BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #449877 przez justyna84
Ja to mialm biegunke i bole porodowe4 dni przed porodem . No ale to masz normalne bole ,nic niepokojacego? moze cos zjadlas nie tak

Na wtarek mam wizyte w ginka moze sie dowiem co bede miala raczej juz powinnam :ohmy: ,obiecal lekarz :silly: wszyscy sie o to pytaja sa tacy ciekawscy
Anoda wspolczuje ci naprawde,biedna .Trzymaj sie wytrwalosci :kiss:

Kurde ja mam juz taki wielki brzuch ze mi zawadza a co bedzie potem :ohmy: we wszystkim mi jest niewygodnie ,ciekawe ile prztylam a czuje ze duzo ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #449879 przez Agusia83
Szczerze,to obawiam sie, ze to po bigosie...przez 2 dni tak mialam...teraz mi odpuscilo...zazylam smecte na wypadek....mam nadzieje, ze dzidziusiowi nic nie bedzie...nie mam zdnych plamien.

12 lata 2 miesiąc temu #449881 przez [email protected]
Agusia miałam na poczatku ciazy biegunki,jak cos mi nie pasowało do jedzenia,wydaje mi sie ze to nic takiego,dużo pij zeby sie nie odwodnic

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449882 przez Agusia83
aganobla, a bolal Cie przy tym brzuch?Bo mnie bolal...pije sporo wody....ciagle chce mi sie pic...tak samo jak karmilam Emi...maz musial mi podawac wode w trakcie karmienia :silly:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449890 przez [email protected]
Agusia brzuch czasem tak jak na miesiaczke ale w nocy,nie bolał jak była biegunka,może jedz lżejsze rzeczy

12 lata 2 miesiąc temu #449904 przez princess
Agusia, przyjmujesz magnez? Mnie bardzo często w ciąży nawiedzają biegunki, piję wtedy Smectę i pomaga przyjmowanie Lacibios Femina, to probiotyk.

12 lata 2 miesiąc temu #449910 przez Agusia83
proncess...tak wzielam smecte...mam tylko nadzieje, ze fasolce nic nie bedzie...z witamin biore femibion a magnez od dzisiaj...bo zauwazylam, ze od kilku dni drgaly mi miesnie brzucha...doslownie tak samo jakby dzidzia sie poruszala...ale wiem, ze to nie ona

12 lata 2 miesiąc temu #449945 przez princess
Po niektórych magnezach mogą wystąpić biegunki. Niektóre rozpuszczają się w jelitach (po tych miałam notorycznie biegunki), ostatnio przyjmuję Aspargin wchłaniający się w żołądku i mam spokój. Kup sobie Lacibios Femina, nie dość, że chroni układ rozrodczy i moczowy przed infekcjami to działa dobroczynnie na jelita, tzn. mnie wyleczył z biegunki. Ginekolog poparł mnie i zalecił branie go mniej więcej co miesiąc. Do tego jakieś badania potwierdziły, że przyjmowanie probiotyków w ciąży zmniejsza ryzyko wystąpienia u dziecka atopowego zapalenia skóry i alergii.

12 lata 2 miesiąc temu #449966 przez Madlen
Anoda teraz życie tylko Ci wynagrodzi wszystko złe, co przeszłaś. I pewnie wiesz, że Aniołkowe mamusie szybko fasolkują.
Czasami się zdarzają tragedie. Może to można tłumaczyć tym, że ta dzidzia nie byłaby zdolna do szczęśliwego życia np. przez chorobę i lepiej jej w niebie... Jeśli jesteś osobą wierzącą to wiesz, że spotkasz się z synkiem. Ściskam Cię mocno. :kiss:

Gabilee USG to tylko sprzęt. Najważniejsze, że dziecko rośnie. I cenne jest nasze nastawienie. W końcu jedyne co możemy zrobić to dbać o siebie: być spokojne, nie przemęczać się, zdrowo odżywiać.

Kasiu jeśli lekarz zdecydowanie nie powiedział, że jest źle, to po sie martwić? Szyjka może nie jest za długa ale widocznie jakościowo wystarczajaca :) Nerwy nie pomagają w niczym.

12 lata 2 miesiąc temu #449967 przez kasia123m
Wiem Madlen ale ja sie kurde tak nakrecialm ze spac w nocy niemoglam i teraz mnie glowa z znerwow boli.musze sie jakos uspokoic.przeciez jakby bylo zle to kazalby mi lezec.ech psychika ludzka jest porabana.

12 lata 2 miesiąc temu #449971 przez Madlen
Same się nakręcamy, nawet, gdy lekarz mówi, że jest ok. Mi jeszcze mówił, że jeśli łożysko będzie w takim ułożeniu za kilka miesięcy to będzie źle-przodujące. Ale na razie ok, nie kazał się tym martwić, tak jak miedniczkami nerkowymi.

12 lata 2 miesiąc temu #449995 przez anoda89
Z mężem teraz marzymy o bliźniakach. Pamiętam że na pierwszej wizycie gin pokazywał plamkę i mówił że "tu mógł by być drugu dzidziuś". Moja babcia miała bliźniaki ale niestety po porodzie zmarły i kilka dni temu mojemu bratu urodziła się parka.

Co do biegunki w ciąży to ja co jakiś czas też miałam. Najlepiej powiedzieć o tym lekarzowi.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #449996 przez anuska0987
cześć dziewczyny co myslicie o ćwiczeniach kegla przy moim suwaczku pisze że można je już wykonywać ale nie wiem sama www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-i-macierzyn...cwiczenia_35123.html . .Chciałam jeszcze zapytać czy któraś z was malowała może łóżeczko bo ja kupiłam przechodzone i nie wiem jaką farbę kupić żeby nie szkodziła ,łóżeczko jest pomalowane lakierem www.voila.pl/290/zevtv/?1 pokaże wam jeszcze jedna zdobycz wózek za 70 zł jest jak nowy wiec szkoda by go było nie kupić www.voila.pl/291/rkbrl/?1

12 lata 2 miesiąc temu #450011 przez gabilee
hej dziewczyny pomóżcie mi :) potrzebuje cudu , żeby na jutro sie wyleczyć ;/ mam katar bóle głowy i gardla w nocy kaszel ... a nie wiem co moge w ciazy brac ;/ normalnie mam na to sposob ... a tu w bytomiu nie wiem gdzie do lekarza isc :(

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450015 przez Monia_T
Cześć Mamuśki :)

Byłam z Wami przez chwilę na początku, teraz jeśli pozwolicie wrócę aktywnie :)

Jestem w 26 tygodniu ciąży, termin na początek lutego. Po wielu przebojach, czasami dramatycznych z ciążą mamy z mężem nadzieje, że teraz spokojnie doczekamy końca.
Jestem już mamą 10-latki, teraz oczekujemy drugiej córeczki, która otrzyma imię Iga. Wg ostatniego USG sprzed kilku dni nasza córcia waży już 657 gram i wszystkie pomiary są w porządku :)

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka