BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #455466 przez mamcia2013
Andzia to nie jestem sama z tymi naleśnikami :D a niby to takie proste.

Beata mój mały potworek ostatnio ważył około 500gr. Ale każde dziecko rośnie swoim tempem :)

U mnie czyste niebo, piękne słońce i znając życie w nocy przymrozi brrr...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #455478 przez sylwka727
AniaCzajka to odpoczywaj a zażywasz magnez?

Beata super że wszystko dobrze i synuś zdrowy ja jeszcze na połówkowym nie byłam dopiero 8 mam ale na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu mała ważyła ponad 200g

Ja się też właśnie ważyłam i mam do przodu 3,5 od pierwszej wizyty

Katarzyna ja mam to samo bałaganiara w ciązy leń mnie jeszcze większy złapała najbardziej mnie nerwy biorą że jak posprzątam to i tak wieczorem bałagan a najbardziej mój mąż robi w sypialni całe szczęście że mam kochaną mamę która nad wszystkim panuje szczególnie nad praniem przeważnie mam wyprane i wyprasowane czasami o tylko poprasuję albo pranie posegreguje gdyby nie ona to nie wiem co bym zrobiła

Vernix też uwielbiam zapach nowej książki :lol: i wącham :lol:

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 2 miesiąc temu #455480 przez sylwia2
katarzyna1702 napisał:

A ja dziewczyny z innej beczki. Zawsze z rana budzi sie we mnie frustracja czy u każdej kobiety się tak brudzi w domu ? Czy to tylko u mnie! Kurde dwoje ludzi a zmywania jak z armii ;) o blatach, podłodze pełnych okruchów nie wspomnę ubrań stos i tych czystych i tych brudnych;/ no masakra jakaś. Jak jestem gdzieś u koleżanek to tam taka zawsze czysto ładnie a u mnie wrrr... czy to ja tylko jestem taka bałaganiara( ale sprzątającą codziennie;p ale tak bez końca ) a co to będzie jak będzie Maleństwo? coś czuje że następną inwestycja dla Małego jest zmywarka ;)

ja staram sie opanować z ubraniami,chowam od razu albo w kosz do prania, a co do zmywania to nie lubie no jak juz musze to zmywam bez problemu, ale nie przeszkadza mi ze np. zostaje cos po kolacji a zmywam dopiero rano. Mezowi juz od jakiegos czasu krece o zmywarce, juz mnie raz zabrał do sklepu zebym sobie wybrała ale to było kilka dni po moim fochu wiec tez mu sie oberwało ze chce mnie tym udobruchac i powiedziałam ze nie chce. ale teraz obiecał mi na urodziny czyli w grudniu tylko bedzie problem gdzie ja wstawic bo tam gdzie mogla by stac to mam pralkę, łazienka troche mała wiec chcialam miec wiecej miejsca.

12 lata 2 miesiąc temu #455495 przez andzia_zg
Ja wczoraj dowiadywałam się w szpitalu o szkołe rodzenia u mnie i w szpitalu nie ma. Jest tylko prywatna. Zajęcia są przez 4 tygodnie, raz w tygodniu po 2 godz, czyli łacznie 8 godzin i to kosztuje 320zł. Trochę drogo :dry: Myślałam,że to będzie z 200zł...a tu 320zł... nie wiem czy się zdecyduję :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #455500 przez sylwia2
ja jak bede w Zgorzelcu do sie dowiem czy w szpitalu cos jest bo na stronie niby jest nr telefonu do szkoly. Rozmawiałam o tym z moim i on tak nie zabardzo chce isc do tej szkoly, mowi ze nie kazda kobieta chodzi a swietnie sobie daja rade przy porodzie,wie c ja tez sobie swietnie poradzę, no i czasu na to nie bedzie miał. wiec kicha jak na razie, ale jeszcze czas wiec moze sie da go przerobic,

12 lata 2 miesiąc temu #455501 przez Gosia27
Sylwka727 pozazdrości takiej mamy.
Andzia_zg to faktycznie dużo kosztuje ta szkoła rodzenia. A do Jeleniej nie chce Ci się przyjechać??? :laugh: wiem, wiem to za daleko, ale prowadzi rewelacyjna położna, tatusiowie bardzo zadowoleni :blink:

12 lata 2 miesiąc temu #455506 przez Gosia27
Sylwia2 my też nie będziemy chodzić, z resztą mój Rafał mówi, że to głupota skoro jestem położną... :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #455508 przez Gosia27
Uciekam dziewczynki na miasto :) do potem :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #455510 przez sylwia2
Gosia27 napisał:

Sylwia2 my też nie będziemy chodzić, z resztą mój Rafał mówi, że to głupota skoro jestem położną... :dry:

no ty masz wiedze na te tematy obcykana

12 lata 2 miesiąc temu #455512 przez vernix
Andzia kurczę, na serio droga ta szkoła.Gdy teraz ważny jest każdy grosz, to faktycznie 3 stówy za zajęcia, które moim zdaniem powinny być za darmo przy szpitalu ginekologiczno-położniczym to jakaś pomyłka. Choć, gdy szukałam szkoły w moich okolicach, spodobała mi się pewna z nich, ale gdy zobaczyłam opłatę 500zł, to już mi przeszedł zachwyt.

Sylwia2 mój mąż z kolei chciałaby chodzić, ale pracuje od 10-18, wtedy, gdy odbywają się przedpołudniowe i popołudniowe zajęcia. Może uda mu się urwać na tematy np.o samym porodzie i uczestniczeniu w nim mężczyzny lub o kąpieli, ale do końca nie wiem czy się to powiedzie.Praca, to praca.Niestety.
Jeśli Twój mąż nie chce chodzić, to sama sie na to zdecyduj. Nie będziesz żałować.Zobaczysz.

12 lata 2 miesiąc temu #455520 przez kika1985
katarzyna ja mam zmywarkę od roku i to mój najlepszy przyjaciel:p brudów nie widac bo siedza w zmywarce:P a retę ogarniam ile moe , a większe porządki robię w sobote

12 lata 2 miesiąc temu #455521 przez kika1985
u nas rano padał śnieg :cheer: chyba z 15 minut!!! az nakręciłam filmik komórką i wysłałam mamie na maila :P

12 lata 2 miesiąc temu #455524 przez Agnieszka86
Co do szkoły rodzenia, to ja się raczej nie wybieram, szczerze to nawet się nad tym nie zastanawiałam... Chyba idę tokiem myślenia, że instynkt zrobi swoje... :lol: Myślę tylko nad położną, żeby mieć swoją, a nie jaka się trafi.
Też uciekam, jadę do rodziców (niestety nie samochodem), przy okazji zahaczę o sklep z wózkami i całą resztą dziecięcych rzeczy :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #455538 przez Emme
Może zainteresuje mamy chłopców artykuł ekspertki dotyczący pielęgnacji napletka . Jest wiele szkół na ten temat, tam jest wszystko objaśnione z odpowiednimi argumentami.

Co do położnej, to można skorzystać z darmowego programu dla kobiet w ciąży- spotkania w domu od któregoś tygodnia ciąży, polecam, w przychodni powinni wszystko objasnić. Jest oo darmowe, a to samo co w szkołach rodzenia, a położną mamy tylko dla siebie :)

12 lata 2 miesiąc temu #455539 przez sylwia2
moj tez dlugo pracuje od 6 do 19-20 wiec marne szanse ze sie uda z czasem,ale chciałabym zeby przy tym był zeby sie zaczął przyzwycajac ze bedzie ojcem bo na razie do niego nie dociera, musi od samego poczatku brac udział w czynnosciach przy małym, a wiem ze jest tym przejety bo nigdy nie miał niemowlaka na rekach jak cos to stał obok wiec trzeba zaczac nauke od samego poczatku

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka