BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #456246 przez Madlen
Hej. Piszę z lutówkami, ale Was też podczytuję. Mam termin na 1.03 :)
Co do macierzyńskiego, to znalazłam coś takiego:

finanse.wp.pl/kat,104132,title,Tusk-nowe...sc.html?ticaid=1f6b0

Miłego dnia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #456265 przez kika1985
hej

wstalismy dziś o 6:30 B)

juz posrzątane, ugotowane:0

mamcia nietypowie imię nie słyszałam takiego , no może podobne , mojego męża kuzynka która mieszka na stałe w Berlinie nazwała synka Darian

Ania naprawde masz talent :0 piekny bukiecik

12 lata 2 miesiąc temu #456269 przez kika1985
Hej Madlen, dzię ki za linka:) fajnie by było gdyby ak się stało , ja i tak planuję zostac z dzieckiem do roku więc jakbym dostawała chociaż i 80% wypłaty to dla mnie super sprawa , na wychowawczym nie miałabym nic :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #456270 przez andzia_zg
Witam laseczki ciężaróweczki w ten zimny, śnieżny poranek :-)

Madlen mam nadzieje, że się załapiemy jeszcze na ten dodatkowy macierzyński. Zawsze to troche dłużej z maleństwem i nie trzeba brać niani do tak małego dziecka.

Miałam dziś wybrac się z mężem do Jeleniej ale jak zobaczyłam śnieg to zrezygnowaliśmy i trzeba się wybrać najpierw zmienić opony.

Miłego dzionka :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #456272 przez kika1985
andzia u nas wczoraj padało :) ale nic nie zostawało na ziemi od razu topniał :)

a opony też musimy zmienić tylko najpierw kurcze trzeba kupić

12 lata 2 miesiąc temu #456285 przez Agnieszka86
Dzień dobry:)

AniaCzajka kurczę masz talent dziewczyno:)

Gosia nie smuć się, chociaż przedłużające się czekanie jest chyba cięższe. Zorganizuj sobie fajnie dzień z mężem, zajmijcie się sobą, a dobre wieści przyjdą po weekendzie :kiss:

Ale zimno dzisiaj:( U mnie śnieg się jeszcze nie pojawił, ale nie zdziwię się jak zawita lada momemnt :dry: Opony trzeba dzisiaj zmienić, nie ma wyjścia
Pracowity wczoraj miałam wieczór... wróciłam od rodziców koło 17 i poszłam pomóc bratowej męża w przygotowaniach do dzisiejszych imienin, zeszło do 21. Spać poszłam po północy, a teraz taki tryb dnia jest mi obcy, na ogół o 23 już smacznie śpię, toteż pospałam dłużej dzisiaj :laugh:
Dzień też zapowiada się pracowicie... prawdopodobnie będziemy kończyć przeprowadzkę, a tu ubrania jeszcze nie spakowane, no i dalsza część pomocy przedimieninowej mnie czeka.

Wczoraj mąż pierwszy raz poczuł ruchy Zosi:) Dała mu kopniaka 2 razy :laugh: Był trochę zszokowany, chyba nie dowierzał, że naprawdę tam mieszka mała dziewczynka :lol:
Zosia dzisiaj ruchliwa od samego rana:)

A Wy jakie macie plany na dzisiejszy dzień?

12 lata 2 miesiąc temu #456294 przez Beata 26
Laseczki, witam w sobotni - chlodny poranek! tutaj foto naszego malego akrobaty, chociaz kilka z Was juz je widzialo :)

Rozmyslam nad zalozeniem bloga - w roli mamy - dla synka i innych mam, co myslicie?
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #456295 przez lenusia7
Hej mamunie i brzusie . U mnie pada od rana szaro brzydko i okropnie zimno :) Ja posprzatam dom i zrobie sobie male "spa" Jakas maseczka na wlosy , twarz , raczki , pomaluje paznokietki doprowadze brwi do porzadku a pozn iej leniuchuje caly dzien film gazetka ciepla czekolada nie wychylam noska z domu... Milego dnia

12 lata 2 miesiąc temu #456296 przez Beata 26
Ania Czajka - jaki Ty masz talent! super!

Agnieszka - super, ze Zosia tak juz daje znac o sobie :)

12 lata 2 miesiąc temu #456297 przez lenusia7
Betka kochany skarbik ucaluj od ciotki Leny :***

12 lata 2 miesiąc temu #456300 przez Agnieszka86
Beata jaki słodziaczek :laugh:
Pomysł o założeniu bloga jest super sprawą, też myślałam o tym na samym początku ciąży, ale jakoś to padło i do tej pory nie powstało :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #456306 przez Madlen
Ja też bardzo licze na ten urlop, bo z mężem jako mundurowi mamy pracy zmianowe, mój grafik często się zmienia i ciężko byloby ustalić coś z opiekunką. A o żłobku można pomarzyć..

12 lata 2 miesiąc temu #456309 przez Beata 26
lenusia7 napisał:

Betka kochany skarbik ucaluj od ciotki Leny :***

Gdybym była taką akrobatką jak on sam, to pewnie potrafiłabym się schylić do brzuszka i go ucałować, a tak przekazuję buziaka na rączkę, a z rączki na brzusio :)

:*

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456310 przez vernix
Cześć Dziewczynki!

Ania Czajka świetne te Twoje bukiety! Potrafisz zrobić coś z niczego, super sprawa! Franiu będzie miał ciekawe i twórcze dzieciństwo :)

Leniusiachyba wezmę przykład z Ciebie. Zrobię porządek z włosami, cerą, bo jakoś ostatnio nie miałam weny do tego, aby się za siebie wziąć :)

Beata cudowne zdjęcie. Mały akrobata z Twojego synusia! A co do bloga, to świetny pomysł,sama uwielbiam je czytać. Zwłaszcza dziewczyn, które są w podobnym tygodniu ciąży do mojego, można się z nimi utożsamić :) Powodzenia, czekam na adres:)

Agnieszka u mnie oprócz założeń zrobienia domowego spa jest jeszcze zakupologia na weekend. Jutro teściowa ma urodziny i muszę zrobić coś extra do jedzonka.

Pozdrawiam Twoją Zosieńkę:)

Dużo ciepła dla Was! (u mnie leży śnieg ):)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #456314 przez koticz
Cześć dziewuchy!
U nas też oczywiście pada,wczoraj jak wracaliśmy do domu to padał deszcz ze śniegiem.
Dziś zapowiada się baaaardzo leniwy dzień,mąż jeszcze odsypia ;)

Wczoraj Jagódka mocno kopała,miałam wrażenie,że jak mój mąż coś mówi to ona od razu reaguje kopniakiem,ale to pewnie przypadkowe :silly: niestety mój "gruboskórny" mąż nie wyczuł jej ruchów :( może następnym razem.Mój mąż dużo mówi do brzucha i codziennie się przytula i całuje :)

Zauwałyłam ostatnio,że pęka mi dooopa,tzn rozstępy mi się robią na pośladach :( :angry: a miałam nadzieję tego uniknąć.

AAAaaaaa i ostatnio kopci mnie zgaga :) cieszy mnie to bo ja się urodziłam łysa jak kolano i włosy zaczęły mi rosnąć dopiero jak miałam rok,a do tej pory nawet meszku nie miałam :( i toszkę się martwiłam,że moja córcia też taki łysol będzie.Przekonamy się czy to faktycznie zgaga pali na włoski :)

Zaczynam dziś 23tc :kiss: :kiss: :kiss:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka