BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #474720 przez vernix
Ja mam w planach zrobienie takiego deseru z lodami, nic wielkiego, ale jest pyszne:

najsmaczniejsze.pl/2011/11/jablka-pod-kruszonka-apple-crumble/

Mój mężol rozmawia z brzuszkiem, czyta mu "Kubusia Puchatka" i nawet śpiewa ;) bo lubi :) Rozczula mnie to bardzo. Czytałam ostatnio, że od 25. tc dzieciaczki słyszą lepiej męski, niższy głos, niż kobiecy. Mężol wie co robi :cheer:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #474723 przez andzia_zg
Własnie mężowi wyjadłam krówki :P Od razu zobaczy jak wróci z pracy :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #474724 przez Lafi
a mi sie dzis nic nie chce, wczoraj wieczorem, złamałam zęba w mojej protesce:( kiedys lekarze mie tak rozwiertali zeba ze pękł i to jescze przed maturą! co wtedy przżywałam, w dodatku to jeszcze jedynka, to pomślcie jak sie czuje:( zwerbowała mtate niech zajedzie mi to skleic a potem będe mysleć, do 18 musze czekać.

oglądałam dzis mój brzucho, i swierdziłąm ze nadawałam by sie do kulania bo jestem cała okrągła:)

12 lata 1 miesiąc temu #474727 przez AniaCzajka
też te kółka mi się na zdjęciu nie podobały ale moja znajoma ma taki wózek i nawet dobrze się sprawuje na polskich a nawet wiejskich drogach

12 lata 1 miesiąc temu #474732 przez Lafi
Ania najlepsze są opinie osób które takowe użytkują, jak jest sprawdzony to czemu nie,

12 lata 1 miesiąc temu #474733 przez andzia_zg
Wszytsko zależy od tego na jaki egzemplarz wózka sie trafi. można trafić tak, że wózek tani i nieznanej firmy lepiej się spisze niz drogie X-landery, Mutsy, Merce itp. Można trafić nawet w najdroższym wózku na jakis felerny egzemplarz, a tani wózek może sie okazać niezawodny.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #474754 przez vernix
Andzia masz rację. Każdy na co innego zwraca uwagę przy zakupie wózka, dla jednej mamy i jej dziecka może być super, a dla innej już nie. Najważniejsze, żeby był bezpieczny i "niewywrotowy".

Pisałaś kiedyś o karcie rossmanna, też ją mam-tę rossnę. To nie fair, że nie można jej aktywować, gdy dziecka jeszcze nie ma na świecie. Wcześniej to robi się wielkie zakupy, a oni tak się zabezpieczyli, żeby nie wykorzystać 10% rabatu i będzie ważna w marcu wrrr! wkurzyłam się dzisiaj w sklepie.
Próbowałam nawet wpisać dane chrześniaka i też du.. ;)

12 lata 1 miesiąc temu #474761 przez patrycja85
vernix-krucha jak lód-przepiękna książka ale niekoniecznie na okres ciąży:/ żebyś nie zaczęła rozmyślać... a i przygotuj chusteczki:) daj znać jak się podobała. a potem obowiązkowo BEZ MOJEJ ZGODY tej samej autorki:)

depeche-to mnie boli na wysokości nerki. ale też jestem doświadczona-jestem po operacji lewej nerki więc wiem jak nerki bolą. tylko że teraz właśnie boli mnie z prawej i jakoś tak dziwnie. ale chyba chiczi ma rację że to rozciąganie.

gosia-ja tak jak pisałam jestem antykucharka i zarówno w zeszłą sob jak i wczoraj murzynek mi nie wyszedł. to chyba piekarnik bo robiłam wg przepisu który wychodzi nawet 11 latkom:) ale załamałam się konkretnie i nigdy więcej tego ciasta piec nie będę. po prostu kupię:)

nam się z wózków podobają te firmy maxi cosi. ale jeszcze nie zdecydowaliśmy.

12 lata 1 miesiąc temu #474770 przez Gosia27
mpmroz.blogspot.com/2012/10/goska-rafa-s...bna-gasiorowice.html

Dziewczyny nie wiem czy się chwaliłam,ale nie dawno nasi fotografowie odświeżyli swój blog:)

Patrycja85 oj tam. Jeszcze taki Murzynek będzie Ci wychodził, tym bardziej, że to jedno z najbardziej ulubionych ciast dzieciaków ;)

12 lata 1 miesiąc temu #474771 przez vernix
Patrycja na pewno się wzruszę :) od dawna polowałam na tę powieść, a dzisiaj zajrzałam do biblioteki i właśnie leżała na półce, krzycząc: "weź mnie" :)
Najwyżej podzielę ją na 100 części, gdy zacznę coś sobie wkręcać.

Co do "Bez mojej zgody" oglądałam film, ale na pewno to nie to samo.

12 lata 1 miesiąc temu #474778 przez offca87
GOSIA - Twoja Mama przeżyła coś strasznie ciężkiego, ale z drugiej strony to wciąż Twoja mama, a Ty - bez względu na wiek - jesteś jej dzieckiem, a gdy coś złego dzieje się dziecku, w matkach włącza się jakby dodatkowy napęd: byle pomóc, wesprzeć, nie dać się załamać. Pomaganie Tobie może działać na nią terapeutycznie. Bedzie Cię wspierać, Tobie odpadnie stres a'propo powiedzenia jej tego, szukania odpowiedniego momentu itd. A sprawa z Twoją córeczką nie jest przesądzona, nigdy nie jest - nie takie cuda się dzieją - a to jest tylko potężny bodziec, by skupiać się wyłącznie na pozytywach.

A co do brzuszków to ja nie wiem - 22tc dopiero, więc może nie ma szału, ale nie mam jakiegoś dużego, taki lekko do przodu, nic na boki, maluszek.

Co do twardnienia brzucha i skurczów, czytałam niby, że II trymestr to normalne, że skurcze Braxtona-hicksa itd., ale u każdej z nas przebiega to inaczej, plus to ciągnięcie, ciężkość w dole brzucha, kłucia - ja np. dziś się boję ruszyć, leżę w łóżku i zmuszam się, by nie czytać więcej i nie panikować.

Ale dodatkowo właśnie mój mały się wierci gdzieś w samym dole - martwi mnie to, bo czuję jego ruchy dosłownie na wzgórku łonowym i naciska mi na pęcherz, jak się poruszy. Myślałam, że im później, tym dziecko wyżej, a tu tak nisko :/

12 lata 1 miesiąc temu #474786 przez andzia_zg
vernix ja jestem na maksa zła,że tej karty rossne nie mozna aktywować przed porodem :angry:

gosia przecudne zdjęcia...szczególnie to na tej kłodzie czy pniu nad tym strumykiem. cudo :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 miesiąc temu #474796 przez patrycja85
vernix- bez mojej zgody-film kończy się inaczej niż książka:) jak będziesz miała okazję to też polecam. ja mam taką przypadłość że czytam seriami,tzn. jak zacznę autora to czytam kilka jego ksiązek, ale w przypadku tej autorki wytrzymałam tylko 3-za ciężki kaliber:/

polecam wam wszystkim książkę-zaklęci w czasie:) bardzo fajna. film bez rewelacji ale że producentem był brad pitt to mówię że fajny:)

gosia-nie nie:) ja już się poddaję:) przyzwyczaiłam się do myśli że nie umiem gotować a tym bardziej piec. męża uprzedziłam już na początku żeby nie było. umiem kilka dań. kilka innych świetnie gotuje B, a resztę zamawiamy i jakoś to idzie:)

12 lata 1 miesiąc temu #474801 przez Agnieszka86
Patrycja "Bez mojej zgody" czytałam, ale teraz nie chciałabym czytać książek o podobnej tematyce, teraz czas na coś lekkiego i przyjemnego, bo ja za bardzo przeżywam takie książki...

Gosia bardzo ładne macie zdjęcia :)

12 lata 1 miesiąc temu #474802 przez Lafi
Gosia śliczne zdjęcia, a to z tymi czerwonymi pazurkami:) super.

kurcze mój m pojechał, zimno mi musze isc jakis ogień rozfechtować, bo zamarzne:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka