- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Cześć dziewczyny:)
Powiedzcie mi kochane, czy Wasze dzieciaczki wiercą się w brzuszkach tak, że budzą Was w nocy?
Dzień dobry!
Moje Maleństwo jest śpiochem i nie kopie mocno i często. Myślę, że to może zależeć od temperamentu dziecka - ja moje czuję od 15 tygodnia, ale te ruchy nie są bardzo mocne i nie budzi mnie w nocy. I tym się trochę przejmowałam - że za słabo je czuję. Ale nie tylko ja tak mam.
kika1985 mam pożyczoną kołyskę do 3 miesiąca życia, potem mam mieć pożyczone łóżeczko. Znajomi zapakowali nam cały samochód rzeczy dla dziecka włącznie z laktatorem i butelkami, więc niewiele rzeczy będziemy mieć nowych. Te większe łóżeczka są super, jeśli jeszcze można zdemontować całą barierkę.
Na razie wózka nie kupuję, poczekam aż stanieje Jane Muum - nie znalazłam lżejszego wózka, który by nie miał mikroskopijnych kół. Mieszkam w bloku bez windy, mam wąski przedpokój i jakoś to trzeba pogodzić z gabarytami wózka... A może znalazłyście coś jeszcze lżejszego?
Gosia będę miałą cesarkę, więc nakupię tych siateczkowych
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Wczoraj specjalnie kupiłam więcej chleba żeby mi starczyło na rano i na szczęście nie musiałam wychodzić na ten mróz. A jeszcze -4 stopnie... brr
Co do wyprawki to Paulina widze, że tez juz jestes wyszykowana
Musze dzis poszukac w necie o tym Twoim wózku Jane Muum, bo pierwsze słysze o takim wózku.
kika ja mam łózeczko 120x60
A jeśli chodzi o budzenie w nocy to nie budza mnie ruchy tylko chęć siusiu.Jak wracam z kibelka to czuje ze mały zaczyna sie wiercić. wiec albo ja go budze tym, że zmieniam pozycję i wstaje, albo on mnie budzi okopywaniem w pęcherz i stad budze się na siusiu. Ale same ruchy mnie nie budza, bo nie są jeszcze bolesne.
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
Gosia ja juz dzis jadlam nalesniki, bo to ulubione danie Julka. moge Ci zdradzic moj - mega prosty - tajemny przepis hihi a na milion procent Ci wyjda. jedna tylko zasada - dobra maka!!! ale z kazdej maki wyjda na dobra sprawe, wiec notuj:
ja uzywam zawsze maki LUBELLA puszytsya tortowa (opakowanie z niebieskimi kolorami)
do miski dodaj nastepujace skladniki:
8 lyzek maki, 2 jajka, prawie cala szklanke mleka, szczypte soli i ja daje do tej ilosci dwa cukry waniliowe (jesli wiesz, ze marka cukru waniliowego, ktory uzywasz jest bardzo slodka, to daj jeden, a jesli chcesz nalesniki z jakims nieslodkim nadzieniem, to nie dawaj wcale cukru waniliowego!). teraz to zmiksuj jesli masz mikser, a ja nie to wymieszaj na jednolita mase. jesli bedziesz miala wrazenie, ze jest za gesta dodaj zimnej wody i mieszaj dalej.
ja smaze na patelni teflonowej z minimalna iloscia oliwy lub oleju, ale napraqwde dwie kapki na nalesnik.
mam nadzieje, ze sie uda!
calusssyyy
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajnie wam z ta wyprawką
a co do wózka to masz rację, ja tez mieszkam w bolku na 3 piętrze bez windy, mój wózek waży 7,5 kilo sam stelaż plis gondola 4,5i noworodek około 4 kilo to już sporo, no ale poprzedni wózek miałam ciężki i jakoś dałam radę go na górę wnosić i do tego zawsze jakieś zakupy były
nie ma co nadźwigamy się jeszcze
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
kika1985to moja pierwsza ciąża, więc nie jest powiedziane, że tylko wieloródki wcześnie czują ruchy. Położna się zdziwiła, kiedy jej podałam termin pierwszych ruchów i nie wpisała mi tej daty do karty ciąży...
Co do wózka to będę się bała nosić ciężary po cesarce, a także gdybym zaszła w kolejną ciążę i trzeba by było ze starszym dzieckiem wyjść na spacer, a nie chcę całymi dniami siedzieć w domu, czekając aż Mąż przyjdzie z pracy i wyjdziemy na spacer. Jeszcze planuję zakup nosidełka, jak dziecko podrośnie, podobno z chicco są polecane, bezpieczne i w przyzwoitej cenie. Bo najlepsze to chyba BabyBjorn, ale zobaczcie na ceny
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u mnie przebija się słoneczko!achhh od razu lepiej:)
sniadanko właśnie zjadłam, pranie wstawione, czeka mnie jeszcze ogarnięcie mieszkania bo............świrki dziś robią nalot!!mój m ma urodziny dziś i już od samego rana świrka się zapowiedziała (wow bo zawsze bez najmniejszej zapowiedzi),że przyjadą
Beata ojj naleśniki!! jutro na obiadek u mnie będą
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
Beata a ilu procentowe mleko dajesz do naleśników? Bo słyszałam, że własnie czasem naleśniki moga nie wyjść jak się ma zbyt tłuste mleko. A chętnie bym w koncu zrobiłą jakies nalesniki. Może chociaz raz by mi wyszły. A tak je lubie... mniam...
- Beata 26
- Wylogowany
- gadatliwa
Ps. Nie wiem jak wielkie rodziny macie ale z tej ilosci ciasta ja mam srednio 5 nalesnikow (3 igor i 2 ja) plus w zaleznosci od wielkosci patelni, wiec jak wam bedzie za malo to dorobicie ciasta!
A przed chwila sobie myslalam, ze jaka wielka szkoda, ze nie mieszkamy w jednym miescie, moglybysmy sie spotykac na plotkach i wspolnym gotowaniu!
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
A podejrzewam,że wszystkie nieźle byśmy się dogadały
Ta mąke co mówiłas akurat mam więc jak kupię mniejszą patelnie może sobie spróbuje zrobic naleśniki niestety poprzednia w pożarze poszła z dymem i zostala mi jedna ogromna patelnia.
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
bo mam wadę wzroku ok. minus 14 (jak dobrze, że ktoś wymyślił soczewki kontaktowe, bo te denka od słoika...), jeszcze wizyta u kardiologa, bo mam wypadanie płatka i podejrzenie małego tętniakaPaulina77 a czemu będziesz miała cesarkę,jeśli mogę wiedzieć?
andzia_zg też mi się marzą wycieczki w góry z dzieckiem, kiedyś chodziłam, muszę do tego wrócić.
Beata 26, andzia_zg faktycznie, świetne grono się tu zebrało, aż żal odchodzić od kompa