BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #471873 przez mamcia2013
Lafi chodzi Ci o te pielucho gacie?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #471877 przez Lafi
mamcia system otwarty ubierasz to pod majty,

12 lata 1 miesiąc temu #471880 przez mamcia2013
Lafi napisał:

mamcia system otwarty ubierasz to pod majty,

aha,a w szpitalu po porodzie można zakładać majty zwykłe?

12 lata 1 miesiąc temu #471881 przez Lafi
seni.pl/produkty-seni/przeglad-produktow/seni-lady/ z tej serii mam te przed ostatnie, i dupa strona mi sie zamkneła
Kolezanka miała takie mocne miesiączki ze ubierała pampery, masakra

12 lata 1 miesiąc temu #471882 przez mamcia2013
kurczę to współczucia dla koleżanki Lafi.

12 lata 1 miesiąc temu #471883 przez Lafi
seni.pl/produkty-seni/przeglad-produktow...arty/san-seni-prima/ i o to mi chodziło bo w całych pamperach dupsko by sie nam zaparzyło a trza będzie wietrzyc i dibrze sie suszarką suszyc

12 lata 1 miesiąc temu #471884 przez Lafi
Była juz pare razy czyszczona, masakra
Dobra trza kości rozprostowac, zmykam pod prysznic, głowe umyc zeby błechy mnie nie zatakowały:) dobrej nocki mamulki i dziedziaczki

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471898 przez Paulina 77
Depeche napisał:

oz jak sie ciesze, ze nie ja jedyna taka stara dupa. Paulina, to my jestesmy norrrmalne, reszta tak jakos sie mlodo postarala ;-)

Depeche, mogę Cię zapytać, który jesteś rocznik??
Aaaa, nie pisz, już wiem z listy porodów. To ja rzeczywiście baaardzo najstarsza jestem :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #471910 przez Paulina 77
Gosia27 napisał:

Je ile nowych mam nam przybyło. Witam bardzo serdecznie. to forum jest bardzo życiowe. Z biegiem czasu wasi partnerzy będą o nie po prostu zazdrośni :P

Forum niezłe, coraz większy ubaw :lol: fajnie się tak rozweselić, kiedy cały dzień nie widzisz nikogo bliskiego

Lafi mieszkałam ok. 28 km od Cieszyna

andzia_zg, Lafi, mamcia2013
ostatnio maglowałam moją koleżankę na temat porodu, karmienia i szpitala - powiedziała mi ciekawą rzecz: że majty siateczkowe się drą i ona w końcu używała zwykłych bawełnianych, tylko dużych, wygodnych, takich trochę staroświeckich. Ja ostatnio znalazłam fajne 3-paki w Biedronce. Wezmę do szpitala i siateczkowe, i bawełniane.
A trochę zmieniając temat - skończyły mi się odparzenia okolic intymnych, odkąd po prysznicu spłukuję te okolice całkiem zimną wodą :)

mamcia2013 Co do ubranek - ostatnio kupiłam 1 body w ciucholandzie, bo wszyscy zachwalają, jakie fajne rzeczy tam można znaleźć. Powiem Wam, że nie znalazłam nic nadzwyczajnego. Dopiero dzisiaj w sklepiku kupiłam 1 nowego pajaca oraz fajne rzeczy w komisie w tym samym sklepie - nie zniszczone, ładne, a cena jak w ciucholandzie (body rozpinane z przodu i pajac). Część rzeczy dla niemowaka od rodziny i znajomych czeka na mnie w rodzinnych stronach i musi mi to ktoś przywieźć, bo nie mogę za bardzo jeździć. Do szpitala planuję część rzeczy rozpinanych z przodu, żebym w razie awarii sama mogła przebrać dziecko, a nie wołać pielęgniarki.
Na allegro są całe przepiękne, świetne gatunkowo wyprawki - po kilkadziesiąt sztuk za śmieszną cenę, ale na razie nie kupuję.

Dobranoc, Dziewczynki :)

12 lata 1 miesiąc temu #471949 przez Agnieszka86
Cześć dziewczyny:)

Witam nowe mamy marcowe:)
Rozpisałyście się pięknie... na chwilę Was zostawić same :silly:

Ale u mnie mróz dzisiaj...brrr... a ja się na miasto wybieram :dry:

Powiedzcie mi kochane, czy Wasze dzieciaczki wiercą się w brzuszkach tak, że budzą Was w nocy?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #471956 przez kika1985
witam nowe mamusie marcowe

depeche a ty chyba zarobisz w glowę za te gadanie głupot że stara jesteś!!!! starość to się zaczyna po 60-tce

agnieszka mnie nie budzi córeczka w nocy tylko potrzeba siku :P a potem mala bryka w brzuchu albo zazwyczaj ma czkawkę :)

co do zakupów to wczoraj z mężem siedzieliśmy na allegro, mamy obczajony materac, teraz tylko porównam ceny w sklepie u mnie w mieście

a wy jakie macie rozmiary łóżeczek bo ja mam takie większe 70/140 będzie na dłużej

i jeszcze oglądaliśmy wózki, no i wygrał graco symbio, mama da mi część kasy, poprosze teściów żeby się dołożyli a jak trzeba będzie dopłacić to przecież będzie becikowe:P i wybierzemy chyba kolor czarny B) no chyba że po nowym roku wejdzie nowa kolorystyka

muszę jeszcze odezwać się do koleżanki po ciuszki , jakieś śpiochy bo nie mam w ogóle, a wiem ze ona ma pół strychu w ciuszkach dla dziewczynki:P
kosmetyki też pomału będę kupowała no i rzeczy po porodzie , koszule ,staniki do karmienia B)

zaraz wejdę na allegro bo licytuję ciuszki pozazdrościłam andzi fajnych aukcji

12 lata 1 miesiąc temu #471976 przez Agnieszka86
Kika no to widzę, że porządnie wzięłaś się za kompletowanie wyprawki...
Mnie też Zosia nie budzi w nocy, tylko tak jak Ciebie potrzeba siku :blink:

wygrzebuję się spod kołdry, idę się ogarnąć i wyruszam na miasto...

12 lata 1 miesiąc temu #471983 przez Gosia27
hej hej, witam ranne ptaszki. Nie no Agnieszka ja to też mam zamiar wyjść na miasto, ale nie tak wcześnie, dupeczka by mi przemarzła, z resztą jest takie mleko na dworze, że nie mam póki co ochoty się wygrzebać spod koca.
Ja moją małą czasami czuję jak się przebudzę w nocy, ale za to kiedy jestem głodna to nie daje spokoju, wali jak oszalała, tak jak wczoraj wieczorem.

Mój Pan zażyczył sobie dziś naleśniki na obiad, a jak to nigdy się za nie nie biorę bo po prostu mi nie wychodzą i klops coś wyczaruję.

Co do majtek poporodowych, z doświadczenia polecam majtki siateczkowe dla Pani które będą miały cięcie, i na wszelki wypadek jedną parę można ze sobą mieć. A tak po normalnym porodzie majteczki bawełniane i to kilka, bo się je często powinno zmieniać, podmywać się i wietrzyć krocze. I suszarka nie jest aż tak bardzo potrzebna.

12 lata 1 miesiąc temu #472002 przez kika1985
Gosia mi w naszym szpitalu nie pozwolili chodzić w majtkach siateczkowych po porodzie B) miałam być bez majtek z podkładem pod pupą , najgorzej jak chciałam iść siku to musiałam dziwnie wyglądać hehe zresztą nie tylko ja

12 lata 1 miesiąc temu #472004 przez Agnieszka86
Gosia Oj zimno, zimno... ale teraz chcę wyjść, żeby szybciej wrócić :silly: Bardzo dobrze, że Cię mamy Gosiu, bo przedstawiasz nam profesjonalne spojrzenie na położnicze sprawy :kiss:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka