- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Z pozytywnych rzeczy napiszę Wam, że kupiłam dzisiaj 2 paczki pampersów new born i pakę new baby:) do tego były 50% chusteczki nawilżające, a dla siebie oliwkę babydream
Dzięki za wczorajsze podpowiedzi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ja jakoś zupełnie o tym nie myślę, ani o porodzie, ani o nacięciu, ani co będzie po. i tak nie mamy na to wpływu, nie możemy zaplanować. nie ma sie co stresować, nie my pierwsze i nie ostatnie:)
na 19 jedziemy na zajęcia w szkole rodzenia-mój B to się doczekać nie mógł, ciekawe czy mu się spodoba:)
mój mały ma od wczoraj nieustającą imprezę w brzuchu. a po kebabie wczoraj to niemal mi dziurę wykopał. i kopie coraz wyzej spryciarz:) niedługo dostanę w żebra:)
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Fajowo, że idziecie do szkoły rodzenia, zazdroczę, bo moje zajęcia kończę za tydzień. Wiele z nich się dowiedziałam, oswoiłam teoretycznie z etapami porodu, nauczyłam choć trochę technik oddychania.
Poszłam tam, bo na serio bałam się porodu, chciałam doświadczyć tego, co mnie może czekać, a nie iść w ciemno . Nadal jak widzicie, mam jak każda z nas lęki, ale to normalne. Jedno co zapamiętałam i wcześniej już napisałam, a co powiedziała fajna, młoda położna" "uświadomcie sobie przed porodem, że najważniejsze jest dziecko i na nim się skupcie, pomóżcie mu przyjść na świat".
Niby logiczne, ale trzeba to zdanie w sobie "przetrawić". Będzie ok, Dziewczyny!
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
a co do porodu-musi być dobrze. ważne żeby wiedzieć czego się spodziewać-potęga podswiadomosci:)
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Fajny filmik o wózkach.
Patrycja nie mam słów do tych urzędników pocztowych... jeszcze może faksa miałaś za nich wysłać?? żeby w obrębie własnej firmy Poczty Polskiej nie umieć porządnie załatwić sprawy... zresztą to nie tylko na poczcie, ja się spotkałam z idiotycznym zachowaniem pielęgniar w klinice, które nie umiały znaleźć mojego wyniku badania, aż któraś poszła zakablować do szefa kliniki, że pacjentka wydzwania i robi awanturę... a ja żadnych awantur nie robiłam tylko im się d nie chciało ruszyć i poszukać wyników, szkoda gadać. Zresztą jedna sama mi kazała do nich dzwonić za tymi wynikami. A do mnie potem młoda ambitna lekarka zadzwonila z mordą, bo z kolei ona była w tej sprawie na dywaniku u tego szefa kliniki - patrzcie, z takiego błahego powodu zawracają głowę swojemu szefowi i denerwują babę w ciąży. Tak wtedy ryczałam, że się nie mogłam opanować. Dosłownie banda idiotek.
offca by się mogła odezwać po wizycie
Diabetolożka pochwaliła moje idealne cukry w zeszyciku i mówiła, że mam mierzyć cukier po 1,5-2 h po posiłku, a nie po 1 h, bo po 1 h jest najwyższy cukier. Miałam badaną hemoglobinę glikowaną, wynik idealny 4,9. Zacząć się martwić można od wyniku 5,5 wzwyż. Następne badanie za 2 miesiące. I nie muszę badać tak często cukru: tylko na czczo i po większym posiłku Warzywa można jeść do woli, owoce z umiarem (banana co jakiś czas), o słodyczach zapomnieć. I tyle Jak widać co lekarz to inna opinia, ta lekarka mnie uspokoiła.
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Paulina to super, że tak wyglądała ta wizyta. Od razu człowiekowi lżej na sercu jak usłyszy dobre informacje. Dobrze, że się uspokoiłaś po tej wizycie
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Dzisiaj się dowiedziałam, że koleżanka rodziła w prywatnej klinice w Bielsku - Esculap - miała mieć naturalny poród, ale były komplikacje i nie czekali - zrobili cc. Poród w piatek, a już są w domku i dobrze się czują. Córeczka ma na imię Klara - ładnie, nie?
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Miała kiedyś sytuację, że miałam wizytę u ginka. Mam nadżerkę, więc kazał mi się przygotować do badania...po czym on ubiera rękawiczki bierze wziernik i mówi no to Gocha pokaż mi tego Twojego raczka....wstałam i wyszłam. Wizyta się szybko skończyła...
Paulina77 same dobre myśli od Ciebie. Cieszę się
- koticz
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jagódka-nasze największe szczęście
- Otrzymane podziękowania: 1
Jeeeeaaahhhh kupiłam małej firaneczkę do pokoju za całe 40pln z przesyłką
http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Andzia_zg to że tyle widziałam to nie mój + tylko wręcz odwrotnie...ehh. Co za dużo to nie zdrowo.
Miała kiedyś sytuację, że miałam wizytę u ginka. Mam nadżerkę, więc kazał mi się przygotować do badania...po czym on ubiera rękawiczki bierze wziernik i mówi no to Gocha pokaż mi tego Twojego raczka....wstałam i wyszłam. Wizyta się szybko skończyła...
o rany
koticz weź notes bo wszystkiego na bank nie zapamiętasz
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Unbreakable
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nie myślcie jeszcze o porodzie, bo mamy jeszcze duuuużo czasu na stres z tym związany. Ostateczny termin na panikę ustalmy na luty
Dziękuję za info związane z jedzonkiem. Skoro mogę dziczyznę to zestawik wybrany W zeszłym roku jak byłam i nie mogłam jeść, to obok mnie siedziała laska - dziewczyna kolegi mojego męża. Widziała, że ja nic nie jem i myślała biedna, że nie wypada czy coś i też ledwo skubnęła i już odstawiała talerz. Później Jej powiedziałam że na następny dzień mam operację i dlatego nie jem a Ona do mnie "że nigdy nie była na tak eleganckiej kolacji i myślała że to taka etykieta że kobietom nie wypada dużo jeść"
A historia z pocztą cudowna no ale cóż- absurd absurdem pogania i niestety taka jest rzeczywistość w tego typu instytucjach. Pamiętaj... na kłopoty BUENO
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Paulina77 Klara piękne imię! Próbowałam mojemu m je podsunąć. Moja babcia miała tak na imię.
Gosia może nie wszystko stracone??