BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 miesiąc temu #477599 przez mamcia2013
Aksa no właśnie, gdzieś Ty się podziała? :)

Idę jeszcze marchewkę skubnąć :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #477600 przez Lafi
koticz mój m ma chyba pobobny charakter do twojego:) wiecie co mi kiedys powiedział: jakies dwa lata temu dość konkretnie schudłam , siedzimy kiedys a on z tekstem: dobrze że wziełassie za siebie bo by ci viatola na czoło przylepili! opłata drogowa powyżej 3,5 tony! jak to powiedziałam na areobiku to ładnie z tego wyłyśmy:) a ostaatnio pytał sie mnei czy juz gadała mze strażakiami żeby mnie miał kto do szpitala zawieść:) ale u niego norma, a przypomniało mi sie teżwpada do pokoju tekstem: kurna fak śmierdzi mi ptak,

Kasia w 9 m chyba częsciej byłam, wiem ze mój lekarz zakupił ktg wiec tez będzie mi robił.

12 lata 1 miesiąc temu #477611 przez Lafi
Dobranoc kobitki, nie wiem jak dzis zasne bo mój strasznie chrapie.

12 lata 1 miesiąc temu #477614 przez sylwia2
hhehe a moj m wypalił ostatnio z tekstem ze mogłabym juz taka okrąglutka zostać, a na drugi dzien jak sobie lezelismy na kanapie( mamy taką nie rozkładą 2 os) ze taki ze mnie grubasek ze nie dlugo sie tu razem nie zmiescimy.

12 lata 1 miesiąc temu #477618 przez mamcia2013
Ahh Ci mężczyźni :D chociaż pośmiać się można :)

Ja też uciekam się przytulić do mojego T (mam nadzieję że mnie nie obsra ) :D

Dobranoc Mamusie i Brzusie :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #477621 przez offca87
Kochane... bolą Was plecy?
Ja się dziś mało odzywałam, bo normalnie leżę i zdycham. Boli mnie dół pleców, nie jakoś ostro, ale tak muląco i non stop, plus dół brzucha, tak jak czasem gniecie przed miesiączką.

Nie chcę panikować, ale ile można... nie dźwigam, nie przesilam się, starajm się nie denerwować, dużo odpoczywam i te plecy - w żaden sposób się w nocy nei mogę ułożyć, plus ten brzuch - dosłownie jakbym miała obręcz tam na dole - plecy i brzuch. Takie mulące, ciągnące, przedokresowe.

Macie jakieś pomysły/sugestie/sposoby na to? Martwię się :(
[/color]

12 lata 1 miesiąc temu #477623 przez Lafi
normalnie zaraz mu jape czymś zakleje! teraz to mam pospane, zmęczenie mineło. z tymi chłopami.

Lenusia nie smućsie, tak miało być, mam kuzynke wpadka wieli na szyko ślub miała lat 18, urodziła, rok byli razem i rozwód, same niepotrzebne stresy. zawsze chleb jest o dwóch skórkach.

A co do imienia do małej do chyba Wiktoria, ale to sie moze zmienic bo Seweryn m iał być Wiktorem:)

12 lata 1 miesiąc temu #477626 przez Lafi
offca jak ci to nie przejdzie i będzie sie nasilac to jedz do szpitala!

12 lata 1 miesiąc temu #477627 przez xxElaElaEeexx
Ja mam szczęście ,bo mój facet tylko chrapie jak jest pijany a to zdarza się bardzo rzadko :blink: Za to podobno ja chrapie ,ale zawsze się z nim kłócę i mówię ,że to niemożliwe :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #477629 przez Lafi
mam ochote go nagrać i puścić mu jak mnie katuje!

12 lata 1 miesiąc temu #477634 przez offca87
Lafi napisał:

offca jak ci to nie przejdzie i będzie sie nasilac to jedz do szpitala!

