- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
mamcia gdzieś wyczytałam, że po 20 tygodniu różne części ciała dziecka rosną różnie i pomiarami nie ma co się sugerować, w dodatku granica błędu to +-2 tygodnie. Jednak trochę się zmartwiłam, że doktor może myśli, że nie trzymam dietyPaulina no ja sama miałam 3 kg, a moja siostra 1600. ZObaczę na wizycie ile mój mały waży oby zdrowy, nie ważne czy duży A Twoj może duży ale krótkie nóżki będzie miał
Malinka ja też mam średnio co 3 tyg wizytę i to prywatnie, więc przynajmniej 70 zł idzie no ale cóż...
aksa Wy wszystkie macie zgrabne brzuszki nie to co ja 115 cm - ale jestem wysoka. Rozmawiałam z koleżanką, jest mniej-więcej tego wzrostu co ja i pod koniec ciąży miała 120.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Paulina a co do diety to dzisiaj rozmawialam z koleżanką która w sierpniu urodziła i glukoze po wypiciu tez miała ponad 150 ale gin jej z tym nic nie zrobiła (chodziła na kasę), żadnej diety, żadnych pomiarów itp. Dopiero pod koniec ciąży poszła do tej samej gin prywatnie to zauważyła że wynik jest wyższy niż powinien ale też z tym nic nie zrobiła. Dziecko urodziła zdrowe ale duże bo 4 kg z hakiem. Więc ja nie rozumiem jak to jest, czasem się zastanawiam po co ta glukoza...
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
wieczorem pobolewał mnie ząb (wzięłam swój pierwszy paracetamol w ciąży, myślicie, że zaszkodził?) , teraz też coś zaczyna.. więc jak tylko cała reszta świata się obudzi, to postaram się do jakiegoś dentysty wbić ale nie wiem czy to będzie możliwe w tym dziwnym kraju.
Gosiu - uffff. i jeszcze raz ufffff. i chyle czoła za siłę, jesteś mi przykładem!:***
idę na spacer z Coco - do niebawem
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ZGRABNA I POWABNA! :* idelanie
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia dobrze ze z Zosia lepiej, i powiedziałąś mamie, wszystko idzi ku dobremu.
Aniu moze napisz co sie stało lepiej ci bedzie.
Paulina a to agent ze sie nie pokazał, ale duzy szkrab,
A ja was pobije z obwodem brzucha mam 117! konkretny ze hej.
Kurcze od paru dni Seweryn narzeka mi na brzuch,czami go boli czasami nie, ale spi w nocy normalnie, je normalnie, gorączki nie ma, jego zabrac do lekarza to masakra przeżywa prawdziwa traume, ale jak mu nie przejdzie to bedziemy musieli isc, a tez zastanawiam sie czy to nie na tle nerwowym, bo maja wystep w przedszkolu a on sie boi,
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
AGA przytul się do podusi i śpij
Przytulanie do podusi nie za bardzo działało... no ale w końcu poległam
Co do wielkości dzidziusia to moja Zosia miała ostatnio brzuszek młodszy o tydzień, zobaczymy co powie lekarz w piątek, ale mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze-już się denerwuję... chociaż kazał się nie martwić.
Dzień dobry!
Dziwnie mi się spało u rodziców, ale jestem w miarę wyspana:) Mąż wieczorem dzwonił, że miał przyjechać do mnie "na randkę" jak dawniej, ale długo mu zeszło z remontem i zanim posprzątał po sobie to zrobiła się 21... szkoda, bo naprawdę przypomniałyby się dawne czasy
Andzia dopiero teraz widzę Twoje zdjęcia, fajowe masz loczki A brzuszek super zgrabniutki
Idę mierzyć cukier i zachłysnąć się atmosferą rodzinnego domu:)
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- Otrzymane podziękowania: 3
Ostatnio jakos budze sie co troche i kursuje do łazienki,a potem zasnąc nie moge,a teraz cały czas mi sie ziewa i chętnie jeszcze bym poszła spac,ale dzis znowu zakupów cd,muszę już
dokonczyc te prezenty
Agnieszka86 biedactwo mam nadzieje ze Ci przeszło,a tak wogóle w ciąży to można sobie leczyc zęby bo nie wiem?ale pamietam,że moja siostra jak była w ciązy to była u dentysty tylko juz nie pamietam o co tam dokładnie chodziło
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja kończę pałaszować śniadanko
AniaCzajka pamiętaj, że możesz na nas liczyć i gdy będziesz potrzebowała to zawsze możesz się nam wygadać.
Malinka najbardziej podobają mi się 2 sukienki - ta czarna z różowym kwiatkiem w pasie i ta co chyba mialaś na sylwestra na jedno ramię, czarna, , przy biuście jakby srebrna tasiemka- śliczna sukienka
Lafi to może być ze stresu. Ja np i mój tata tak mamy, że jak się denerwujemy to boli nas brzuch i latamy co chwila do kibelka. Oby to tylko nie były początki jakiejs jelitówki
Agnieszka szkoda, że mężowi nie udało sie do Ciebie przyjechać.W ogóle fajny miał pomysł na taką a la randkę
mamcia i Depeche jak sie dziś czujecie?
Paulina i Lafi każdy brzuszek rosnie swoim tempem i się nie przejmujcie się swoimi cm. Ja też jestem wysoka i mimo małego brzucha mam już 100cm. Co dopiero będzie jak mi tak naprawdę "wystrzeli" brzuch
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Lafi jak dobrze, że nie jestem sama z obwodem brzuszka
Andzia super masz te loczki, kręcone włosy są piękne. Moja koleżanka prostuje - nie wiem po co, ma modną fryzurę od drogiego fryzjera, ale w swoich lokach jest jej o wiele ładniej!! Loki są takie oryginalne, mało ludzi je ma. Mój szwagier na przykład - i długo nosił długie włosy. Zaczął obcinać na supełnie krótko dopiero wtedy, kiedy łysinka była nie do opanowania i głupio by wyglądał.
Słodkie mamy zauważyłam, że kiedy porządnie kremuję ręce razem z opuszkami, szczególnie na noc, to skóra się fajnie regeneruje i kłucie o wiele mniej boli! Używam Nivea SOS - bardzo podobny do Neutrogeny.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Ja porządki planuję na czwartek i piątek,w sobotę wielkie prasowanie, w niedzielę zrobię rybę,a w poniedziałek Wigilia. Dziś i jutro jeszcze leniuchuję.
- 25malinka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ....