- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- natalka
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteś całym moim światem:*
Kasia jakie słodkie ciuszki, moja królewna ma więcej niebieskich rzeczy niż różowych i nawet jedne body w traktorki
Vini cudnie wyglądasz
lena witaj!
Sylwka ale niespodzianka, będziesz miała co opowiadać synkowi jak podrośnie
U mnie zrobiło się całkiem ładnie na zewnątrz i poszłam na spacer z psem a teraz odpoczywam z ciepłą herbatką.
Ja ciuszki dla małej mam w większości poprane, poprasowane i schowane do komody te rzeczy mogę godzinami przekładać, składać, prać i prasować ale w swojej szafie mam taki bałagan że strach otwierać tam nie chce mi się robić porządku.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dominia u mnie na razie tez ok ale wlasnie zjadlam obiad i troche sie obawiam zobaczymy za godzine.
A gdzie sie podziewa mama bliźniaków??? była i zniknela a tak chcialam sie dowiedziec co i jak
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A gdzie Madlen???? Jestes?
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Uwielbiam
Natalka fajne auto wybraliście i będzie dużo miejsca na wózek
Kasia ładne ciuszki upolowałaś.
Jadzia, Dominia cieszę się, że mogę Was choć troszke podnieść na duchu Ja już oswoiłam cukrzycę
Lena79 witam na forum
- MartaB
- Wylogowany
- gaworzenie
Jadzia chyba tego indyka upiekę :>:> a co do warzyw to mi niestety nie wchodzą jem je na siłę:>:>:>Zgagę mam 24 na dobę i czasami płacze z bezsilności...migdały mnie ratują najbardziej.Ale to pryszcz w stosunku do Waszych diet, pełen szacun dla Was kobiety:).
A propo zakupów dla mojego Jasia to źle się z tym czuje ale jestem totalnie nieprzygotowana... mam lenia jak tu już któraś pisała...ciuchy mam od kumpeli;ale nie piorę ich jeszcze, wózek z początkiem grudnia, łożeczko to pewnie po urodzeniu bo mam wiklinową kołyskę, pościel pod Agacie ...musze kupić sprzęt butelkowy, smoczkowy i higieniczny:).
Ja jednego dnia mam tak że myślę pozytywnie natomiast drugiego widzę wszystko w czarnych barwach, że nie dam rady z dwójką, że będe mieć ciężki poród, już nie mówiąc o chorobach ....pocieszcie mnie że macie podobnie??!!!:)Czasami łapie się, na tym, że z Agatą w ciąży bardziej wszystko przezywałam, a małego kocham przecież tak samo jak ją.
Nic idę po młoda do przedszkola
- lena79
- Wylogowany
- gaworzenie
Tak więc życzę sobie wytrwałości i Wam również
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
za 10min pomiar po obiedzie a bylo bez kiszonej kapusty i sie boje troche...ale ten strach to nic w tym co przezylam kolo 12...polecialo ze mnie tyle wody...pewnie jakis zalegly mocz..lalo sie i lao..tak strasznie sie wystraszylam ze wody plodowe...ze jak doszlam do pokoju to sie polozylam i lezalam 20min bez ruchu i sie modlilam,....i mowilam sobie ze pewnie mi sie wydaje...potem bylam siku dwa razy jakbym ciagle parcie na mocz miala i poszlam po mlodego...cala drogie nic sie nie lalo...i teraz tez nic wiec to pewnie z pecherza...no normalnie lalo sie przechodzilo lalo przechodzilo..az chlustalo..cala droge sobie powtarzalam ze sobie wmawiam ze schizuje...do tej pory mam nerwy...sprawdzam wkladke co jakis czas czy nie mokra...MI pecherz pekl przy pierwszej ciazy..ale wtedy lalo sie niekontrolowanie to raz a dwa juz w drodze do przedszkola przypomnialam sobie ze te wody byly cieple wtedy...schiza totalna...stwierdzialm ze jak wyczuje po drodze ze cieknie to bede dzwonic do meza i do szpitala..ale raczej jest ok...
cukier po obiedzie 104 wiec super...musze sobie cos na podwieczorek kupic
witam nowe mamusie:)
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena79 nie martw sie ...wiem,ze to łatwo powiedziec ale kazda ciąża jest inna i poród też. Moze teraz bedzie o czasie i bez komplikacji. A brzuszek kazdje z nas sie stawia czasem. Glowa do góry
Dominia po obiedzie 85 i po 5 minutach 91...i juz wiecej nie bede mierzyc. Jak mierzysz po obiedzie...liczysz czas od kiedy? bo nam kobieta powiedziala na szkoleniu ,ze jak jest 10 minutowa lub 15 minutowa przerwa miedzy zupa a drugim to liczymy czas od poczatku drugiego dania. Tak wiec licze. Ale niski dzisiaj. No ale ryz jadlam brązowy (torebke) i calkiem twardy byl ...fuj...a makaron wielozbozowy w rosole tez twardy...fuj
Kasia jak to ci pęcherz pękł?
Acha...zrobiłam te bułęczki twarogowe co Pliszka poleciła. Czekam az wystygna i sprobuje...a potem opisze doznania wyglądają pięknie...jak grahamki
- lena79
- Wylogowany
- gaworzenie
Dziękuję za miłe przyjęcie
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lena ja teraz gore brzucha mam tak twarda ze az mi pod cycki podlazi..zaraz magnez zayje..ale tylko gora jest taka scisnieta..powyzej pepka..nie martw sie ..staraj sie wiecej lezec jak brzuch sie stawia i bedzie ok...dotrwamy do konca...
- dominia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3
Jadzia ja też dzisiaj mam ryż brązowy .. troche mi on nie podchodzi no ale nic nie zrobie .. fuj Powiem Ci, że masz bardzo ładne cukry robiłaś te buły ? kurde ja chciałam ale nie znalazłam żytniej mąki z pełnego przemiału są tylko z innych zbóż, podjade jeszcze do almy tam powinna być i też zrobie oczywiście poczekam na Twoją opinię ja normalnie licze od końca kęsa ostatniego posiłku ale rzadko mam dwa dania a jak już są to liczę tak, że pomiar biorę 15 minut wcześniej
Kasia to napewno nic poważnego i tak jak mowisz to z pęcherza nie denerwuj się bo Malutka będzie niespokojna
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Marta, ja w ogóle do siebie nie dopuszczam negatywnych myśli. Jak tylko coś złego mi zaczyna chodzić po głowie, to od razu zaczynam myśleć o czymś pozytywnym, zaczynam coś czytać albo oglądać jakąś komedię, wyobrażam sobie mojego małego misia jaki będzie rozkoszny w lutym Grunt żeby zająć czymś innym głowę. Z doświadczenia wiem, że najgorzej zacząć się martwić, bo potem wyobraźnia zaczyna szaleć i podsuwa nam nieprawdopodobne scenariusze... Ja mam niestety wyobraźnię nie od parady, ale już ją okiełznałam i teraz ja tu rządzę, nie ona Szkoda życia na smutki.
Racja, Madlen, nie było chyba tu od soboty... Kochana, daj znać, ze u was wszystko ok!
- jadziatopol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pliszka mam 1850 graham... dam znac jaki cukier niebawem dzieki za przepis