzia jest Zuzią i jest zdrowa.
Co do wagi maluszków to ona jest podawana z dużą granicą błędu i nie ma się czym przejmować.

*23.01.2012 ANIOŁEK

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka