BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #474587 przez dominia
Michasia ja też licze teraz od wagi sprzed ciąży.. i na ostatniej wizycie byl jeden kilogram na plusie :) teraz myślę, że będzie coś więcej chociaż nie wiem bo ręce to mam jak patyczki :dry: a jak sama to zauważyłam to znaczy, że nie jest za dobrze ..

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474589 przez Pliszka
Jadzia, ja bardzo lubię piec i gotować i pod tym względem mój Misiek ma dobrze, uwielbiam go kulinarnie rozpieszczać :laugh: Natomiast bardzo bardzo nie lubię sprzątać :( więc do perfekcyjnej pani domu mi daleko ;) Staram się nad sobą pracować i za każdym razem jak czegoś szukam to postanawiam poprawę, ale różnie wychodzi. Nie mozna mieć wszystkiego ;) Ze sprzątania lubię tylko odkurzanie i odkurzam codziennie, bo ze zwierzakami w domu, to zawsze wszędzie jest pełno futerka. Do reszty muszę się niestety przymuszać, a jak trzeba zrobić gruntowne porządki, to wtedy do akcji wchodzi Miś :) Teraz jak jestem w domku, to generalnie mam porządek, bo milej takie mieszkanko wygląda, natomiast jak się otworzy jakąś szafę, to już nie jest tak różowo :(

12 lata 1 miesiąc temu #474601 przez Marlena1888
kasia jaka śliczna kurteczka ! :) i reszta ciuszków też piękna;D

moja teściowa była dziś na ciuchach i kupiła filipkowi sweterek taki ręcznie robiony rozpinany niebieski i komplecik, taki ciepły wełniany- biały sweterek i niebieskie body ale to też jak zacznie chodzić ;D już mam tyle ciuszków :D Mały jak się urodzi to będzie miał w czym wybierać :D

ja też z M rozmawiam często o Was :D i on też z ciekawością czasem podpatruje Wasze fotki czy posty:) ale cieszy się, bo wie że ważne jest takie wsparcie. Mówi że dzięki Wam kupiliśmy fajny wózek hehe:D bo fakt ja się na tym totalnie nie znałam a tu tyle pozytywnych opini o espiro się naczytałam :D :)

Kupilyście już łóżeczko? bo ja bym już chciała, żeby czekało, nawet nie rozpakowane, a M mówi, żeby jeszcze z 2 tyg poczekać- żeby nie było gadania teściów- że za wcześnie na takie zakupy, wiecie o co chodzi... zabobony. Ja to bym już wszystko kupiła, żeby czekało, a nie potem się martwić że coś zapomnieliśmy kupić.

12 lata 1 miesiąc temu #474612 przez jadziatopol
Pliszka ja tez nie lubie sprzatac...wlasnie odkurzalam i juz mam dosc. Mało u mnie kobiety w kobiecie ;) wolę samochody :lol: jednym z moich marzeń jest kupno starego mustanga i dłubanie przy nim w garażu z moim ukochanym :lol: może uda mi sie zrealizowac to marzenie tam :) a do ciast mam dwie lewe ręce...moj R. uwielbia siedziec w kuchni (wtedy tez moge siedziec ale piec nie) i gotujemy razem ...a ciasta on piecze bo mi zawsze zakalec wychodzi ;) nawet ciasto z torebki potrafie zepsuc :ohmy:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #474614 przez dominia
Marlena mój M znowu chciał już kupić a ja mowiłam, że kupimy za dwa tygodnie łóżeczko :) co do wózka to napewno chce espiro :) ale jeszcze czekam z kupnem :) wszystkiego na raz nie ogarne :dry: i patrze za używanym :)

12 lata 1 miesiąc temu #474616 przez andzia_zg
Marlena1888 ja juz praktycznie wszystko mam. Łóżeczko,posciele, materacyk, leżaczek-bujaczek, laktator, podgrzewacz do butelek itp mam od siostry. Ciuszki kupiłąm tanio na allegro. W sobotę mąż rozłożył łóżeczko, bo nie mialam gdzie ukladac ciuszków, kocyków itp bo nie mam jeszcze komody i lezały wszedzie a tak to mam poukładane w łóżeczku.
Mam nawert wanienkę, stelaż do wanienki i wszytsko to co potrzebuje do szpitala - to kupowalam tydzien temu jak byłam u rodziców bo tam jest hurtownia i kupiłam wszytsko duzo taniej a u mnie bym przepłaciła. A kupowałąm dlatego teraz bo już nie bede u rodziców do porodu (oprocz świąt ale wiadomo, ze w świeta dklapy zamkniete) Zostało mi tylko kupno butelek i smoczków :-) Za tydzien zamawiam wózek wiec bedzie po swiętach :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #474625 przez michasia
Marlena ja mam narazie kupionych kilka ciuszków, łącznie może z 20rzeczy,i kilka pieluch wielorazowych...i tyle. Czekam aż Paweł się weźmie za remont, ale coś nie widzę, by się zanosił. Wtedy jak wymienię meble i inaczej poukładamy wszystko to będzie można przynieść ciuszki od kuzynki, poszykować wszystko. Łóżeczko mam dostać, ale muszę pojechać obejrzeć. Wolałabym sobie w necie oglądać, wybierać, tak samo z wózkiem. Ale wiadomo, tak taniej i to dużo.
Pliszka rozumiem niechęć do sprzątania. Jak była u mnie koleżanka w sobotę, to posprzątałam, ale już od niedzieli znów straszy w pokoju. Wszędzie jakieś folie po słodyczach, bo pochłaniam namiętnie. jem tak dużo słodyczy, że nawet Ania po nich się nie chce mocniej ruszać już...W ogóle mniej się rusza od soboty. Wszędzie brudne kubki, bo co chwile przynosimy nowe...A ja siedzę w tym bajzlu i mi się nie chce ruszyć. Mam takiego lenia ostatnio, że cały dzień bym siedziała przed kompem lub gazetą...
Chciałam poprasować, bo też sterta czeka, ale okazało się, że nie ma prądu, ( Paweł siedzi w garażu, wywalił korki i domowych nie podłączył)...a jak już podłączył, to mi się nie chce deski rozstawiać...I tak w kółko.
Powinnam iść do sklepu, bo ketchup się skończył, a Paweł je go w ilościach hurtowych i też ni się nie chce, a do obiadu potrzeba. leniwe rozwiązanie: koło 16.00 jedziemy do weterynarza po tabletki na odrobaczenie zwierzaków, i pomyślałam, że kupię po drodze, czyli obiad zjemy jak wrócimy, być może koło 18.00...Ręce opadają z tego lenistwa...Nawet wyjęcia prania z pralki podzieliłam na 3 etapy, najpierw otworzyłam pralkę, po 2 godz przełożyłam pranie do miski, i po jakiś kolejnych 2 w końcu rozwiesiłam.chyba się zaraz sama kopnę i ruszę do czegoś, bo tak dłużej nie można...
Pójdę na dwór pograbić liście. Duże tego nie ma:), później prasowanie, ciutkę ogarnę i weterynarz:). Idę. I komp. włączę pod wieczór, a nie, że co chwile zaglądam.

12 lata 1 miesiąc temu #474630 przez DOMI
Ja nie kupuję jeszcze niczego bo część rzeczy mam po synku a i z doświadczenia wiem, że wszystko można w każdej chwili dokupić. Niemowlę przecież mnie nie uwięzi w domu. Tylko kołyskę małej kupię ale to dopiero za jakiś miesiąc no i to co do szpitala potrzebne.

12 lata 1 miesiąc temu #474633 przez jadziatopol
Ja wszystkie ciuszki mam...ale ich nie moge zabrac ze soba. Kolezanka mi zrobi paczke :) dobrze,ze nie kupilam wózka i łóżeczka. wszystko juz kupie tam w ostatniej chwili. I chyba kupie w Ikei.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #474634 przez dominia
Jadzia jak będziesz już w USA to Tatuś Hubunia będzie szalał z zakupami :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #474646 przez jadziatopol
Dominia juz nie moge sie doczekac :lol: jak cukry dzisiaj?

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #474650 przez lena79
Witam przyszłe Mamy z lutego 2013 :)
Mam nadzieję do Was dołączyć, bo choć mam termin na luty, to wszystko u mnie możliwe wcześniej :unsure:
No, ale póki co, witam i gratuluję wszystkim przyszłym Mamom i trzymam kciuki .
Pozdrawiam :blink:

12 lata 1 miesiąc temu #474651 przez dominia
Jadzia dzisiaj jest nieźle :) od razu spokojniejsza jestem i samopoczucie inne :) a u Ciebie jak ?

12 lata 1 miesiąc temu #474659 przez lena79
Gratuluję wszystkim Mamom, nie tylko lutowym :)
Chętnie także dołączę.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474661 przez andzia_zg
Witaj lena79 :-)
Napisz coś więcej o sobie. Na kiedy masz termin, czy już znacie płeć? Tutaj mamy naszą lutową listę porodów. Dopisz sie do naszej wesołej grupki :-) Fajnie, że jest nas coraz więcej :-)
www.zapytajpolozna.pl/120-i-iii/426640-l...c-dzieci/Page-4.html

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka