BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 tygodni temu #497615 przez Gosia27
Mnie to się znowu nie chce spać. Kładę się dosyć późno a wstaję o 6 razem z R. W ciągu dnia też nie śpię, bo nawet nie odczuwam takiej potrzeby a wręcz przeciwnie mam dużo energii :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #497618 przez patrycja85
hej krejzolki:)

latarka:) właśnie pierwsza reakcja to strach dziecka ale potem już lubi światło i się wystawia do niego-tak mówiła położna. podobno kiedyś kobiety które odbierały porody jak wyczuły przez brzuch ze dziecko jest zle ułożone to świeciły lampami naftowymi żeby prawidłowo ułożyć i podobno często się udawało.

my wczoraj nie próbowaliśmy akcji z latarką bo wpadła do nas koleżanka się odstresować, przyniosła whisky:) pili z moim B i ona się tak zrobiła:) tyyyyle śmiechu:) poszła zadzwonić po taxi i słyszeliśmy jak się przedstawia i podaje adres. wróciła do nas i mówi że taxi będzie za 8 min, po czym okazało się że nikt nie przyjechał bo nie udało jej się połączyć:)))) dawno się tak nie uśmiałam:)

aksa-chyba im więcej mały się rusza tym lepiej:) mój też ostatnio ma jakieś adhd:)

trzymajcie dziś kciuki za to nasze auto:)

miłego dnia

12 lata 4 tygodni temu #497619 przez kika1985
uff przeczytałam wszystko
kurcze jak tak będziecie pisać to dwa dni nieobecności na forum i człowiek nie nadrobi ;)

ja dziś wstałam przed 8, Sebek małego zawiózł do przedszkola wiec mam spokój :P teraz walczy z ojcem w kuchni pod zlewem bo nam woda zimna kapie od kilku dni
potem jedziemy na zakupy już świąteczne ,to co będzie można zamrożę a resztę kupie przed samymi świętami, bo przerażają mnie te kolejki w sklepach B)

12 lata 4 tygodni temu #497625 przez kika1985
Gosia27 napisał:

Mnie to się znowu nie chce spać. Kładę się dosyć późno a wstaję o 6 razem z R. W ciągu dnia też nie śpię, bo nawet nie odczuwam takiej potrzeby a wręcz przeciwnie mam dużo energii :)

ja wręcz na odwrót:p wstaję koło 8 (teraz na bezrobociu) potem kolo 14-15 mnie muli , i o 22 już śpię:P

12 lata 4 tygodni temu #497627 przez andzia_zg
Mnie nie dość, że przerażają kolejki w sklepach, to jeszcze jestem przerażona ilosciami rzeczy jakie ludzie kupuja przed świętami :unsure: kosze pełne żarcia... masakra... jakby szykowali dla całego wojska :ohmy: i potem sie gada, że tyle kasy poszło...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #497629 przez kika1985
patrycja ja teraz jak nie pije jak są jakieś imprezki to mam niezłą polewę z tych pijących:P takie głupoty wygadują heheh i pomyśleć że człowiek to samo robił :)

trzymam kciuki za auto !!

12 lata 4 tygodni temu #497630 przez kika1985
Andzia fakt, postaw sie z zastaw się jest jak najbardziej aktualne:) a potem tony jedzenia lądują w śmieciach...

12 lata 4 tygodni temu #497638 przez Gosia27
Idę i kupię sobie mrożone truskawki i wypiję koktajl :lol: i jeszcze naleśniki z serem, bo mi się chce. R będzie miał obiad z wczoraj. Kurde zła jestem że jutro jedzie i to do Katowic i się miniemy :S kurde blaszka.
Nie ma biedy i kryzysu. Bo tak jak mówicie wystarczy pójść do większego marketu.ja tak nie lubię, tam się widzi rozpustę a potem 3/4 w koszu...tragedia.

12 lata 4 tygodni temu #497646 przez andzia_zg
Mi dlatego podobaja się Święta u mojej świrki.U niej nie ma czegos takiego, że stół jest cały zastawiony. Tam jest kilka portaw wigilijnych, wszyscy sie dzielątym co mają robić więc nikt nie jest zmęczony, bo jets podział obowiązków i nie ma tego jedzenia duzo. W sam raz aby zjeść i żeby nic się nie zmarnowało. Tak samo na imieniny tylko kawa +ciasto.
U mnie w domu z kolei to mama zawsze siedzi kilka dni w kuchni, narobi jedzenia jak dla wojska a potem nie ma komu jeść. To samo w imieniny. Robi full ciast, sałatek itp. a potem siedzi wymęczona i nie ma siły na nic. Dla mnie to bez sensu ale nie moge jej przetłumaczyć aby dała sobie na luz.

Musiałam sobie zrobic kawę bo zasypiam :S i jem moje ulubione ciasteczka - Petitki w czekoladzie :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #497651 przez Agnieszka86
Ja też nie jestem senna. Wstaję o 7.30 codziennie, kładę się różnie, ale na ogół około 23 i czuję się wyspana. Wiadomo, że zdarzy się senny dzień, ale to wyjątki :) A na początku ciąży zasypiałam na stojąco! Moją pierwszą myślą, że jestem w ciąży było to jak zasnęłam w niedzielę po obiedzie z K. -ja nigdy w dzień nie spałam - i obudziłam się na siku! No i przeczucia okazały się prawdziwe :laugh:

Zamówiłam sobie własnie na allegro ten rożek, który Wam wczoraj pokazywałam i podkłady poporodowe i cały ten ekwipunek...

12 lata 4 tygodni temu #497655 przez andzia_zg
Agnieszka ładny ten rożek. A podkłady poporodowe z jakiej firmy brałaś? Ja mam z BabyOno.ciekawe czy się sprawdzą.Majtki siateczkowe mam też z BabyOno.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 4 tygodni temu #497660 przez Agnieszka86
Andzia podkłady kupiłam z Hartmana, zobaczymy jakie będą. A różek wygląda na ciepluteńki więc mała nie będzie nam marzła :)

Mam jakiś wisielczy nastrój dzisiaj, nie wiem dlaczego. Ale zrobiłam sobie na poprawę humoru kompocik z czarnej porzeczki i taki gooooorący właśnie popijam.

12 lata 4 tygodni temu #497713 przez Paulina 77
Nie tylko Ty masz dzisiaj oklapnięty dzień :) Ja zeżarłam 4 czekoladki i czuję się z tym dobrze, nie mam poczucia winy. Może ostatnio przesadziłam z dietą i trochę cukru jednak mi jest potrzebne :unsure: Idę na miasto, może mi ta senność przejdzie.

12 lata 4 tygodni temu #497715 przez Agnieszka86
Dziewczyny pomóżcie mi nazwać ten kolor:
allegro.pl/wazon-ceramiczny-ciemny-roz14...460-i2789601055.html
potrzebuję nazwy innej niż: ciemny róż, wrzos, brudny róż. Chcę poszukać na allegro dodatków w takim kolorze, ale nie wiem pod jakimi hasłami mogę coś znaleźć :dry: Jak na razie spodobało mi się zestawienie kolorów : kawowa pralinka i bita śmietana:) No i dodatki takie bym wrzuciła :) :) Ale te nazwy smacznie brzmią ;)

12 lata 4 tygodni temu #497718 przez andzia_zg
Ja bym podciągnęła pod amarant :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka