BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 4 tygodni temu #495888 przez vernix
Mimo wszelkich lęków, obaw i strachu trzeba sobie przetłumaczyć, że najważniejsze jest dziecko, ale kurza twarz, trochę empatii i zrozumienia od personelu mam nadzieję, że doświadczę. Minimum choćby... Czas pokaże.

Z pozytywnych rzeczy napiszę Wam, że kupiłam dzisiaj 2 paczki pampersów new born i pakę new baby:) do tego były 50% chusteczki nawilżające, a dla siebie oliwkę babydream :)
Dzięki za wczorajsze podpowiedzi :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #495896 przez patrycja85
człowiek się chwilę zdrzemie (ta poczta mnie wykończyła) i tyyyle stron:)

ja jakoś zupełnie o tym nie myślę, ani o porodzie, ani o nacięciu, ani co będzie po. i tak nie mamy na to wpływu, nie możemy zaplanować. nie ma sie co stresować, nie my pierwsze i nie ostatnie:)

na 19 jedziemy na zajęcia w szkole rodzenia-mój B to się doczekać nie mógł, ciekawe czy mu się spodoba:)

mój mały ma od wczoraj nieustającą imprezę w brzuchu. a po kebabie wczoraj to niemal mi dziurę wykopał. i kopie coraz wyzej spryciarz:) niedługo dostanę w żebra:)

12 lata 4 tygodni temu #495898 przez vernix
Patrycja kebab zrobił swoje:) Ignasiowi zasmakował:)

Fajowo, że idziecie do szkoły rodzenia, zazdroczę, bo moje zajęcia kończę za tydzień. Wiele z nich się dowiedziałam, oswoiłam teoretycznie z etapami porodu, nauczyłam choć trochę technik oddychania.
Poszłam tam, bo na serio bałam się porodu, chciałam doświadczyć tego, co mnie może czekać, a nie iść w ciemno :cheer: . Nadal jak widzicie, mam jak każda z nas lęki, ale to normalne. Jedno co zapamiętałam i wcześniej już napisałam, a co powiedziała fajna, młoda położna" "uświadomcie sobie przed porodem, że najważniejsze jest dziecko i na nim się skupcie, pomóżcie mu przyjść na świat".

Niby logiczne, ale trzeba to zdanie w sobie "przetrawić". Będzie ok, Dziewczyny!

12 lata 4 tygodni temu #495902 przez patrycja85
vernix- nie martw się ze Ci się kończy szkoła rodzenia - będę Ci opisywać czego się dowiedziałam:) nasza trwa do 17 stycznia (2 razy w tyg) z tą przerwą świąteczną. dziś mamy dostać program zajęć:)

a co do porodu-musi być dobrze. ważne żeby wiedzieć czego się spodziewać-potęga podswiadomosci:)

12 lata 4 tygodni temu #495916 przez Gosia27
Ja to bym chciała mieć kompletną dziurę w głowie. Stan mojej wiedzy powoduje u mnie reakcję negatywną... :blush:

12 lata 4 tygodni temu #495921 przez Paulina 77
Ja nie mogę, parę godzin mnie nie było, a tu tyle stron natrzaskane. Jedna łyka plombę, druga ma wizje "koleżanki" wyglądającej jak lej po bombie, trzecia ma wizje echa w tym leju po bombie... :lol: :lol: :lol: :lol:
Fajny filmik o wózkach.
Patrycja nie mam słów do tych urzędników pocztowych... jeszcze może faksa miałaś za nich wysłać?? żeby w obrębie własnej firmy Poczty Polskiej nie umieć porządnie załatwić sprawy... zresztą to nie tylko na poczcie, ja się spotkałam z idiotycznym zachowaniem pielęgniar w klinice, które nie umiały znaleźć mojego wyniku badania, aż któraś poszła zakablować do szefa kliniki, że pacjentka wydzwania i robi awanturę... a ja żadnych awantur nie robiłam tylko im się d nie chciało ruszyć i poszukać wyników, szkoda gadać. Zresztą jedna sama mi kazała do nich dzwonić za tymi wynikami. A do mnie potem młoda ambitna lekarka zadzwonila z mordą, bo z kolei ona była w tej sprawie na dywaniku u tego szefa kliniki - patrzcie, z takiego błahego powodu zawracają głowę swojemu szefowi i denerwują babę w ciąży. Tak wtedy ryczałam, że się nie mogłam opanować. Dosłownie banda idiotek.
offca by się mogła odezwać po wizycie :unsure:

Diabetolożka pochwaliła moje idealne cukry w zeszyciku i mówiła, że mam mierzyć cukier po 1,5-2 h po posiłku, a nie po 1 h, bo po 1 h jest najwyższy cukier. Miałam badaną hemoglobinę glikowaną, wynik idealny 4,9. Zacząć się martwić można od wyniku 5,5 wzwyż. Następne badanie za 2 miesiące. I nie muszę badać tak często cukru: tylko na czczo i po większym posiłku :) Warzywa można jeść do woli, owoce z umiarem (banana co jakiś czas), o słodyczach zapomnieć. I tyle :) Jak widać co lekarz to inna opinia, ta lekarka mnie uspokoiła.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495922 przez andzia_zg
Gosia Ty się tego naoglądalas wiec wiesz co cie czeka, kiedy co sie dzieje,jak zachowac sie w roznych sytuacjach itp.A ja jestem zielona i nie wiem nic :S

Paulina to super, że tak wyglądała ta wizyta. Od razu człowiekowi lżej na sercu jak usłyszy dobre informacje. Dobrze, że się uspokoiłaś po tej wizycie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495928 przez Paulina 77
Przekazuję Wam też informacje, bo może się Wam przydają :)

Dzisiaj się dowiedziałam, że koleżanka rodziła w prywatnej klinice w Bielsku - Esculap - miała mieć naturalny poród, ale były komplikacje i nie czekali - zrobili cc. Poród w piatek, a już są w domku i dobrze się czują. Córeczka ma na imię Klara - ładnie, nie? :)

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495932 przez andzia_zg
Paulina każda informacja jest cenna :-)

Klara śliczne imie :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #495933 przez Gosia27
Andzia_zg to że tyle widziałam to nie mój + tylko wręcz odwrotnie...ehh. Co za dużo to nie zdrowo.
Miała kiedyś sytuację, że miałam wizytę u ginka. Mam nadżerkę, więc kazał mi się przygotować do badania...po czym on ubiera rękawiczki bierze wziernik i mówi no to Gocha pokaż mi tego Twojego raczka....wstałam i wyszłam. Wizyta się szybko skończyła...

Paulina77 same dobre myśli od Ciebie. Cieszę się :kiss:

12 lata 4 tygodni temu #495934 przez koticz
Dziewczyny po szkole rodzenia a to się odbywa w formie wykładów czy ćwiczeń?Ja zaczynam w styczniu i się zastanawiam czy mam mieć ze sobą jakiś notes do zapisywania informacji a głupio mi pytać pigułę w szpitalu o to :blush:

Jeeeeaaahhhh kupiłam małej firaneczkę do pokoju za całe 40pln z przesyłką

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495935 przez andzia_zg
Gosia27 napisał:

Andzia_zg to że tyle widziałam to nie mój + tylko wręcz odwrotnie...ehh. Co za dużo to nie zdrowo.
Miała kiedyś sytuację, że miałam wizytę u ginka. Mam nadżerkę, więc kazał mi się przygotować do badania...po czym on ubiera rękawiczki bierze wziernik i mówi no to Gocha pokaż mi tego Twojego raczka....wstałam i wyszłam. Wizyta się szybko skończyła...

o rany :huh:

koticz weź notes bo wszystkiego na bank nie zapamiętasz :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #495936 przez Gosia27
Paulina77 Klara piękne imię! Próbowałam mojemu m je podsunąć. Moja babcia miała tak na imię.

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #495937 przez Unbreakable
Kurcze, dziewczyny, ale natrzaskałyście. teraz jak będe miała to przeczytać, to niestety mąż się obiadu nie doczeka...
Nie myślcie jeszcze o porodzie, bo mamy jeszcze duuuużo czasu na stres z tym związany. Ostateczny termin na panikę ustalmy na luty :silly:

Dziękuję za info związane z jedzonkiem. Skoro mogę dziczyznę to zestawik wybrany ;) W zeszłym roku jak byłam i nie mogłam jeść, to obok mnie siedziała laska - dziewczyna kolegi mojego męża. Widziała, że ja nic nie jem i myślała biedna, że nie wypada czy coś i też ledwo skubnęła i już odstawiała talerz. Później Jej powiedziałam że na następny dzień mam operację i dlatego nie jem a Ona do mnie "że nigdy nie była na tak eleganckiej kolacji i myślała że to taka etykieta że kobietom nie wypada dużo jeść" :D

A historia z pocztą cudowna :dry: no ale cóż- absurd absurdem pogania i niestety taka jest rzeczywistość w tego typu instytucjach. Pamiętaj... na kłopoty BUENO :)

12 lata 4 tygodni temu #495938 przez Paulina 77
Gosia27 napisał:

Paulina77 Klara piękne imię! Próbowałam mojemu m je podsunąć. Moja babcia miała tak na imię.

Gosia może nie wszystko stracone?? :blink:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka