BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455038 przez Gosia27
Jedne mają kilogramy drugie nie. Ja od początku ciąży nie wiele przytyłam, jak tato zmarł to w dwa dni straciłam 3kg,dopiero je teraz nadrobiłam ważę szaleństwo 50kg...znam dziewczynę co przez całą ciążę przytyła całe 5kg a inna 30kg, nie ma zasady. Wszystko zależy chyba od tego, ile dzieciaczki z nas wysysają. I jakie jest zapotrzebowanie na energię. Tak mi się wydaje

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455046 przez xxElaElaEeexx
Nio moja koleżanka w ciąży przytyła 30kg .Ale ona zawsze była przy sobie i lubiła strasznie słodycze. :) A teraz biedna ma takie rozstępy na brzuchu ,że szok ;(

12 lata 2 miesiąc temu #455059 przez Gosia27
Ale maluszek się rozpycha :) nawet mąż czuje, jak położy dłoń na brzuszku. Niesamowite uczucie. Uspakaja mnie to i dodaje nadziei i wiary że mimo wszystko, że jest ok z maluszkiem. Och dziewczyny, strasznie to trudne.A jak w TV jeszcze słyszę jak się kłócą tą ustawę aborcyjną to masakra. Przez głowę przechodzą mi różne myśli :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #455073 przez lenusia7
Oj dziewczyny to juz zalezy od organizmu . Ja jak pisalam ja startowalam z 53 jest 60. Ale nie mam zamiaru sobie odmawiac jesli czegos bardzo mi sie chce . Jestem zdania ze maluchy dadza w kosc i nim sie obejrzymy zostana z nas szkielety :D Nie ma sie czym martwic to najukochansze kg jakie istnieja

12 lata 2 miesiąc temu #455086 przez Agnieszka86
Dokładnie z kg to różnie jest. Moja bratowa w pierwszej ciąży przytyła 30 kg, przed ciążą była chudzielcem rozmiar 34-36 a po 42-44 nosiła.
Tak jak Andzia planuje po porodzie zapisać się na aerobik + spacery z małą do rodziców piechotą też zrobią swoje, 4 km spaceru kilka razy w tygodniu. Zresztą nieprzespane noce itd, może dieta, bo nie wiadomo co mała będzie mogła "jeść"... więc jak napisała Lenusia to najukochańsze kg jakie można mieć, a co po nich zostanie zależy od nas;)
W kwietniu będziemy sobie dawać rady na zrzucanie namiarów:)

Gosia super, że maluszek tak szaleje, mój mąż nic nie czuje jak położy dłoń na brzuchu, bo mała wtedy jakaś spokojna się robi :dry:

To co, oglądamy teraz "Barwy szczęścia"? :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #455098 przez Depeche
Moja malizna od kilku dni się nie rusza, zaczyna mnie to niepokoić.

12 lata 2 miesiąc temu #455110 przez andzia_zg
Mój mąż też wczoraj pierwszy raz poczuł kopniaczki Wojtusia jak połozył ręke na brzuchu. do tej pory też jak kładł rękę to mały się uspakajał i przestawał sie ruszać, a wczoraj się udało.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #455113 przez Depeche
Ja już z dwa tyg. temu czułam jak się rusza, a on kilku dni wcale nie czuję, albo wydaje mi się,że poczuję może z raz dziennie takie smyranie.

12 lata 2 miesiąc temu #455118 przez andzia_zg
Depeche Może poprostu maluszek odwrócil się w stronę pleców i dlatego nie czujesz ruchów. Ja też mam cos dziś spokojny dzień i Wojtuś mało aktywny.
Jedynie martwi mnie jedna rzecz. Dzis wyjatkowo napina mi sie skora na brzuchu. Czuje jakby mi doslownie brakowalo skory. Niedawno musialam sie posmarowac, chwila ulgi i znow skora napieta. Zaczynam rosnąć. Zaraz znow musze posmarowac brzusia.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455121 przez patrycja85
a ja zupełnie jeszcze nie czuję ale wczoraj na usg sama widziałam ze sie rusza dzidzia. po prostu moze sa jeszcze za male i za slabe i dlatego nie czujecie kazdego ruchu. ale jak mowie ja nic nie czuje wiec moze sie nie znam.

a gdzie dziś reszta dziewczyn? gdzie lafi, mamcia, aksa, sylwie, beata, katarzyna i reszta???

ale mam ochote na chipsy:) zielona cebulka albo pepisy:))

12 lata 2 miesiąc temu #455123 przez Depeche
a ja też mam tak ostatnio, do tego mam mega wzdęcia. Nie mogę jeść kapusty pod żadną postacią, właśnie na jutro wymyśliłam sobie surówkę z czerwonej kapusty i mąż powiedział, że mi nawet powąchać nie da, bo będzie musiał w nocy biegać z sylimarolem.
I nie mam wizji co mam jutro na obiad zrobić.

12 lata 2 miesiąc temu #455125 przez Depeche
patrycja85 napisał:

a ja zupełnie jeszcze nie czuję ale wczoraj na usg sama widziałam ze sie rusza dzidzia. po prostu moze sa jeszcze za male i za slabe i dlatego nie czujecie kazdego ruchu. ale jak mowie ja nic nie czuje wiec moze sie nie znam.

a gdzie dziś reszta dziewczyn? gdzie lafi, mamcia, aksa, sylwie, beata, katarzyna i reszta???

ale mam ochote na chipsy:) zielona cebulka albo pepisy:))[/quote

a mnie to dziwi, bo na chipsy wcale nie mam ochoty.
Wiecie na co mnie naszło na samym początku ciąży i w zasadzie po tym byłam już pewna, że zaciążyłam - musiałam zapalić papierosa.

12 lata 2 miesiąc temu #455140 przez Agnieszka86
Chyba nasze dzieciaczki mają jakiś spokojny dzień, Zosia też mało dzisiaj ruchliwa. Może rosną nam w brzuchach mali meteopaci:)

12 lata 2 miesiąc temu #455235 przez lenusia7
dziewczyny co polecacie na zgage od dwoch dni mnie meczy okropnire mleko nie pomaga

12 lata 2 miesiąc temu #455242 przez mamcia2013
Dobry wieczór mamuśki :)

MI się nawet nie chciało odpalać laptoka, taki leń, z teściową na zakupach byliśmy i tak dzień zleciał.
Ale się nażarłam :D dzidzia aż szaleje.

Lenusia mi gin polecił mleko :)

Ps., padło u nas imię dla synka, będzie Dorian i tak już raczej zostanie :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka