BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #454948 przez patrycja85
dziewczyny to po macierzyńskim zakładamy wydawnictwo z księgarnią i kawiarnią połączone z klubem poetycko-muzycznym i kioskiem z fotelami i kawką:) no i obowiązkowo kącik malucha:))))

agnieszka-proszę i polecam się:) oboje z miom B ciągle czytamy, ciągle kupujemy ksiązki i już nie mamy gdzie układać. jutro jedziemy po nowe regały na ksiazki właśnie:)

ja przytyłam całe 1,5 kg i osiągnęłam życiowy rekord 53 kg:)))) (przy wzroście 175 cm...:))

Gosia-dzwonił lekarz?daj znac...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #454951 przez xxElaElaEeexx
Patrycja Ale Ci zazdroszczę ,też bym chciała tyle ważyć :)

12 lata 2 miesiąc temu #454952 przez lusiaczek82
ela to tak jak ja od początku ciąży nic nie przytyłam a schudłam 1 kg ale że nie należę do szczuplutkich więc pani doktor mi mówiła żebym starała się do 20 tygodnia nie przytyć i na każdej wizycie mnie chwali że stosuję siędo jej zaleceń :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #454958 przez Agnieszka86
Patrycja ja też uwielbiam książki i już się z nimi nie mieszczę... Nasi goście zamiast kwiatów na ślub przynieśli właśnie książki i to baaaardzo wzbogaciło moją bibliotekę:)

Dobrze Wam dziewczyny, że nie przybyło Wam kg w ciąży ja już jakieś 7,5 na plusie... ale co tam, ważne żeby dzieciaczki zdrowe były, a kg potem się zrzuci jakoś:)

12 lata 2 miesiąc temu #454959 przez xxElaElaEeexx
lusiaczek Nio to przynajmniej nie jestem sama :laugh: Na początku trochę się dziwiłam no bo jak to brzuszek rośnie i coraz bardziej go widać a kilogramów nie przybywa :laugh: No ale chyba to normalne :)

12 lata 2 miesiąc temu #454965 przez patrycja85
Agnieszka-my też zamiast kwiatów chcieliśmy ksiązki:))) marzy mi się wielka biblioteczka:)) kiedyś pożyczyłam od kogoś książkę i tak mi się podobała że zal mi było oddawać i od tamtej pory tylko kupuję. znaleźlismy w necie ksiegarnię gdzie są dużo tańsze ksiazki-nawet
10 zł-15 zł na sztuce. przydatne zwłaszcza przed swiętami żeby zaoszczędzić:)

Ela-dziękuję ale nie ma czego zazdrościć. nogi mam jak patyki:) lato to dla mnie masakra:) ale moja mama też była taka chuda i dopiero po ciąży jej zostało:) całe życie czekałam na ciąże, żeby trochę przytyć:))) oby mi w nogi poszło jakimś cudem:)

12 lata 2 miesiąc temu #454976 przez Agnieszka86
Ooo.. Patrycja podziel się linkiem, który zaprowadzi nas do księgarni, o której piszesz:)

12 lata 2 miesiąc temu #454982 przez andzia_zg
Ja to sie teraz załamałam, bo 2 tygodnie temu na wizycie byłam już 6,5kg na plusie, a wy to widzę, że nadal "szczypiorki" Zawsze byłam bardzo chuda i wysoka i nigdy nie mogłam przytyć, a teraz to tak szybko przybieram na wadze, że szok, a brzuszek nadal mały.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #454985 przez Gosia27
Grzybową się objadłam czy mi wolno czy nie! Dodałam dużo warzyw(ziemniaki, marchewki, selera pietruszki)mmm rewelacja. Małż zadowolony a ja tym bardziej.
Ja tak mówicie o książkach, to ja uwielbiam Nicholasa Sparksa, własnie czytam kolejną już jego książkę. Romansidła :laugh:
Patrycja85 nikt nie dzwonił :angry: :( jutro jak nikt nie zadzwoni do 12 to ja znowu zadzwonię.

Vernix świetny pomysł na taką kawiarnię. Ja właśnie często idę na rynek do jakiejś cukierni z książką.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #454987 przez patrycja85
Agnieszka-a proszę bardzo:)

ksiegarniawarszawa.pl/

my odbieramy osobiście więc w ogóle tanio wychodzi. ale jak się zamawia kilka to nawet z dostawą jest taniej. w razie co-ty zamówisz, ja odbiorę i prześlę (wtedy pewnie taniej niż ich dostawa:)

12 lata 2 miesiąc temu #454996 przez Agnieszka86
Dzięki Patrycja, stronę zapisałam w ulubionych:) Na razie nie szperam i nie szukam, bo wczoraj książkowy zakup poczyniłam, więc trochę muszę przyhamować :blush:

Gosia zupka na pewno pyszna, ważne, że wszyscy zadowoleni ;) Jak się nie odezwą jutro z wynikami, to pewno, że przypomnij o sobie.

12 lata 2 miesiąc temu #455013 przez patrycja85
fajny duecik:) mała super a tata jaki z niej dumny:)

12 lata 2 miesiąc temu #455031 przez Agnieszka86
Duet rewelacja, mała przesłodka! :) Fajnie się tego słucha:)

12 lata 2 miesiąc temu #455033 przez Depeche
Dzoewczyny z tą wagą to chyba jest różnie.
Ja np.mam tendencje do tycia, w pierwszej ciązy przytyłam tylko 4 kg, tak od 30 tyg. BYlam chyda jak szczapa i mialam maly brzuszek, mala 3 kg, zdorwa.
Teraz do 9 tyg przytyłam chyba z kosmosu 7 kg, musiałam kupić sobie nowe ciuchy, bo ciązy jeszcze nie było widać, a ja jak pulpet. I mimo tego,że sie nie objadam tyje nadal. Dzis zalożyłam spodnie ciązowe od szwagierki, ktore jeszcze 3 tyg temu byly dobre, a dzis uda jak balerony i zaczęły mi zjeżdżać.
Trochę załamka, bo nie chcę zostać baleronem, ale bajwyraźniej nie bardzo mam na to wszystko wpływ.
Najważniejsze to urodzić zdrowe dziecko ;-)

12 lata 2 miesiąc temu #455036 przez andzia_zg
No raczej nie mamy na to wpływu :-( Pamiętam jak kiedyś spotkałam koleżankę z liceum.W liceum wyglądała tak jak ja - była wysoka i szczupła. A jak ją zobaczyłam po ciąży z wózkiem to kawał baby z niej było.
Tez nie chcę być baleronikiem. Zauważyłam, że po tych bólach co miałam ostatnio, naprawdę mocno rozszerzyły mi sie biodra, a brzusio nadal niezbyt duży. W sumie też może to dlatego, że mało sie ruszam, bo gdyby chociaż była pogoda... a tu zimno, plucha i nie wychodzę z domu. Ale po ciąży zamierzam zapisac się na jakiś aerobik czy coś, bo nie chcę być potężna.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka