- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Czy wiecie dlaczego są 2 rodzaje obciążenia glukozą? właśnie się zastanawiałam, gdy czytałam jak Wy to robicie.
Mnie położna powiedziała, że mam kupić glukozę- 75g, rozrobić, dodać cytrynę, przełknąć na czczo, a potem po 2 godzinach pojechać do laboratorium na pobranie krwi.
U Was w większości jest inaczej, pobierają krew na czczo, potem pijecie i znowu pobranie krwi. O co kaman?
Leniusia ale sobie pospałaś podaj nam numer tel. to o 5.30 jutro do Ciebie wszystkie będziemy dzwonić i mówić:pobudka!
Gosia ja też mam takie schizy, hormony buzują..Zazwyczaj zanim wstanę mówię-narzekam mężolowi o porodzie, o tym, że samego jakoś drastycznie się nie boję, ale tego, żeby ktoś z personelu czegoś nie przeoczył...nie zaniedbał..to powraca do mnie jak bumerang i nie wiem czemu na samym początku dnia
Sylwka dobrze, że jesteś
Andzia hahha, ale sen proroczy? mnie dzisiaj śniła się świrka, moja mama, Antoni Pawicki=byliśmy na jakiejś pielgrzymce nad morzem pojawiło się tsunami na molo wariactwo jednym słowem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja zaraz sie biore za prasowanie , wiec tylko wpadlam sie przywirac.
Lenusia, nie za czesto robisz te krzywa i po co????? Tez to troche dziwne , bo najpierw biora krew na czczo , potem sie pije, a nastepnie biora krew za godz. i za dwie. Ja tez jeste siochem w ciazy.
Mnie kiedys mojamaz nagral jak chrape, wtedy jeszcze byl moim chlopakiem, ale ja nie wierze, ze to bylam jak, to na pewno sabotaz jakis!
Ja z drugim imieniem to mam 34 litery
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Poza tym pijąc glukozę w domu idąc do laboratorium spalasz ją, co ma wpływ na niewiarygodność wyniku,bo będzie on zaniżony. Wiadomo ruch = zapotrzebowanie na energię. A skąd? właśnie z glukozy. Stąd tak ważne jest by siedzieć tam na miejscu i bo dopilnować tego czasu. Ruszając się spalamy glukoze i wynik badania będzie błędnie zaniżony.I np będziemy się cieszyc,że np mieścimy się w normie a to nieprawda.
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Jak ja nie lubię prasować!co dziwne, tylko tego nie znoszę z domowych porządków, ale kiedyś trzeba się przełamać. U mnie to "kiedyś" trwa od poniedziałku, bo prasuję na raty...
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
- sylwka727
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiem że się martwiłyście też myślałam czy u was wszystko dobrze.
Katarzyna nie było mnie bo miałam wisielczy humor cały czas płakałam o synkach myślałam dobijało mnie że cały czas wychodziła ta bakteria i muszę małego faszerować lekami i tak wszystko mnie dobijało oswajałam się z myślą że córce coś wyrosło poza tym kręgosłup tak mnie boli że czasami mam wrażenie że mi pęknie.
- lenusia7
- Gość
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Andzia no właśnie, to inaczej wygląda niż mnie mówiła. Powiedziała, że mam to przełknąć, położyć się, a potem wsiąść w samochód i przyjechać. Zastanawiam się z czym porównają poziom glukozy we krwi, jeśli tylko po jej wypiciu mi pobiorą krew? zgłupiałam..ale cóż muszę jej uwierzyć i zrobić jak kazała.
Ja mówie jak mi tłumaczyła lekarka, a poza tym potwierdza się to z tym co mialam na studiach na biochemii.
Moze dlatego nie robią Ci glukozy na czczo, bo mialas to robione na początku ciąży, stąd tylko obciążenie glukozą. Ja mialam glukoze na czczo na początku i teraz.
Rób tak jak zaleca Ci lekarz. Na pewno wie co robi.
- patrycja85
- Wylogowany
- rozmowna
ale pospałam:) prawie jak lenusia:)
a wiecie co my wymysliliśmy z prasowaniem? raz na 2-3 tyg B prasuje w trakcie jakiegoś meczu:) zazwyczaj w sob jak leci bundesliga. prasuje wszystkie swoje koszule pracowe na 2-3 tyg i moje rzeczy:) sprawdza sie to niesamowicie:) kiedyś prasowaliśmy na zmianę ale odkąd jestem w ciąży wziął to na siebie. spróbujcie!!! oni mogą oglądać mecz a my mamy z głowy:)
co do tego badania lenusi i vernix-to skoro jej tak powiedzieli to chyba wiedza co mówią nie? wzieli pod uwagę że musi dotrzec itd... nie bądzmy mądrzejsze od fachowców:)
w kwestii porodu-dziewczyny już nie ma odwrotu:) nie ma co kalkulować i planowac bo to jedna z tych sytuacji gdzie niewiele od nas zależy. a zeby nikt z personelu niczego nie przeoczył to dobrze żeby ktoś byl przy porodzie-niekoniecznie mąż. wtedy będziemy spokojniejsze. teraz niektóre szpitale pozwalają (za opłatą-w wawie 200 zł) żeby ktoś był przy cc.
andzia-super sen. mojemu B kiedys się sniło że plywał łodką z giertychem i kazał mu wiosłowac:)
ja sie chyba kawki napiję bo przez przypadek znalałam w szafce u mamy całą gamę ciastek-delicje, jeżyki, milka:)
- Lafi
- Wylogowany
- gadatliwa
sny macie zarąbiste:)
Normalnie wymiękam, sąsiad od 3 tygodni codziennie(oprócz niedzieli) tnie drzewo, najpierw piłą spalinową a potem rąbie, masakra, zasatanawiam sie czy on całą wieś che w drzewo zopatrzyć, porażka, a nie miał teo tam az tak dużo.
Wcinam musli z serkiem homo, mniam:)
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Moze dlatego nie robią Ci glukozy na czczo, bo mialas to robione na początku ciąży, stąd tylko obciążenie glukozą. Ja mialam glukoze na czczo na początku i teraz.
Rób tak jak zaleca Ci lekarz. Na pewno wie co robi.[/quote]
Dzięki, masz rację. Zupełnie zapomniałam o tej glukozie robionej w lipcu! oświeciłaś mnie
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nic mi nie mowia ze chodze tu i tu bo nikt o tym nie wie , chodze poniewaz ile lekarzy tyle opinii takze mam jako takie porownanie
i co masz dwie karty ciąży?
- lenusia7
- Gość
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
Która z was ma dobry przepis na śledzie w śmietanie?
- Depeche
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
MI tez sie dzis snilo, ze urodzilam, nic nie pamietam;-)
Moj nie oglada meczow, to chyba nie bedzie chcial prasowac, ale wczoraj szorowal piekarnik... musialam go dzisiaj przepalic. Ja genaralnie to lubie tylko gotowac, sprzatac nie znosze, no jakas taka jestem malo domowa dziewczyna. Robie co musze, syfu chyba nie mam , ale zeby super czysto to tez nie. Pocieszam sie, jak poogladam " Perfekcyjna pania domu", ze u nas, to w porownaniu do tych babsztyli cud miod i malina.
Kurka, pozarlam dwa knoppersy, nawet nie poczulam!!! Siedze i sie rozgladam za drugim, a tu nie ma!