Do szpitala??!!
Nie nasila się, ale po lekach przeciwbólowych (jakichś z paracetamolem, co dostałam) też nie przechodzi. To nie jest taki ból, że boli, skręcasz się itd. Raczej gniecenie, dyskomfort, mulenie, ściśnięte trochę podbrzusze, tak jak na okres. Małego czuję, kopie sobie delikatnie raz za czas...

Ja mieszkam w Anglii, zadzwoniłam na taki oddział położnych, taki odpowiednik isby przyjęć dla ciężarnych, i powiedziałam, co i jak. Bo już tydzień temu byłam z podobnymi objawami, choć te plecy mi nie dawały się tak we znaki. Sprawdzili wtedy mocz, bicie serca dziecka, obmacali mi brzuch, ale nie miałam ani usg, ani badania ginekologicznego. Więc nie wiem...

Spytałam, co robić - powiedziały, że mam brać leki przeciwbólowe nadal dzisiaj, a jak nadal nie zadziałają, to mam zadzwonić rano. Więc mam ochotę paść na twarz i gryźć coś ze złości - taka tu jest opieka nad przyszłymi mamami:/

12 lata 1 miesiąc temu #477635 przez Lafi
offca to ci współczuje masakra, mojemu lekarzowi sie szyjka nie podobała to od razu usg mi robił, może ci sie kości rozchodzą, a magnez jesz?

12 lata 1 miesiąc temu #477642 przez xxElaElaEeexx
offca Mnie też wczoraj i przed wczoraj bolał brzuch tak jak na miesiączkę .A dziś już spoko nic nie boli.Więc po prostu może więzadła się rozciągają .A plecy to mnie codziennie wieczór bolą jak się położę i potem podnieść się nie mogę.I dopiero jak się rozejdę to jest ok.A też przecież się nie przemęczam.Ani nic nie dźwigam.

12 lata 1 miesiąc temu #477649 przez offca87
Magnezu dodatkowo nie jem, bo się calkiem dobrze odżywiam, wyniki krwi mialam bardzo dobre, a robiłam je jakieś 3 tygodnie temu. W zasadzie łykam tylko najmniejszą dawkę kwasu foliowego nadal.
Jutro kupię sobie multiwitaminę dla kobiet w ciąży, brałam Falvit, ale nie chciałam cały czas tego jeść, ale też słyszałam, że takie skurcze, ciągnięcia to mogą być właśnie z niedoborów magnezu. Dziś też kąpiel wzięłam, żeby plecy odprężyć, staram się leżeć na lewym boku itd. - i ciągle to samo. Naprawdę, zazdroszczę Wam tego, że w każdej chwili możecie Wasze zmartwienia, niepewności skonsultować z Waszym ginekologiem, bo tutaj - ufff... trzeba mieć naprawdę dużo pieniędzy na wizyty prywatne, a tak - szpital i dziwne spojrzenia położnych, bo laska panikuje, przesadza czy coś, bo się martwi, jak ją coś boli w ciąży.

Ps. Mój facet też chrapie. I czasem mam ochotę go udusić poduszką za to w nocy :D I jeszcze pyskuje na nieświadomce, jak go próbuję odwrocić. Pomysł z nagraniem jest mega ;)

12 lata 1 miesiąc temu #477650 przez patrycja85
aksa-ja dziś o tobie myślałam...

offca-bóle pleców mi dokuczają straszne. wiem też że unbreakable (jej też dziś nie był)cierpi z tego powodu. polecam termofor z gorącą wodą (tylko owiń w recznik dodatkowo). naprawdę rozluźnia i ból przechodzi. biorę apap i nospe jak nie mogę wytrzymac. ale mama też radziła mi magnnez-najpierw mówiłam że nie bo jest w witaminach które biorę ale ostatnio powieka mi drga czyli brak magnezu czyli mama miała rację;) w srodę mam wizytę i nie wyjdę dopóki nie dostanę skierowań na badania kręgosłupa i nerek-bo nawet jak ma boleć to chcę wiedzięc ze wszystko ok:)

ja spadam bo już ledwo żyje-to rekord swiata-dawno się tak wcześnie nie kładłam:)
dobranoc cioteczki

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka