BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 4 tygodni temu #497812 przez Gosia27
Dziwne zazwyczaj jak białko jest w moczu to można w szybkim tempie nabrać, bo zatrzymuje się woda w organizmie...nie wiem co Ci poradzić w takiej sytuacji...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 tygodni temu #497853 przez Lafi
Witam mamuśki,
A mni egardł zaczyna bolec, oj niedobrze, Seweryn mnie olał i pojechał do dziadków,
Ale wczoraj miała mnumer w kuchni myłam frytkownice ( niecierpie tego robic, teraz w kuchni mam jakby tajfun przeszedł) patrze a po zlewie mysz mi chodzi, torba jedna wogle sie nie bała, zaczełam ja łapac do pudełka, ale niestety mi uciekła dzis musze zastawic łapke na france.

Lenusia nie przejmuj sie stracisz na czas, koleżanka przybrała ponad 20! a jak ja bys fzis zobaczyła laska ze hej, a młoda urodziła sie w lipcu.

Gosia moze zaasem wyżalic sie.

Wiecie co mój m mnie ostatnio zadziwia, moja mała jak czasami bryka to sie cały brzuch rusza( ma powera laska ruszac taka ilościa sadła) a przy Sewerynowi to nigdy, i normalnie mój m interesuje sie tym jak nigdy, łsucha jak tam mała bulgocze, wiecie co zaczał dorastac chyba płaty czołowe w mózgu mu sie roziwneły:)

12 lata 4 tygodni temu #497856 przez offca87
Witam!

Ja miałam tydzień temu robiony wynik moczu i mam białko w moczu, a nie widzę, by mi się woda zatrzymywała. Piszę to, bo nawet nei wiem, jakie są objawy, nie jestem napuchnięta, nie mam obrzęków, a od początku ciąży przytylam niecałe 9kg. Może problem w tym, że lenusia teraz zmieniła tryb życia na siedząco-leżący? Wtedy się wszystko odkłada, bo się człowiek nie rusza. A wszędzie gadają o tych kaloriach, że tyle i tyle trzeba dostarczyc więcej. Dla mnie g.. prawda. Jak pracujesz, masz już dziecko, ruszasz się - ok. A jak leżysz?

A co do organizacji dnia - ja poszlam spać ok. 4 nad ranem :D przed 3 w nocy zeszłam do kuchni i zaczęłam robić pasztet z soji i soczeiwcy z czosnkiem :D A dziś od 10 na nogach. Muszę posprzatać (ale to chyba jutro się zmuszę), iść na zakupy. Nie wiem, co kupić mojemu W., skoro on najbardziej cieszy się z klocków lego, a ma tego już sporo. Zresztą, póki co leń mnie dopadł.

A co do ruchów dziecka - zauważyłam jedno: mój chłopczyk potrafi w ciągu dnia nie drgnąć. W nocy szaleje. Albo ma takie dwa dni pod rząd, że ledwo muśnie, wtedy zaczynam się bać, a potem dwa kolejne już od rana kopie, wierci się, a w nocy szalenstwo :) chyba taki ma rytm. Musimy obserwować, wyczuć rytm. W nocy leżę, nie mogę zasnąć, młody szaleje. Nagle patrzę, brzuch twardy jak skała i po prawej stronie widzę duże wybrzuszenie. Chyba mi wypiął zadek. I co ciekwe - tak został :D:D W ogóle - jak kopie, to czuję jednocześnie po obu bokach, tak na skos, na całą szerokość brzucha. Albo po pęcherzu :D Uwielbiam tego małego farfocla :D

12 lata 4 tygodni temu - 12 lata 4 tygodni temu #497861 przez Depeche
Lenusia, moze Ty po prostu zbierasz wode w organizmie? To jest bardzo niebezpieczne, moja bratowa tak miala, tyla na potege, a w wiekszosc to byla woda. Nalezy odstawic sol, nie jesc nawet pieczywa i wprowadzic diete wysokobialkowa.Za duzo cos tyjesz, to jest nienormalne!!!!!

Oj czesc laski

Co mi sie dzis przytrafilo. zwloklam sie z lzka, zeby te mala zawiezc do zlobka, ale nie moglam jej dobudzic. Poszlam spac, ona potem do mnie przyszla. Wstalam jak zwykle po 9. zrobilam jej chrupki na mleku, wstawilam pralke, zascielilam lozko i poszlam sobie zrobic sniadanie... stoje w kuchni, scisnelo mi dol brzucha i mroczki przed oczami, ze zaraz zemdleje. Nic bolu, tylko czulam ,ze odplywam. Polozylam sie z nogami do gory, zadzwonilam po meza. W miedzyczasie przyjechal moj tata, oczywiscie spanikowa, bo on to taki,ze nie rozumie. Maz wpadl trzymajac sie za serce, bo zapier. taksowka. Mowie mu, ze jakby bylo krytycznie to ja bym zadzwonila po pogotowie. A mala zamiast mi pomagac to mi jeszcze te poduszki spod nog pozabierala, bo to sie pod glowe wklada i jej tlumacz jak ostatkiem sil lapiesz oddech. W kazdym badz razie zrobil mi sniadanie, herbatke, kawet i dalej czulam ,ze odlatuje. Dopiero wzielam apap i jest ok. chyba cisnienie polecialo. Masakra. Wystraszylam sie.

Ja kupuje rozek z firmy Feretti, maja takie z kokosowym wkladem wyciaganym . Fajne , moja przyjaciolka taki miala, jak bylysmy razem w pierwszych ciazach.
allegro.pl/feretti-rozek-100-100x100-bec...zny-i2841652055.html
Jest dosyc drogi, ale Kubus ma posciel po siostrze, wiec sie na niego szarpne. Poza tym nic jeszcze nie mam, z Laura to jakos szybko robilam zakupy, a teraz i nie mam kasy i sie zebrac nie moge. Jak dostane te 13 to mu kupie.

Dzis z racji, ze maz nie idzie juz do pracy to musi zrobic pierogi, bo mam farsz w lodowce. Mam mu mowic, a on bedzie robil ciasto. Teraz robi kotleta dla malej i marchewke, bo nie mam nawet zupki. MAm taki burdel, nie mam sily, swieta za pasem i juz wiem, ze nie dam rady ogarnac. Wczoraj maz kupil cukierki na choinke, takie sople, smakuja tak samo jak te z dziecinstwa.

12 lata 4 tygodni temu #497882 przez Lafi
Depeche a jaki ja mam burdel w domu, szczęście w tym ze Seweryn ma juz 6 lat i jak che sobie odpoczac to mnie nie meczy, tez dziakowie go czesto zabieraja wiec mam luz, ale ciebie mi szkoda, a okien nie myje, jeszcze przez nie widac, firanki nie uprane, pajeczyn pełno, eh co zrobic, na wielkanoc umyje i tyle, mój m by to zrobił ale rozwalił tego palucha i dupa.

Lenusia cos mi sie przypomina ty pisałs kiedys ze dosc konkretnie schudłaś, dobrze pamietam, moze dlatego tez nabijasz na siebiem orgaznizm sie ;boi; ze bedzie miec głoda, a nogi ci nie puchną?

12 lata 4 tygodni temu #497893 przez lenusia7
Lafi tak schudlam sporo ale ponad rok utrzymywalam wage 52 , a teraz uz nie wiem co robic odmawiam sobie wszystkiego a est jeszcze gorzej , nie nie nie puchną mi nogi wszystko poszlo w tylek i cyc

12 lata 4 tygodni temu #497897 przez Depeche
No ja Lenusia, tez tak mialam, przed ciaza schudlam 8 kg, na samym poczatku ciazy doslownie z kosmosu zlapalam 5 kg i teraz juz tyje powoli. A Ty nie masz problemow z tarczyca?

12 lata 4 tygodni temu #497901 przez lenusia7
tak wyszła mi niedoczynność w 3 miesiacu , caly czas przyjmuje leki niby wyniki juz sie poprawiły myslisz że to od tego??

12 lata 4 tygodni temu #497904 przez Depeche
Wiesz co, moja bratowa na nadczynnosc tarczycy, to znaczy jest wsrod tych szczesliwcow mega chudych, w obu ciazach przytla 25 i 30 kg. Mija pol roku i jest sucha du.a z powrotem ,wiec nie ma reguly. A w ciazy doslownie strasznie on tyje. Ja natomiast mam na co dzien problemy z trzymanie wagi,a w ciazy nie jest tak zle : pierwsza plus 4, druga ja licze + 8,5 ( bo dodaje te 5), a tak zgodnie z pierwsza wizyta w 9 tyg, to mi weszło dopiero 5 kg. No ale co z tego, jak wirem, ze po porodzie bede chudsza niz przed ciaza, a dostane okresu i znowu sie upase.

12 lata 4 tygodni temu #497905 przez Depeche
lenusia7 napisał:

tak wyszła mi niedoczynność w 3 miesiacu , caly czas przyjmuje leki niby wyniki juz sie poprawiły myslisz że to od tego??

Moze tak byc, przy niedoczynnosci tarczycy sie bardzo tyje, niekontrolowanie wrecz . ona sie tym cechuje. Z nadczynnoscia jest w druga strone.

12 lata 4 tygodni temu #497906 przez lenusia7
jej mam nadzieje że tak bedzie ze mna :( Bo wczoraj az sie poryczałam tak naskoczyła na mnie moa gin

12 lata 4 tygodni temu #497908 przez Lafi
Lenusia ta moja koleżanka tez ma problem z tarczyca, moze u ciebie defakto to jest to.

12 lata 4 tygodni temu #497909 przez Depeche
poszperaj w necie, moze dieta cukrzycowa pomoze? Ona nigdy nie zaszkodzi, ja poszlabym tez do endokrynologa. Wiem co czujesz, mi raz gin, dopier.olil " niech sie pani cieszy, ze pani jeszcze wąsy nie urosły"

12 lata 4 tygodni temu #497913 przez Lafi
Depeche normalnie bym sie nieźle wkurw. ja kby mi tak lekarz powiedział, no zeby mu kiedy cycki nie urosły!!!!!

12 lata 4 tygodni temu #497923 przez lenusia7
Dziekuje dziewczyny :** biore sie za czytanie o tej diecie

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka