BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #457404 przez Agnieszka86
Dzień dobry:)

Zaczynam poniedziałkowe postowanie:)
Po wczorajszych imieninach myślałam, że brzuch mi pęknie... tyle dobrego jedzenia, któremu nie można się oprzeć... ;) wszystkie to pewno znamy :lol:
Odwiozłam męża do pracy, bo coś tam podrinkowali i lepiej żeby nie jechał tak rano, bo jakiś procent jeszcze pewno w nim krąży. Ale za to mam samochód, później wybiorę się do PEPCO :lol:
Zjadłam śniadanie, świeże bułeczki i...parówki z majonezem :cheer: Tak mnie na nie naszło w sklepie, że musiałam wziąć, wiem, że w ciąży średnio wskazane, ale mały grzeszek czasem...
Małej smakowało bo bryka :)

U nas biało, a teraz zaczęło padać takimi dużymi płatkami śniegu...pięknie. Nic tylko opatulić się kocem, usiąść z kubkiem czekolady i książką... ale to później, teraz idę jeszcze poleżeć, co jak tak wcześnie będę robiła :unsure:

Dobrego dnia i całego tygodnia, który przybliży nas do spotkania z naszymi skarbami :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #457427 przez Gosia27
Dzień dobry :kiss: ja się już zerwałam, nie mogłam dalej spać jak mąż poszedł do pracy. Zdenerwowana jestem bo chciała bym żeby zadzwonili z wynikami...ja już załączyłam pranie i oglądam Pytanie na śniadanie.
Agnieszka86 ja też na śniadanie zajadam się parówkami, ale bez majonezu ;)
Za oknem biało,szaro i mroźno,brrr.
Cieplutkiego dnia dla Was :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #457429 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, a ja dziś od 4 na nogach bo jak mężuś jechał do pracy to pojechałam z nim do mojego rodzinnego domu, żeby nie siedzieć z teściową bo mam już jej dość i jej zrzędzenia. Miałam się położyć ale jakoś mi się nie chce spaciu:) może później:)

U mnie tak samo biało i dość chłodno :)

Miłego dnia dziewczyny i buziaki dla waszych maluszków:)

12 lata 2 miesiąc temu #457431 przez katarzyna1702
Agnieszka dołączam się do poniedziałkowych postanowień.
1. Dziś dzień tylko dla mnie (czyt. doprowadzamy się do kultury )
2. Nie obiadam się od dziś słodyczami, nie piję coli (choć i tak mało jej piłam ale wczoraj przesadziłam i było mi tak nie dobrze od dziś zero ) to samo z pizza. Źle się czuje po takim nie zdrowym jedzeniu.
3. Jutro robię zakupy ( jakiś nowy szal,rękawiczki, torebkę fajne rajstopki, i jakąś biżuterie coś extra i koniecznie czapkę do tej pory nie nosiłam bo nie lubiłam teraz trzeba dbać i Wiktorkowi musi być cieplutko )

Vernix kiedyś tam pytałaś o test obciążenia glukozą właśnie jeszcze lekarz nie dał mi skierowania na to badanie pewnie na pewno zrobi to na następnej wizycie 21 list.

12 lata 2 miesiąc temu #457434 przez kika1985
hej

u nas też biało od soboty :p spadło dużo śniegu Dominik wniebowzięty

urodzinowa imprezka w sobotę nie wyszła :( pokłóciłam się z mamą i z siostrą , od rana byłam w kiepskim humorze który popsuła mi mama, ja wiem ze mam trudny charakter ale te ciagłe docinki mojej rodziny mnie jeszcze bardziej nakręcają no i nie wytrzymałam w sobotę i wybuchłam B) nie mogłam się potem uspokoić, wszyscy siedzieli w dużym pokoju a ja w małym i płakałam , poszłam do nich dopiero po ponad godzinie ale bylam w złym nastroju, o 22 pojechalismy do domu, mą spal a ja płakałam i dużo myślałam nad sobą
niedziela tak samo była dla mnie smutna, mama przyjechała tylko na chwile i bylo mi jeszcze bardziej smutno , jak pojechali znowu płakalam :(
teście przyszli po południu , zjedli obiad ciasto i poszli:p

dziś pojade sobie kupić buty bo dostałam pieniądze na prezent to może mi humor poprawi

12 lata 2 miesiąc temu #457436 przez Gosia27
OjKika tule Cię kochana :kiss: nie smutaj się, tylko jak się nie smucić skoro to najbliższa rodzina....głowa do góry, idź na zakupy i zdecydowanie popraw sobie humor:)

12 lata 2 miesiąc temu #457438 przez katarzyna1702
Kika o co poszło? jejciu szkoda że miałaś taki zły weekend w dodatku urodzinowy. Ja też nie mam łatwego charakteru jestem nerwowa i jak zauważyłam więcej rzeczy sobie sama dopowiadam ( bo ktoś na pewno tak myśli) niż jest naprawdę ;) a i drążę temat bez końca aż będzie na moim. Odpukać odkąd się wyprowadziłam z domu to z mamą i siostrą dogadujemy się jak nigdy. Natomiast siostra która mieszka po sąsiedzku z mamą no stop się o coś między sobą kłócą.

12 lata 2 miesiąc temu #457450 przez Beata 26
morning shining starss

kika - ja tez teraz duzo placze, bidulka jestes po takim ciezkim weekendzie, ale buty moga sporo naprawic;) hihi ;)
trzymaj sie cieplo!

AniaCzajka - jak udaje Ci sie wstac o 4? dla mnie to by bylo mistrzostwo swiata!

12 lata 2 miesiąc temu #457454 przez Gosia27
Beata26 polecam zdecydowanie Skayfall ;)szybka akcja a do ;) tego sentymentalny

12 lata 2 miesiąc temu #457456 przez AniaCzajka
Beata26 jakoś tak po prostu często budzę się w nocy wtedy czytam książki albo jakieś czasopisma, po prostu potrzebuję mało snu chyba:) a pobudka o 4 jak mąż idzie do pracy na rano to norma, zawsze robię mu kanapki i pogadam chwilę żeby się pozytywnie nastroić na pół dnia bez niego za to z jego szanowną mamusią, którą uważam za zło konieczne a ona chyba mnie też bo zabrałam jej synka:)

12 lata 2 miesiąc temu #457463 przez Gosia27
AniaCzajka teściowa teściowej nie równa,choć moja po 2-ch miesiącach po ślubie oznajmiła mi że jestem nie dobra dla jej syna, źle się do niego od noszę i sprawiam jej tym przykrość....nie skomentowałam tego na gorąco, ale stronie od kontaktu z nią...a szkoda...

12 lata 2 miesiąc temu #457469 przez AniaCzajka
Gosiu niestety my musimy z nią mieszkać;/ a ona jest osoba bardzo dziwną nałogowo pali papierosy co ja mówię pali kopci i czasami nawet w mojej obecności a jak mój mąż jej mówił że to szkodzi mnie i Franusiowi to ona powiedziała że jeszcze takich głupot nie słyszała żeby przez brzuch dym przechodził, więc widzisz jaka moja teściowa jest "mądra" a do tego zdarza jej się nadużywać alkoholu więc nie jest ciekawie, niby mamy swoje dwa pokoje kuchnie i łazienkę ale jak jest wstawiona to do nas przychodzi i np kładzie się na dywanie, najgorzej jak mój mąż ma nockę ale wtedy albo zamykam drzwi na klucz do sypialni albo udaje że śpię;)

12 lata 2 miesiąc temu #457475 przez Beata 26
Gosia - u nas premiera skyfall dopiero w srode! ale pojdziemy w czwartek albo piatek, chociaz i tak sala bedzie pelna (nie-lubie).

AniaCz - jejj.. wspolczuje... najlepiej byloby sie wyprowadzic, ale mowisz, ze nie macie jak.. niech moze maz jej kilka slow powie (kiedy bedzie trzezwa?)

12 lata 2 miesiąc temu #457477 przez Unbreakable
Hej Kobietki i Brzuszki ;)

Ojjj teściowe... temat rzeka. Ja na moją nie mogę absolutnie narzekać, ale to wynika pewnie również z tego,że mieszkamy osobno i widujemy się wtedy, kiedy mamy na to ochotę. Kiedy porównuję Jej relację ze swoją córką, z którą mieszka, to zawsze twierdzę, że nasze są dużo lepsze. Osobiście nie wyobrażam sobie mieszkać ani z Nią ani nawet z moją mamą, chociaż zawsze miałyśmy fajny kontakt i mamy nadal. Szkoda tylko, że tak wiele osób jest zmuszonych do mieszkania kątem u rodziców.

Myślę, że teraz jesteśmy bardziej drażliwe i pewnie wiele osób z naszego otoczenia to rozumie. Ja zawsze kiedy mam gorszy dzień i mam ochotę wszystkich pożreć spotykam się z ogroooomną ilością wyrozumiałości ;)

Weekend spędziłam w Beskidach, pięknie było ;) Zrobiłyśmy sobie babski wypad z mamą i siostrą, a mąż w tym czasie robił demolkę w mieszkaniu ;)On swoją miłość pokazuje przy okazji remontu pokoiku dla przyszłego najważniejszego mieszkańca naszego mieszkanka ;)

12 lata 2 miesiąc temu #457481 przez Unbreakable
AniaCzajka Twoja sytuacja jest dość ekstremalna, ale jeśli to Jej dom to chyba niestety niewiele jesteście w stanie zrobić :/

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka