BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455243 przez sylwia2
hej hej jestesmy,moj dzisiaj wyjatkowo szalał w brzuszku, nie dosc mocno ale wyczuwalnie, zauwazyłam ze czesto sie rusza jak myje naczynia ( chyba nie lubi tego jak mamusia), dzis miałam pierwsza swoja zachciewajke na nalesniki z dzemem, pierwszy raz je robiłam i nawet wyszło, ze smakiem zjadłam 3.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455249 przez mamcia2013
Sylwia a już myślałam że tylko ja raz w życiu robiłam naleśniki :D i w dodatku mi nie wyszły, więc zawsze liczę że ktoś mi je zrobi.

12 lata 2 miesiąc temu #455257 przez sylwia2
ja tez sie zawsze wkrecałąm do mamy czy babci ale postanowiłam sama cos wymodzic, moze nie były idealne ale równe i nawet smaczne

12 lata 2 miesiąc temu #455258 przez mamcia2013
Lenusia ponoć migdały są dobre, ale ja nie próbowałam i niby herbata pomaga.

12 lata 2 miesiąc temu #455262 przez mamcia2013
Sylwia ja to w ogóle antytalent kulinarny jestem. Ostatnio ciasto robiłam najprostsze jakie jest i zakalec mi wyszedł.

12 lata 2 miesiąc temu #455272 przez sylwia2
mi ciasto czasami wychodziło ale chyba 4-5 podrząd nie wychodziło, wiec stwierdziłam ze juz nie piekę, ale w sobote sie przemogłam i zrobiłam prostą babke i o dziwo udała sie.

12 lata 2 miesiąc temu #455274 przez mamcia2013
Uciekam nyny :)

Dobrej nocy mamuśki, ugłaskajcie brzuszki od cioci Pauliny na dobranoc :)

12 lata 2 miesiąc temu #455277 przez sylwia2
Dobranoc, :laugh: ja dokończe Przyjaciółki, i tez lulu :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #455307 przez xxElaElaEeexx
Mój mężczyzna też wczoraj trzymał rączkę na brzuszku jak zasypiałam i o dziwo dzidziuś się strasznie ruszał :) Ale jak ja kładłam rękę na brzuszek to zbój mały robił mi na złość i cisza ani małego puknięcia. :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455313 przez sylwka727
Patrycia świetny duet a jaki ma głos tata. Jestem tylko dzień dziś bez lapka bo obiad potem z młodym do miasta odebrać skuter z przeglądu następnie zadanie (bo to ja do szkoły chodzę nie młody :silly: ) rysunek kobiety w sukni z epoki uwielbiam rysować więc mi chwilę zeszło bo się przyłożyłam :blink:

Sylwia ale mi ochoty narobiłaś na naleśniki aż mi w brzuchu zaburczało małej też bo kopa dostałam pewnie żeby iść zrobić :lol:

I bardzo fajny ten pomysł z księdgarnio kawiarnią :lol:

Dziewczyny też tak macie że nagle uderza jakiś zapach a zaraz znów nic nie czuć?

Mała była oszczędna z kopniakami a teraz impreza od jakiejś godziny :lol: kocham to :kiss:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #455359 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, ja dziś kiepsko się czuje jakoś brzuch mnie pobolewa;/ a tyle miałam zaplanowanych zajęć;/

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455377 przez Beata 26
AniaCzajka, odpocznij sobie..

Ja wczoraj bylam z moja przyjaciolka na polowkowym. Synus bez zmian jest synusien i to wiercipieta;) zastalymy go spiacego w brzuszku z raczka w buzi, ale zaraz sie obudzil i pokazywal w pelnej krasie.;) nalozyl sobie nawet nogi na glowe, niezapomniany widok ( potem wezuce Wam foto). Serducho, mozg i wszystko inne wazne ok,, zdrowiuski. Wazy 310 wiec nie wiem czy to nie malo, chociaz jak pytalam, to niby ok jak na 19+ 5 wg wczorajszego badania. Ile Wasze niuniusie / niuniuski wazyly na polowkowym? Moze powinnam wiecej jesc, chociaz jem juz duzo;)

Macie piekne plany na dzis?

Xxx

12 lata 2 miesiąc temu #455379 przez kika1985
patrycja to sporo :P masz dużą niedowagę chyba co?

ela ja już mam 6 na plusie:p i boję się co będzie dalej no ale chyba nie dobije do +25 jak w poprzedniej ciąży :P

12 lata 2 miesiąc temu #455384 przez Beata 26
Kika ja mam 5.2 do przodu, wlasnie sie wazylam. Wiec podobnie do Ciebie. Ale to chyba jest tak, ze w drugiej polowie ciazy sie wiecej przybiera??

12 lata 2 miesiąc temu #455388 przez kika1985
dziewczyny nie ma co się przejomwac kilogramami, wszystko ma na to wpływ, to jak się odzywiamy, jaki styl zycia prowadzimy, ja np. w poprzedniej ciąży nie pracowałam w ogóle i siedziałam ciągle w domu wiec lodówka była w zasięgu reki i co chwila podjadałam , tym bardziej myslałam że skoro moge legalnie choć raz w zyciu przytyć to jadłam dużo słodyczy bezkarnie, codziennie jednego snickersa super, pierozki smazyłam na tuszczyku , majonezu nie szczędziłam , bułek itd.
a teraz pracuje, jem często ale mało, i zazwyczaj wieczorem jestem tak pelna od tych częstych posiłków w ciągu dnia że nie jem juz kolacji

depeche jesli cię to bardzo niepokoi to zadzwoń do lekarza i może pójdź na usg?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka