BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455391 przez katarzyna1702
Baeta widziałam to Twoje cudo superaśny ;) Nie nie myślę że waga na ten tydzień ciąży jest jak najbardziej oki mój Szkrab w 22 tyg waży prawie pół kilo ;) po za tym te wagi z usg nie są tak precyzyjne na pewno jest prawidłowo. Martwiłam się że lekarz nic mi nie wspomniał o łożysku no nie wspomniał ale dał kartkę z opisem i tam jest napisane że łożysko prawidłowe trój naczyniowe bez cech przodujących więc wzorowo. Wszystkie narządy również jak najbardziej oki. A ruchami dziewczynki się nie martwcie bo jak jest cisza to Maluszki się po prostu inaczej ułożyły;) Beata a Ty czujesz już ruchy? Bo nic się nie chwaliłaś;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455393 przez kika1985
Beata widziałam fotkę synka na fb ślodka jak nic :P

a co do przybierania to chyba masz racje że w drugiej połowie ciąży się wiecej przybiera, wczoraj czytałam taki poradnik dla kobiet w ciąży i było napisane że nawet do 1 kg tygodniowo B) B) B) nie chcę tyle przytyć bo to by oznaczało że jeszcze 20 kilogramów mozna przybrać

12 lata 2 miesiąc temu #455394 przez kika1985
a ja dziś idę po pracy zaszalec musze się trochę ogarnać zrobić brwi bo zarosłam , potem jakieś zakupy zaliczę musze sobie prezent urodzinowy kupić :P

12 lata 2 miesiąc temu #455409 przez patrycja85
dzień dobry cioteczki:)

beata-mój synek w 20 tyg i 4 dniu wazył 385 gram:)
kika-mam tak od zawsze. jem masakrycznie dużo jak na swoją wagę ale zupełnie nie tyję. ale mam cycki i tyłek więc nie wygląda to źle. najgorsze są nogi-dlatego łudzę sie że mi w ciąży nogi przytyją:) nie pozbawiajcie mnie marzeń:)
ania czajka-odpocznij. nie ma się co forsować:) co masz zrobić dziś zrób jutro-będziesz miałą dziń wolnego:)
katarzyna-mam taki sam opis łożyska:)

dziś będę się starała tu nie zaglądać bo muszę się uczyć ale forum uzależnia więc nie mogę obiecać:)

12 lata 2 miesiąc temu #455410 przez kika1985
patrycja no to jest oczywiste ze nogi ci przytyja :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #455429 przez katarzyna1702
A ja dziewczyny z innej beczki. Zawsze z rana budzi sie we mnie frustracja czy u każdej kobiety się tak brudzi w domu ? Czy to tylko u mnie! Kurde dwoje ludzi a zmywania jak z armii ;) o blatach, podłodze pełnych okruchów nie wspomnę ubrań stos i tych czystych i tych brudnych;/ no masakra jakaś. Jak jestem gdzieś u koleżanek to tam taka zawsze czysto ładnie a u mnie wrrr... czy to ja tylko jestem taka bałaganiara( ale sprzątającą codziennie;p ale tak bez końca ) a co to będzie jak będzie Maleństwo? coś czuje że następną inwestycja dla Małego jest zmywarka ;)

12 lata 2 miesiąc temu #455434 przez Gosia27
Dzień dobry ;) nie zdziwię się jak zacznie prószyć śnieg w Jeleniej. Bo chmury typowo śniegowe i zimno jak jasna cholera a muszę na miasto wyjść brrr
Na śniadanie zrobiłam sobie grzanki na maślane z czosnkiem, pachnę wyjątkowo ale z rana mam przeraźliwy kaszel i boję się że mam nawrót astmy, bo ten kaszel jest identyczny jaki miałam parę lat temu :angry: do 12 czekam na telefon a potem sama będę się kontaktować. Wczoraj wieczorem jak się położyliśmy to pękłam, płakałam jak mała dziewczynka :( dziś mam lepszy humor.
AniaCzajka zrób sobie koniecznie dzień leniucha. Odpoczywaj kochana. Robota nie ucieknie, a Ty i maluszek jesteś najważniejsza.
Miłego dnia kochane

12 lata 2 miesiąc temu #455437 przez Gosia27
Kasia to nie tylko u Ciebie, u Nas też tak jest. Mimo, że codziennie złapię za zmiotkę...a zmywarkę polecam, moja mama ma i nie wyobrażam sobie teraz zmywania po takiej ilość osób, my na razie nie mamy, bo jesteśmy na wynajętym, ale jak już będziemy na swoim to też w nią zainwestujemy.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455441 przez vernix
Witam Was Drogie Dziewczynki:)

AniaCzajka zauważyłam, że w ciąży nie ma co za bardzo planować, bo może to nie wyjść. Jakiś ból kręgosłupa, brzuszka i wszystko bierze w łeb. Lepiej odpocznij, potem będziesz miała więcej sił i zrobisz to co chciałaś :)

Beata ciszę się, że u Ciebie/u Was wszystko w porządku z synusiem. Ładnie rośnie chłopaczek.A nóżki na główce mnie rozczuliły...
Chciałabym już zobaczyć swojego maluszka podczas wizyty, a jeszcze 12 dni.Pokaż nam fotkę dzidzi :)

Patrycja z czym dzisiaj walczysz? Uczysz się, jak piszesz?
U mnie też książki rządzą :) Gdy wprowadzałam się do domu męża miałam 2 kartony z ubraniami i chyba z 10 z knigami i ciągle przywożę kolejne z "panieńskiej" biblioteczki:) Uwielbiam zapach nowej książki, to jakiś fetysz, bo po zakupieniu wącham ją wariatka :lol:

Wpadłam ostatnio na pomysł poproszenia gości, którzy na pewno pojawią się kilka tygodni po pojawieniu się Heniusia na świecie, o to, żeby zamiast chińskich zabawek przynieśli mu w prezencie książeczki.

PS Trzymam kciuki za to,aby przytyły Ci nogi:) jak chcesz oddam gratis z 2 kg :cheer:

Kika ja też się boję tego tycia. Zawsze szczuplutka, w miarę wiotka teraz czuję się jak olbrzym. Wiem, że to wszystko dla maluszka, ale 6 kg na plusie to dla mnie spory szok, a jeszcze 18 tygodni przed nami i największego przybierania na wadze..Muszę to sobie przewartościować chyba :)

Katarzyna chciałabym również usłyszeć taki opis, że wszystko jest ok.Macie już względny spokój do kolejnej wizyty. A obciążenie glukozą robisz w tym miesiącu?

Dobrego dzionka dla Was, choć u mnie jest już mróz.

12 lata 2 miesiąc temu #455443 przez Beata 26
Kasia, ja czuje juz od jakiegos czasu ruchy;) gdzies tam po drodze o tym wspominalam. Najczesciej wieczorem po 22, ale teraz np tez! Dla mnie teraz to ewidentnie znaczy: matka rusz zadek i kieruj sie w strone lodowki! ;)

A z tm balaganem to sie nie przejmuj. Jak bedzie dziecko, to bedziesz musiala do niego przywyknac i go zaakceptowac. U nas np jes zmywarka i z naczyniami nie ma tak duzego problemu, natomiast prania non stop duzo, bo ja kazdego dnia co innego nosze. A podloga blaga mnie kazdego dnia i niestety kazdego dnia ia odkurzam a co kilka dni myje - a wszystko zasluga wspanialego psa, ktory gubi tyle siersci, ze dywan bym z tego zrobila!! A czasem mnie juz to tak irytuje, ze pytam siebie po co mi byl ten pies?
W kuchni najlepiej od razu po sobie sprzatac, wiem z doswiadczenia, ze jak od razy nie ogarne po obiedzie, to potem sie tylko pietrzy.

Patrycja - uspokoilas mnie ta waga, dzieki ;) tzn waga dzidzi, nie Twoja - bo Ty to chudzielec jestes ;)

Kika - kilo na tydzien? Nie strasz kobieto ;)

12 lata 2 miesiąc temu #455446 przez vernix
Beata mój gin ostatnio powiedział, że mogę tyć 1 kg na tydzień, byle nie więcej! Tyle to nawet ja nie dam rady :P Ponoć to taka optymalna wartość dla kobiet w ciąży.
Oby się nie sprawdziło.

12 lata 2 miesiąc temu #455449 przez Beata 26
Vernix - tez mam slabosc do zapachu ksiazek, jakkolwiek by to nie brzmialo;)

Super pomysl z tymi ksiazeczkami, a najlepiej to zrob liste - ja juz gdzies mam zanotowane kilka ciekawych pozycji, ktore chce kupic, moge Ci podrzucic,

Zdjecia wrzuce jak wstane, bo teraz z tel do Was pisze ;) z lozka!

12 lata 2 miesiąc temu #455450 przez Agnieszka86
Hej:)

AniaCzajka odpocznij kochana, czego nie zrobisz dzisiaj, zrobisz jutro. Franio najważniejszy!

Gosia u mnie też chyba dzisiaj sypnie, jest wiatr-na drzewach prawie nie ma liści(!), niebo typowo śniegowe... też planowałam wyjście, ale nie wiem czy się nie powstrzymam, pogoda jest koszmarna :( Ale cieszę się poniekąd, bo przyjdzie ZIMA, a to w ZIMIE nasze maluszki będą z nami :lol: Smaczniutkie miałaś śniadanko:)

Wstałam dzisiaj o 9 i to jeszcze tak ledwo, ledwo... Zosia spokojna jak wczoraj, powoli zaczyna włączać mi się zamartwianie :dry:

Dobrego dnia, pomimo pogody za oknem i dużo słońca w serduchach:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #455453 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Sylwia a już myślałam że tylko ja raz w życiu robiłam naleśniki :D i w dodatku mi nie wyszły, więc zawsze liczę że ktoś mi je zrobi.

Mi ostatnio też nie wyszły naleśniki. Robiłam je 3 razy w życiu, z czego wyszły mi kiedyś tylko raz :P

gosia27 u mnie tez zimno. Jak szłam o 9 do piekarni to był zaledwie 1 stopień na plusie... brrr... Czekamy z Toba na wyniki amniopunkcji :kiss:

Beata podglądałam już na facebook'u Twojego maluszka z nóżką na głowie - słodki :lol:

katarzyna1702 u mnie to samo z tym bałaganem. codziennie uzbiera się taka starta naczyń, że szok.Zawsze rano po sniadaniu myje i myje i końca nie widać... do tego strasznie się kurzy. Bardzo blisko mnie sa odkrywkowe kopalnie bazaltu i jest spore zapylenie. Kiedyś podobno było gorzej i wystarczyło otworzyć okno i był zaraz biały parapet. Teraz na szczęście podobno zapylenie jest duzo mniejsze.a?le fakt,żekurzu jest tyle,że można non stop wycierac i na drugi dzien powtórka z rozrywki. Ostatnio byłam u koleżanki to aż byłam w szoku. Ogromny dom a wszystko az błyszczało, a ja sprzątam ciagle coś i cały czas jest bałagan. Walcze zaszez mężem żeby sprzątał po sobie bo on uwielbia rozstawiać,ja zaś lubie miec poukładane.
Poza tym denerwuje mnie to,że u mnie jak sie robi chłodniej to ciągle wisi pranie na suszarce :dry: niestety mieszkam w kamienicy i jest wilgoc, pranie schnie tydzień i strasznie mnie to męczy.A nie ma mozliwości zmienić mieszkania.

vernix teżlubie zapach książki z księgarni :P

Wczoraj wieczorem pisałam, że zaczyna mi się mega mocno napinać skóra na brzuchu, że aż kilka razy musiałam się smarować. Dziś rano ubiera się w kurtkę do piekarni a tu zonk... ledwo dopięłam,a wczoraj miałam jeszcze troszke luzu.
Jakieś 2 tygodnie temu też tak miałam.Bolał mnie brzuch,potem ciągniecie brzucha a nastepnego dnia brzuszek większy. Zauważyłam, że nie rosnie mi tak stopniowo tylko "wypycha" go tak raz na 2 tygodnie.

Ojejciu...ale sie rozpisałam...

miłego dzionka dziewczyny :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #455458 przez vernix
Beata pewnie, że podrzuć. Gdy wstaniesz :) :P U mnie nie jest lepiej, piszę w szlafroku, bo nie chce mi się jeszcze ubierać.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka