BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558586 przez xxElaElaEeexx
Na meila przyszła mi gazetka z tesco i nie mogę oderwać od niej oczu mmm

Żeby tak smakowały jak pięknie wyglądają
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #558590 przez katarzyna1702
Siet.. przepieprzyłam zapiekankę makaronową pali w mordę jak diabli ;) :X :X :X :evil:

No nie mam umiaru wydaje się że oki a później albo przesolone albo przepieprzone...

11 lata 10 miesiąc temu #558598 przez aksa
kika ulala pierwsza z nas zostaniesz świrką!! :lol: :lol:

katarzyna mój mały też taki wierciuch niezmęczony! wpycha się niesamowicie że w nocy potrafi mnie obudzić :laugh:

ja na pewno nie schudłam, zasysam kalorie nawet z powietrza :huh: nie objadam się, raczej przewaga jabłek i mandarynek w jadłospisie a kg i tak przybywają :( jutro mam wizytę i pewnie kolejne 2kg będę na + ale siedzenie nadupie i wegetacja robią swoje ale już niedługo :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #558599 przez xxElaElaEeexx
katarzyna1702 napisał:

Cześć Kuleczki moje ;)
Dawno tu się nie udzielałam ale leń ze mnie pfff... wybaczcie ale jakby co jestem na bieżąco ;)

U Nas wszystko w jak najlepszym porządku brzuszek opuścił się lekko się oddycha nie zapeszając śmigam jak wyścigówka ;)
Z ciekawych dolegliwość obecnie kłucie tuż nad pipką takie powiązane z naciskiem wrażenie jakby Mały wsadził tam rączkę i drapał paznokietkami ;) ale to chyba dobrze niech tam sobie przepycha drogę wyjścia i wychodzi bo My tu wszyscy czekamy na Niego.
Andzia w sumie możemy już rodzić 38 tydzień zaczęty jupiii.... jutro mam wizytę to się może dowiem kiedy mogę się spodziewać porodu oby jak najszybciej ;)

Pytanie

Czy Wasze Dzieciaki też Wam tak buszują w brzuchu? Nie oszukując od 3 dni przez dobrą godzinę Mały tańczy dosłownie w brzuchu non stop ;) ? Cały drży i wypycha uczucie nieziemskie ale kurde jak za aktywny to też nie dobrze...

Fajnie,że w końcu do nas zajrzałaś.Daj znać jutro po wizycie .A co do pytania to moja Maja też jest bardzo aktywna jak jadę autobusem-rusza się wtedy o życie,albo jak zjem coś słodkiego i zawsze wieczorem jak się umyje,nasmaruje to zawsze ją podziwiamy ,bo wypycha nóżkę z boku brzucha ,cały brzuch mi wtedy faluje i z jednej strony taki wypchany do góry a z drugiej opadnięty :lol: Dyskotekę sobie urządza :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #558602 przez aksa
aaaaaaaa co do wstawania z łóżka..to ja mam sam materac :cheer: i żeby z niego wstać to cały system mam opracowaany! Ale dziś dzwonili i jutro mają przywieźć łóżkooooo po 6tyg czekania!!
aalllleeeellllujjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #558608 przez andzia_zg
katarzyna1702 fajnie, że się w końcu odezwałas :-) no i super,że tak swietnie sie czujesz :-)
Jesli chodzi o ruchliwość to mój brzdąc nadal jest bardzo ruchliwy. Tylko nie jest już to kopanie tylko wielkie rozciąganie się po całym brzuchu, często bolące rozciąganie. Najbardziej sie rozciąga rano jak jem śniadanie. Mam wtedy wrażenie, że mi wepcha noge do cycków :cheer: no i wieczorem jak juz leże to buszuje w brzuchu :P

A jesli chodzi o wagę to czytałam w necie (jak sobie wpisałam 38tydzień ciąży), że w samej końcówce nie przybiera się już na wadze. A mi sie wydaje, że jeszcze trochę chyba przytyłam bo kurcze przecież maluszek rosnie i ciężko mi sie chodzi. Ale tego sie dowiem dopiero za tydzień na wizycie jak stanę na wadze.

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 10 miesiąc temu #558613 przez mamcia2013
Kasia mój mały też dyskoteki mi robi, codziennie. też aż się wystraszyłam że za bardzo aktywny ale wyczytałam że to jest normalne i nie ma co się schizować. :)

Ufolka trzymam kciuki za wizytę :)

Kika masz rozstępy po pierwszej ciąży?
Nie zdążysz się obejrzeć a zostaniesz świrą :D :D :D oby nie wredną!

11 lata 10 miesiąc temu #558614 przez katarzyna1702
Dam dam na pewno znać i nie tylko znać mężowi też ;p jak tylko gina stwierdzi że Wiktorek jest gotowy do startu na ten świat ;) Herbatka z liści malin zakupiona jakby co to też popiję... ;) może nie zadziała odrazu ale do terminu coś musi się zacząć dziać ;)

Która Mamusia ćwiczy na piłce ? Na mnie to mega działa zero bólu pleców bioder... a po takich tur lankach czuję Małego tak nisko.

11 lata 10 miesiąc temu #558619 przez Depeche

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 10 miesiąc temu #558623 przez Depeche
xxElaElaEeexx napisał:

A co do pytań to czy możliwe ,że skurczę czuję jako ból w krzyżu taki ucisk który się po chwili rozchodzi w dole pleców na biodra ?Wczoraj tak miałam wieczorem.I teraz znowu. Mam tak co 10...15min ? I ból taki podobny właśnie jak ,ból przy miesiączce .

Tak, to są właśnie skurcze.

Aaa Agnieszka, rozwaliłaś mnie z bulgotaniem.

11 lata 10 miesiąc temu #558628 przez Depeche
ide robic te ziemniaczane kotlety z sosem pieczarkowym, na ktore przepis kkiedys podala ktoras z Was , bede wieczorem, wezcie nie produkujcie

11 lata 10 miesiąc temu #558629 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny:)

Ja już po wizycie z Franiem wszystko ok, paciorkowca wynik ujemny:) z moim podwoziem też wszystko w porządku:) ciśnienie oczywiście było ciut za wysokie w gabinecie ale jak pan doktorek zobaczył moje wyniki z pomiarów domowych i powiedział że jest dobrze. 21 lutego mam następną wizytę i wtedy zobaczymy czy się kładziemy już do szpitala czy nie, to wszystko zależy od ciśnienia jeśli będzie znów skakało to czeka mnie cesarka ale doktorek kazał się nie martwić bo nic nie jest jeszcze przesądzone, będę miała też usg na tej wizycie, a teraz w piątek 15 mam pierwsze ktg potem 18 następne, u mnie kosztuje to 40zł ;/

11 lata 10 miesiąc temu #558631 przez xxElaElaEeexx
Moja mała to chyba za bardzo łapczywie łyka wody płodowe.
Bo tylko zacznę jeść coś dobrego to moje maleństwo po chwili ma czkawkę ;)
Zjadłam kilka prażynek bekonowych a ona zaczęła się wiercić a teraz już czkawkę dostała :P

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #558633 przez xxElaElaEeexx
AniaCzajka Cieszę się,że wszystko dobrze :)

Depeche
Ale mi smaka narobiłaś na sos pieczarkowy mmm :silly: ;)
Tak bym sobie prażynkę w tym sosie zanurzyła .... :woohoo:

11 lata 10 miesiąc temu #558634 przez koticz
Mięcho się dusi,wałeczki na kopytka porobione koło 14 mogę się za to brać!Jak nie będzie dobre to od jutra kupuję gotowce!!!

Kot mi siedzi na kolanach i sobie pazury u łap obgryza :cheer: a jak chce mu manicure zrobić to nie daje :cheer: wariat

Za niedługo Karolinka będzie z nami pod pseudonimem na kike narzekać. :side:

kasia ja też kilka razy czułam takie jakby drapanie pazurkami,ciekawe co to :unsure:
I Jagoda też jest bardziej ruchliwa,ale raczej to jest bezbolesne dla mnie.I tak jak Andzia pisze,nie jest to kopanie tylko jakby szukanie wygodnej dla siebie pozycji.Pływanie,przeciąganie.

Często czuję jej nóżkę z boku tuż nad kością biodrową więc raczej się w kanał jeszcze nie wstawiła,bo prawidłowo to jest buzią w stronę kręgosłupa tak????

Patrycja chudzielcze!!!Twoja waga końcowa to moja wyjściowa!!! :S

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka