- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasz Skarb rośnie u mamusi :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mamcia system otwarty ubierasz to pod majty,
aha,a w szpitalu po porodzie można zakładać majty zwykłe?
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Kolezanka miała takie mocne miesiączki ze ubierała pampery, masakra
- mamcia2013
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
Dobra trza kości rozprostowac, zmykam pod prysznic, głowe umyc zeby błechy mnie nie zatakowały:) dobrej nocki mamulki i dziedziaczki
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
oz jak sie ciesze, ze nie ja jedyna taka stara dupa. Paulina, to my jestesmy norrrmalne, reszta tak jakos sie mlodo postarala
Depeche, mogę Cię zapytać, który jesteś rocznik??
Aaaa, nie pisz, już wiem z listy porodów. To ja rzeczywiście baaardzo najstarsza jestem
- Paulina 77
- Wylogowany
- gadatliwa
Je ile nowych mam nam przybyło. Witam bardzo serdecznie. to forum jest bardzo życiowe. Z biegiem czasu wasi partnerzy będą o nie po prostu zazdrośni
Forum niezłe, coraz większy ubaw fajnie się tak rozweselić, kiedy cały dzień nie widzisz nikogo bliskiego
Lafi mieszkałam ok. 28 km od Cieszyna
andzia_zg, Lafi, mamcia2013
ostatnio maglowałam moją koleżankę na temat porodu, karmienia i szpitala - powiedziała mi ciekawą rzecz: że majty siateczkowe się drą i ona w końcu używała zwykłych bawełnianych, tylko dużych, wygodnych, takich trochę staroświeckich. Ja ostatnio znalazłam fajne 3-paki w Biedronce. Wezmę do szpitala i siateczkowe, i bawełniane.
A trochę zmieniając temat - skończyły mi się odparzenia okolic intymnych, odkąd po prysznicu spłukuję te okolice całkiem zimną wodą
mamcia2013 Co do ubranek - ostatnio kupiłam 1 body w ciucholandzie, bo wszyscy zachwalają, jakie fajne rzeczy tam można znaleźć. Powiem Wam, że nie znalazłam nic nadzwyczajnego. Dopiero dzisiaj w sklepiku kupiłam 1 nowego pajaca oraz fajne rzeczy w komisie w tym samym sklepie - nie zniszczone, ładne, a cena jak w ciucholandzie (body rozpinane z przodu i pajac). Część rzeczy dla niemowaka od rodziny i znajomych czeka na mnie w rodzinnych stronach i musi mi to ktoś przywieźć, bo nie mogę za bardzo jeździć. Do szpitala planuję część rzeczy rozpinanych z przodu, żebym w razie awarii sama mogła przebrać dziecko, a nie wołać pielęgniarki.
Na allegro są całe przepiękne, świetne gatunkowo wyprawki - po kilkadziesiąt sztuk za śmieszną cenę, ale na razie nie kupuję.
Dobranoc, Dziewczynki
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Witam nowe mamy marcowe:)
Rozpisałyście się pięknie... na chwilę Was zostawić same
Ale u mnie mróz dzisiaj...brrr... a ja się na miasto wybieram
Powiedzcie mi kochane, czy Wasze dzieciaczki wiercą się w brzuszkach tak, że budzą Was w nocy?
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
depeche a ty chyba zarobisz w glowę za te gadanie głupot że stara jesteś!!!! starość to się zaczyna po 60-tce
agnieszka mnie nie budzi córeczka w nocy tylko potrzeba siku a potem mala bryka w brzuchu albo zazwyczaj ma czkawkę
co do zakupów to wczoraj z mężem siedzieliśmy na allegro, mamy obczajony materac, teraz tylko porównam ceny w sklepie u mnie w mieście
a wy jakie macie rozmiary łóżeczek bo ja mam takie większe 70/140 będzie na dłużej
i jeszcze oglądaliśmy wózki, no i wygrał graco symbio, mama da mi część kasy, poprosze teściów żeby się dołożyli a jak trzeba będzie dopłacić to przecież będzie becikowe:P i wybierzemy chyba kolor czarny no chyba że po nowym roku wejdzie nowa kolorystyka
muszę jeszcze odezwać się do koleżanki po ciuszki , jakieś śpiochy bo nie mam w ogóle, a wiem ze ona ma pół strychu w ciuszkach dla dziewczynki:P
kosmetyki też pomału będę kupowała no i rzeczy po porodzie , koszule ,staniki do karmienia
zaraz wejdę na allegro bo licytuję ciuszki pozazdrościłam andzi fajnych aukcji
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mnie też Zosia nie budzi w nocy, tylko tak jak Ciebie potrzeba siku
wygrzebuję się spod kołdry, idę się ogarnąć i wyruszam na miasto...
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Ja moją małą czasami czuję jak się przebudzę w nocy, ale za to kiedy jestem głodna to nie daje spokoju, wali jak oszalała, tak jak wczoraj wieczorem.
Mój Pan zażyczył sobie dziś naleśniki na obiad, a jak to nigdy się za nie nie biorę bo po prostu mi nie wychodzą i klops coś wyczaruję.
Co do majtek poporodowych, z doświadczenia polecam majtki siateczkowe dla Pani które będą miały cięcie, i na wszelki wypadek jedną parę można ze sobą mieć. A tak po normalnym porodzie majteczki bawełniane i to kilka, bo się je często powinno zmieniać, podmywać się i wietrzyć krocze. I suszarka nie jest aż tak bardzo potrzebna.
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa